Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Stiri crestine - Mapamond crestin editia 390 - 7 ian 2012

 

mc_390Din sumarul editiei:
  • Ateii au organizat campanii anti-Craciun
  • O masa festiva de Craciun a oferit speranța crestinilor din Betleem
  • Satele din China experimenteaza o trezire spirituala fara precedent
  • Israel, o țara unde curge lapte si miere
  • Criza europeana a datoriilor se extinde tot mai mult
  • De la o mana de ajutor,  la un azil de batrani in Sarata Galbena din Republica Moldova

Ateii au organizat campanii anti-Craciun

Gruparile ateiste au actionat in forta Craciunul acesta, sperand sa umbreasca nașterea lui Isus.

In Santa Monica, California, ateiștii s-au impotrivit religie prin lipirea de afișe langa acest staul. in Boca Raton, Florida, brazii și sfeșnicele au fost scoase din cladirile institutiilor publice. „Este o rușine ca extremiștii de pe ambele parti nu permit guvernului sa faca ceea ce a sugerat Curtea Suprema”, a spus Susan Whelchel, primarul orasului Boca Raton.

Oficialii cedeaza in fata presiunii puse de grupurile ateiste. Organizatiile religioase au amenintat sa ii dea in judecata daca nu vor permite decoratiuni de Craciun. „Multi ani am avut in primarie un pom pe care l-am numit pom de Craciun și o Menora. Curtea Suprema ne permite sa avem așa ceva.”

In orașul Tulsa din Oklahoma s-a scos cuvantul Craciun din parada anuala. Bisericile au reactionat și au organizat o parada de Craciun speciala exact in același timp. Multe orașe au cedat presiunii de a da jos decoratiunile de Craciun in speranta de a pastra liniștea. Campania de a-L scoate pe Hristos din sarbatoarea Craciunului va exista in fiecare an, dar bisericile și grupurile religioase sunt au grija ca toti sa afle ca Isus este motivul acestei sarbatori, chiar daca aceasta inseamna sa mearga in instanta.

O masa festiva de Craciun a oferit speranța crestinilor din Betleem

Organizarea aceastei mese festive de la biserica baptista din Betleem a fost posibila datorita partenerilor CBN. Este o lucrare pe care CBN o sustine de multi ani.

CBN este alaturi de noi in Betleem de multi ani in multe lucrari”, a spus Steve Khoury, pastorul asistent al bisericii Baptiste din Betleem.CBN a vazut aceasta nevoie, a vazut ca e important sa investeasca in orașul Betleem inca o data, in orașul in care creștinismul nu doar ca a scazut, ci este intr-o continua scadere.”

Creștinii care locuiesc aici traiesc vremuri grele. Multi au plecat. De fapt, un expert care studiaza tendintele moderne, spune ca in urmatorii 10-15 ani nu vor mai exista creștini in leaganul creștinismului .

Creștinii din Betleem au fost foarte bucuroși, au avut o atmosfera plina de entuziasm și un decor care sa creeze o atmosfera de Craciun, dar daca privim in inimile lor, multi sunt plini de teama și indoiala legata de necunoscut.”

Festivitatea anuala ofera incurajare și speranta unui popor asediat.Craciunul acesta am facut cateva lucruri. Le-an oferit mancare, coșuri cu alimente, cadouri pentru copii și adulti. Desigur, am trimis mașini și autocare in toate orașele și satele ca sa-i aducem in Betleem pentru a le reaminti ca nu sunt singuri.”

In aceste vremuri grele, programul de Craciun a cuprins și distribuirea de alimente familiilor nevoiașe din Betleem și din orașele din jur. Este o expresie practica a mesajului acestui sezon.

Acesta este mesajul pe care am incercat sa-l transmitem oamenilor din Betleem și creștinilor din tara Sfanta. Mesajul pe care l-am oferit este ca speranta este cladita pe o stanca tare și aceea este nașterea lui Hristos care este cea mai mare minune din istoria umanitatii. Speranta este in El și este o speranta care nu ne va dezamagi.”

Satele din China experimenteaza o trezire spirituala fara precedent

Duan Huilai spune ca aceste imagini filmate cu camera lui .... dovedesc ca Dumnezeu lucreaza in China.  Este prima data cand vedeti aceste imagini cu creștini de la sate care il slavesc pe Dumnezeu.”

Duan a oferit echipei CBN ore intregi de filmari și sute de fotografii realizate in zeci de locatii din China.  Toate au un lucru in comun: barbati și femei de toate varstele care sunt atinși de puterea lui Dumnezeu

Peste tot unde merg intalnesc oameni care sunt flamanzi dupa Dumnezeu, iar El li se descopera.”

Duan și sotia lui sunt evangheliști cu norma intreaga. Ei strabat satele din China din 2003, impartașind Evanghelia lui Isus Hristos.

Dumnezeu ne-a chemat sa ne concentram pe zona rurala unde viata este grea”, a spus Lin Aimin.

E grea, dar simpla in multe feluri. Duan ne-a aratat fotografii cu sateni care erau botezati dupa ce L-au acceptat pe Hristos in vietile lor.Cateodata ii botez in rau, altadata in spatele unei remorci. De cateva ori am oficiat un botez sub duș. De multe ori trebuie sa improvizez.”

Creștinismul a inceput sa se raspandeasca din sate in urma cu zeci de ani. Majoritatea creștinilor de la sate sunt femei care se intalnesc in biserici sanctionate de stat, sau in biserici de casa. „Barbatii au plecat la oraș ca sa caute de lucru, așa ca majoritatea celor care vin la biserica sunt femei in varsta. Am fost arestat de multe ori.”

Astfel de intalniri creștine sunt ilegale avand in vedere ca nu sunt aprobate de catre guvern.

Guvernul nu permite persoanelor care locuiesc intr-un oraș sa calatoreasca in alt oraș. Noi suntem conștienti de lege.”

In ciuda restrictiilor guvernamentale, observatorii Chinei spun ca ceea ce se intampla in plan spiritual in tara este remarcabil.

Acest barbat, pe care-l vom numi Peter, slujește de zeci de ani in bisericile subterane din China. Echipa de știri CBN i-a ascuns identitate pentru a-l proteja. „Sateni din multe locuri vin la Hristos cu sutele și bisericile se maturizeaza. Ei fac mai mult decat o simpla evanghelizare și ajuta grupurile minoritare de la sate și pe cei neevanghelizati.”

Este un strigat indepartat din zilele intunecate ale Revolutiei Culturale. Fenggang Yang conduce Centrul de religie și societate chineza de la Universitatea Purdue.

Toate bisericile, templurile și moscheile au fost inchise atunci și nu s-a permis niciun serviciu public religios.”

Informatiile guvernului chinez și rapoartele internationale dezvaluie faptul ca milioane de chinezi se convertesc la creștinism, budism, taoism și islam, dar creștinismul experimenteaza cea mai mare creștere. Aceasta harta arata cum a explodat creștinismul in orașele, judetele și satele din China.

Daca se mentine tendinta actuala de creștere, cred ca in urmatorii 30 sau 40 de ani, creștinii din China ar putea ajunge la același numar cu cei din Statele Unite sau Brazilia.”

Duan spune ca predicarea Cuvantului lui Dumnezeu la sate este de obicei insotita de minuni și vindecari. „Oameni care n-au putut umbla vreodata incep sa pașeasca. Orbii capata vedere. Am vazut cum un om a inviat din morti. Vindecarile și minunile pe care le vedem de fiecare data sunt extraordinare.”

Duan este insuși o minune vie. in anii 90, locuia impreuna cu sotia sa in Budapesta și conducea o fabrica de haine. „Faceam multi bani și aveam o viata buna, dar nu-L cunoșteam pe Domnul. Am realizat ca aveam nevoie de mai mult decat succes material. Apoi mi-am predat viata Domnului.”

La șase luni dupa ce și-a predat viata lui Isus Hristos, pastorul Duan a fost atacat de membrii mafiei chinezești din Budapesta. El ne-a aratat cicatricile de pe spate, brate și stomac de care el spune ca servesc ca amintire a protectiei și credincioșiei lui Dumnezeu.

Am fost injunghiat de peste 50 de ori și aproape ca mi-am pierdut viata, dar știu ca Dumnezeu m-a salvat cu un scop.”

Iar scopul este acesta: oportunitatea de a merge in zone izolate din aceasta tara cu mesajul sperantei și al mantuirii in Isus Hristos.

„De multe ori predic in biserici sanctionate de catre stat și in biserici subterane. in ambele locuri Dumnezeu lucreaza cu putere. Rugaciunea noastra este ca intr-o zi toata lumea din tara noastra sa auda de Isus Hristos”, a concluzionat Duan Huilai.

Israel, o țara unde curge lapte si miere

in Biblie, Dumnezeu promite poporului evreu o tara in care curge lapte și miere. Chiar daca este considerat un simbol al abudentei, este și o realitate. Cuvintele lapte și miere sunt folosite de peste 20 de ori in Scriptura.

Cand poporul evreu s-a intors din exilul de 2000 de ani, ei au gasit un pamant gol. Un autorul evreu ortodox,  Moshe Kempinsky, spune ca totul a facut parte din planul lui Dumnezeu.Dumnezeu a spus ca va face ceva miraculos. A spus ca va crea o tara in care, in ciuda conditiilor climatice, va curge lapte și miere pentru ca poporul sa știe ca tot ce vine in aceasta tara este doar de la El.” Dumnezeu S-a tinut de aceasta promisiune.

Suntem considerati liderii mondiali in productia laptelui”, a spus Ronen Gal, de la Kibbutz Yotvata.

In ciuda caldurii, umiditatii și a resurselor limitate, vacile din Israel produc mai mult lapte pe an decat vacile din Statele Unite, Uniunea Europeana și Australia. Ronen Gal este reponsabil cu procesul de fabricatie a lactatelor de la Kibbutz Yotvata, cea mai mare fabrica de lapte din tara.Procesul de productie a laptelui in Israel este foarte inteligent. Este avansat tehnologic.”

Dar cum e cu mierea? Majoritatea cred ca mierea din Biblie provenea de la finici. Botanistul Elaine Solowey a emigrat din Statele Unite și s-a stabilit nu departe de Yotvata din Kibbutz Ketura in 1974. „Am inceput ca șef al livezilor și era amuzant pentru ca atunci nu aveam livezi. in primii ani a fost responsabilitatea mea sa ii plantez și prima livada plantata a fost cea de finici pe care o puteti vedea in spatele meu și este principala ramura agricola din Kibbutz.”

In Israel sunt zeci de mii de hectare de finici. Soloway a plantat trei mii de copaci aici. Aceasta livada de finici se afla in Kibbutz Ketura , in deșertul Arava. Fiecare copac produce aproape 158 kg de curmale in fiecare an. Soloway a reușit sa foloseasca o samanta veche de 2000 de ani descoperita de catre arheologi cu ani in urma la Massada. Numit Metusala, copacul are acum cinci ani. Finicii și palmierii au fost importanti in Scriptura, iar finicii din aceasta zona au fost cunoscuti in lumea antica.

Romanii nu aveau nimic frumos de spus despre evrei cu exceptia faptului ca au finici buni. imparatii lor obișnuiau sa comande curmale din Iudeea . Pe atunci exista o varietate de finici și erau cunoscuti in intreaga lume.”

Astazi, finicii din Israel sunt inca recunoscuti in intreaga lume. Israel exporta 1200 de tone de curmale in 20 de tari in fiecare an. Soloway nu planteaza doar finici ca sa creasca viata in deșert. „Caut copaci care iubesc sa creasca in deșert, care se bucura sa creasca in deșert, nu copaci pe care ii sustin artificial.”

Ea gasește idei in Biblie. „Daca arborii din Biblie au crescut aici in trecut, de ce nu ar mai crește și acum ? Reintroducem smirna și tamaia care au fost introduse in vremea Regelui Solomon. Conform poveștilor din batrani și a Bibliei, se cultiva un arbore medical de tamaie numit Balsamul din Galaad.”

Smirna și tamaia care i-au fost duse lui Isus erau in forma critalina precum aceasta. Conform lui Kempinsky, reinvierea copacilor din tara este primul semn al rascumpararii.

Ezechiel 36 spune: "Voi, munti, veti da crengi și va veti purta roadele pentru  poporul Meu". Este un lucru neobișnuit pe care-l spune Dumnezeu copacilor. El a creat copacul pentru aceasta, dar Dumnezeu spune in Levitic ca va fi o tara pustie atunci cand ii va alunga pe evrei din ea...dar atunci cand iși va aduce poporul inapoi, pamantul va inflori, vor crește copaci și vor da rod.”

Fiecare curmala pe care o mancati și fiecare pahar de lapte pe care-l beti in Israel este o profetie implinita.

Criza europeana a datoriilor se extinde tot mai mult

Functionarii au impresia ca detin solutia pentru criza europeana a datoriilor, dar Uniunea Europeana se avanta intr-un abis financiar, iar tot mai multi experti vorbesc despre sfarșitul monedei Euro.

Europa a pariat totul pe Euro și este de neconceput ca ar putea disparea. Dar tot mai multi economiști spun ca este exact ceea ce urmeaza.

Puterea monedei Euro contribuie la perpetuarea crizei datoriilor care se extinde din Grecia in Italia, iar acum in Franta și Spania. Italia incearca sa se salveze prin schimbarea liderilor și a politicii, dar multi experti cred ca Italia va intra in faliment, indiferent de ce se intampla, și ca nicio schimbare de politica sau de conducere nu poate opri aceasta.

Tarile descopera pe rand ca nu se pot autofinanta”, a spus Edward Hug, economist britanic. „Spania și Italia nu vor fi salvate total, cel putin nu cat  timp exista zona euro.”

Exista rapoarte prin care Franta și Germania se  gandesc sa dea afara din zona euro tari precum Grecia și Italia. Orice tara silita sa paraseasca zona euro se supune riscului unui haos social care ar conduce la posibilitatea unui razboi civil. in cel mai rau caz, bancile se vor inchide. Supermarketurile vor fi goale, iar cei bogati vor parasi tara. Comunistul Vladimir Lenin a spus ca cea mai rapida calea de a distruge capitalismul este aceea de inlocui moneda nationala. Dezastrele monetare sunt aproape intotdeauna urmate de o neliniște sociala. Acum, francezii se confrunta cu aceași situatie. Franta a tras o sperietura cand Standard and Poor a anuntat din greșeala ca iși revizuiește in scadere ratingul. Dar unii cred ca  ratingului Standard and Poors va scadea in cele din urma.

Nimeni nu vrea sa piarda ratingul "AAA", lucru cu care se confrunta o serie de tari europene.”

Statele Unite se confrunta cu pericolul pe mai multe fronturi. Multi experti spun ca recesiunea din Europa este o certitudine. Aceasta va influenta și exporturile și economia americana. in sectorul financiar american, o casa de investitii de pe Wall Street, MF Global, s-a prabușit din cauza Europei, aceași soarta cu care se confrunta multe banci americane, in timp ce datoriile guvernului american continua sa creasca la același nivel cu datoria Greciei și a Italiei. Din aceasta cauza spun unii analiști ca ceea ce se intampla in Europa se va extinde și in America.

De la o mana de ajutor,  la un azil de batrani in Sarata Galbena din Republica Moldova

De la compasiune, la ajutorare! De la o mana de ajutor,  la un azil de batrani! In acest mod au progresat lucrurile in comuna Sarata-Galbena din Republica Moldova.

Unii raman doar sa-i compatimeasca pe batranii care traiesc in saracie, indurand frig si foame zi de zi, iar altii sunt miscati de dorinta de a face ceva practic pentru acestia. Biserica Emanuel, cu sustinerea postului de televiziune Vision Norge, a construit un azil de batrani, inaugurarea cladirii acestuia a avut loc pe 26 noiembrie.

Diverse oficialitati au fost prezente la acest eveniment pentru a-si exprima sustinerea personala, cat si a institutiilor pe care le reprezinta. “Atat din numele meu personal, si indraznesc sa spun si din numele Parlamentului Republicii Moldova, as vrea sa aduc multumiri fratilor din Norvegia, fratelui Ian, tuturor celor care au sprijinit aceasta lucrare prin rugaciune si prin donatiile lor. Deasemenea apreciez lucrarea bisericii locale. Multumim fratelui Victor Pavlovschi pentru ca, fiind si in capul Uniunii Penticostale a avut aceasta viziune si in continuare exista o viziune pentru o lucrare frumoasa spre Slava lui Dumnezeu”, a spus Valeriu Ghiletchi, deputat in Parlamentul Republicii Moldova.

Vadim Pistrinciuc, Viceministrul Muncii, Protectiei Sociale și Familiei a fost prezent deasemenea la acest eveniment, vizitand batranii care locuiesc in azil.

Primarul comunei  Sarata Galbena, Stefan Vlas, a tinut sa mentioneze ca este gata si in continuare sa sustina biserica locala si asemenea proiecte: Bineinteles, noi intotdeauna am gasit un numitor comun cu reprezentantii bisericii, intotdeauna ne-am sustinut reciproc in masura posibilitatilor de care dispunem. Bineinteles ca intotdeauna vor gasi sprijinul administratiei publice locale.”

Cladirea arata ca un hotel pentru cei care au ceva banuti in buzunare, insa in ciuda gandirii obisnuite, acele comoditati sunt pregatite pentru cei mai saraci batrani, care nu au pe nimeni care sa-i ingrijeasca, printre ei sunt si persoane fara acte de identitate,si  persoane care nu au parte de pensii.  Azilul are capacitatea de 50 de locuri, 30 de paturi deja sunt ocupate cu persoane din diverse colturi ale Republicii Moldova.

“S-a cutremurat pamantul, si-au venit apele, au venit izvoarele...apele...s-a ridicat tot si s-a prabusit...si cand am fugit, m-am prins intr-o sarma si mi-a sarit piciorul de aici.”

“Dumnezeu ne-a ajutat sa incepem 7 ani in urma si acum suntem la deschiderea noului bloc al Azilului de Batrani, in total o sa avem 50 de oameni. Pentru noi aceasta e viata: sa ajutam pe alti oameni. Personal stiu de unde noi ii luam, si ce mare diferenta  este-n viata. Ei cand vin aici, cand vad conditiile pe care noi le oferim, plang ca niste copii mici pentru ca nu cred ca ei vor trai in continuare in asa conditii”, a spus Victor Culeac, Directorul Azilului de batrani “Sarepta”.

Toi oaspetii au fost invitati sa viziteze azilul dupa ce panglica rosie a fost taiata. Unii din batrinii azilului de mult n-au mai avut atatia oaspeti care sa le dea binete cu multa dragoste si voie buna!

In perioada   26 noiebmrie - 03 decembrie, a avut loc o campanile de evanghelizare si binefacere in mai multe localitati ale Republicii Moldova. Incepand cu ziua de duminica, la Biserica Filadelfia au avut loc 2 adunari de evanghelizare, cu participarea pastorului norvegian Ian Hanvold, la care au participat multe persoane necredincioase, invitate de tinerii bisericii, care au mers pe strazi, prin parcuri, de la casa la casa, si au vorbit oamenilor despre dragoste Domnului. Luni, a avut loc adunare de evanghelizare in orasul Cantemir. Persoanele din familii social vulnerabile au primit si ajutoare materiale. In urmatoarea zi, marti,  in parcul La Izvor, persoanelor fara adapost li s-a oferit o masa calda, citeva lucruri utile pentru sezonul rece  si a fost predicat Cuvintul Domnului. Unele persoane au rostit rugaciunea de pocainta stind pe genunchi, ramine sa ne rugam pentru statornicia hotaririi lor de al urma pe Domnul. Miercuri, campania de evanghelizare si binefacere a ajuns la inchisoarea Pruncul. Acolo Cuvintul Adevarului a rasunat pe intreg teritoriul inchisorii, iar detzinutzii au primit si anumite cadouri din partea fratilor.

In orasul Cahul, din Republica Moldova, in ziua de 3 decembrie a avut loc Conferinta Nationala Crestina a persoanelor cu Dizabilitati. Circa 120 de persoane din diverse localitati ale tarii au avut parte de o sarbatoare adevarata.

In 1992, Adunarea Generala a ONU a stabilit ca 3 decembrie sa fie considerata Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. Aceasta zi este marcata pentru sensibilizarea opiniei publice in a intelege problemele legate de handicap.

Dar toata activitatea aceasta noi am inceput-o din 1995, dupa al doilea Simpozion European a Invalizilor din Budapesta, din Ungaria. Scopul nostru este ca sa-i gasim pe acei inchsi in paturule lor de boala de ani de zile, sa-i atasam la Cuvantul lui Dumnezeu, si astfel sa-i atasam in cadrul bisericii, ca sa poata sa guste si ei din mila si din bunatatea lui Dumnezeu, si sa aiba si ei bucuria pe care o avem si noi. Cu toate ca trecem prin diferite suferinte trupesti...eu nu pot sa ma imbrac, eu nu pot sa ma dezbrac, dar am o bucurie care nu scade, dar creste din zi in zi, pentru ca Domnul innoieste bucuria aceasta. Slavit sa fie Domnul!”, a spus Mihail Gorobceanu, presedintele Asociatiei Opstesti Crestine a persoanelor cu dizabilitati.

Cantece, poezii, marturii si cuvinte de multumire au rasunat la adresa lui Dumnezeu din gura celor care sunt considerati mai tristi ca noi, din cauza dizabilitatilor lor fizice, insa ei gasesc motive de bucurie, - o lectie buna pentru ceilalti.

Mesajul Biblic a fost predicat de pastorul bisericii Filadelfia, Doru Cirdei. Posibilitatile oamenilor de a inerveni sunt limitate, insa nu sunt neinsemnate, atunci cind sunt marcate de dragoste. Bucuria intrunirii de la Cahul a fost amplificata de darurile oferite participantilor de catre membrii Bisericii Penticostale Filadelfia, care au facut o colecta speciala. In acea saptamana ora de studiu biblic a fost reorientata in aplicatie biblica, astfel ca fratii au impachetat cu bucurie produce alimentare, si obiecte de igiena personala pentru ziua de 3 decembrie. Biserica Speranta, care a gazduit aceasta Conferinta a oferit o masa de dragoste la finalul intrunirii.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.