Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Stiri Crestine - Mapamond Crestin - Editia 379 - 22 Octombrie 2011

Din sumarul editiei:mc_200

- Credinciosii arabi si evrei doresc sa aduca unitate intre comunitatile lor
- Carter Crutchfield: salvat dupa cadere
- Meridith Parker, supravietuitoarea unui atac de cord
- Drama“Portile Raiului si Flacarile Iadului” a ajuns si in Chisinau

Credinciosii arabi si evrei doresc sa aduca unitate intre comunitatile lormc_379_1

Conflictul dintre musulmani si evrei, dintre arabii si israelitii din Orientul Mijlociu atrage cel mai mult atentia. Deseori, crestinii sunt prinsi la mijloc, dar chiar si in comunitatea crestina exista diferente intre crestinii mesianici si cei arabi. Un mic grup de crestini incearca sa gaseasca o solutie. Leon Mazin este pastorul Centrului Mesianic „intoarcerea la Sion” din Haifa. Nashat Filmon este directorul Societatii Biblice din Palestina si locuieste in Ierusalimul de est. Distanta fizica dintre cei doi este relativ mica, dar cea culturala si politica este imensa. Ei au un punct comun: credinta in Isus Hristos.

mc_379_2 El este Cel care ne uneste si prin Cuvantul Lui toate diferentele noastre dispar si asa venim la cruce”, a spus Nashat Filmon, de la Societatea Biblica din Palestina.

 Il avem pe Dumnezeu, pe Isus Mesia, avem Duhul lui Dumnezeu si puterea Evangheliei care ne poate ajuta”, a adaugat Leon Mazin.

 Ei se roaga pentru o mai buna intelegere si pentru unitate intre crestinii mesianici si cei palestinieni. Pastorul Doug Kittredge este unul dintre cei din spatele acestui efort. Organizatia lui, Jerusalem Gateway Partnership, a organizat o intalnire mai neobisnuita in Israel intre Nashat, Leon si altii.

In vara au fost invitati in Statele Unite la o alta intalnire ca sa spuna liderilor bisericesti din America despre eforturile lor. Motivatia lor se regaseste in al doilea capitol din Efeseni, unde apostolul Pavel aminteste Neamurilor ca au fost odata departe de familia lui Dumnezeu. Dar prin viata, moartea si invierea Lui, Hristos a adus evreii si Neamurile impreuna. Versetul 14 spune: „Caci El este pacea noastra care din doi a facut unul si a surpat zidul de la mijloc care-i despartea.”

 “In Hristos suntem un singur trup. Tu esti fratele meu in Hristos. Nu sunt doar vorbe, ci e o realitate. Esti mai apropiat de mine decat cei care sunt apropiati din punct de vedere cultural fiindca prin credinta suntem inruditi”, a spus Filmon.

Ei nu au eliminat diferentele dintre ei. Au experimentat direct criza care a cuprins tara si care le-a impartit poporul. Leon este un sionist care crede in dreptul Israelului la o tara.mc_379_3

 “Holocaustul este o problema foarte mare. Mereu ne referim la el si avem de invatat. Noi trebuie sa intelegem situatia. A fost o experienta din care eu am invatat. Pentru mine este un drum lung si deloc usor. Aceasta incearca Leon sa spuna si sunt de acord cu el. Reconcilierea nu este ceva simplu. Este una dureroasa. Dar daca ne-am angajat sa facem aceasta, cred ca putem realiza multe si putem fi o marturie pentru multi.”

 „Numai Dumnezeu a fost Acela care a lucrat la inima lui Leon si Nashat. Daca a putut sa faca aceasta cu doi barbati, o poate face cu oricat de multi”, a declaat Doug Kittredge, de la Jerusalem Gateway Partnership.

 Ei spera sa se mai intalneasca si sa o faca impreuna cu familiile lor, poate chiar sa se inchine impreuna. Unul dintre pastori a spus: „Daca Evanghelia nu aduce reconcilierea, este ceva neinregula cu Evanghelia.”

Carter Crutchfield: salvat dupa caderemc_379_4

Fiind colegi de facultate, Carter Crutchfield si Patrick Dauphin au mers intr-o excursie cu corturile in nordul statului Alabama, impreuna cu cativa prieteni.

 Am gasit un loc de campare perfect, foarte frumos, la vreo 18 metri deasupra unei vai si mi-am spus ca va fi perfect.”

 Totul a decurs conform planului. Corturile erau instalate. Focul ardea. Apoi a inceput sa se stinga focul si de acolo a pornit totul. Baietii s-au imprastiat incercand sa gaseasca mai multe lemne.

 Am gasit o creanga  mare pe care am vrut sa o pun pe foc, asa ca am inceput sa sar pe ea ca sa o rup. Atunci s-a intamplat unul din cele doua lucruri posibile. Ori nu am putut-o rupe si ea s-a arcuit si m-a aruncat pe spate, ori s-a rupt mai repede decat ma asteptam eu si cand s-a rupt, am cazut pe spate dupa ce mi-am pierdut echilibrul”, isi aminteste Carter.

 Am stiut ca ceva s-a intamplat, asa ca m-am uitat si nu l-am mai vazut pe Carter. Imediat mi-am dat seama ce se intamplase”, a spus Patrick.

 mc_379_5Carter a cazut de la o inaltime de 18 metri in rau, lovindu-se de o bucata de pamant care era dedesupt. “Imediat i-am spus lui Miller sa dea telefon si sa cheme ajutoare. Mi-au trebuit doua minute pana sa cobor la acea bucata de pamant, dar Carter nu era acolo. Imediat am fugit inapoi si intr-un final, dupa 3-4 minute, am ajuns la rau.”

 Carter nu plutea pe rau, asa ca Patrick a cautat sub apa. “Dupa ce am inceput sa caut in apa, am lovit ceva. Imediat am stiut despre ce era vorba. L-am scos pe Carter la suprafata. Nici macar nu iti mai puteai da seama ca era Carter. Din acel moment, am crezut ca era mort.”

 Patrick si Keith l-au tras pe Carter pe marginea apei. Patrick a inceput sa-l resusciteze. Dupa opt minute, am obosit. Atunci am schimbt locul cu Keith Gray. Eu il tineam pe stanca, ii mentineam capul si el a inceput sa-l resusciteze. Dupa cateva minute am schimbat din nou locurile. Apoi am auzit un bolborosit. Se auzea ca si cum apa ar cobori pe un canal.”

 Ei l-au resuscitat 12 minute pana cand Carter a inceput sa respire. Dupa aceea, a inceput sa aiba o singura respiratie pe minut. Se vedea clar ca umarul lui Carter era ranit. Urechea i-a fost partial sfartecata. Ceea ce ii ameninta viata insa, erau cei doi plamani distrusi. Paramedicii au sosit cu un elicopter la 45 de minute dupa accident. La spital, doctorii i-au rugat pe parintii lui Carter sa completeze formularele pentru donatie de organe.

 Chirurgul ne-a spus ca starea lui era foarte grava si sansele de a supravietui erau minime. Banuim ca a fost lipsit de oxigen timp de 20 de minute sau mai mult, deci un timp indelungat. Personalul medical ne-a spus sa ne asteptam ca functiile lui cognitive sa-i fie foarte serios afectate”, a spus tatal lui Carter.

 Carter a supravietuit pe parcursul acelei nopti. Patrick si tatal lui Carter insa, stiau ca rugaciunea era singura lor speranta.

 Imediat dupa ce am ajuns acolo, domnul Crutchfield ne-a condus intr-o rugaciune. El a inceput sa posteze pe un site, si anume CaringBridge.org, informatii despre starea lui Carter si motive specifice de rugaciune.”

 Postam doar patru sau cinci motive specifice o data. Miracolul a fost insa, ca de fiecare data… Sunt putin emotionat (pauza) pentru ca dupa fiecare postare, acele nevoi specifice erau implinite. Nu e nicio indoiala ca El auzea si raspundea cererilor noastre”, a adaugat domnul Crutchfield.

 Absolut fiecare rugaciune si fiecare motiv pentru care el ne-a spus sa ne rugam, a fost ascultat. M-am uitat o data pe site la doar doua zile dupa accident si au fost postate acolo 1300 de raspunsuri.”

 Exista o intimitate de care imi imaginez ca doar in cer vom avea parte pe deplin. stiam ca oamenii acestia se roaga pentru mine si pentru familia mea. Exista o legatura a lui Hristos care ne unea.”

 Dupa doua saptamani, Carter s-a trezit din coma.

 Era cu adevarat el atunci cand s-a trezit. Din perspectiva noastra, credem ca a fost un adevarat miracol”, marturiseste tatal lui Carter.

 A fost o minune avand in vedere raportul doctorilor si sansele de supravietuire pe care ei mi le-au dat. Sa cad de pe o stanca de la o inaltime de 18 metri si sa supravietuiesc… Simt ca Dumnezeu mi-a permis sa supravietuiesc si faptul ca mi-a dat oportunitatea asta e o minune”, a spus Carter.

 Dumnezeu a auzit rugaciunile pe care toti acesti oameni le-au ridicat pentru fiul meu si El a raspuns pentru gloria Sa.”

Meridith Parker, supravietuitoarea unui atac de cordmc_379_6

 In vara anului 2008, Jonathan si Meredith Parker aveau un motiv insemnat pentru a  sarbatori. Olivia s-a nascut pe 24 iunie 2008. insa pe 2 iulie, la doar opt zile dupa nasterea Oliviei, tragedia a lovit familia Parker.

Era o seara normala. Pusesem copilul la culcare, in jurul orei 23:30, apoi am mers si noi sa ne odihnim. Dupa doar cateva minute copilul a inceput sa planga. Ne-am ridicat sa mergem la el. Meredith, care era in spatele meu, mi-a spus ca pulsul ii crescuse. Imediat a devenit incordata. Am crezut ca are convulsii. Ochii i s-au dat peste cap. A cazut pe pat si se chinuia sa respire. Asta doar cateva momente. Ulterior, a incetat sa mai respire si a inceput sa se invineteasca.”

Jonathan, fiind agent de politie, a inceput resuscitarea si a sunat la urgenta. Opt minute mai tarziu paramedicii au sosit.

 Cand am ajuns la familia Parker, am gasit-o pe Meredith pe podeaua din dormitor. Nu avea puls si nu mai respira. Am conectat-o la un tub de oxigen si am inceput terapia intravenoasa cu medicamentatia necesara. Am defibrilat-o de mai multe ori, de trei sau patru ori, fara sa prindem vreun puls. Prima defibrilare a durat intre sase si opt minute. Existau mai putin de 10% sanse ca inima ei sa porneasca”, a declarat medicul.

mc_379_7 Unul din gandurile care mi-a venit in minte cand m-am uitat la ea, a fost ca pot sa stau acolo fara sa fac nimic si sa o privesc cum moare, sau sa fac ceva chiar in acel moment. Asa ca in timp ce paramedicii isi faceau treaba, supunand-o la defibrilatii si la socuri electrice, eu am uns-o cu untdelemn si m-am rugat. Am simtit ca Dumnezeu ma indemna sa aduc Biblia. M-am rugat: 'Doamne, cuvantul Tau e viata si eu am nevoie de o minune.' Am crezut ca Dumnezeul Bibliei si Dumnezeul care si-a varsat sangele pe cruce pentru mine, avea sa aduca viata in aceasta situatie.”

 De indata ce a existat contact intre Biblie si picioarele ei, a avut o intoarcere spectaculoasa a pulsului si a respiratiei. Nu s-a datorat niciunui tratament medical, fiindca in acel moment ii faceam doar resuscitare cardiopulmonara. Cei care au fost acolo in acea noapte, cred ca a fost o minune”, a adaugat medicul.

 Meredith a fost transportata cu elicopterul la cel mai apropiat spital. Doctorii au concluzionat, ca desi nu mai avuse probleme cu inima, Meredith suferise un puternic atac de cord.

 Doctorul a spus ca au reusit sa ii deblocheze venele si sa reia circulatia sangelui, insa datorita perioadei in care a ramas fara oxigen si fara un ritm stabil al inimii, s-ar putea sa nu supravietuiasca. Imediat am sunat ambele cupluri de parinti, cerandu-le sa se roage. La randul lor, ei au sunat alte persoane. Au raspandit aceasta veste iar in scurt timp, rugaciunile au inceput sa se inalte. Pe fiecare continent locuit din lume, era cineva care se ruga ca Dumnezeu sa faca o minune si sa o vindece pe Meredith.”

 Doctorii continuau sa il pregateasca pe Jonathan pentru ce putea fi mai rau. De asemenea, l-au avertizat ca daca Meredith avea sa supravietuiasca problemelor de inima, urma sa aiba probleme semnificative la nivel cerebral.

 “Fiind in spital si strigand la Dumnezeu, ma gandeam: 'Ce voi face fara sotia mea ? Ce va face fetita mea in varsta de opt zile, fara mama ei ?' De trei ori pe zi, intre 30 de minute pana la o ora, imi luam Biblia, luam un carnetel in care ea avea versete din Scriptura sau rugaciuni si plangeam, ma rugam, sau rosteam versete. in acea dimineata de joi, inainte sa intru sa o vad, stateam in camera de asteptare cu Biblia in mana. Am deschis Biblia si am simtit ca Dumnezeu voia sa imi vorbeasca cu privire la aceasta situatie. Am deschis la Osea capitolul 6. Primele trei versete spun: 'Veniti sa ne intoarcem la Domnul ! Caci El ne-a sfasiat, dar tot El ne va vindeca; El ne-a lovit, dar tot El ne va lega ranile. El ne va da iarasi viata in doua zile; a treia zi ne va scula, si vom trai inaintea Lui.' Am luat Cuvantul Domnului si am stiut ca acela era Cuvantul Sau cu privire la situatia respectiva. Am intrat in camera de spital si am inceput sa citesc in mod repetat din Osea capitolul 6, spunandu-i ca Dumnezeu o va vindeca si ca vom trai inaintea Lui.”

Vineri, 4 iulie, a fost a doua zi a lui Meredith in spital. „ Am intrat, i-am rostit numele, si a clipit din ochi. I-am luat mana si am rugat-o sa ma stranga de mana. incet, a reusit sa faca acest lucru. Spre sfarsitul noptii, incercase deja sa vorbeasca prin ventilator, putea sa miste din cap, raspunzand intrebarilor noastre. Sambata dimineata, pe 5 iulie, la ora 08:00, am intrat in camera de spital a sotiei mele, despre care spuneau ca nu va supravietui, ca nu va putea raspunde si ca nu va putea vorbi. Ea statea pe pat, zambindu-mi, iar cu o voce soptita mi-a spus: “Buna, iubitule.” in acel moment am stiut ca doctorii au facut tot ce au putut ei mai bine, insa Dumnezeu a avut ultimul cuvant in aceasta situatie.”

Datorita recuperarii rapide, Meredith a fost mutata de la terapie intensiva in ziua urmatoare. La doar o saptamana de la atacul de cord aproape fatal, Meredith a putut sa se intoarca acasa si sa o vada pe Olivia.

Eram atat de recunoscatoare si de multumitoare ca puteam sa fiu alaturi de ea si cu ea. Simteam ca ea stia cu exactitate cine eram”, isi aminteste Meridith.

In saptamanile urmatoare, Meredith a fost supusa unei reabilitari cardiace de amploare Azi, trei ani mai tarziu, Meredith s-a intors la viata ei normala, fara nicio problema.

„Imi place sa-mi impartasesc marturia. imi place sa ma rog pentru oamenii bolnavi care au nevoie de vindecare. imi place sa ii incurajez prin povestea mea. Sper doar sa ii aduc glorie lui Dumnezeu, aratand oamenilor lucrurile pe care El le poate face”, a concluzionat Meridith.

Drama “Portile Raiului si Flacarile Iadului” a ajuns si in Chisinaumc_379_8

Fundatia „Realitatea” din Romania in persoana regizorului Mircea Ardelean a adus in Republica Moldova drama „Portile Raiului si Flacarile Iadului”. Spectacolul a fost prezentat in doua biserici din Chisinau, avand ca scop evanghelizarea celor ce nu-l cunosc pe Domnul.

Nu ma asteptam sa fie atat de mare impactul. De exemplu, in biserica „Isus Salvatorul” am avut initial planificate doua seri de evanghelizare. Finalmente, aceste doua seri s-au  facut trei, adica s-a mai prelungit cu inca o seara in care alte cateva sute de oameni s-au intalnit cu Domnul. La biserica „Filadelfia” au fost de asemenea doua seri pline de har. Aseara a fost o revarsare de duh extraordinara. Multi oameni s-au intalnit cu Domnul si biserica a fost foarte incurajata. In special a fost o seara de tineret, dar a fost o seara binecuvantata si din acest punct de vedere”, mc_379_9a marturisit regizorul Mircea Ardelean.

Asa precum rolul principal in mantuirea sufletelor Il are Dumnezeu, fiecare seara de evanghelizare era anticipata de ora de rugaciune si lauda. Toti actorii si celelalte persoane implicate in aceasta lucrare  mijloceau pentru cei nemantuiti.

“Am acceptat sa particip la acest spectacol pentru ca imi pasa de oamenii care nu-L cunosc pe Dumnezeu si as vrea ca ei sa-L cunoasca, sa ajunga in rai si nu in flacarile iadului”, a spus Alina, una din actrite.

Actorii au interpretat de minune rolurile pe care le-au avut, chiar daca nu sunt profesionisti in acest domeniu. Tinerii din bisericile gazda s-au oferit cu bucurie sa participe. De la cea mai tanara actrita a acestui spectacol am aflat doar cateva informatii: “Sunt o fetita care ajunge in rai.”

Tot cei implicati cu diverse roluri in drama au fost implicati si emotional in mantuirea celor care aveau sa vizioneze spectacolul.

Eu cred ca Dumnezeu a lucrat si prin emotiile noastre. Am incercat sa redam publicului ceea ce mesajul si ideea principala. In primul rand mi-am invitat colegii si cred ca au ramas impresionati si vor medita foarte mult la ceea ce au vazut. Cred ca s-a semanat o samanta in inima lor”, a spus Nadia.

“Am vazut ca atatia oameni s-au pocait si erau atatia tineri in fata. Erau si batrani si de toate varstele. Am vazut si tineri care chiar au plans, si baieti care nu m-am asteptat sa planga, dar erau atinsi de Duhul Sfant. Cred ca am vazut ce am asteptat, lucrarea Duhului Sfant”, a concluzionat Ana, unul din tinerii implicati.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.