Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Stiri Crestine - Mapamond Crestin editia 359 - 4 Iunie 2011 (video)

Din sumarul editiei:

-Evanghelia capturează inimi în capitala răpirilor
-Biserica Evanghelica din Rusia nu are incredere in Biserica Ortodoxa
-Credinciosii din Filipine fac fata persecutiei musulmanilor
-Republicanul Frank Wolf doreste ca libertatea religioasa sa devina o prioritate
-Islamicii radicali din iran patrund in Danemarca
-Conferinta “Limbajele iubirii” cu Gary Chapman, Bucuresti, 23-26 mai 2011

Evanghelia capturează inimi în capitala răpirilor

Așa arată un program de biserică pentru mulți credincioși din teritoriile Columbiei controlate de gherile. Este prea periculos pentru creștini să se adune împreună. Alex și familia sa locuiesc în inima unei zonei controlate de către rebeli.

Populația civilă a fost prinsă în conflictul dintre gherilă și armata columbiană. Când armata a venit aici și nu a găsit gherilele, intrau în casele noastre, le răscoleau și căutau pe cineva să ucidă”, spune Alex.

 Totuși, în mijlocul revoltelor, Alex, care spune că a crezut dintotdeauna în Dumnezeu, a ajuns să aibe o relație cu Isus Hristos.Am început să aud la radio un mesaj despre cum să-L urmez pe Isus și cine este El.” El spune că impactul postului de radio a făcut o diferență remarcabilă și de aceea s-a împlicat și el.Știu că există o mare schimbare în atitudinea oamenilor. Atunci când s-a înființat postul de radio, mulți oameni nu au fost de acord. Au avut parte de împotriviri și amenințări. Acum majoritatea oamenilor sunt de acord.”

 Russell Stendal, care a fost răpit și ținut prizioner timp de cinci luni de către gherilele FARC în 1983, spune că posibilitatea de a instala acest transmițător radio pe munte la o înălțime de 4 100 de metri, a venit în urma ajutorării unor rebeli grav răniți. „Domnul ne-a ajutat să le salvăm viețile.Un lucru a condus spre altul și am fost invitați în această zonă. Apoi, încetul cu încetu, cu ajutorul unei organizații am putut să oferim ghiozdane cu ajutoare copiilor din zonă și acest lucru a ajutat un pic. Apoi am început să ajutăm fiecare familie oferindu-le un radio solar și acum am putut sa instalăm această stație de radio chiar în inima uneia din cele mai ostile zone din această țară.”

 Russell și echipa sa trebuie să călătorească noaptea în zonă din cauza răpiriilor. Ei ascund mașina și apoi merg pe munte călare ca să ajungă la locul transmițătorului radio.

“Această zonă este foarte cunoscută pentru răpirile care au loc. Aceasta este capitala răpiriilor din Columbia, care este capitala răpiriilor din lume. Așa că mulți dintre cei care se întorc la Domnul sunt foști răpitori.”

 Vocea Martirilor Canada a oferit bani pentru extinderea ariei de acoperire a stațiilor radio din Columbia și alte țări, printre care și Venezuela care se împotrivește tot mai mult creștinismului. Corey Odden este foarte încantat să facă parte din acest proiect.

“Această îmbunătățire ne permite să a ajungem în zone controlate de către gherilele marxiste și ne ajută să-i câștigăm pentru Hristos.”

 Din munți și până în junglele Columbiei, Evanghelia este auzită pe radiourile Galcom fabricate în Canada. Aceste aparate, împreună cu literatură creștină, sunt distribuite cu parașuta. Gabriela este una dintre cei care s-au convertit în urma slujirii prin radio și literatură a organizației “Colombia para Cristo”. Acum ea ajută aceași organizație să ia legătura cu combatanții din această periculoasă zonă de război.Gherilele și simpatizanții gherilelor vin și ridică radiourile și Bibliile și se întorc acasă unde studiază Biblia și ascultă radioul.”

 Atât Gabriela, cât și Alex, se roagă ca același mesaj care le-a schimbat viețile să aducă pacea în una din cele mai periculoase zone de luptă din Columbia.

 Biserica Evanghelica din Rusia nu are incredere in Biserica Ortodoxa

De opt ani, Yuri Sipko conduce una din cele mai mari organizații baptiste din Rusia. Acum, la 20 de ani după căderea comunismului, el este îngrijorat de amenințările crescânde la adresa mișcării evanghelice din țară.

Căderea comunismului trebuia să deschidă calea libertății religioasă, dar mă tem că ne mișcăm în direcția greșită.”

Ceea ce incomodează creștinii din Rusia este relația aparent foarte strânsă între guvernul rus și Biserica Ortodoxă rusească.

 “De exemplu, guvernul a introdus în școlile publice ore de religie bazate pe principiile Bisericii Ortodoxe. Apoi anul trecut, președintele rus a anunțat o inițiativă de a repartiza preoți ortodocși în toate unitățile militate. Constituția noastră afirmă clar că nicio religie nu poate deveni religia de stat”, a adaugat Yuri.

 Grupul de observatori din Rusia laudă pe prim ministrul Vladimir Putin și președintele Dmitri Medvedev pentru că oferă importanță Bisericii. Televiziunea a jucat și ea un rol important, prezentând liderii politici care participau la slujbele religioase. Sergey Ryakhovski îi cunoaște pe amândoi foarte bine. Ca și președinte al Uniunii Penticostale rusești, el se întâlnește regulat cu liderii de vârf ai guvernului și ai Bisericii Ortodoxe. El se teme că influența Bisericii Ortodoxe devine tot mai puternică cu prețul libertății religioase, mai ales a grupurilor minoritate precum creștinii, evreii, musulmanii și budiștii. “Sunt foarte multe legi și regulamente care dictează viața religioasă din Rusia. De exemplu, creștinii evanghelici nu pot cumpăra o biserica, sau un teren pentru a construi o biserică.”

 Pe de altă parte, Bisericii Ortodoxe îi este mult mai ușor după zeci de ani de persecuții din partea statului. Bisericile distruse în timpul erei sovietice sunt reconstruite din banii contribuabililor. În ultimii 20 de ani, guvernul a cheltuit sute de milioane de dolari ca să restaureze 23 000 de biserici. Majoritatea rușilor spun că aparțin de Biserica Ortodoxă. Totuși, pe străzile Moscovei am găsit diferite păreri referitoare la relația tot mai strânsă dintre stat și biserică.

 Aparțin de biserică și sunt fericită să văd pe liderii noștri cum acceptă această instutiție”.

 “Trebuie să ne uităm la țările islamice din Orientul Mijlociu ca să vedem pericolul potențial al unei relații strânse dintre religie și stat.”

 Roman Lunkin este un susținător al drepturilor omului din Moscova. El spune că liderul Bisericii Ortodoxe este hotărât să își extindă puterea și influența.Patriarhul Kirill, noul cap al Bisericii Ortodoxe din Rusia, încearcă să transforme Biserica într-o religie misionară și să se depărteze de imaginea veche a ortodoxiei care o prezintă ca un muzeu religios vechi și expirat.”

 Concurența cea mai mare a Bisericii Ortodoxe o reprezintă adunările evanghelice carismatice care experimentează o creștere imensă.

 “Mulți ruși părăsesc Biserica Ortodoxă și se alătură bisericilor carismatice și lor nu le place asta”, a spus Yuri.

 Ryakhovski a oferit un document realizat de către un grup de cercetători ruși și susținut de către Biserica Ortodoxă. Studiul se numește “Metode de a diminua potențialul sectelor neo-penticostale și de ajutorare a victimelor lor”.

 Aceste noi biserici carismatice și penticostale sunt văzute ca și secte și ceva față de care să fii suspicios”, a declarat el.

 Demult o minoritate persecutată, creștinii evanghelici exercită o influență tot mai mare în societate prin oferirea unul model de urmaș al lui Isus Hristos. “Oamenii cauta un sens și un stil de viață autentic, relații autentice. În mijlocul tuturor schimbărilor economice și sociale, avem ocazia să le arătăm ce înseamnă o relație personală cu Isus”, conclude Yuri.

 Credinciosii din Filipine fac fata persecutiei musulmanilor

 Albert Francisco împreună cu familia lui au fost forțați să își părăsească casa din sudul insulei Mindanao de multe ori. Grupările violente musulmane sunt în război cu populația creștină de când el avea 8 ani.

 Eram într-o fugă continuă. A trebuit să plecăm fiindcă ne ardeau casele. Nu voiam să fim prinși la mihloc între militanții musulmani și soldați.”

 Într-o zi, bărbați înarmați care aparțineau Frontului Islamic de Eliberare Moro l-au oprit pe Albert și pe nepoata lui când încercau să scape. Gloanțele i-au străpuns trupul în diferite locuri.

 Credeam că e sfâșitul vieții mele. Am fost împușcat în cap și picioare. Am auzit pe unul dintre bărbați spunând: 'Asigură-te că e mort'. M-am rugat lui Dumnezeu: 'Doamne, mai dă-mi o viață. Îmi voi preda viața Ție.'”

 Albert a supraviețuit în mod miraculos rănilor de gloanțe. Dar încă are fragmente de glonț în cap și picioare. O infecție la cap și picioare aproape l-a ucis, dar ajutorul de urgență din partea unui grup de creștini i-a salvat viața.

 M-am rugat lui Dumnezeu să mă ajute. Nu am avut bani să plătesc spitalizarea. Atunci a venit un lucrător creștin la mine și organizația lui a plătit operația și toate nevoile medicale.”

 Jane Tongcua era însărcinată în luna a șasea când a fost împușcată în piept. Ea spune că ajutorul oferit la timp a salvat viața copilului ei. “Bătaia inimii copilului meu era foarte slabă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru fratele Levi și grupul de creștini care ne-a ajutat. Am simțit că Dumnezeu mă iubește.”

 Astăzi, Jane și soțul ei sunt fericiții părinți ai unui băiețel sănătos. Ei se roagă ca acest conflict să înceteze curând astfel încât fiul lor și generația lui să trăiască în pace în Mindanao.

 12 familii de creștini locuiesc în această tabără de refugiați de mai mult de un an și jumătate, după ce satul lor a fost atacat de către militanții musulmani. Acești copilași ar dori să meargă acasă, dar nu au unde să se întoarcă.

 Fratele Levi este un lucrător creștin în zonele musulmane. El ne-a rugat să îi ascundem identitatea. El spune că de mulți ani creștinii din Mindanao sunt persecutați de extremiștii musulmani.Ei doresc islamizarea lumii. Biserica noastră a fost arsă de trei ori, dar încă există. Ei cred că pot înfrânge creștinii, dar nu vor putea niciodată să facă asta. Va fi o mare trezire spirituală aici și musulmanii nu vor avea ce să facă.”

 Creștinii precum Albert și Jane mărturisesc aceasta. Ei spun că experiența lor din pragul morții i-au apropiat de Dumnezeu. “Astăzi trăiesc ca să spun celor care nu cred în Dumnezeu să creadă în el fiindcă El este adevărat. El ne-a dat viață. El știe ce este mai bine pentru noi, iar noi ar trebui să fim fericiți să-I slujim.”

 Republicanul Frank Wolf doreste ca libertatea religioasa sa devina o prioritate

 “Nu știu de ce oamenii nu mai sunt interesați în drepturile omului și libertatea religioasă ca înainte”, se intreaba Frank Wolf.

 Când congresmanul de Virginia, Frank Wolf a creat Comisia pentru Libertatea religioasă internațională în 1988, acestă chestiune era importantă. Președintele de atunci, Ronald Reagan a fost considerat o forță internațională care a considerat constituția americană ca fiind un legământ cu restul lumii. Wolf spune că preocuparea pentru libertatea religioasă s-a diminuat.

 “În Irak unde au avut loc mai multe activități biblice ca în orice altă țară în afară de Israel, creștinii irakieni se confruntă cu multe probleme. Ei vorbesc aceași limbă ca Isus. Daniel este îngropat acolo. Babilon și Avraam erau din Irak. Estera era din Irak. Oamenii nu se concentrează pe Irak și creștinii de acolo sunt împușcați.”

 Legislația lui presupune instruirea tuturor diplomaților cu privire la libertate religioasă, desemnarea mai riguroasă a țărilor care prezintă motive de îngrijorare, cele care neagă libertatea religioasă și promovarea în funcție a ambasadorului libertății religioase internaționale astfel încât să raporteze direct secretarului de stat. Pastorul din New York, Suzan Johnson Cook a fost investită în această funcție de către președintele Obama, iar acum pășește pe o scenă mondială nesigură.

“În Pakistan au asasinat singurul membru creștin al cabinetului, pe Shabaz Bhatti. O femeie creștină este închisă în Pakistan acuzată de blasfemia, iar noi băgăm o grămadă de bani în Pakistan.”

Suzan Johnson Cook va identifica țările care persecută oamenii credinței și care mai apoi vor fi supuse sancțiunilor Statelor Unite. Congressmanul Wolf spune că libertatea religioasă este o problemă americană. “Când o țară respectă drepturile omului și libertatea religioasă, e o țară democratică, o țară care nu este în război cu tine, care nu se ceartă cu tine și cu care tu nu te lupți.”

Anticipând alegerile din 2012, congressmanul Wolf intenționează să trimită o scrisoare fiecărui candidat republican la președinție, rugându-i să facă din drepturile omului și libertatea religioasă o prioritate de vârf.

Islamicii radicali din iran patrund in Danemarca

Musulmanii din Danemarca au mărșăluit sub o pancardă pe care scria: „Islamul este pace și dragoste”, dar multe elemente ale comunității musulmane daneze au devenit radicale. În 2009, în același loc, o demonstrație pro-Israel a fost întâmpinată de către musulmani cu salutul lui Hitler. Ei strigau în arabă „takbir”, adică „cucerire” și „Ucideți evreii”. Americanii consideră Danemarca o țară severă care s-a ridicat  împotriva islamului prin publicarea caricaturilor cu Mohamed, dar ea este infectată cu același multiculturalism care a fost declarat un eșec în alte națiuni europene deoarece poate încuraja radicalismul islamic. Conducerea locală a orașului Copenhaga a autorizat proiectul unei moschei imense care va fi finanțată parțial de către regimul radical din Iran.

Refugiații iranieni din Danerca au fugit de regimul radical din Iran, iar acum trăiesc coșmarul de a fi urmăriți de acest radicalism pe străzile din Copenhaga.Acesta este unul din multele proteste organizate împotriva construirii moscheii iraniene de către o organizație numită „Eliberați Iranul”.

Lars Hedegaard este expert în islam și președintele Societății Internaționale pentru Libertatea Presei. „Va fi o instituție care va teroriza nu doar pe danezi, ci mai ales pe iranienii neascultători.”

Proiectul moscheii poate fi privit ca un simbol al creșterii radicalismului musulman din Danemarca. Mass-media daneză deja informează că unii creștini și evrei părăsesc deja anumite cartiere din cauza violenței musulmane. Am vizitat un pastor danez din Iran care a trebuit să se ascundă din cauza violenței și amenințărilor din partea musulmanilor.

Massoud Fouroozandeh, este pastorul Bisericii Dragostei. „Unii oameni nu se bucură să vadă cum lucrează Dumnezeu. Prima mea mașină a fost furată și incendiată.”

O altă mașină a pastorului Massoud a fost vandalizată. El păstorește Biserica Dragostei în care mulți musulmani au devenit creștini și care a înfuriat musulmanii din zonă. El spune că și-a încredințat frica în mâna Domnului.Astăzi pot să mă tem, dar nu trăiesc cu frică pentru că am pe cineva, Îl am pe Isus Hristos. Știu asta fiindcă mi-a promis.”

Chiar și cunoscutul autor creștin, Hans Kristian Neerskov, care a scris 43 de cărți printre care și „Mission Possible”, a declarat că a fost atacat de patru ori în ultimii șase ani de către musulmanii danezi. Ultima dată s-a întâmplat după ce a susținut o prelegere despre Iran în Parlamentul danez. „Două săptămâni mai târziu, un tânăr iranian a venit și m-a doborât la pământ. O săptămână mai târziu, un altul a venit și m-a lovit. Alt bărbat a venit cu un cuțit, a sunat la ușă și a spus: 'Sunt din Liban, am fost instruit de către Hezbollah și am venit să te ucid.'”

Hans Kristian a convins pe acel tânăr să nu-l omoare. În timp ce unii creștini și evrei se tem pentru siguranța lor fizică din cauza musulmanilor violenți, în Danemarca, dacă insulți islamul riști să fii acuzat de „discurs de ură”. Lars Hadegaard a fost acuzat de rasism  în conformitate cu legea discursului de ură, dar apoi achitat pe baza unui amănunt. Dar avocatul acuzării a făcut apel și Hadegaard riscă să fie găsit vinovat de către Înalta Curte. Presupusa infracțiune? El a oferit rezultatele unui sondaj despre rata ridicată a violurilor în rândul fetelor musulmane. Confirm legii daneze a discursului de ură, nu contează dacă este adevărat ceea ce spui despre islam.

Nu contează. Nu contează dacă ceea ce spui este adevărat sau fals, sau dacă poți susține ceea ce zici. Conform legii 266B contează doar dacă cineva se simte jignit de ceea ce zici.”

Avocații nu au acuzat niciodată pe imamii danezi fiindcă au spus că cei care părăsesc islamul trebuie uciși, că femeile imorale trebuie ucise cu pietre, sau că Shiria este mai bună decât democrația. Atitudinea Danemarcii față de islam este o serie de contradicții: apără caricaturile cu Mohamed în timp ce își acuză cetățenii pentru că rostesc adevărul despre islam și autorizează construcția a ceea ce mulți consideră că va fi o moschee periculoasă și radicală.

Conferinta “Limbajele iubirii” cu Gary Chapman, Bucuresti, 23-26 mai 2011

Organizația Big Impact a organizat între 23-26 mai 2011 la Palatul Copiilor din București Conferinta pentru familii cu tema „Limbajele iubirii”.

Gary Chapman, vorbitorul principal al acestei conferinte, este pastor baptist si autorul best sellerului Cele cinci limbaje ale iubirii. El explică:“Există cinci limbaje principale prin care-ți poți exprima dragostea față de o persoană. O metodă o reprezintă cuvintele de încurajare, folosirea cuvintelor. „Îți stă bine îmbrăcat așa.” Apoi, darurile. Oferirea de daruri este o expresie universală a dragostei. Serviciile, să faci ceva pentru celălalt: să gătești, să speli vasele, să speli pe jos, să tunzi iarba, orice ști că și-ar dori să faci. Apoi este timpul acordat, să-i oferi întreaga atenție a ta. Mângâierile fizice. Cunoaștem cu toții puterea emoțională a mângâierilor fizice.”

Familiile prezente au invatat cum sa-si rezolve eficient esecurile, cum sa rezolve problema maniei, dar si cum sa depaseasca barierele de comunicare si sa impartaseasca lucrurile care ii deranjeaza. Desigur, nu au lipsit aplicatiile practice.

Don Christensen este consultant financiar si a vorbit despre administrarea finantelor familiei din perspectiva Biblica.

„Dumnezeu nu-ți va lega șireturile dimineața în locul tău. El ți-a dat capacitatea să faci asta. El Se așteaptă să Îi gestionăm banii și ni-i dă să-i gestionăm. Toți banii sunt ai Lui și ne oferă și principiile necesare gestionării lor. De aceea Biblia conține 2350 de versete despre bani, doar 500 despre rugăciune și alte 500 despre credință. El știa că vom fi tentați să abuzăm de bani așa că ne-a dat principiile de gestionare a lor.”

Desi casatoriti de multi ani, toti participantii au descoperit lucruri noi legate de viata de familie.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.