Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Stiri Crestine - Mapamond Crestin editia 345 - 26 februarie 2011

mc_343Din cuprinsul știrilor:

- Mic Dejun cu Rugăciune în Statele Unite
- Minierul chilean, Jose Henriquez, invitat de onoare la Micul Dejun cu Rugăciune
- Mișcare de trezire spirituală în Australia
- Persecuția Bisericii din Indonezia
- Concert Proconsul la Timisoara

Mic Dejun cu Rugăciune în Statele Unite

Este o tradiție de aproape 60 de ani: un „Mic Dejun cu Rugăciune” național la care participă și președintele Statelor Unite ale Americii.

„Președinția are un mod ciudat de a face o persoană să simtă nevoia de a se ruga”, a zis președintele Obama.mc345_1

Cu mai mult de 20 de ani în urmă, Președintele Obama a început să activeze ca și organizator al comunității din Chicago, Illinois. „Datorită experienței din perioada în care lucram cu pastori și oameni laici și încercam să vindec rănile oamenilor în suferință, am ajuns să Îl cunosc personal pe Isus Hristos și să-L primesc ca Domn și Mântuitor”, mărturisește el.

Un oficial al Casei Albe a declarat pentru știrile CBN că președintele a dorit să ofere un mesaj foarte personal. El a vrut să le ofere americanilor perspectiva sa mult mai intimă asupra felului în care el vede Scriptura și rugăciunea. Bob McDonnell, guvernatorul Virginiei a declarat: „Aceasta a fost cea mai profundă mărturie despre viața sa personală, nu doar despre copilăria în care nu a avut parte de formare spirituală, ci despre activitatea de la Casa Albă.”

Președintele Obama spune că rugăciunile lui sunt câteodată generale și alteori foarte specifice. „Doamne, dă-mi răbdare când o privesc pe Malia plecând la primul ei bal unde vor fi băieți.” El spune că se roagă în mod regulat pentru capacitatea de a-i ajuta pe alții, pentru smerenie și pentru o umblare mai aproape de Dumnezeu. A fost un discurs important pentru președinte. Sondajele indică faptul că mulți americani continuă să creadă că este musulman.

„Din când în când, eu și Michelle auzim despre credința noastră că e pusă la îndoială, ne amintim că, până la urmă, nu contează ce spun oamenii despre noi, ci să avem conștiința împăcată și să fim credincioși Dumnezeului nostru”, a adăugat președintele american.

La ceremonie a fost prezent și austronautul Mark Kelly. Soția sa, Gabrielle Giffords, membră a Congresului american, își continuă recuperarea după ce a fost împușcată în cap. El a spus că monumentul ridicat în curtea spitalului din Tucson i-a reamintit că nu trebuie să fie în biserică pentru a se simți aproape de Dumnezeu. Pentru el, rugăciunea nu înseamnă doar să ceri. Înseamnă și să aștepți răspunsuri și să-ți exprimi mulțumirea, și că a făcut aceasta mult în ultima vreme.

„Când mă trezesc dimineața, Îl aștept pe Domnul și Îi cer să-mi dea tăria să fac ceea ce este drept pentru țara și poporul nostru. Când merg la culcare seara, Îl aștept pe Domnul și Îl rog să îmi ierte păcatele și să aibă grijă de familia mea și de poporul american și să mă facă un instrument al voii Sale”, a mărturisit președintele Obama.

Membrii Congresului, chiar și cei din opoziție, au spus că au plecat cu un sentiment pozitiv față de țară.  Robert Aderholt, congresman din Alabama a declarat: “Mă bucur să aflu că președintele este un om care se roagă și cu siguranță ne vom ruga pentru el și pentru călăuzirea sa.”

Minierul chilean, Jose Henriquez, invitat de onoare la Micul Dejun cu Rugăciune

mc_345_4În octombrie anul trecut, minierul chilian Jose Henriquez a ieșit la lumina zilei pentru prima dată după ce a petrecut trei luni blocat în subteran. În prezent, el împărtășește povestea salvării sale în diferite orașe din Europa și Statele Unite. În Washington, Henriquez a fost invitatul de onoare a președintelui Barak Obama la „Micul Dejun cu Rugăciune”. El a amintit disperarea pe care au simțit-o toți după ce o explozie a blocat grupul său de 33 de minieri la 800 de metri sub pământ.

„Ne-am dat seama că aveam o singură opțiune, și aceea era Dumnezeu”, a declarat public Henriquez. El a povestit că au avut multe nevoi în subteran și că începuseră să rămână fără mâncare.  „Am ajuns la concluzia că dacă nu ne rugăm și dacă Dumnezeu nu face o minune, nu aveam cum să scăpăm.”

Mărturia lui Henriquez a fost apreciată de către cei prezenți la micul dejun cu rugăciune, inclusiv de către ambasadorul Chile în Statele Unite.

Arturo Fermandois, ambasadorul Chile a declarat pentru știrile CBN: „Este un privilegiu să fiu la acest Mic Dejun cu Rugăciune național împreună cu minerul Jose Henriquez care a putut să-și împărtășească experiența spirituală intensă, că doar credința a ajutat minerii noștri din Chile să reziste 17 zile fără contact cu lumea și 69 de zile la 800 metri sub pământ.”

Pastorul Alfred Cooper era împreună cu președintele chilian când s-a produs accidentul minier și ne-a spus: „Pot să spun că însuși președintele a solicitat o întâlnire de rugăciune. În capela palatului prezidențial am condus o întâlnire de rugăciune, ceva asemănător cu duhul acestui mic dejun cu rugăciune de astăzi, Duhul lui Isus.”

În subteran, Henriquez a creat un climat spiritual care a oferit speranță și stabilitate emoțională minierilor blocați acolo.”Când am ieșit, am trecut testul psihologic și psihologii mi-au mulțumit că am făcut munca lor. Așa că nu am probleme cu coșmarurile. Am bucuria lui Dumnezeu în inimă și este minunat.” El a spus a mai experimentat accidente miniere, dar că acesta i-a lăsat un mesaj care spune că El încă aude rugăciunile și este încă în control. El este un Dumnezeu care face promisiuni și Se ține de ele. „Trăim într-o vreme de dragoste și îndurare și El continuă să ne cheme și dorește ca oamenii să se întâlnească cu El.”

Mișcare de trezire spirituală în Australia

Australia era cândva considerată o națiune creștină, dar secularizarea agresivă a cauzat răcirea multora față de creștinism. Doar 10% din populație frecventează biserica în mod regulat. Totuși, câteva biserici și lucrări devin tot mai hotărâte să se roage pentru națiune și strigă cu disperare la Dumnezeu. Pastorul Daniel Nalliah a pornit o mișcare de rugăciune numită „Australia, trezește-te!” ca urmare a unui vis pe care l-a avut în 2000. Acum, după mai bine de 10 ani, creștinii iau parte la întâlniri lunare de rugăciune în 75 de orașe australiene.mc_345_5

Aceste grupuri de rugăciune se axează pe rugăciunea pentru străpungere spirituală. Ei urmăresc o revoluție a dragostei care să transforme toată națiunea și au speranță că Australia se va întoarce la Isus în următorii zece ani.

Scopul lucrării „Australia, trezește-te!” este acela de a aduna creștinii să se roage pentru transformarea națiunii lor. Datorită rugăciunii, au fost deja raportate o serie de miracole. Surzii aud, șchiopii încep să meargă, oamenii sunt eliberați de depresie și duhuri demonice. Elizabeth Ryan a suferit de despresie pentru mai mult de doi ani și mărturisește că dacă ar fi continuat în acea stare, ajungea să se sinucidă, sau în mod sigur ar fi pus capăt căsniciei sale.

Elizabeth a căutat rugăciunea în una din serile de trezire și atunci a primit vindecare și eliberare din lanțurile depresiei. „Au început să scoată duhuri din mine. Căsnicia mea a fost restaurată. Sunt mult mai bine. Doresc să mă închin lui Dumnezeu mai mult ca niciodată.”

Chiar și mass-media seculară din Australia raportează minunile. Unul din cotidienele principale, „The Age”, a scris despre o femeie care a fost înviată dintre morți. Diana Shield, a avut un atac de cord în timp ce făcea turul Israelului cu autocarul. Doctorul Murray James-Wallace, un expert în resuscitarea cardiacă, stătea în spatele Dianei și mărturisește că Diana era fără viață. „Pulsul mc_345_6i s-a oprit și a încetat să mai respire, făcuse un stop cardiac fără puls. Având în vedere că eram într-un autocar cu un singur doctor, fără echipament, fără medicamente și în condiții suboptime, șansa de a-și reveni era foarte mică.”

Diana Shield își amintește: „Am mers într-un loc foarte întunecat și o voce nu prea plăcută a spus: ‚Vei muri în Israel’ Am răspuns spunându-i că nu poate fi adevărat deoarece de dimineață am primit un cuvânt din partea Domnului prin unul din bărbați despre viitorul vieții mele.”

În timp ce doctorul James-Wallace încerca să o readucă la viață, pastorul Nalliah a început să se roage. El a spus: „Diana, duhul de moarte să plece din tine. Satan este cel care pierde. Isus este câștigătorul. Viață, întoarce-te.” Ea s-a întors la el, a deschis ochii și a zâmbit.

Pastorul Bill Kolikata declară și el ca a fost înviat după ce a suferit de stop caridac în Canberra. El a spus că a murit în timpul participării la o întâlnire națională de rugăciune în parlamentul australian. Pastorul Danny a început să mai vorbească de pe scenă și a spus: “Haideți să ne rugăm” și a poruncit duhului de moarte să plece.

Pastorul Kolikata ne împărtășește despre cele 20 de minute de călătorie supranaturală. “Niște îngeri m-au luat și m-au dus la poalele unui munte. Spre surprinderea mea, în vârful muntelui era o clădire frumoasă, o biserică frumoasă. Un lucru mi-a atras atenția. Atunci când m-am uitat la clădire, fundația ei era făcută dintr-un nisip alb foarte frumos. Atunci am auzit vocea Domnului. El mi-a spus: Fiule, ce vezi tu acum este imaginea Bisericii Mele din lume. Arată frumos în vârf, dar nu are nicio fundație. Fundația este foarte slabă.”

Astăzi, pastorul Kolikata împărtășește acel mesaj cu bisericile și oricine îl ascultă. Cât despre pastorul Nalliah, el este convins că Dumnezeu își revarsă Duhul peste Australia după mulți ani de rugăciune și mijlocire. El crede că mișcarea de rugăciune “Australia, trezește-te!” se va răspândi, și în urma secetei, inundații devastatoare și cicloane vor lovi, iar credința creștină a Australiei va fi readusă la viață.

Persecuția Bisericii din Indonezia

Ucigașii brutali ai trecutului au dispărut, dar intenția este aceași: nimicirea creștinismului și crearea unui stat islamic în Indonezia.mc_345_7

Au trecut 10 ani de la cel mai crunt atac asupra creștinilor din Indonezia, dar astăzi credincioșii încă suferă, mai ales cei care au trecut de la islam la creștinism și cei care-și împărtășesc credința cu alții. De asemenea, și bisericile sunt închise. Este o schimbare de tactică a grupărilor extremiste precum Frontul Islamic de Apărare. Ele stârnesc manifestații violente pe stradă, forțează bisericile să se închidă și insistă să fie arestați reprezentanții bisericilor și evangheliștii. Unul din cele mai crunte atacuri a fost asupra bisericii protestante Filadelfia Batak, anul trecut de Crăciun. O gloată de oameni precum aceasta s-a întâlnit la o moschee locală, și apoi au încercat să împiedice creștinii să se întâlnească în biserica lor nou contruită. Pastorul Palty spune că mulțimea a crescut la 1 500 de protestatari: „Unii au aruncat cu pietre și strigau ‚allahu akbar’, Dumnezeu e mare. Alții ne strigau necredincioși și porci și strigau tot felul de înjurături. Unii aveau bâte la ei, iar alții strigau: ‚Ardeți biserica, închideți-o.’”

Oficialitățile locale au închis clădirea bisericii în ianuarie anul trecut. De atunci, creștinii s-au închinat în fiecare duminică afară, în fața porții bisericii. Musulmanii iritați au pus în drum balegă de vacă, cioburi de sticlă și șobolani morți, sperând să descurajeze închinătorii. Constituția  indoneziană garantează libertatea religioasă, dar creștinii spun că experimentează tot mai puțină libertate religioasă față de majoritatea islamică. Sunt construite tot mai multe moschei, dar prea puține biserici noi sunt permise populației creștine aflate în creștere. Dar cum rămâne cu foștii musulmani care s-au convertit la creștinism în cea mai mare națiune islamică din lume ? Întrebați-i pe Rahmat, Lydia și Cornelius a căror identitate este ascunsă fiindcă toți au fost persecutați de către membrii familiei lor, sau de către oficialități guvernamentale. Rahmat a venit la Hristos în închisoare. După ce a fost descoperită o Biblie în celula lui, Rahmat spune că a fost torturat, forțat să stea dezbrăcat în curtea închisorii și să salute drapelul indonezian în timp ce ținea o Biblie pe cap. Când Biblia a căzut, a fost torturat din nou și o pagină din Biblie i-a fost băgată în gură. Rahmat spune că atunci a fost trimis fără haine într-o celulă de izolare unde a trebuit să suporte mușcături de țânțar și temeperaturi foarte scăzute. El a strigat la Domnul, rugându-L să-l ajute să treacă prin această încercare, dându-i hainele înapoi. A doua zi, un paznic i-a adus hainele. Credința lui Rahmat a rămas puternică. După câteva săptămâni când Rahmat a fost eliberat din închisoare, gardianul l-a întrebat dacă era musulman sau creștin. „I-am spus că atunci când am venit în închisoare eram un musulman care învăța despre creștinism. Acum, când plec de aici, sunt convins că sunt un creștin.”

Lydia, mamă a șase copii, a fost bătută în mod brutal de către soțul ei musulman după ce s-a convertit la creștinism. Ea a spus că aceste atacuri aveau de multe ori loc sub ochii copiilor. Într-o duminică după ce soțul Lydiei a aflat că ea a mers la biserică, s-a apropiat de ea cu țigara aprinsă.

I-a spus: „Religia ta te va duce în iad, așa că vei simți focul. Ce ar fi să simți asta?”

Soțul Lydiei i-a tras capul pe spate și i-a pus cenușă fierbinte în ochiul drept. Astfel de violențe au continuat și într-un final, soțul a scos-o din casă împreună cu copiii. Vocea Martirilor din Australia a ajutat-o pe Lydia să-și găsească o locuință și i-a oferit o sumă de bani ca să-și înceapă o afacere.

Familia musulmană l-a dat afară din casă și pe Cornelius când a descoperit că el a devenit creștin. El spune că a scăpat de moarte atunci când unul din verișorii lui a încercat să dea peste el cu motocicleta. „Mai târziu l-am sunat pe verișorul meu și i-am spus că l-am iertat că a încercat să mă omoare. Mi-a spus că sunt un necredincios și să nu-l mai sun vreodată.” În prezent, Cornelius împărtășește credința sa cu alții și proiectează adolescenților musulmani filmul „Isus”. Noii credincioși și biserica indoneziană continuă să crească în credință și mărime, în ciuda încercărilor de a distruge această mișcare.

„Înainte să avem această problemă, creștinii veneau foarte rar la biserică, dar când a început persecuția, au fost încurajați să vină la biserică, să se roage și să se adune în unitate. Congregația mea are angajamentul de a continua serviciile de biserică deoarece biserica nu este o clădire, ci biserica reprezintă credincioșii”, mărturisește pastorul Palty.

Ei Îi cer lui Dumnezeu și guvernului să creeze o societate mult mai tolerantă, una în care să fie mult mai protejați de violența extremistă. Între timp, creștinii din Indonesia vor continua să se adune în apartamente, biserici mici de casă și chiar în străzi, oriunde au posibilitatea, în ciuda riscurilor imense.

Concert Proconsul în Timișoara

mc_345_8Duminică, 20 februarie 2011, peste 2.500 de credincioși au sărbătorit în biserica Agape din Timișoara alături de formația Proconsul. O atmosferă călduroasă într-o casă a Domnului plină de enoriași, și o voce de exceptie. În acest mod a decurs timpul pentru miile de oameni care au venit să asculte un concert  susținut de băieții de la Proconsul. Viziune, credința și dragoste: aceste trei cuvinte sunt scrise pe unul dintre pereții bisericii și îndeamnă  oamenii la rugăciune și iubire. Asta a facut și Bodo, iar enoriașii s-au rugat și au cântat odată cu el. Cei care au participat la acest concert și-au exprimat bucuria și încântarea în fața unui asemenea eveniment care a avut scopul de a-L glorifica pe Dumnezeu.mc_345_9

Daniel Matei, pastorul bisericii Agape, ne-a spus plin de entuziasm:A fost o seară deosebită în care poporul Domnului... Am avut foarte mulți invitați care au venit în locul acesta. Sala a fost plină. Oamenii Îl iubesc pe Dumnezeu în Timișoara și România, și asta e important, pe adevăratul Dumnezeu. Slăvit să fie numele Lui !”

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.