Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Stiri Crestine - Mapamond Crestin - editia 392 - 21 ianuarie 2012

mc_392_generalDin sumarul editiei:

  • Crestinii din intreaga lume continua sa misioneze in Coreea
  • O universitate particulara doreste sa aduca schimbare in Coreea de Nord
  • Crestinii din Filipine lupta impotriva islamului prin concerte pentru pace
  • Organizatia “Speranta pentru Rahav” salveaza victimele traficului sexual
  • Membrii Congresului American au traversat Linia Verde din Tara Sfanta
  • O statuie care reprezinta tablele cu cele 10 porunci se vrea data jos din fata unui tribunal din Florida
  • Liceul crestin “Elimul Nou” din Chisinau a organizat o caravana de Craciun

Crestinii din intreaga lume continua sa misioneze in Coreea

Portul Busan reprezinta un avantaj major pentru economia dinamica a Coreei de Sud, dar cand misionarul australian Joseph Davies a venit aici in urma cu 120 de ani, Busan avea o alta reputatie, aceea de zona neevanghelizata.

Davies era profesor si fondatorul scolii de Gramatica din Melbourne, Australia, cand a simtit chemarea sa duca Evanghelia in Coreea. Din pacate, Davies a murit a doua zi dupa ce a ajuns in Busan, fiind victima unei boli mortale pe care a contractat-o in cele trei saptamani in care a calatorit pe jos spre oras. Dar sacrificiul lui Davies nu a fost in zadar. A inspirat 126 de misionari australieni care au venit aici. Ei au considerat ca trebuie sa se dedice pe deplin predicarii Evangheliei in Coreea.

Unul dintre misionari, pastorul Noble Mackenzie, a construit un centru medical pentru leprosi. Ulterior, Mackenzie a primit o citatie din partea guvernului din cauza muncii umanitare. Doua dintre fiicele lui au fondat apoi Spitalul crestin Ilsin din Busan.

„Leprosii din acea vreme trebuiau sa plece de acasa. Dupa fondarea spitalului Sangaewon, bolnavii de lepra erau foarte fericiti ca erau tratati in spital”, a zis Seon-Geun Kim, pacient la spitalul Ilsin.

Un alt cuplu de australieni, pastorul McCrae si sotia sa au fondat gradinite si scoli primare in trei orase din regiune. Misionarul Gelson Engel a pastorit doua biserici si a predat la Seminarul Pyongyang. Dupa 120 de ani de la venirea lui Joseph Davies in Busan, populatia crestina a Coreei a crescut la 15 milioane si multi afla pentru prima data despre australienii care, impreuna cu misionarii britanici si americani, le-au adus Evanghelia in urma cu un secol.

O universitate particulara doreste sa aduca schimbare in Coreea de Nord

Aceasta este zona DMZ, sau zona demilitarizata, o granita ingusta, lunga de 241 de km si cea mai fortificata de pe Glob, linia care desparte cele doua Corei aflate inca in razboi de mai mult de 50 de ani si care se urmaresc reciproc de pe un teritoriu al nimanui, plin de mine, ziduri si buncare. De o parte se afla Coreea de Sud, o democratie deschisa, iar de cealalta parte se afla o tara comunista si inchisa, Coreea de Nord, numita siRegatul Pustnicului.

Dar o universitate noua spera sa construiasca o puntre intre cele doua tari. Se numeste Universitatea Pyongyang de stiinta si Tehnologie, prima universitate privata din Coreea de Nord. Echipa CBN a discutat cu fondatorul universitatii, James Kim care s-a nascut in Coreea de Sud.

„Comunistii m-au placut. De ce? Le spun mereu ca nu sunt capitalist, nici comunist, ci ca sunt adeptul dragostei”, a spus James Kim, fondatorul Universitatii Pyongyang.

Dupa ce a fondat o universitate asemanatoare in China, Kim spune ca a fost abordat de catre guvernul nord coreean. Ceea ce face povestea lui Kim si mai uimitoare este ca acelasi politician care l-a abordat in China in anul 2000, este acelasi om care a ordonat arestarea lui pentru spionaj in 2009. in anii 90, Kim facea calatorii dese intre China si Coreea de Nord. intr-o calatorie in Coreea de Nord, guvernul comunist l-a acuzat ca este spion american pentru CIA. L-au inchis, l-au torturat si l-au condamnat la moarte, dar Kim spune ca harul lui Dumnezeu a fost indeajuns ca sa-l scoata biruitori.

„Am avut o pace deplina. O slava deplina. Nu simteam durerea deloc atunci cand ma torturau fiindca inima imi era plina de slava. Imi amintesc de stramosii nostri care au murit in foc cantand lauda lui Dumnezeu.”

Nord coreeni i-au cerut sa-si scrie testamentul. in testament, el oferea organele lui perfect sanatoase Facultatii de Medicina Pyongyang. Kim spune ca el demonstra dragostea lui Isus Hristos dusmanilor sai, iar acestia au ramas socati. „Liderii tarii s-au uitat la testamentul meu. Nimeni nu ar minti in testamentul lui.”

Dupa aceea, Kim a fost eliberat din inchisoare si s-a intors in China. El spune ca n-a avut nicio repulsie fata de cei care l-au torturat.De atunci nu m-am mai plans. Traiesc mereu intrebandu-ma "Ce ar face Isus daca ar fi in locul meu?". Cand Isus murea pe cruce, ultimele lui cuvinte au fost: "Tata, iarta-i caci nu stiu ce fac"”.

De aceea Kim nu a avut nicio problema in a se intoarce in Coreea de Nord cand i s-a cerut sa deschida o universitate privata. „Cand Isus a venit pe pamant, noi L-am persecutat, L-am rastignit, dar El se intoarce. El nu doar isi iubeste dusmanii, d ar isi si da viata pentru ei.”

Universitatea Pyongyang de stiinta si Tehnologie este sustinuta de guvernul sud coreean si de catre crestinii evanghelici din Coreea de Sud si Statele Unite. Scopul ei este sa ofere viitorilor lideri ai Coreei de Nord mijloace prin care sa dezvolte economia tarii si sa promoveze pacea in Peninsula Coreana.

„Doresc sa educ cat mai multi tineri din tarile comuniste si sa le ofer un viitor, credibilitate si viata vesnica.”

Complexul universitar in valoare de 35 de milioane de dolari cuprinde camine studentesti si sali de clasa. Studentii au si acces la internet, ceva la ce majoritatea nord coreenilor pot doar visa.

Crestinii din Filipine lupta impotriva islamului prin concerte pentru pace

In ciuda pericolului iminent, acesti crestini filipinezi impreuna cu misionari straini au organizat seri evanghelistice pentru pace si vindecare in cateva comunitati de musulmani din sudul Filipinelor.

In acest timp, in regiune au explodat trei bombe. Una a explodat chiar langa scoala unde se desfasura concertul pentru pace.

„Domnul ne protejeaza. Avem motive si mai puternice sa predicam Evanghelia in aceasta zona deoarece cu cat e intunericul mai puternic, cu atat straluceste lumina mai puternic. Credem ca avem mandatul din partea lui Dumnezeu ca sa mergem in zone periculoase”, a spus Howard Ferris, fondatorul organizatiei Eternal Life International

Misionarii americani Howard si Leslie Ferris au venit pentru prima data in Mindanao in 2008 ca sa vesteasca Evanghelia musulmanilor. Atunci au vizitat o tabara a luptatorilor mujahidin, devenind primii crestini care au facut o astfel de vizita.

„Cand am ajuns erau soldati cu pusti care ne urmareau, dar generalul era foarte fericit sa ne vada. Cu 5 zile inainte sa venim noi generalul a avut un vis in care i s-a aratat Allah si a vazut oameni albi venind in tabara lui ca sa aduca binecuvantare. Le-am predicat Evanghelia si cand am facut chemarea ca sa-L primeasca pe Hristos, luptatorii s-au ridicat si l-au primit pe Isus Hristos, Isa Almasih, ca Domn personal.”

De atunci, fratele Howard s-a intors de cateva ori in Mindanao ca sa vesteasca oamenilor Vestea Buna a mantuirii si a vindecarii. intr-unul din concertele pentru pace, Howard si localnicii crestini s-au intalnit cu fostii luptatori mujahidini si au sarbatorit 35 de ani de la infiintarea armatei lor, care acum promoveaza pacea in Mindanao. Pare imposibil ca fosti rebeli musulmani sa participe la o adunare de crestini, dar se intampla ! Pastorul Paul Abraham, al caruit biserica a intrat in parteneriat cu Howard Ferris, explica situatia.Cand are loc timpul perfect al lui Dumnezeu, nimic nu este imposibil. Unitatea pe care o avem cu acesti musulmani este rodul multor ani de rugaciune si lacrimi. Am provocat biserica noastra sa fie sarea si lumina lumii, sa fie relevanta pentru comunitate. Ce bine facem daca biserica sarbatoreste, iar in jurul nostru sunt oameni care sufera si mor in razboi ?”

Abdullah Omar este generalul care a primit crestinii in tabara lui in 2008 si a declarat: „Nu mai suntem luptatori. Dorim sa promovam pacea si putem realiza aceasta doar cand crestinii, musulmanii si cei din triburi se unesc. Pentru aceasta suntem aici. Am invatat din Biblie ca este pacat sa ucizi. Nu avem voie sa ne ucidem unii pe altii pentru ca am fost toti creati de catre Dumnezeu. Ma bucur de sprijinul fratilor nostri crestini si pentru ca ne-au adus mesajul lui Dumnezeu.”

Pe langa rugaciunea pentru pace, puterea lui Dumneze s-a manifestat cu putere in aceasta intalnire si multi oameni, printre care si musulmani, au fost vindecati. Aceasta femeie a marturisit ca nu putea vedea bine, dar dupa rugaciune poate vedea foarte bine. “Ii multumesc lui Isa Almasih, Isus Hristos, ca mi-a vindecat ochii.”

„Am avut dureri aici si la genunchi. Cred in Isus fiindca dupa rugaciune, toata durere din trup a disparut. Isa, Isus este singurul care aduce pace si vindecare in trupurile noastre”, a spus o alta femeie.

Grupul de crestini a organizat concerte pentru pace si cruciade de vindecare in cateva comunitati de musulmani si tabere militare, conducand sute de musulmani la Hristos. in majoritatea cazurilor, fratele Howard spune ca desi acesti oameni raman in cultura musulmana, ei cred in Isa Almasih, Isus Hristos.

„Majoritatea americanilor cred ca sunt crestini fiindca sunt americani si au o cultura crestina. Dar sunt alti crestini care L-au primit pe Hristos ca Domn in viata lor. Vad acelasi lucru aici in islam. Sunt musulmani in ce priveste cultura, dar sunt musulmani care cred in Isus Hristos si sunt niste credinciosi sinceri.”

In cei trei ani in care Isus a umblat cu ucenicii Sai, El nu li S-a descoperit deodata ca este Mantuitor. El a construit prima data o relatie cu ei. Asa a facut si cu mine. Nu ma astept ca prietenii mei musulmani sa inteleaga imediat cum noi, crestinii, il cunoastem pe Dumnezeu. Tot ce trebuie sa fac e sa ii iubesc pentru ca aceasta este esenta crestinismului adevarat”, a concluzionat pastorul Abraham.

Organizatia “Speranta pentru Rahav” salveaza victimele traficului sexual

E o noapte racoroasa si linistita in Nashville, dar cine stie cate fete sunt amenintate si fortate sa se vanda pentru sex? intr-un oras din apropiere, un grup mic de voluntari ai organizatiei „Speranta pentru Rahav” planuieste sa caute si sa salveze aceste fete. Ele au ca tinta aceste fete care se vand pentru sex si spera sa ajute cat mai multe.

Multe din victimele traficului sexual nu se gasesc pe strazi, asa ca unde le gasim ? Organizatia “Speranta pentru Rahav” a descoperit ca de multe ori ele se afla de cealalta parte a firului.

„Am inceput sa studiem siteul "backpage" si am vazut mii de anunturi. La orice oras ne uitam, vedeam anunturi peste anunturi”, a spus Emily Fitchpatrick.

Aceasta organizatie este rodul lui Emily Fitchpatrick care a fondat si Casa Sperantei, un adapost pentru victimele traficului sexual. „Am vazut anunturile care prezentau fete tinere, iar fata lor era ascunsa. Ne-am dat seama ca puteau fi minore. Am vazut fete care spuneau in anunt ca au 19 ani, dar aratau a 12 sau 13 ani.”

Voluntarii incep cu rugaciune si continua cu rugaciune pana cand incep sa telefoneze. Fiecare persoana care suna are alaturi pe cineva care se roaga. Aceste persoane folosesc o lista cu informatii legate de orasul in care suna in acea seara si urmeaza un sir logic de intrebari care sa le ajute sa identifice cat de mult este controlata fata de catre proxenet.

Trebuie sa actionam foarte atent si deschis. Putem ajuta fetele cu orice. Daca ele nu sunt pregatite sa plece, nu avem ce face. Dar unele fete ne spun ca nu sunt pregatite, dar ne cer numarul si suna mai tarziu sa ne spuna ca sunt pregatite.”

Multe fete nici nu au libertatea sa vorbeasca, sunt controlate atat de puternic de catre proxenet incat trebuie sa inchida. De cand a inceput acest program, Speranta pentru Rahav a vorbit cu aproape 1000 de victime din 19 orase. Ei sunt in parteneriat cu organe de aplicare a legii si in ultimul an au salvat patru fete. Multe sunt spalate pe creier si neaga faptul ca sunt folosite pentru trafic. Altele sunt capabile sa recunoasca teroarea din lumea lor

„Dupa ce le-am intrebat daca au motive de rugaciune, unele fete au izbucnit in lacrimi si au spus ca urasc ceea ce fac”, a spus Kern, una dintre voluntare. In aceasta seara, Kern a avut o discutie lunga cu o astfel de victima. Aceasta i-a spui lui Kern ca este gravida in luna a sasea. Kern poate s-o ajute pe Ashely sa-si analizeze optiunile si sa se roage impreuna cu ea. Dar chiar si Kern care lucreaza aici de luni de zile este coplesita de emotii dupa ce inchide telefonul. intr-o camera alaturata, voluntara Michelle Kent incurajeaza o alta victima care isi impartaseste visul de a pleca si de a se intoarce la scoala.

Daca lucrarea organizatiei Speranta pentru Rahav pare grea, nu se compara cu intensitatea lucrarii organizatiei sora, Casa Sperantei. Asezat intr-o zona izolata din Carolina de Nord, acest adapost gazduieste doar cateva victime in acelsi timp. John Parrish, membru al consiliului, recunoaste ca procesul reabilitarii tinerelor este mai greu decat si-a imaginat vreodata.

„Nu ne intereseaza numarul in sine, ci fiecare persoana, discutiile intre patru ochi. Procesul de reabilitare al unei fete dureaza pana la doi ani”, a marturisit John Parrish, de la Casa Sperantei.

Viata de zi cu zi de la Casa Sperantei presupune un program de mentorat si multa consiliere. Fetele primesc si educatie scolara, terapie si descopera noi placeri, precum confectionarea de bijuterii. Grupurile de crestini din tara care doresc sa lupte impotriva traficului de carne vie se uita atent la ce se petrece aici. Fitchpatrick spune ca este asaltata mereu de telefoane. Acestea vin din partea bisericilor care doresc sa puna bazele unor astfel de adaposturi.

„Pentru ca luam fete care vin direct de pe strada, cred ca avem un rol in stabilizarea lor. Le invatam care sunt limitele sanatoase, ce este respectul de sine si le spunem sa aibe incredere ca exista oameni carora le pasa de ele”, adaugat Fitchpatrick,

Atat pentru organizatia Speranta pentru Rahav, cat si pentru Casa Sperantei, procesul de cautare, salvare si restaurarea a victimelor nu este o alergare de viteza. Este mai mult un maraton. Trauma pe care au suferit-o fetele este greu de imaginat, dar acesti lucratori spun ca fiecare fata salvata si reabilitata merita timpul si pretul platit.

Membrii Congresului American au traversat Linia Verde din Tara Sfanta

Cinci membri ai congresului american impreuna cu sotiile lor au facut o calatorie in Israel in cadrul unei vizite oficiale dincolo de Linia Verde.

Acest tur reprezinta o premiera. Este prima delegatie a membrilor congresului care viziteaza Iudeea si Samaria, centrul biblic al Israelului. Vizita a avut loc in ciuda unei politici indelungate a Departamentului de Stat de a evita aceste zone.

Ron Nachman, primarul orasului Ariel, capitala Samariei, crede ca aceasta politica este exagerata. „Ei spun ca nu poti trece de Linia Verde. Aceasta este realitatea. Nu vreti sa vedeti si sa intelegeti? Atunci ei face greseli repetate si esueaza. Daca nu vin aici sa vada, nu vor intelege niciodata.”

Congresmanul Randy Forbes a condus delegatia si a declarat ca aceasta vizita i-a oferit o perspectiva total noua.Denumirea de West Bank este total improprie. Cei de acasa isi imagineaza malul unui rau de pe care esti dat la o parte. Ei cred ca oamenii locuiesc in corturi, dar cand ne uitam la ce s-a dezvoltat aici, nu e cu nimic diferit de ce avem in Statele Unite. Aici exista comunitati, sate si orase in care locuiesc oameni. Nu este doar o linie pe harta pe care cineva o poate muta dupa cum doreste.”

Grupul a mers pe acelasi drum pe care a mers Avraam in urma cu 4000 de ani. Ei au vizitat Silo, locul unde a existat timp de 369 de ani Primului Templu si au plantat vii pe dealurile Samariei, asa cum a profetit Biblia.

„A fost minunat. Primele istorisiri pe care le-am auzit au fost cele din Biblie si a fost minunat sa vad locurile unde s-au desfasurat. in acelasi timp m-am intristat din cauza disputei dintre cei care doresc sa imparta Israelul. in mod cer, evreii au mii de ani de istorie aici”, marturisit Louie Gohmert, membru in Congresul american.

Ei au participat si la un summit unde s-a vorbit despre dezvoltarea mediului de afaceri din Samaria.

„Mergem in locuri precum Ariel unde se intampla lucruri extraordinare de pe urma carora profita atat evrei cat si palestinieni”, a spus Tony Perkins, de la Family Research Council.

Ce vor duce inapoi in Congres ? Multi spera sa transforme aceasta experienta intr-o actiune legislativa si intr-o atentie sporita fata de situatia Israelului.

„Acasa voi spune ca Israelul este o tara mica si foarte vulnerabila. Israel are nevoie de sustinerea tarilor din intreaga lume, inclusiv a Statelor Unite. Cred ca este important ca cei alesi in America, nu doar in Congres, ci si cei de la Casa Alba, sa stie ca exista un rol special pentru tarile care sustin Israelul. Statele Unite trebuie sa sustina acest program”, a concluzionat Doug Lamborn.

O statuie care reprezinta tablele cu cele 10 porunci se vrea data jos din fata unui tribunal din Florida

Joe Anderson este proprietarul si creatorul acestei statui controversate cu cele 10 porunci. El a oferit-o tribunalului din comitatul Dixie in urma cu cinci ani, iar acum un judecator a cerut sa fie data jos.

„Am crezut ca am facut un lucru bun si simplu. Nu mi-am imaginat niciodata ca se va ajunge vreodata la asa ceva”, a marturisit Joe Anderson.

Mesajul: „Iubeste-L pe Dumnezeu si pazeste-I poruncile” este sculptat in partea de jos a monumentului de granit. Judecatorul spune ca locul potrivit pentru monument este biserica, nu tribunalul. Locuitorii tinutului Dixie il sustin pe Anderson.

„Oamenii care locuiesc aici, care cunosc monumentul si cunosc povestea din spatele lui, stiu ca aceasta este o opera de arta care apartine unei persoane anume.”

Peste 500 de persoane s-au adunat sa protesteze impotriva deciziei judecatorului de a da jos cele 10 porunci.

„Daca vad lucruri care nu-mi plac, privesc in alta parte, strang din dinti si plec. Dar nu vreau sa dau in judecata pe cineva, sau sa creez agitatie”, a adaugat Joe.

Persoana care a depus plangere nu era nici macar locuitor al tinutului. Apelul verdictului este in asteptare la Curtea de Apel din Atlanta. Comitatul Dixie este reprezentat de catre Liberty Counsel, un cabinet de avocati non-profit cu valori crestine puternice.

Liceul crestin “Elimul Nou” din Chisinau a organizat o caravana de Craciun

Multi asteapta sarbatorile de iarna pentru ca sa se poata bucura de cadouri, seri petrecute in sanul familiei, insa nu toti au acest privilegiu. La aceasta s-au gandit elevii de la liceul crestin Elimul Nou din Chisinau, care au pornit caravana de Craciun colindind mai multe institutii din orasul Chisinau, pentru a raspandi adevarata bucurie pe care o poate aduce sarbatoarea Nasterii Domnului.

Elevii mergind sa colinde nu au asteptat sa fie rasplatiti cu daruri, ci din contra, ei au fost aceea care au impartit cadouri celor pe care i-au colindat. Preventiv, ei au facut o colecta speciala pentru a cumpara cadouri batranilor de la Azilul Republican pentru invalizi si pensionari.

“ Vin intotdeauna la noi, de doua ori pe an cel putin. Vin cu concerte, vin cu scenete, vin cu inima deschisa , cu inima buna. Atata bucurie ne-aduc si atata dar de suflet, ca nici nu am cuvinte. Si cu cadouri pentru toti nu prea vin. Avem persoane bogate in tara, inainte veneau cu cozonaci de Pasti, veneau cu cadouri, dar acum nu. Acum vin elevii de la liceu”, a spus Lidia, responsabila de compartimentul cultural al azilului.

Cu aceeasi bucurie elevii au vizitat liceul ProSucces, unde au prezentat un spectacol, iar cantarile corului au implinit atmosfera de sarbatoare in care toti s-au simtit bine. Cadouri au fost oferite si copiilor de la Scoala Internat Auxiliara nr.6. Toti cei care au participat la acest proiect, au trait bucuria de a darui.

“Bucuria Craciunului nu sunt daruri, nu este atunci cand stai cu parintii, nu sunt plecarile la munte, nu sunt plecarile in alta parte sau altele, bautura sau mancare. Aceasta am vrut noi sa spunem. Dar este ceva divin, ceva ce porneste dintr-o bucurie mare pe care am simtit-o noi prin spectacolul pe care l-am prezentat si am vrut sa o transmitem si altora”, a spus Irina, coordonator al proiectului de Craciun.

Copiii de la scoala primara Antonin Ursu au venit in vizita la Elimul Nou, s-au bucurat de un program de Craciun deosebit si au primit si daruri cu ocazia sarbatorii Nasterii Domnului.

Liceul Elimul Nou este primul si unicul liceu crestin din Republica Moldova. Predarea materialului didactic se bazeaza pe educatia morala, individuala, intelectuala si spiritual a elevilor.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.