Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

Stiri Crestine - Mapamond Crestin editia 342 - 5 februarie 2011 (video)

mapamond crestin

Cuprinsul stirilor:

- Biserica Showang din China
- Haiti, un an de la cutremur
- Mijlocire pentru Australia
- Fundatia „Peniel” Tinca
- Dumninica Holocaustului la Alfa Omega

Biserica Showang din China

Duminica dimineata, la cateva blocuri de cartierul financiar al Beijingului sute de crestini se aduna ca sa-L laude pe Dumnezeu.

mc_342_1Jin Tian Ming, pastorul bisericii Shou Wang nu ar fi permis filmarea intalnirii lor in urma cu 20 de ani, dar astazi China este in schimbare si biserica trebuie sa se schimbe si ea. El pastoreste una din cele mai mari „biserici subterane” din Beijing. Este prima data de la fondarea biserici in urma cu 17 ani cand a permis camere de filmat in timpul seriviciului divin. Ani de zile s-au inchinat in secret. S-au imprastiat in tot orasul si se intalneau in diferite case ale oamenilor, dar in urma cu cativa ani biserica a decis sa iasa din ascunzatoare. Au inchiriat un spatiu intr-o cladire de birouri si au inceput sa se intalneasca intr-o singura locatie.

Liu Guan este prezbiter in biserica si ne spune ca: „Am adunat toate bisericile de casa intr-un singur loc, chiar daca era foarte riscant. Dar acesta a fost un prim pas foarte important. Am simtit ca Dumnezeu chema biserica noastra sa fie o cetate asezata pe un munte, o lumina in varf de munte. Pentru aceasta, trebuia sa ne deschidem.”

Membrii au inceput sa invite necrestini la intalniri. Biserica a inceput sa creasca. Liu spune ca 1 000 de oameni participa in mod regulat la programul saptamanal si de multe ori sa sta doar in picioare.

In biserica mea am adunat  foarte multi crestini. Toti au pasiune. Ei doresc sa fie martori buni pentru societate”, declara Guan. O data pe luna, printre alte eforturi de evanghelizare, membrii bisericii merg in comunitate si distribuie mancare si haine.

„Sunt asa de multe nevoi in oras. Dumnezeu ne cheama ca si biserica sa-i ajutam pe cei saraci si care nu au auzit niciodata de dragostea lui Hristos”, ne spune unul din membrii bisericii.Acest gen de prozelistims este inca interzis in China. Tehnic vorbind, aceasta adunare este si ea ilegala fiindca biserica nu este inregistrata la guvern, si nici nu este afiliata la vreo biserica autorizata de stat. Dar autoritatile au ales sa inchida ochii.

In zilele negre ale Revolutiei Culturale autoritatile au  ars biserici, temple si moschei pana la temelie. Pastori si crestini au fost frecvent arestati si declarati contrarevolutionari. Astazi, guvernul chinez si sondajele internationale indica faptul ca milioane de chinezi se orienteaza spre religii precum crestinism, budism, taoism si islam. Dar crestinismul experimenteaza cresterea cea mai brusca.

Este foarte greu sa obtinem o cifra exacta a crestinilor din China, dar este evident faptul ca fac parte din societatea chineza de baza. Cu atat mai mult, expertii spun ca crestinii, mai ales cei care sunt parte din asa numita biserica de casa, ies tot mai mult in public.

mc_342_2

Recent, biserica Shou Wang a facut ceva de neconceput in urma cu zeci de ani. Au inceput sa poarte dialoguri secrete cu autoritati guvernamentale din Beijing, printre care membrii ai biroului de securitate din oras.

Liu Guan spune ca aceste dialoguri sunt constructive atat pentru biserica, cat si pentru guvern. Din perspectiva lor, ei fac progrese si dialogul devine din ce in ce mai bun.

Dar aceasta biserica a avut si ea parte de provocari. In urma cu cativa ani cautau o noua casa pentru ca erau intr-o crestere rapida. Au gasit o locatie. Au oferit proprietarului un pret si acesta a fost de acord. Au platit suma respectiva, dar apoi autoritatile au inceput sa puna presiune pe proprietar.

Jin Tian Ming isi aminteste: „Guvernul nu a dorit sa ne mutam in aceasta locatie noua, asa ca au inceput sa hartuiasca proprietarul ca sa nu ne vanda proprietatea.”mc_342_3

In 1 noiembrie 2009, in mijlocul unei furtuni aprige de iarna si fara niciun loc de intalnire, 500 de membrii ai bisericii Shou Wang s-au intalnit in aer liber, intr-un parc, pentru a se inchina si sa protesteze impotriva presiunii guvernului.

Am dorit ca autoritatile sa afle ca scopul nostru era sa ne intalnim intr-un singur loc. Am gasit un loc si nu vroiam sa ne intalnim din nou in secret, in grupuri mici. Eram dispusi sa ne intalnim intr-un loc public. A fost o miscare indrazneata.”

Guvernul nu a fost dispus sa permita asa ceva. Asa ca in loc sa faca o razie si sa-i aresteze, autoritatile au cerut liderilor bisericii Shou Wang sa se intalneasca intr-un loc inchis. Au fost de acord. Dar a fost dificil sa gaseasca un loc potrivit in asa scurt timp. Surprinzator, guvernul a intervenit si a oferit bisericii un spatiu in acesta cladire, un teatru detinut si administrat de Armata Populara Chineza de Eliberare. Liu Guan spune ca a fost un gest important. El si multi altii spera ca acest gest va deschide calea pentru ca bisericile de casa din China sa fie recunoscute legal.


Haiti, un an de la cutremur

mc_342_5Zeci de mii de oameni s-au adunat in cadrul unui serviciu de comemorare in centrul orasului Port-au-Prince pentru a-si aduce aminte de cei care si-au pierdut viata. Amintirile crude ale progresului lent au inconjurat evenimentul pentru ca doar 5% din moloz a fost inlaturat, ingreunand reconstructia. Mii de oameni inca locuiesc in corturi cu rezerve limitate de mancare si apa. Epidemia de holera a impiedicat si ea progresul. Organizatii precum Samaritan’s Purse si-au redirectionat resursele pentru a trata aceasta boala extrem de contagioasa.

Matt Ellingson de la Samaritan’s Purse ne spune ca au ridicat 10 600 de adaposturi, dar cand a lovit holera, au hotarat sa opreasca programul de constructie a adaposturilor, iar echipa a venit aici si a construit un complex in noua zile.

Holera a luat viata a peste 2 000 de haitieni si a imbolnavit alte sute, dar personalul organizatiei Samaritan’s Purse a demarat o campanie creativa de informare a populatiei despre amenintarile unei boli care nu va disparea prea curand. Ea va deveni o stare de fapt in Haiti, asa cum a devenit in alte parti ale lumii. Astfel, comportamentul va trebui sa se schimbe.mc_342_4

Inainte era destul de greu sa traiesti in Haiti chiar daca erai sanatos, dar imaginati-va ca dupa cutremur  s-au adagat alti 10 000 de oameni cu un picior amputat. In cadrul organiatiei Mission of Hope din Haiti s-a deschis o clinica protetica unde haitienii ajuta haitieni, iar aceasta clinca va ramane aici.

Duley, in varsta de doar noua ani, si-a pierdut piciorul la cutremur, dar tehnicieni profesionisti de la Mission of Hope il pregatesc pentru o proteza noua.

Diana Cherry, voluntara a organizatiei Mission of Hope marturiseste: „Iubesc ceea ce fac pentru ca  vad cum oamenii primesc speranta pe care n-au avut-o inainte. Vad cum vietile lor se schimba in mod spectaculos.”

Duley este unul din cele 75 de victime ale dezastrului seismic care au primit picioare protetice din partea clinicii, fara niciun cost pentru familie.

De asemenea, Mission of Hope hraneste 50 000 de copii pe zi prin programul de  hranire, si are aproape 2 500 de elevi in scoala. Recent, guvernul a donat organizatiei 40 de hectare pentru un nou proiect de locuinte pentru a muta haitienii din locuintele lor temporare. Acest plan de dezvoltare initial cuprinde 500 de case. Dupa cinci ani de rate,  casa este inscrisa pe numele ocupantului ei.

Pentru Brad Johnson, lucrarea lui in Haiti este cu adevarat o munca a dragostei.El marturiseste: „A fost un an greu, dar in acelasi timp, si un an incredibil de roditor. Am vazut pe Dumnezeu facand asa de multe intr-un an pentru ca datorita dezastrului de la cutremur, toata atentia lumii este indreptata asupra Haiti.”

Incepand cu 1998, acesta organizatie este printre primele care raspund la nevoie, servind milioane de mese si raspunzand nevoilor a mii de pacienti. Organizatii precum Mission of Hope aduc haitienii pe calea ce buna. Una din valorile lor este mobilizarea bastinasilor. Ei nu doresc un nord american acolo daca un haitian poate face acelasi lucru.


Mijlocire pentru Australia

Cand nordestul Australiei a fost lovit de inundatii, acest grup de mijlocitori crestini s-a adunat pe scarile cladirii parlamentului din Statul Victoria. Ei au cerut lui Doumnezeu sa protejeze natiunea de viitoarele dezastre produse de inundatii. Pastorul Danny Nalliah a coordonat aceasta lucrare in Melbourne

Danny Nalliah, organizatia Catch the Fire: “Am cazut in genunchi si am strigat la Domnul spunand: ‘Doamne, iarta-ne si vindeca tara’”. El estimeaza ca mai mult de o mie de crestini s-au adunat saptamana trecuta in intreaga Australie ca sa se roage.

Rezultatul ? In Queensland, in loc sa creasca, apele au inceput sa se retraga. Conform datelor oferite la stiri, mii de vieti si locuinte au fost salvate. Rugaciunile colective inaltate de Trupul lui Hristos au adus aceste rezultate in tara.Aceasta situatia se pare ca nu e pe sfarsite. Codul rosu de inundatii din sudul tarii se mentine inca o saptamana.


Asociatia Peniel – Tinca, Bihor

Gratiana Miculit: In anul 2008 in localitatea Tinca, judetul Bihor a luat fiinta Asociatia crestina Peniel Tinca care ofera servicii sociale pentru varstnici.mc_342_6

Mircea Badea, presedinte asociatia crestina Peniel – Tinca: Asociatia Peniel isi propune ajutorarea bolnavilor de cancer in faza terminala si deasemenea dorim ajutorarea batranilor care nu au locuinta, nu au familie. Centrul Peniel isi propune sa ingrijeasca bolnavii pe o perioada nedeterminata. Nedeterminata insemnand de la internare si pana la plecarea catre Domnul.

Gratiana Miculit: Pe langa ingrijire, asistenta medicala, imbracaminte si hrana, asociatia le ofera si consiliere si mesajul Evangheliei.

Mircea Badea, presedinte asociatia crestina Peniel – Tinca: Viziunea noastra a pornit in anul 2005 in urma unui prieten de-al nostru care s-a imbolnavit de cancer. In anul 2006 am inceput constructia centrului si in 2007 am inceput sa functionam efectiv.

Dana Badea: In momentul in care am inceput constructia am avut foarte foarte putini bani. Am pus inaintea Domnului toata lucrarea noastra si Dumnezeu ne-a ajutat sa o si terminam.

Mircea Badea: Actualmente avem 10 bolnavi. Noi dispunem de 12 paturi. Intentia noastra este sa construim alte camere in care sa putem aduce cati mai multi bolnavi de care sa ne ocupam.

Dana Badea: Pe langa hrana de zi cu zi, ingrijirea de zi cu zi, le oferim si momente de consiliere, si spirituala si psihologica. Avem un asistent social care se ocupa de problemele lor de unde vin, de problemele lor familiare. Avem o sala de socializare in care ei pot sa-si petreaca timpul.

Mircea Badea: Noi dorim foarte mult sa aiba un sfarsit onorabil. In general, bolnavii de cancer care ajung la noi sunt bolnavi care nu au pe nimeni, care sufera din aceasta cauza, oameni care in viata lor au avut multe urcusuri si coborasuri. La momentul acesta sunt in buna masura, marginalizati de societate.

Dana Badea: Problema cea mai mare pe care noi o avem este faptul ca nu avem timp suficient de a sta de vorba cu acesti oameni. Sunt multe probleme de rezolvat vis-a-vis de ei si am fi foarte bucurosi daca oricine ar fi interesat, sau dornic sa vina, sa vina sa vada si sa vina sa stea impreuna cu ei, sa vorbeasca cu ei, sa cante impreuna cu ei, sa se roage impreuna cu ei.

Mircea Badea: La venirea in centrul nostru, o buna parte din acesti batrani erau marcati de starea de boala. O buna parte dintre ei s-au intalnit cu Domnul Isus Hristos, iar aceasta intalnire le-a marcat viata. Unii dintre ei cred ca au trait cele mai frumoase zile ale vietii lor inainte de intalnirea cu Mantuitorul, prin intoarcerea la Dumnezeu.

Rugam toti fratii nostri care simt, care inteleg lucrarea noastra, care au avut un bolnav de cancer in casa, sa se roage pentru noi.

Gratiana Miculit: Beneficiarii serviciilor oferite de Asociatia Peniel Tinca sunt majoritatea oameni de pe strazi, abandonati de familii sau alte situatii. Pana in prezent Asociatia Crestina Peniel a asistat 20 de persone printre care au fost si unele care L-au cunoscut pe Isus ca Mantuitor.

Mircea Badea: Acesta este scopul de baza al Asociatiei Crestine Peniel – Tinca: intalnirea cu Domnul Isus Hristos. 


Ziua Holocaustului

In 27 ianuarie 1945 a fost inchis lagarul de concentrare de la Auschwitz. Incepand cu 27 ianuarie 2005, UE a stabilit aceasta zi pentru comemorarea anuala a Holocaustului la nivel european. De atunci, crestinii din Europa sarbatoresc in duminica cea mai apropiata acestei zile „Duminica Holocaustului”.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.