Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Stiri Crestine - Mapamond Crestin editia 358 - 28 Mai 2011 (video)

Din sumarul editiei:mc_200

- Mostenirea de credinta: Pastorul David Wilkerson
- Aniversarea a 400 de ani de la lansarea versiunii King James a Bibliei
- Hamas, o amenintare tot mai mare la adresa Israelului
-Un documentar lansat de regimul iranian spune ca venirea lui Mahdi este aproape
- Tanar evreu ucis dupa ce a fost in pelerinaj la mormantul lui Iosif
- Congresul Uniunii Baptiste din Romania, Timisoara, 19-20 mai

Mostenirea de credinta: Pastorul David Wilkerson

mc_358_4David Wilkerson a influentat crestinii de pretutindeni prin pasiunea lui pentru mantuirea sufletelor pierdute. In 1958, a simtit cum Dumnezeu il cheama in New York sa slujeasca dependentilor de droguri si gastilor de cartier. El povesteste despre intalnirea cu liderul rau-famat al unei gasti, Nicky Cruz, in bestsellerul „Crucea si pumnalul”, care mai tarziu a fost ecranizat avandu-l pe Pat Boone in rol principal.

Nicky Cruz a marturisit: „Mi-a afectat creierul in sensul bun si am inceput sa am indoieli in inima. Timp de doua saptamani nu am putut dormi fiindca ma gandeam la dragoste.”mc_358_2

Wilkerson a pus bazele „Teen Challenge”, un program biblic de recuperare pentru dependentii de droguri. In 1987 s-a intors in Manhattan ca sa planteze o biserica non-denominationala in Times Square. Dupa atentatele din 11 septembrie, Wilkerson s-a dovedit a fi un lider cu influenta chemand orasul la pocainta. „Daca te rogi si crezi in Biblie, sti in inima ta ca Dumnezeu incearca sa vorbeasca acestei natiuni si lumii prin aceasta.”

Inima lui Wilkerson pentru trezire a fost una deosebita. In una din cele mai entuziaste predici ale lui s-a rugat ca cei nemantuiti sa guste din suferinta. „Tinem asa mult la retorica religioasa si vorbim despre trezire, dar am devenit foarte pasivi. Adevarata pasiune se naste din suferinta. Adevarata pasiune pentru Hristos vine in urma botezului cu suferinta.”

mc_358_3Joel Palser, capelanul CBN a spus: „Cred ca David lupta impotriva starii de fapt. El nu putea tolera religiozitatea si e ironic cum Dumnezeu l-a chemat sa fie pastor. El a vorbit mult despre ravna pentru Domnul, despre sfintenie, suferinta si credinciosie. Era vocea care chema Trupul lui Hristos. Cred ca vorbea de la Domnul, era ca un profet modern.”

Moartea lui Wilkerson a lasat in urma o mostenire bogata, dar se va simti lipsa lucrarii si viziunii lui. In ultima postare pe blogul personal a scris: „Cei care treceti prin valea umbrei mortii, ascultati aceasta: Suspinul te va purta prin nopti intunecate, ingrozitoare, dar in mijlocul noptii vei auzi soapta Tatalui: Eu sunt cu tine. Chiar daca acum nu intelegi „de ce”, intr-o zi vei intelege tot. Vei vedea ca totul a fost in planul Meu. Nu a fost accident. Nu ai fost tu de  vina. Rezista. Permite-mi sa te imbratisez in ceasul tau de durere.” Preaiubitilor, Dumnezeu a actionat intotdeauna din bunatate si dragoste.

Aniversarea a 400 de ani de la lansarea versiunii King James a Bibliei

Nu vor trece multi ani pana cand voi face ca un baiat care mana plugul sa cunoasca mai mult despre Scripturi decat voi [clericii].”William Tyndale

mc_358_5La inceputul secolului 16, in Anglia era permisa o singura versiune a Bibliei: Biblia vulgata. Dar in 1526, un barbat pe nume William Tyndale a sfidat atat pe rege cat si pe papa si a publicat o noua traducere a Noului Testament, prima versiune care a folosit sursele originale din greaca. El tradusese jumatate din Vechiul Testament din ebraica cand a fost arestat si condamnat la moarte. In 1536, Tyndale a fost ars pe rug. Dar chiar si in mijlocul flacarilor, a murit cu o rugaciune pe buze: „Doamne, deschide ochii Regelui Angliei.”

Rugaciunea lui William Tyndale a fost ascultata aproape 80 de ani mai tarziu cand un nou rege s-a urcat la tron si a cerut o Biblie care a devenit cea mai vanduta carte din toate timpurile si a schimbat limba engleza pentru totdeauna.

mc_358_6In 1603 a murit regina Elizabeta, lasand tronul verisorului ei, James, Regele Scotiei. Asteptarile erau mari de la noul rege. James a trebuit sa gaseasca o modalitate prin care sa iasa din umbra Elizabetei si sa-si lase amprenta proprie. A reusit aceasta intr-un mod mai greu de crezut. Cand James a preluat tronul, Biserica Angliei era marcata de controverse si coruptie. Asa ca in 1604, el a convocat o intalnire cu liderii bisericesti revoltati, atat cu episcopii anglicani, cat si cu puritanii care doreau sa-i reformeze. Conferinta Curtii Hampton avea scopul de a unifica Biserica, dar cum toti concurau pentru atentia noului rege, intalnirea s-a transformat intr-un haos. Disputa se concentra asupra celor doua Biblii din Anglia. Puritanii favorizau traducerea de la Geneva. Era cea mai cunoscuta Biblie din Anglia, dar era plina de note de subsol care criticau Biserica si Coroana. Ca reactie, episcopii au publicat propria lor Biblie, o traducere inferioara destinata utilizarii in Biserica Anglicana. Lui James nu i-a pasat de nicio versiune. Asa ca liderul puritan, John Reynolds a facut o sugestie.

Traducerea a durat sapte ani si a reunit 47 din cei mai buni cunoscatori de greaca si ebraica din Anglia. Mai mult de 80% din munca lor s-a bazat pe munca lui William Tyndale care si-a dat viata pentru Biblie cu 75 de ani mai inainte. Rezultatul a fost cea mai fidela traducere a Bibliei din istoria Angliei.

In 2 mai 1611, a fost tiparita versiunea King James a Bibliei. Pentru prima data, poporul englez a avut aceasi Bibliei, atat la biserica cat si acasa.

Istoricul David Barton a declarat: „Nu incape nicio indoiala ca versiunea King James a dat forma limbii engleze. Astazi folosim 257 expresii datorita Regelui James.” Printre ele se numara: „agurida”, „ca musca in untdelemn” si „lup imbracat in haine de oi”. V-ati vazut vreodata „fata in fata” cu cineva, v-ati intrebat daca un leopard  poate sa isi schimbe petele, sau v-a ramas vreodata numai pielea de pe dinti? Toate aceste expresii sunt din Biblia King James.

„Influenta Regelui James este imensa: retorica, poezia, proza, sintaxa au fost la o asa inaltime incat au ramas ca standard pentru limba engleza”, a adaugat el.

Regele James nu a trait ca sa vada succesul mondial al Bibliei pe care a comandat-o. Domnia lui a fost marcata de scandal si dezordine politica. El a murit 14 ani mai tarziu, dar James a lasat o mostenire care a ajuns dincolo de insulele britanice. Incepand cu 1611, Biblia a ajuns peste tot in lume, in mai mult de 4 000 de limbi, dar traducerea Bibliei nu a ajuns la final. Mai mult de 300 de milioane de oameni care vorbesc peste 2 000 de limbi inca nu au o Biblie. Acum cand sarbatorim a 400-a aniversare a Bibliei King James, haideti sa ne rugam ca toate natiunile, triburile, popoarele si limbile sa aibe o Biblie care sa le deschida ochii si sa-i intoarca de la intuneric la lumina.

Hamas, o amenintare tot mai mare la adresa Israelului

Gruparea terorista Hamas care conduce Fasia Gaza impreuna cu Autoritatea Palestiniana din West Bank sustinuta de Statele Unite, au format un guvern national. Nu este pentru prima data, dar ambele parti spun ca este un eveniment istoric. Primul ministru israelian, Beniamin Netanyahu spune ca Autoritatea Palestiniana trebuie sa aleaga intre pacea cu Israelul si pacea cu Hamas.

mc_358_8Beniamin Netanyahu a declarat: „Pacea cu ambele parti este imposibila pentru ca Hamas doreste sa distruga Israelul si declara aceasta deschis. Ei lanseaza rachete spre orasele noastre si rachete antitanc catre copiii nostri.”

Purtatorul de cuvant al lui Netanyahu, Mark Regev spune ca este important sa intelegem cine este Hamas. „Hamas este una din cele mai extremiste organizatii teroriste islamice. Ei spun nu pacii, nu impacarii. Ei spun da terorismului si violentei.”

Hamas a anuntat ca noul guvern nu va recunoaste Israelul ca stat si nici nu va negocia. Egiptul spune ca aceasta unitate doreste sa ajute palestinienii care cauta recunoasterea unui stat palestinian independent in cadrul intalnirii ONU din septembrie, dar multi din Congresul Statelor Unite se opun.mc_358_9

Aceasta situatie noua ar putea cauza o dilema pentru Statele Unite. Un oficial american a declarat ca este un subiect foarte sensibil din moment ce Hamas este o organizatie terorista. In 2010, Statele Unite au oferir Autoritatii Palestiniene aproape 600 milioane de dolari, si le este interzis prin lege sa negocieze cu Hamas. Nu este clar ce va face administratia Obama acum ca gruparile si-au unit fortele.

Un documentar lansat de regimul iranian spune ca venirea lui Mahdi este aproape

mc_358_11Miscarile revolutionare care au impanzit Orientul Mijlociu au adus incertitudinea in regiune. Dar in ochii regimului iranian, haosul inseamna ca victoria finala le apartine. CBN a obtinut o copie exclusiva a unui documentar propagandist care a fost aprobat de catre cei mai inalti demnitari iranieni. Se numeste “Venirea este aproape” si descrie evenimentele actuale din Orientul Mijlociu ca si preludiu la venirea celui de-al 12-lea Imam, sau Mahdi, figura Mesianica care in zilele de pe urma va conduce armatele islamice spre victorie asupra celorlalti care nu sunt musulmani.

Reza Kahili, fost agent dublu a explicat:Acest material video a fost realizat de catre un grup numit ‘Responsabilii venirii’ care are legatura cu Basij, militia iraniena si in colaborare cu biroul presedintelui iranian.” Reza Kahili este pseundonimul unui fost membru al garzilor revolutionare iraniene si el a oferit CBN acest material video. Kahili a lucrat ca agent dublu pentru CIA in interiorul regimului iranian. I-am ascuns fata si i-am schimbat vocea pentru siguranta lui. “Cu cateva saptamani in urma, presedintia a prezentat acest film iar clericii au fost foarte incantati. Audienta vizata sunt musulmanii din Orientul Mijlociu si din toata lumea”, a continuat el.

Aceste inreigistrari pretind ca Iran este menit sa se ridice ca o mare putere in zilele de pe urma ca sa infranga America si Israelul si sa grabeasca venirea lui Mahdi. Iranienii cred ca timpul se apropie cu repeziciune.

Filmarea spune ca invazia americanilor in Irak a fost prezisa de catre Scriptura islamica si ca Mahdi va conduce candva lumea din Irak. Revoltele care se desfasoara in alte tari din Orient, precum Yemen si Egipt, cat si aparitia Fratilor Musulmani, sunt considerate semne profetice ca venirea lui Mahdi este aproape. Si sanatatea precara a regelui Arabiei Saudite, un rival al Iranului, este tot un semn profetic.

mc_358_10Liderul suprem al Iranului, Ayatollah Khameini si Hassan Nasrallah, liderul militiei teroriste sunt considerati piesele de baza ale vremurilor din urma si a caror ascensiune a fost prezisa in Scripturile Islamice. La fel este si cu Mahmoud Ahmadenijad, despre care documentarul spune ca va cuceri Ierusalimul inainte de venirea lui Mahdi. Expertul in islam, Joel Rosenberg este autorul cartii “Cel de-al 12-lea Imam”. El a spus: “Cred ca este o evolutie importanta pentru ca putem patrunde in gandirea conducerii iraniene. Ei cred ca vremea razboiului cu Israelul va fi mai devreme decat se asteapta ceilalti.”

Kahili spune ca documentarul “Venirea este aproape” va fi curand distribuit de catre regimul iranian in tot Orientul Mjlociu. El spune ca scopul lor este acela de a instiga si alte revolte in tarile arabe.

Tanar evreu ucis dupa ce a fost in pelerinaj la mormantul lui Iosif

mc_358_12Ben-Joseph Livnat era nepotul ministrului Limor Livant. In urma cu cateva duminici, un politist palestinian a ucis pe Livnat in varsta de 25 de ani si a ranit pe alti 4 cand a deschis focul asupra unui convoi de 3 masini in orasul Nablus din West Bank. Alaturi de alti 15, Livnat pleca de la mormantul personajului biblic Iosif, dupa ce s-a rugat acolo.

Limor Livnat a declarat: „A fost o crima cu sange rece. El a mers acolo sa se roage de dimineata cu niste prieteni. Nu era inarmat. Nu aveau arme. Au fost ucisi doar pentru ca erau evrei.”

mc_358_13Politistul a spus ca grupul parea suspicios. El a strigat fraza islamica: „Allah Akbar”. Dupa incetarea focului de arme, palestinienii s-au revoltat in fata mormantului. Mormantul se afla intr-o zona sub juristrictie totala palestiniana, intr-un oras cu peste 125 000 de arabi. Este interzis evreilor sa mearga acolo fara sa fie coordonatie de armata israeliana.

Micky Rosenfeld, purtatorul de cuvant al Politiei Israeliene a spus: „Este primul atac care a avut loc in ultimii ani. In mod normal, cei care merg acolo sunt coordonati de catre autoritatile palestiniene si politia israeliana.”

Conform acordului israelo-palestinian, mormantul acesta ar trebui sa fie un monument sfant protejat. Membrul Knessetului, Danny Danon a ridicat problema politiei palestiniene care a fost instruita si echipata prin programe sustinute de catre Statele Unite si Europa. Danon a contactat pe membrul Congresului Ileana Ros-Lehtinen si a spus ca se astepta ca scopul programului american de instruire sa fie acela de a asigura protectia Israelului, si nu acela de a-i ucide locuitorii.

Congresul Uniunii Baptiste din Romania, Timisoara, 19-20 mai

Zilele de 19-20 mai 2011 vor ramane ca un stalp de aducere aminte in istoria comunitatii baptiste din Romania ca cel de-al 35-lea congres al Bisericilor Crestine Evanghelice Baptiste.mc_358_14

Ionel Tutac, Secretar general al Uniunii Baptiste din Romania, a declarat in cadrul conferintei de presa: “In aceasta zi, inainte de a incepe Congresul Uniunii Bisericilor Baptiste din Romania, vreau in calitate de secretar general al Uniunii sa va multumesc pentru faptul ca sunteti alaturi de noi. Vreau sa va multumesc ca deja, si in presa laica si in presa crestina, acest eveniment a fost deja evidentiat. In aceasta zi, dupa 79 de ani, la Timisoara are loc din nou un eveniment de marca pentru Uniunea Baptista din Romania. In decursul anilor, Timisoara a fost gazda unor evenimente importante ca si Conferinta Nationala a Uniunii Baptiste, conferinte internationale si Festivalul Sperantei, dar din 1932, nu am mai avut ocazia de a gazdui un Congres al Uniunii Baptiste.”

mc_358_15Tema de anul acesta a fost “Unitate in lumina lui Cristos”. Sesiunea de deschidere a fost o adevarata sarbatoarea. Atmosfera speciala a fost creata de corul si orchestra bisericii “Betel” la care s-au unit si leviti din Lugoj si alte biserici din Timisoara.

Otniel Bunaciu, presedintele Uniunii Baptiste din Romania a spus:Congresul acesta va fi o oportunitate de marturie si improspatare spirituala. Suntem onorati ca la acest Congres participa impreuna de noi domnul John Upton, care este presedintele Aliantei Mondiale Baptiste. Alianta Mondiala Baptista este un for de reprezentare al baptistilor din lumea intreaga si ne bucuram ca in ultimii ani cei doi presedinti ai Aliantei Mondiale Baptiste au fost cu noi si in mod deosebit, in aceasta vizita, domnul Upton a fost primit in vizita de catre presedintele Traian Basescu la Bucuresti si de catre presedintele Camerei Deputatilor, doamna Roberta Anastase.”

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.