Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Stiri Crestine - Mapamond Crestin - editia 386 - 10 decembrie 2011

mc_200Din sumar:
- Musulmanii din Rusia au nevoie de mai multe moschei
- Traficanții de droguri din Guatemala se folosesc de săraci pentru contrabandă cu droguri
- Bisericile se unesc pentru a aduce libertate în Coreea de Nord
- În  luna octombrie toate penitenciarele din Republica Moldova au fost evanghelizate
- Raport de misiune: Misiunea Speranță pentru Africa - Tribul Batua, Uganda

 

Musulmanii din Rusia au nevoie de mai multe moschei

Aceasta e o priveliște obișnuită pentru o zi de vineri în Moscova. Mii de musulmani umplu străzile și trotuarele din jurul celor patru moschei ale orașului.

Yusup Sadjanovich se închină la moscheea Centrală, cea mai mare din Moscova, și chiar dacă ajunge mai devreme la rugăciune, nu are locul asigurat înăuntru.De multe ori ajung să mă rog afară. Nu-mi amintesc ultima dată când m-am rugat în moschee.”

Echipa de știri CBN a primit permisiunea să filmeze programul de rugăciune de vinerea seara. Fiecare colț a fost filmat. Moscheea Centrală are doar 800 de locuri, dar mii de oameni o vizitează în fiecare săptămână, obligând închinătorii să se împrăștie pe holuri, în birouri, în curte și eventual pe trotuarele și străzile învecinate.

„Pentru musulmani, vinerea este cea mai importantă zi de rugăciune și de aceea vin aici, chiar dacă nu am loc”, a spus Ibrahim, un inchinator musulman.

Moscheea este în renovări pentru a fi mai încăpătoare. Argumentul pe care-l au musulmanii este următorul: sunt numai patru moschei în tot orașul pentru 2 milioane de musulmani. Imamul moscheii, Ildar Ayautdinov, a refuzat să fie intervievat, dar a declarat pentru un ziar local că dacă situația nu se schimbă, musulmanii din oraș vor ajunge să se roage în bisericile rusești. El a adăugat: „Am prefera să evităm aceste măsuri extreme.”

Fratele lui, Shamil Ayautdinov este de asemenea un lider islamic proeminent și am avut posibilitatea să vorbim cu el. „Ne luptăm cu o problema de percepție a musulmanilor în societatea rusească. Majoritatea asociază lăcașurile noastre de închinare cu terorismul și oamenii se enervează când vorbim des construirea de noi moschei”, a declarat acesta.

Anul trecut au fost întocmite planurile de transformare a acestui parc într-o moschee imensă care urma să aibe 5000 de locuri. Localnicii s-au adunat în parc pentru a protesta împotriva construirii moscheii și s-au confruntat cu un imam local.

Cartierul este alcătuit dintr-un grup etnic numit Tătari, din care marea majoritate sunt musulmani. Autoritățile au amânat planurile pentru construirea moscheii, dar nu au reușit să calmeze temerile.

„Mi-e frică. Ei vin într-un cartier și încep să ne spună ce putem și ce nu putem face. Ne place să ne plimbăm câinii pe aici și să organizăm grătare, dar musulmanii spun că nu putem găti carne de porc sau că nu ne putem plimba câinii pe aici”, a marturisit o localnica.

Nu există un număr exact, dar oficialii ruși aproximează numărul musulmanilor din Moscova la peste un milion. Grupările musulmane spun că sunt aproape 2 milioane de musulmani. Sute de mii de imigranți precum Sabir Adahkoor au migrat în capitala rusească după prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991. Mulți dintre acești imigranți sunt din fostele republici sovietice din Asia centrală.

„Viața este bună aici, dar simțim tensiunea din partea societății pe măsură ce se mută tot mai mulți musulmani în oraș”, a spus Sabir Adakhoor.

Tensiunile au fost intensificate de scene precum aceasta, unde mii de musulmani au strigat: „Dumnezeu e mare!” și s-au rugat în mijlocul străzilor principale din Moscova în timpul lunii sfinte de Ramadan. Astfel de imagini au determinat o revistă locală să spună că Moscova este un oraș musulman. Unii ruși se tem că musulmanii preiau controlul asupra orașului. Imamul Ayautdinov spune că în ciuda provocărilor cu care se confruntă musulmanii din Rusia, depinde de el și de alții din comunitate să convingă oamenii că sunt diferiți. Totuși, el insistă ca să fie ridicate mai multe locuri de închinare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor populației musulamane în creștere. Imamul Ildar Ayautdinov a declarat unei agenții de presă franceze: „Cerem și chiar pretindem să existe câte o moschee în fiecare zonă, de preferat în fiecare cartier.”

Traficanții de droguri din Guatemala se folosesc de săraci pentru contrabandă cu droguri

Guvernul american luptă de zeci de ani împotriva malnutriției din America Latină. În Guatemala, programele de distribuire de alimente ajută la clădirea relațiilor cu comunitățile rurale și le oferă educație sanitară și agricolă.

„Rata sărăciei este ridicată în rândul populației indigene care locuiește în mare parte la munte. Guvernul american se concentrează asupra zonelor de munte și încearcă să rezolve problema malnutriției cronice și a sărăciei”, a spus David Delgado, de la Securitatea Alimentară, USAID Guatemala.

Acestea zone izolate se află la granița cu Mexic unde cartelurile de droguri cultivă marijuana pentru Statele Unite.

„Când ești sărac și nu ai un loc de muncă ești foarte vulnerabil. Misiunea noastră este să oferim oamenilor oportunități și o alternativă la colaborarea cu cartelurile de droguri”, a adaugat Delgado.

În acest depozit din afara orașului Guatemala se află peste 500 de tone de alimente donate de către poporul american. De aici, alimentele sunt trimise în satele din întreaga țară și oferite familiilor nevoiașe. Dar s-ar putea să întâlnim aceste pungi și în alte zone fiindcă încep să reapară în Statele Unite în niște locuri neașteptate. Dacă faceți drumeții în sudul deșertului Arizonei puteți întâlni aceste pungi din nou pentru că traficanții de droguri le folosesc pentru a introduce marijuana în Statele Unite. Șerifii adjuncți din ținutul Pinal le găsesc mereu.

„USAID distribuie bunuri și mărfuri în țările care au suferit de pe urma calamităților naturale, foametei, sau a cutremurelor. Cartelurile de droguri se folosesc de ajutoarele noastre ca să aducă droguri în țara noastră”, a declarat Steve Henry, serif adjunct in orașul Pinal, Arizona.

Nu se știe cum ajung pungile din Guatemala în mâinile traficanților de droguri, dar acest lucrător la USAID spune că aceste cazuri sunt rare.

„Există dăți când alimentele sunt furate, când sunt luate sau folosite necorespunzător și rezolvăm problema.”

Am vizitat acest centru din Arizona unde este depozitată marijuana confiscată, înainte să fie trimisă la incinerator de două ori pe săptămână. Volumul de droguri care ajunge aici este imens, iar cantități mari de droguri continuă să intre în țară.

„Pe parcursul unui an, aproape 900 de kg de marijuana ajung în acest centru.

Doug Coleman colaborează cu instituția DEA din Arizona. „În prezent, Arizona este un centru important pentru contrabanda cu marijuana. 10 sau 15 bărbați trec granița prin una din aceste zone greu de controlat de către poliție. Ei trec munții.”

Controlul de la graniță este unul din motivele pentru care violența este așa de ridicată. Cartelurile se luptă pentru rutele de contrabandă care devin din ce în ce mai puține.

„Îi prindem de fiecare dată când putem și le confiscăm o sumă mare de bani, sau o cantitate mare de droguri. Undeva în acest flux, cineva este tras la răspundere pentru asta, ceea ce provoacă mai mul tă violență fiindcă cineva trebuie să fie ucis pentru a plăti datoria, sau sunt luați ostatici, așa că violența este un cerc vicios.”

Cartelurile de droguri sunt împresurate din două părți, pe de-o parte controlul DEA de la graniță și pe de alta, ajutorul oferit de guvernul Statelor Unite în zonele izolate din America Latină. Dar având profituri de miliarde de dolari, cartelurile ne dovedesc că nu se vor opri fără luptă.

Bisericile se unesc pentru a aduce libertatea in Coreea de Nord

Soldati marsaluind metodic, un arsenal tot mai mare de arme nucleare si un dictator nemilos. Acestea sunt imaginile intimidante pe care Coreea de Nord le arata lumii. Dar Danny Lee in varsta de 24 de ani isi aminte?te o imagine diferita din copilaria lui de acolo.

Bunica lui Lee l-a crescut singura dupa ce politia a arestat-o pe mama lui crestina. Ca alte mii, a fost dusa intr-un lagar de concentrare. Ea a parasit tara dupa eliberare. La 17 ani, Danny a fugit in China ca sa o caute. Sa fugi din Coreea de Nord nu este usor, chiar si dupa traversarea raului Tumen in China.

In documentarul „Hiding”, regizorul Justin Wheeler insoteste cinci refugiati nord coreeni in calatoria lor cumplita de 5 600 de km din China in sud-estul Asiei. Exista o cale ferata subterana, dar majoritatea nu ajung la libertate.

„China nu protejeaza. China ii considera migranti economici, asa ca nu va proteja refugiatii nord coreeni”, spune Wheeler. El face parte din Link, o organizatie pentru drepturile omului care l-a ajutat pe Danny Lee si pe alti refugiati sa gaseasca libertatea.

„Unul din cele mai socante momente a fost o conversatie pe care am avut-o cu unul dintre refugiatii din film. El a fugit din Coreea de Nord pentru ca l-a visat pe regele David din Biblie. El nu auzise de Evanghelie inainte, nu auzise de Isus, nu auzise de Dumnezeu. Muncea in fiecare zi din greu ?i n-a fost niciodata platit.”

Organizatia Link a gazduit 400 de proiectii ale filmului in Statele Unite, a strans mai mult de 100 000 de dolari si a lansat 110 de noi filiale Link in campusurile scolare.

„Vrem sa redefinim felul in care oamenii gandesc despre Coreea de Nord si despre nord coreeni. Vrem sa oferim ajutor imediat nord coreenilor oriunde putem ajunge la ei”, a spus Hanna Song care lucreaza pentru organizatia Link.

In strigatul de a pune capat crizei drepturilor omului, cele mai puternice voci sunt cele ale crestinilor americani de origine coreeana.

Biserica Betel din sudul Californiei este cea mai mare adunare coreeana din america. in fiecare saptamana, 6 000 de oameni vin aici sa se inchine si toti poarta aceasi povara: rugaciunea pentru libertatea Coreei de Nord.

Pastorul Peter Sohn a chemat si alte biserici coreene la aceasta misiune. impreuna cu alti 1600 de pastori s-a intalnit sa se roage in Los Angeles pentru prima data in 2004.

„Slujitorii au izbucnit in lacrimi cand ne-am rugat intr-un singur duh si ne-am pocait pentru ca am tacut prea mult timp. Am fost prea ocupati cu propria noastra lucrare si aproape am uitat de suferinta din Coreea de Nord. Am varsat lacrimi si ne-am rugat. Asa cum a facut Neemia pentru poporul sau din Ierusalim.”

Pastorul Sohn a format Coalitia Bisericeasca Coreeana. El se pregateste sa conduca un mars al crestinilor in Coreea de Sud, avand in vedere ca dictatorul nord coreean Kim Jong II se pregateste sa cedeze puterea fiului sau, Kim Jong-Uhn.

“Imi aduc aminte de marsul lui Martin Luther King din Atlanta la Washington DC. Au fost mai mult de un milion de oameni. Acel mare om al lui Dumnezeu a proclamat: 'Eu am un vis'. Eu am un vis in Dumnezeu. Acum e timpul ca noi, crestinii coreeni sa ne strangem si sa ascultam acea predica si proclamatie faimoasa: Noi avem un vis. Dumnezeu ne va ajuta si Dumnezeu va elibera barbatii si femeile coreene, confratii nostri.”

Pana cand sunt toti liberi, lui Danny Lee ii este greu sa se bucure de noua viata din sudul Californiei. Lacrimile sunt pentru bunica lui. Ea a murit de foame in Coreea de Nord la scurt timp dupa ce a fugit el.

În luna octombrie toate penitenciarele din Republica Moldova au fost evanghelizate

În perioada 23-31 octombrie a avut loc o campanie de evanghelizare în toate penitenciarele din Republica Moldova.O echipă de evangheliști a mers pentru a împărtăși cu oamenii considerați gunoiul societății Vestea Bună a Evangheliei.

Alexander Cerpakov, un evanghelist din Belorusia, care a trăit în trecut în lumea criminală și a petrecut în detenție 20 de ani de viață, și-a mărturisit credința în Domnul și modul în care a căpătat adevărata libertate.

De două ori pe an sunt organizate astfel de campanii care au în vizor toate cele 18 penitenciare din țară, având la bază trei scopuri esențiale. Primul este ca cei care nu-L cunosc pe Domnul să audă despre dragostea Lui și să fie salvați. Al doilea este ca să fie descoperite penitenciarele în care nu sunt organizate slujbe săptămânale și să fie încurajați cei care sunt implicați în lucrarea de evanghelizare în închisori.

Între pereții de beton și îngrădirea de sârmă ghimpată, există legi aparte, legi nescrise, dar cunoscute de toți deținuții. De aceea a deveni creștin este o protestare un fața acestor legi și principii.

„Acolo există un stat aparte cu legile și principiile lui proprii, și părerea celor din jur contează foarte mult și aceasta te presează. Aici, la libertate, între pereții casei de rugăciune e mai ușor să ieși în fața bisericii, să-ți pleci genunchii. Iar în acele locuri este mai complicat... este nevoie de bărbație și curaj pentru a face acest pas.”

Cu toate acestea, Duhul Sfânt lucrază la inimile oamenilor în așa fel încât pe parcursul acestei campanii 8 persoane l-au acceptat pe Domnul Isus ca Domn și Mântuitor, rostind rugăciunea de pocăință în fața tuturor, fără sfială sau frică.

Raport de misiune: Misiunea Speranță pentru Africa - Tribul Batua, Kenya

La câteva zeci de kilometri distanță față de orașul Kabale se află tribul Batua, locuind în colibe, crescând animale domestice și încercând să se integreze în societate.

I-am ascultat mai bine de o oră povestindu-ne cum guvernul i-a silit să părăseasca pădurile în care trăiau de generații la rând, aducându-i astfel mai aproape de civilizație. Pentru ei, pădurea era dumnezeul lor, religia lor și bineînțeles, casa lor.

Cei din tribul Batua nu au avut niciodată un calendar, astfel că nu au știut să ne spună câți ani au trecut de când au fost siliți să-și părăsească vechiul lor habitat. Estimăm că au trecut 10 de atunci, timp în care mai multe organizații au fost preocupate să-i ajute să se integreze în societate.

Printre cei care i-au vizitat constant a fost și un pastor trimis de misiunea Lift up Jesus din Kabale, care le-a oferit mai mult de educație și îmbrăcăminte, le-a oferit Vestea Bună a mântuirii.

„Ei se întrebau de unde a știut Dumnezeu să le trimită pe cineva fiindcă locuiau în pădure. Ei simt că acest bărbat a fost trimis de Dumnezeu ca să locuiască împreună cu ei și să-i ajute. Și el se întreba dacă poate să vină aici și să evanghelizeze acești oameni.Ei au simțit că Dumnezeu i-a vizitat și au început să se închine și să se roage împreună cu pastorul.”

Au închiriat un teren care să fie numai al lor și s-au întâlnit tot mai des acolo ca să se roage și să cunoacă tot mai multe despre Dumnezeu, iar viața lor a început să se schimbe.

„Aceasta este Vestea Bună. Dumnezeu dorește să vă răspundă la rugăciuni. Voi trebuie doar să credeți și să vă rugați. Dacă credeți și vă rugați, Dumnezeu va vorbi altor oameni ca prin minune. Noi nu am știut nimic despre voi, dar Dumnezeu ne-a trimis aici pentru voi fiindcă Dumnezeu vă iubește. Asigurați-vă că Dumnezeu este pe primul loc în viața voastră.”

Bucuria cu care ne-au primit a fost molipsitoare, așa că nu a durat prea mult ca să ne împrietenim. Cei din echipa medicala, văzând nevoile lor, s-au mobilizat oferind-le un prim ajutor celor cu răni ușoare, iar noi ceilalți le-am pregătit câte un pachet cu alimente.

Deși localnicii nu îi accepta, Dumnezeu i-a primit deja. Noi, ca și copii ai Lui, îi primim îi iubim și prim misiunea Speranță pentru Africa me propunem ca în anii următori să ne îngrijim de ei construindu-le o casă de rugăciune, un loc unde să se poată întâlni și să se închine Domnului Isus Hristos.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.