Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Stiri Crestine - Mapamond Crestin editia 387 - 17 decembrie 2011

 

Din sumarul editiei:
  • Fratii Musulmani planuiesc sa islamizeze intreaga lume
  • Egiptenii doresc mai mult control asupra propriilor vieti
  • Studentii de la Universitatea Regent au sarbatorit ziua mondiala de inchinare
  • Un grup de motociclisti americani si-a aratat sustinerea fata de Israel la Zidul Plangerii
  • Lui David Kim, participant la emisiunea “sef sub acoperire”, nu i-a fost rusine cu credinta sa
  • De 1 decembrie, tinerii au invatat sa traiasca pe bune la “Conferinta Flacara Inchinarii” din Alba Iulia

Fratii Musulmani planuiesc sa islamizeze intreaga lume

Asa-numita „Primavara Araba” din Orientul Mijlociu a adus miscarea Fratii Musulmani în pragul puterii si a influentei. Dar Orientul Mijlociu nu este singurul loc unde Fratii Musulmani lupta pentru putere.

Un jurnalist norvegian care a facut un film despre Fratii Musulmani a mers în Orientul Mijlociu si a discutat cu conducerea Fratilor Musulmani. Ei i-au spus ca au un plan pe termen lung ca sa preia conducerea asupra Norvegiei si a Europei. Ei planuiesc sa islamizeze întreaga lume.

Walid al-Kubaisi este un jurnalist norvegian din Irak care a produs si a prezentat un documentar norvegian numit „Libertate, Egalitate si Fratii Musulmani”. Nu a fost niciodata difuzat pe posturile de televiziune americane. „Fratii Musulmani s-au pregatit. Ei au învatat sa vorbeasca cu doua limbi.”

Al-Kubaisi l-a intervievat pe Kamil al-Najjar care a parasit Fratii Musulmani si acum este amenintat cu moartea. „Ei încearca sa amageasca oamenii si au reusit sa faca multi politicieni din Occident sa-i creada pe cuvant. Singurul lor scop este sa controleze lumea cu Islamul. Ei stiu ca nu pot folosi forta ca sa converteasca Occidentul, asa ca folosesc minciuna”, a declarat al-Najjar.

Daca mergeti în Orientul Mijlociu si vorbiti limba araba, liderii miscarii Fratii Musulmani va pot vorbi deschis despre planurile lor. Muhammed Mahdi Akef a fost liderul miscarii pana în 2010: “Visul Fratilor Musulmani este sa formeze un stat în totalitate islamic. Nu stiu unde. Noi, musulmanii suntem împrastiati peste tot. Mai avem mult de lucrat pana sa putem controla Europa. Va dura mult timp pana sa se întample aceasta.”

Al-Kubai l-a intervievat si pe Gamal al-Banna, fratele fondatorului Fratilor Musulmani în 1928, Hassan al-Banna. Surprinzator, el a adresat cateva cuvinte dure miscarii moderne Fratii Musulmani, spunand ca ei nu cred în libertate. „Sub nicio forma. Ei nu cred deloc în libertate. Nu exista nicio autoritate islamica care sa respecte libertatea, sau democratia.”

Al-Banna condamna si starea culturii islamice moderne: „Mintea musulmana este ruginita. Nu a mai facut nimic în ultima mie de ani. Inovatia a luat sfarsit în urma cu 1 000 de ani. Ce înseamna asta? Înseamna ca actioneaza fara sa gandeasca. Musulmanii au devenit ca maimutele, nu fac decat sa-i imite pe altii si asta se întampla de 1000 de ani.”

Al-Banna spune ca Fratii Musulmani au instituit purtarea hijabului, sau a valului ,de catre femeile musulmane ca mijloc de control social si spune ca nu este sustinut de catre Coran. Nici sora fondatorului Fratilor Musulmani nu purta hijabul. Fotografii de la Universitatea din Cairo arata evolutia programului Fratilor Musulmani de a forta femeile sa poarte hijabul. În 1959, nicio femeie musulmana nu purtau batic. Nici în 1978. Dar pana în 2004, 90% din femei purtau valul pe cap. Baticul a fost numit logo-ul Fratilor Musulmani.

Walid al-Kubaisi spune ca Norvegia si Occidentul au fost înselate de catre Fratii Musulmani: Atat Occidentul, cat si America au sustinut islamicii. Au crezut ca sunt congregatii religioase la fel ca si crestinii.”

Unul dintre principalii lideri spirituali ai miscarii, seicul Yusef al-Qaradawi a spus pe postul Arabic TV: „Înfrangerea Romei, a Italiei si a Europei va înseamna întoarcerea islamului în Europa. Cred ca islamul va cuceri Europa fara folosirea violentei.”

Fratii Musulmani nu spun: „Vom cuceri lumea si vom prelua puterea”. Nu va fi asa. Ei nu vorbesc deloc despre putere. Ei spun: „Acum vrem doar asta, apoi asta, apoi asta”. Apoi vor începe sa lucreze pentru a castiga mai multa putere.

Egiptenii doresc mai mult control asupra vietii lor zilnice

Protestatarii care continua sa se adune în Cairo si în alte orase egiptene doresc controlul civil al tarii si ca alegerile prezidentiale de anul viitor sa dureze mai putin. La începutul lunii, politia a avut ciocniri cu demonstratarii, dintre care multi islamisti, cand au încercat sa îi dea afara din Piata Tahrir. Cel putin 24 au fost ucisi.

Chiar cu cateva zile înainte de alegerile parlamentare egiptenii au spus ca doresc mai mult control asupra vietii lor zilnice. Acest barbat spune ca doreste ca Egiptul sa progreseze, fie ca e condus de catre legea islamica Sharia, fie de un guvern civil. Egiptenii spun ca prea putine s-au schimbat de la revolutia care l-a alungat pe presedintele Hosni Mubarak iarna trecuta. Economia s-a înrautatit, iar multi oameni fac eforturi sa îsi plateasca facturile.

Samuel Tadros de la Institutul Hudson da vina pe liderul de facto al Egiptului, Mohamed Tantawi, si pe Consiliul Suprem al Fortelor Armate. „Într-un fel, n-a fost niciodata un regim al lui Mubarak. E acelasi regim militar dictatorial care conduce Egiptul din 1952 si care controleaza economia egipteana. Acestia nu stiu cun sa conduca tara.”

Nici nu vor s-o conduca cu adevarat. Conducerea armatei doreste sa controleze tara, nu sa o guverneze. Chestiunile zilnice, problema painii si a untului vor ramane pe seama partidului care va castiga cele mai multe scaune în alegerile parlamentare. Pana acum, fiindca partidele seculare sunt dezorganizate si slabe, se pare ca Fratii Musulmani sunt mai organizati, iar Partidul Libertatii si Justitiei va castiga majoritatea voturilor.

Colegiile electorale tind sa favorizeze zonele rurale unde oamenii sunt saraci si fara educatie. Este zona în care Fratii Musulmani sunt cei mai influenti. Cativa egipteni au raportat ca Fratii Musulmani si alti islamisti au încercat sa obtina voturile oferind oamenilor alimente cu cateva zile înainte de alegeri. Cativa candidati seculari au declarat ca alegerile sunt corupte. Ei au spus ca unii oficiali s-au oferit sa fraudeze buletinele de vot în schimbul banilor.

Sondajele pre-electorale arata ca Partidul Libertatii si Justitiei va primi cel putin 35% din voturi. Fiecare partid secular se situeaza între 2 si 5%.  Situatia nu este favorabila pentru crestinii din Egipt. Ei reprezinta 10% din populatie si multi se tem ca atacurile împotriva lor vor creste daca Fratii si aliatii lor vor controla guvernul.

„Egipt ar putea deveni un stat democratic. Nu se stie, dar ar putea. Ar putea deveni un stat prosper din punct de vedere economic, dar nu va deveni mai prietenos fata de crestinii din Egipt”, a adaugat Tadros.

Confruntandu-se cu riscul persecutiilor si a împotrivirilor, s-ar putea declansa un alt exod din tara faraonilor. Dar de data aceasta, crestinii, si nu evreii, vor parasi Egiptul, o tara în care crestinismul exista de aproape 2000 de ani.

Studentii de la Universitatea Regent au sarbatorit „Ziua mondiala de inchinare”

Într-o seara obisnuita de joi, Universitatea Regent si-a deschis portile pentru toti cei care au dorit sa se închine. Totul a facut parte din prima editie anuala a „Zilei globale de închinare”.

Scopul a fost acela de a uni credinciosii prin adorarea numelui lui Isus. Organizatorii spun ca e important sa pui o zi deoparte pentru a-ti arata dragostea pentru Domnul fara a-I cere ceva în schimb.

„Cat de grozav ar fi sa avem o zi în care sa nu Îi cerem nimic, doar sa Îl iubim. Cred ca este un concept frumos”, a spus David Edwards, director de creatie.

Universitatea Regent si multe organizatii crestine si biserici au organizat simultan programe de închinare. Organizatorii spun ca atmosfera spirituala a natiunilor se poate schimba daca credinciosii se unesc în închinare.

„Cred ca e minunat ca ne putem închina lui Dumnezeu împreuna ca si natiune.”

„Sunt aici ca sa ma închin lui Dumnezeu. Doresc ca Dumnezeu sa faca ceva minunat în mine si în Universitatea Regent.”

„La o scara mai mica, sper ca fiecare individ de aici sa se întalneasca cu Dumnezeu, iar la o scara mai mare, sper ca întreaga lume sa vada ce facem aici la Universitatea Regent, ca Îl laudam si ne închinam lui Dumnezeu”, a spus Wendy Decker, directorul Centrului de teatru din cadrul universitatii.

Organizatorii au folosit internetul ca sa uneasca închinatorii. Din ora în ora, siteul zilei mondiale de închinare a transmis programul din zone diferite, creand un val de închinare pentru Salvatorul nostru.

Un grup de motociclisti americani si-a aratat sustinerea fata de Israel la Zidul Plangerii

Ei numesc aceasta actiune „Alearga la Zid Israel”.     „Suntem un grup de patrioti si veterani. Suntem aici ca sa spunem altor soldati ca îi apreciem si ca îi iubim, iar turul tarii pe motocicleta e doar cireasa de pe tort”, a spus liderul lor Gary Burd.

Mai mult de 30 de barbati americani împreuna cu sotiile lor si-au trimis motocicletele peste ocean si au mers pana la Zidul de Vest din Ierusalim ca sa sustina Fortele israeliene de aparare. 120 de motociclisti israelieni s-au alaturat celor americani. Organizatorul, pastorul Gary Burd conduce Misiunea M-25, numita dupa Matei 25.

„Cand am condus pe drumurile pietruite dintre peretii de piatra si cand vechiul meu Harley aproape se lovea de perete, m-am gandit la regele David, la Isus si la ceilalti barbati despre care am studiat. Am început sa lacrimez si sa-I multumesc lui Dumnezeu ca mi-a oferit aceasta posibilitate.”

Echipa de stiri CBN a ajuns motociclistii din urma în drumul lor spre Marea Moarta. Îmbracati în piele, au luat-o pe jos spre Ein Gedi unde s-a ascuns regele David împreuna cu oamenii lui.

„Biblia mea îmi spune ca trebuie sa sustin Israelul. Ca si veteran al armatei Statelor Unite, trebuie sa arat veteranilor fortelor lor armate si celor care mentin stabilitatea în Israel ca suntem alaturi de ei si ca ne rugam pentru ei”, a spus pastorul Wez Alvarez.

Ei s-au rugat si s-au închinat prin cantare. Pastorul din Virginia si veteranul Kevin McBride au fost pentru prima data în tara Sfanta. „stiu ce înseamna sa-ti aperi tara si pentru mine conteaza sa îi onorez, nu sa-i aplaud.”

“Evreii au fost foarte entuziasmati, au venit multi copii si am facut fotografii pe motociclete. Am avut o experienta minunata.”

Lui David Kim, participant la emisiunea “sef sub acoperire”, nu i-a fost rusine cu credinta sa

Baja Fresh este unul din lanturile de restaurante mexicane de top din America, avand 400 de locatii în aproape 30 de state.

David Kim este presedintele executiv si conduce afacerea de 300 de milioane de dolari din acest birou. „În trecut ne ocupam de companiile care aveau probleme financiare si le scapam din impas”

Alaturi de grupul sau de investitii, David conduce cateva companii. Abilitatea lui de a salva din impas companiile a determinat pe unii sa-l numeasca un „constructor de imperii”. David Kim este fiul unui diplomat sud coreean care a fost fortat sa paraseasca tara împreuna cu familia lui. Ei au emigrat în Statele Unite unde vindeau produse în piata ca sa poata supravietui.

„Mi-a parut foarte rau pentru parintii mei care au avut o viata foarte buna ca diplomati, au trebuit sa renunte la tot cand au venit în Statele Unite si sa o ia de la capat.”

Sacrificiul parintilor lui înca îi aminteste lui David despre importanta familiei. Împreuna cu sotia lui, Jane, au trei copii. „Succesul meu nu sta în salvarea companiilor. Nu acolo îmi definesc succesul. Desigur, ai succes daca te asiguri ca copii tai vor face lucrurile mai bine ca tine. Asa devin niste cetateni productivi.”

Aceasta îl tine ocupat acasa si la servici. A fost o calatorie personala pana cand a fost de acord sa-si împartaseasca viata în emisiunea „sef sub acoperire ” a postului de televiziune CBS, un reality show care deghizeaza directorii executivi ca sa poata lucra alaturi de angajatii lor si sa învete meserie. „Ma rog împreuna cu familia mea. Copiii se roaga mai mult decat mine, dar e ceva normal sa ne rugam.”

Kim a devenit Ken, un participant la emisiune care doreste un loc de munca la Baja Refresh, în timp ce camerele înregistrau tot. „ Nu am vrut sa particip la emisiune. Am refuzat de multe ori. Am vrut sa apar intimitatea familiei si a vietii noastre”, a spus Kim.

David si familia lui si-au luat ramas bun de la intimitate atunci cand s-a difuzat programul. Viata lor a atins milioane de oameni, mai ales cand un imigrant de 20 de ani i-a spus lui David cum a trait cu unchiul lui ca sa poata lucra si sa trimita bani acasa la mama lui.

Momentul de neuitat si neplanificat s-a petrecut chiar aici, în fata acestui restaurant Baja Refresh din Cypress, California. David Kim a stat chiar aici pe marginea trotuarului ca sa vorbeasca cu un angajat, Anthony Abinuman. A fost o discutie care s-a sfarsit cu o rugaciune emotionanta.

„Am primit reactii de la mii de oameni chiar dupa emisiune. Zeci de mii de oameni ne-au scris si ne-au sunat ca sa ne spuna ca în sfarsit a avut cineva curajul si îndrazneala sa vorbeasca despre Hristos pe un post national la o ora de varf. Ca sa fiu sincer, tot ce a am facut a fost sa ma rog pentru un om.”

Mii de scrisori, dar un singur mesaj...

“Draga domnule Kim, nu am avut niciodata un motiv sa scriu o scrisoare. Dupa ce am urmarit emisiunea "sef sub acoperire" am fost determinata s-o fac.”

„Astazi am urmarit emisiunea "sef sub acoperire" care a prezentat compania dumneavoastra. Va admir pentru ceea ce sunteti. Un fiu superb, un tata si mai ales un director incredibil.”

„Si eu sunt crestina si partea mea preferata din emisiunea din aceasta seara a fost atunci cand v-ati rugat împreuna cu un angajat. Aceasta m-a determinat sa va scriu si sa va multumesc ca mi-ati reamintit ca în viata conteaza Dumnezeu, familia si credinta puternica.”

Emisiunea a inspirat si pe angajatul de la Baja Refresh, Anthony Abinuman. Acum, el este vedeta restaurantului. „Arata ca daca tu crezi în Dumnezeu, El poate lucra în moduri în care nici nu te astepti. Nu mi-am imaginat vreodata ca voi aparea într-o emisiune.”

Acasa la familia Kim...emisiunea a fost raspunsul la rugaciunea sotiei lui David, Jane. A fost o oportunitate pentru copiii ei sa vada credinta lucrand cu putere, asa cum a vazut-o si ea cand era copil. „Am fost mereu multumitoare misionarului care a venit în tara noastra, o tara foarte primitiva, si care si-a sacrificat viata ..... ca sa predice Evanghelia. Sunt foarte multumitoare pentru acest lucru.”

Familia Kim se foloseste de atentia acordata familiei lor pentru a reaminti crestinilor americani de întunericul si persecutia din Coreea de Nord.

De 1 decembrie, tinerii au invatat sa traiasca pe bune la “Conferinta Flacara Inchinarii” din Alba Iulia

Biserica “Flacăra Închinării” din Alba Iulia a organizat in data de 1 decembrie  a XII-a editie a Conferintei Nationale de Tineret „Flacara Inchinarii.” Tema conferintei din acest an a fost”Trăieste pe bune!”.

“Ceea  ce am dorit noi a fost sa atingem cat mai multi tineri. A fost o tema destul de deschisa. Foarte multi ne gandim la lucruri destul de minore, mergem la biserica, cantam, dar din punctul meu de vedere poti sa le faci toate astea, dar daca nu Il ai pe Dumnezeu nu poti sa spui ca traiesti pe bune. Atata timp cat El nu e implicat traiesti degeaba. Ceea ce am incercat noi  sa atingem la aceasta conferinta fost sa spunem clar tinerilor care este punctul lui Dumnezeu de vedere in ce priveste trairea pe bune.”

Lauda si inchinarea a fost condusă de trupa Bisericii “Flacăra Închinării” din Alba Iulia, Cristocentric și Callatis Praise.

Tinerii au putut si prin aceasta conferinta sa descopere mai mult din scopul pentru care au fost creati, si anume, sa traiasca o viata pe bune, o viata din belsug.

“Cred ca fiecare dintre noi avem nevoie sa simtim ca traim. Depinde cum traim in viata. Putem simti ca traim facand lucruri rele si simti adrenalina, sau poti sa traiesti cu adevarat o viata care te implineste si cand te uiti la finalul ei sa zici ca s-a meritat. Nu stiu daca aici o sa dam solutia perfecta la ce inseamna sa traiesti pe bune, dar cred ca putem invata cate ceva din ce inseamna o viata implinita. Implinita inseamna o viata cu Dumnezeu si tot ce decurge din aceasta relatie cu Dumnezeu”, a spus Ionut Dura, unul dintre organizatori.

MAPAMOND CREȘTIN EDITIA 387

Din sumarul editiei:
Fratii Musulmani planuiesc sa islamizeze intreaga lume
Egiptenii doresc mai mult control asupra propriilor vieti
Stundetii de la Universitatea Regent au sarbatorit ziua mondiala de inchinare
Un grup de motociclisti americani si-a aratat sustinerea fata de Israel la Zidul Plangerii
Lui David Kim, participant la emisiunea “sef sub acoperire”, nu i-a fost rusine cu credinta sa
De 1 decembrie, tinerii au invatat sa traiasca pe bune la “Conferinta Flacara Inchinarii” din Alba Iulia


Fratii Musulmani planuiesc sa islamizeze intreaga lume

Asa-numita „Primavara Araba” din Orientul Mijlociu a adus miscarea Fratii Musulmani în pragul puterii si a influentei. Dar Orientul Mijlociu nu este singurul loc unde Fratii Musulmani lupta pentru putere.

Un jurnalist norvegian care a facut un film despre Fratii Musulmani a mers în Orientul Mijlociu si a discutat cu conducerea Fratilor Musulmani. Ei i-au spus ca au un plan pe termen lung ca sa preia conducerea asupra Norvegiei si a Europei. Ei planuiesc sa islamizeze întreaga lume.

Walid al-Kubaisi este un jurnalist norvegian din Irak care a produs si a prezentat un documentar norvegian numit „Libertate, Egalitate si Fratii Musulmani”. Nu a fost niciodata difuzat pe posturile de televiziune americane. „Fratii Musulmani s-au pregatit. Ei au învatat sa vorbeasca cu doua limbi.”

Al-Kubaisi l-a intervievat pe Kamil al-Najjar care a parasit Fratii Musulmani si acum este amenintat cu moartea. „Ei încearca sa amageasca oamenii si au reusit sa faca multi politicieni din Occident sa-i creada pe cuvant. Singurul lor scop este sa controleze lumea cu Islamul. Ei stiu ca nu pot folosi forta ca sa converteasca Occidentul, asa ca folosesc minciuna”, a declarat al-Najjar.

Daca mergeti în Orientul Mijlociu si vorbiti limba araba, liderii miscarii Fratii Musulmani va pot vorbi deschis despre planurile lor. Muhammed Mahdi Akef a fost liderul miscarii pana în 2010: “Visul Fratilor Musulmani este sa formeze un stat în totalitate islamic. Nu stiu unde. Noi, musulmanii suntem împrastiati peste tot. Mai avem mult de lucrat pana sa putem controla Europa. Va dura mult timp pana sa se întample aceasta.”

Al-Kubai l-a intervievat si pe Gamal al-Banna, fratele fondatorului Fratilor Musulmani în 1928, Hassan al-Banna. Surprinzator, el a adresat cateva cuvinte dure miscarii moderne Fratii Musulmani, spunand ca ei nu cred în libertate. „Sub nicio forma. Ei nu cred deloc în libertate. Nu exista nicio autoritate islamica care sa respecte libertatea, sau democratia.”

Al-Banna condamna si starea culturii islamice moderne: „Mintea musulmana este ruginita. Nu a mai facut nimic în ultima mie de ani. Inovatia a luat sfarsit în urma cu 1 000 de ani. Ce înseamna asta? Înseamna ca actioneaza fara sa gandeasca. Musulmanii au devenit ca maimutele, nu fac decat sa-i imite pe altii si asta se întampla de 1000 de ani.”

Al-Banna spune ca Fratii Musulmani au instituit purtarea hijabului, sau a valului ,de catre femeile musulmane ca mijloc de control social si spune ca nu este sustinut de catre Coran. Nici sora fondatorului Fratilor Musulmani nu purta hijabul. Fotografii de la Universitatea din Cairo arata evolutia programului Fratilor Musulmani de a forta femeile sa poarte hijabul. În 1959, nicio femeie musulmana nu purtau batic. Nici în 1978. Dar pana în 2004, 90% din femei purtau valul pe cap. Baticul a fost numit logo-ul Fratilor Musulmani.

Walid al-Kubaisi spune ca Norvegia si Occidentul au fost înselate de catre Fratii Musulmani: Atat Occidentul, cat si America au sustinut islamicii. Au crezut ca sunt congregatii religioase la fel ca si crestinii.”

Unul dintre principalii lideri spirituali ai miscarii, seicul Yusef al-Qaradawi a spus pe postul Arabic TV: „Înfrangerea Romei, a Italiei si a Europei va înseamna întoarcerea islamului în Europa. Cred ca islamul va cuceri Europa fara folosirea violentei.”

Fratii Musulmani nu spun: „Vom cuceri lumea si vom prelua puterea”. Nu va fi asa. Ei nu vorbesc deloc despre putere. Ei spun: „Acum vrem doar asta, apoi asta, apoi asta”. Apoi vor începe sa lucreze pentru a castiga mai multa putere.

Egiptenii doresc mai mult control asupra vietii lor zilnice

Protestatarii care continua sa se adune în Cairo si în alte orase egiptene doresc controlul civil al tarii si ca alegerile prezidentiale de anul viitor sa dureze mai putin. La începutul lunii, politia a avut ciocniri cu demonstratarii, dintre care multi islamisti, cand au încercat sa îi dea afara din Piata Tahrir. Cel putin 24 au fost ucisi.

Chiar cu cateva zile înainte de alegerile parlamentare egiptenii au spus ca doresc mai mult control asupra vietii lor zilnice. Acest barbat spune ca doreste ca Egiptul sa progreseze, fie ca e condus de catre legea islamica Sharia, fie de un guvern civil. Egiptenii spun ca prea putine s-au schimbat de la revolutia care l-a alungat pe presedintele Hosni Mubarak iarna trecuta. Economia s-a înrautatit, iar multi oameni fac eforturi sa îsi plateasca facturile.

Samuel Tadros de la Institutul Hudson da vina pe liderul de facto al Egiptului, Mohamed Tantawi, si pe Consiliul Suprem al Fortelor Armate. „Într-un fel, n-a fost niciodata un regim al lui Mubarak. E acelasi regim militar dictatorial care conduce Egiptul din 1952 si care controleaza economia egipteana. Acestia nu stiu cun sa conduca tara.”

Nici nu vor s-o conduca cu adevarat. Conducerea armatei doreste sa controleze tara, nu sa o guverneze. Chestiunile zilnice, problema painii si a untului vor ramane pe seama partidului care va castiga cele mai multe scaune în alegerile parlamentare. Pana acum, fiindca partidele seculare sunt dezorganizate si slabe, se pare ca Fratii Musulmani sunt mai organizati, iar Partidul Libertatii si Justitiei va castiga majoritatea voturilor.

Colegiile electorale tind sa favorizeze zonele rurale unde oamenii sunt saraci si fara educatie. Este zona în care Fratii Musulmani sunt cei mai influenti. Cativa egipteni au raportat ca Fratii Musulmani si alti islamisti au încercat sa obtina voturile oferind oamenilor alimente cu cateva zile înainte de alegeri. Cativa candidati seculari au declarat ca alegerile sunt corupte. Ei au spus ca unii oficiali s-au oferit sa fraudeze buletinele de vot în schimbul banilor.

Sondajele pre-electorale arata ca Partidul Libertatii si Justitiei va primi cel putin 35% din voturi. Fiecare partid secular se situeaza între 2 si 5%.  Situatia nu este favorabila pentru crestinii din Egipt. Ei reprezinta 10% din populatie si multi se tem ca atacurile împotriva lor vor creste daca Fratii si aliatii lor vor controla guvernul.

„Egipt ar putea deveni un stat democratic. Nu se stie, dar ar putea. Ar putea deveni un stat prosper din punct de vedere economic, dar nu va deveni mai prietenos fata de crestinii din Egipt”, a adaugat Tadros.

Confruntandu-se cu riscul persecutiilor si a împotrivirilor, s-ar putea declansa un alt exod din tara faraonilor. Dar de data aceasta, crestinii, si nu evreii, vor parasi Egiptul, o tara în care crestinismul exista de aproape 2 000 de ani.


Stundetii de la Universitatea Regent au sarbatorit „Ziua mondiala de inchinare”

Într-o seara obisnuita de joi, Universitatea Regent si-a deschis portile pentru toti cei care au dorit sa se închine. Totul a facut parte din prima editie anuala a „Zilei globale de închinare”.

Scopul a fost acela de a uni credinciosii prin adorarea numelui lui Isus. Organizatorii spun ca e important sa pui o zi deoparte pentru a-ti arata dragostea pentru Domnul fara a-I cere ceva în schimb.

„Cat de grozav ar fi sa avem o zi în care sa nu Îi cerem nimic, doar sa Îl iubim. Cred ca este un concept frumos”, a spus David Edwards, director de creatie.

Universitatea Regent si multe organizatii crestine si biserici au organizat simultan programe de închinare. Organizatorii spun ca atmosfera spirituala a natiunilor se poate schimba daca credinciosii se unesc în închinare.
 
„Cred ca e minunat ca ne putem închina lui Dumnezeu împreuna ca si natiune.”
„Sunt aici ca sa ma închin lui Dumnezeu. Doresc ca Dumnezeu sa faca ceva minunat în mine si în Universitatea Regent.”

„La o scara mai mica, sper ca fiecare individ de aici sa se întalneasca cu Dumnezeu, iar la o scara mai mare, sper ca întreaga lume sa vada ce facem aici la Universitatea Regent, ca Îl laudam si ne închinam lui Dumnezeu”, a spus Wendy Decker, directorul Centrului de teatru din cadrul universitatii.

Organizatorii au folosit internetul ca sa uneasca închinatorii. Din ora în ora, siteul zilei mondiale de închinare a transmis programul din zone diferite, creand un val de închinare pentru Salvatorul nostru.

Un grup de motociclisti americani si-a aratat sustinerea fata de Israel la Zidul Plangerii

Ei numesc aceasta actiune „Alearga la Zid Israel”.     „Suntem un grup de patrioti si veterani. Suntem aici ca sa spunem altor soldati ca îi apreciem si ca îi iubim, iar turul tarii pe motocicleta e doar cireasa de pe tort”, a spus liderul lor Gary Burd.

Mai mult de 30 de barbati americani împreuna cu sotiile lor si-au trimis motocicletele peste ocean si au mers pana la Zidul de Vest din Ierusalim ca sa sustina Fortele israeliene de aparare. 120 de motociclisti israelieni s-au alaturat celor americani. Organizatorul, pastorul Gary Burd conduce Misiunea M-25, numita dupa Matei 25.

„Cand am condus pe drumurile pietruite dintre peretii de piatra si cand vechiul meu Harley aproape se lovea de perete, m-am gandit la regele David, la Isus si la ceilalti barbati despre care am studiat. Am început sa lacrimez si sa-I multumesc lui Dumnezeu ca mi-a oferit aceasta posibilitate.”

Echipa de stiri CBN a ajuns motociclistii din urma în drumul lor spre Marea Moarta. Îmbracati în piele, au luat-o pe jos spre Ein Gedi unde s-a ascuns regele David împreuna cu oamenii lui.

„Biblia mea îmi spune ca trebuie sa sustin Israelul. Ca si veteran al armatei Statelor Unite, trebuie sa arat veteranilor fortelor lor armate si celor care mentin stabilitatea în Israel ca suntem alaturi de ei si ca ne rugam pentru ei”, a spus pastorul Wez Alvarez.

Ei s-au rugat si s-au închinat prin cantare. Pastorul din Virginia si veteranul Kevin McBride au fost pentru prima data în tara Sfanta. „stiu ce înseamna sa-ti aperi tara si pentru mine conteaza sa îi onorez, nu sa-i aplaud.”

“Evreii au fost foarte entuziasmati, au venit multi copii si am facut fotografii pe motociclete. Am avut o experienta minunata.”

Lui David Kim, participant la emisiunea “sef sub acoperire”, nu i-a fost rusine cu credinta sa

Baja Fresh este unul din lanturile de restaurante mexicane de top din America, avand 400 de locatii în aproape 30 de state.

David Kim este presedintele executiv si conduce afacerea de 300 de milioane de dolari din acest birou. „În trecut ne ocupam de companiile care aveau probleme financiare si le scapam din impas”

Alaturi de grupul sau de investitii, David conduce cateva companii. Abilitatea lui de a salva din impas companiile a determinat pe unii sa-l numeasca un „constructor de imperii”. David Kim este fiul unui diplomat sud coreean care a fost fortat sa paraseasca tara împreuna cu familia lui. Ei au emigrat în Statele Unite unde vindeau produse în piata ca sa poata supravietui.

„Mi-a parut foarte rau pentru parintii mei care au avut o viata foarte buna ca diplomati, au trebuit sa renunte la tot cand au venit în Statele Unite si sa o ia de la capat.”

Sacrificiul parintilor lui înca îi aminteste lui David despre importanta familiei. Împreuna cu sotia lui, Jane, au trei copii. „Succesul meu nu sta în salvarea companiilor. Nu acolo îmi definesc succesul. Desigur, ai succes daca te asiguri ca copii tai vor face lucrurile mai bine ca tine. Asa devin niste cetateni productivi.”

Aceasta îl tine ocupat acasa si la servici. A fost o calatorie personala pana cand a fost de acord sa-si împartaseasca viata în emisiunea „sef sub acoperire ” a postului de televiziune CBS, un reality show care deghizeaza directorii executivi ca sa poata lucra alaturi de angajatii lor si sa învete meserie. „Ma rog împreuna cu familia mea. Copiii se roaga mai mult decat mine, dar e ceva normal sa ne rugam.”

Kim a devenit Ken, un participant la emisiune care doreste un loc de munca la Baja Refresh, în timp ce camerele înregistrau tot. „ Nu am vrut sa particip la emisiune. Am refuzat de multe ori. Am vrut sa apar intimitatea familiei si a vietii noastre”, a spus Kim.

 David si familia lui si-au luat ramas bun de la intimitate atunci cand s-a difuzat programul. Viata lor a atins milioane de oameni, mai ales cand un imigrant de 20 de ani i-a spus lui David cum a trait cu unchiul lui ca sa poata lucra si sa trimita bani acasa la mama lui.

Momentul de neuitat si neplanificat s-a petrecut chiar aici, în fata acestui restaurant Baja Refresh din Cypress, California. David Kim a stat chiar aici pe marginea trotuarului ca sa vorbeasca cu un angajat, Anthony Abinuman. A fost o discutie care s-a sfarsit cu o rugaciune emotionanta.

„Am primit reactii de la mii de oameni chiar dupa emisiune. Zeci de mii de oameni ne-au scris si ne-au sunat ca sa ne spuna ca în sfarsit a avut cineva curajul si îndrazneala sa vorbeasca despre Hristos pe un post national la o ora de varf. Ca sa fiu sincer, tot ce a am facut a fost sa ma rog pentru un om.”

Mii de scrisori, dar un singur mesaj...

“Draga domnule Kim, nu am avut niciodata un motiv sa scriu o scrisoare. Dupa ce am urmarit emisiunea "sef sub acoperire" am fost determinata s-o fac.”

„Astazi am urmarit emisiunea "sef sub acoperire" care a prezentat compania dumneavoastra. Va admir pentru ceea ce sunteti. Un fiu superb, un tata si mai ales un director incredibil.”

„si eu sunt crestina si partea mea preferata din emisiunea din aceasta seara a fost atunci cand v-ati rugat împreuna cu un angajat. Aceasta m-a determinat sa va scriu si sa va multumesc ca mi-ati reamintit ca în viata conteaza Dumnezeu, familia si credinta puternica.”

Emisiunea a inspirat si pe angajatul de la Baja Refresh, Anthony Abinuman. Acum, el este vedeta restaurantului. „Arata ca daca tu crezi în Dumnezeu, El poate lucra în moduri în care nici nu te astepti. Nu mi-am imaginat vreodata ca voi aparea într-o emisiune.”

Acasa la familia Kim...emisiunea a fost raspunsul la rugaciunea sotiei lui David, Jane. A fost o oportunitate pentru copiii ei sa vada credinta lucrand cu putere, asa cum a vazut-o si ea cand era copil. „Am fost mereu multumitoare misionarului care a venit în tara noastra, o tara foarte primitiva, si care si-a sacrificat viata ..... ca sa predice Evanghelia. Sunt foarte multumitoare pentru acest lucru.”

Familia Kim se foloseste de atentia acordata familiei lor pentru a reaminti crestinilor americani de întunericul si persecutia din Coreea de Nord.


De 1 decembrie, tinerii au invatat sa traiasca pe bune la “Conferinta Flacara Inchinarii” din Alba Iulia

Biserica “Flacăra Închinării” din Alba Iulia a organizat in data de 1 decembrie  a XII-a editie a Conferintei Nationale de Tineret „Flacara Inchinarii.” Tema conferintei din acest an a fost”Trăieste pe bune!”.

“Ceea  ce am dorit noi a fost sa atingem cat mai multi tineri. A fost o tema destul de deschisa. Foarte multi ne gandim la lucruri destul de minore, mergem la biserica, cantam, dar din punctul meu de vedere poti sa le faci toate astea, dar daca nu Il ai pe Dumnezeu nu poti sa spui ca traiesti pe bune. Atata timp cat El nu e implicat traiesti degeaba. Ceea ce am incercat noi  sa atingem la aceasta conferinta fost sa spunem clar tinerilor care este punctul lui Dumnezeu de vedere in ce priveste trairea pe bune.”

Lauda si inchinarea a fost condusă de trupa Bisericii “Flacăra Închinării” din Alba Iulia, Cristocentric și Callatis Praise.

Tinerii au putut si prin aceasta conferinta sa descopere mai mult din scopul pentru care au fost creati, si anume, sa traiasca o viata pe bune, o viata din belsug.

“Cred ca fiecare dintre noi avem nevoie sa simtim ca traim. Depinde cum traim in viata. Putem simti ca traim facand lucruri rele si simti adrenalina, sau poti sa traiesti cu adevarat o viata care te implineste si cand te uiti la finalul ei sa zici ca s-a meritat. Nu stiu daca aici o sa dam solutia perfecta la ce inseamna sa traiesti pe bune, dar cred ca putem invata cate ceva din ce inseamna o viata implinita. Implinita inseamna o viata cu Dumnezeu si tot ce decurge din aceasta relatie cu Dumnezeu”, a spus Ionut Dura, unul dintre organizatori.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.