Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Stiri Crestine - Mapamond Crestin editia 341 - 29 ianuarie 2011 (video)

mapamond crestin

Cuprinsul știrilor

- Tinerii de carieră ai Chinei
- Biserica Hillsong- Australia
- Pescarii galileeni
- Realizarea filmului „Călătorie pe mare cu Zori-de-zi”
- Mic dejun cu rugaciune la Parlamentul Romaniei

mc_341_chinaTinerii de carieră ai Chinei

E miercuri seara, chiar după orele 19, când într-un apartament, nu departe de centrul orașului, un grup de bărbați și femei în jur de 30 de ani discută despre cum pot deveni prosperi într-o națiune care se schimbă rapid. Toți fac parte din noua clasă socială privilegiată a Chinei. Sunt tineri cu studii superioare, cosmopoliți, dinamici, cu un mare succes în afaceri. Și toți sunt creștini.

„Niciodată nu ne-a mers așa de bine în China. Dar viața e mai mult decât bani și materialism”, ne spune Jia Li Tan.

Jia Li Tan lucrează pentru una din cele mai mari agenții de turism din Beijing. Ca toți tinerii de succes din celelalte părți ale lumii, el locuiește împreună cu prietenii săi într-un zgârie nori. Aceștia dețin o mașină, câteodată chiar două. Sunt fascinați de tehnologie, călătoresc și au bani de cheltuit. Dar presiunea de a se realiza și a face bani este nemiloasă.

Timerii spun că este foarte mare concurența pentru locurile de muncă în orașele mari și că statutul reprezintă tot: cât câștigi, cât de mare e apartamentul tău, ce fel de mașină conduci.

Guvernul le oferă posibilitatea să câștige bani și să aibe o viață bună, dar cum pot face față acestor presiuni ? Guvernul nu are răspuns la această problemă.

În această societate schimbătoare, religia, mai ales creștinismul, reușește să umple golul spiritual.

Zhu Kun, o tânără de 23 de ani, se alătură orășenilor care îmbrățișează creștinismul într-un număr record.

Ultimii ani au fost foarte grei pentru mine. M-am confruntat cu probleme profesionale și personale, dar atunci, cineva mi L-a prezentat pe Isus și acum am o perspectivă diferită asupra vieții mele”, mărturisește ea.

Această mărturie este pe placul pastorului lui Zhu.

„Dumnezeu m-a chemat să plantez o biserică pentru ajunge cu Evanghelia la tineri”, ne spune pastorul Ming.

Jin Tian Ming conduce Shou Wang, una din cele mai mari biserici neînregistrate din Beijing, uneori numită și „subterană” . Absolvent al cele mai prestigioase universități din China, biserica lui Jin a pornit în urmă cu 18 ani cu 10 oameni. Astăzi, aproape 1000 de oameni  participă la serviciul săptămânal.

Majoritatea au absolvit facultatea și lucrează în oraș. Avem avocați, profesori, doctori și oameni de afaceri.”

El spune că adunări similare se formează și în alte mari orașe, atrăgând populația muncitoare de culoare albă. Ei caută modalități prin care să facă față schimbărilor dramatice din China și găsesc răspunsurile în creștinism.

În apartamenul său, Jia Lin Tian ajută la desfășurarea unui studiu biblic pentru noii convertiți din oraș. El spune că aceasta este noua față a creștinismului din China. Astfel de credincioși fac parte din ce unii numesc a treia biserică a Chinei. Sub pseudonimul său, Peter, a slujit în bisericile subterane ale Chinei timp de zeci de ani. Știrile CBN au fost de acord să-i ascundă identitatea pentru a-l proteja.

„Sunt numiți „A treia biserica” pentru că sunt diferiți de ce obișnuiau să fie cele două tipuri de biserici în China, adică bisericile înregistrate, înregistrate la guvern, și apoi bisericile neînregistrate, de obicei numite biserici de casă care au înflorit la sate în anii 70 și 80. Dar după protestele din 1989, intelectualii creștini și prosperi din orașe au început să formeze biserici”, ne spune Peter.

În timp ce creștinismul continuă să crească în zona rurală din China, experții spun că în orașele mari precum Beijing biserica experimentează cea mai mare creștere.

Având în vedere faptul că biserica rurală nu a putut avea un impact asupra societății ca ansamblu, „a treia biserică” din orașe poate face aceasta deoarece au lideri care pot avea impact: oameni de afaceri, oficiali guvernamentali, profesori, lideri în inginerie și alte domenii.”

Adunarea pastorului Jin este, de fapt, ilegală. Vedeți, el nu a înregistrat biserica la guvern, și nu este nici afiliat la vreuna din bisericile autorizate de către stat. Dar în loc să se ascundă de autorități, Jin și ceilalți lideri a adunărilor de acest fel din marile orașe, doresc să colaboreze cu oficialitățile guvernamentale. Să clarificăm un lucru: guvernul Chinez nu oferă libertate religioasă. Tortura, arestul, întemnițarea și bătaia sunt încă aplicate creștinilor. Cu toate acestea, autoritățile au făcut propuneri oficiale liderilor bisericilor de casă, mai ales celor din zonele urbane.

Biserica din China este în creștere și creștinismul devine din ce în ce mai prezent în societate. Autoritățile știu aceasta și sunt dispuse să colaboreze cu noi”, spune cu bucurie Jim Tian Ming

Este un gest bine primit de către acești tineri credincioși care folosesc credința pentru a-și face drum printe oportunitățile și provocările Chinei de astăzi.


mc_341_hillsongBiserica Hillsong- Australia

Melodiile creștine contemporare „Măreț salvator” și „Al meu Domn, Părinte” sunt cunoscute de către creștinii de pretutindeni. Muzica celor de la Hillsong este așa de cunoscută încât este cântată și în biserici mici din zone retrase ale lumii. Hillsong a lansat 40 de albume cu muzică de laudă și închinare care continuă să influențeze oamenii de toate vârstele de pe întreg mapamondul.

Brian Houston, pastorul bisericii Hillsong declară: „Am scris în mod intenționat stilul de cântece care să influențeze biserica noastră și care să-L glorifice pe Dumnezeu. Sincer, este un miracol. Noi n-am putut să realizăm așa ceva. Noi nu am putut să lansăm pe piață oportunitatea pe care am avut-o pe fiecare continent al lumii cu lauda și închinarea. Chiar și ansamblul de compozitori și oameni talentați care s-au strâns aici. E doar o biserică locală care desfășoară programe de biserică.”

A fost viziunea pe care Dumnezeu a dat-o pastorului senior Brian Houston care a ajutat biserica Hillsong să devină un fenomen internațional.

Împreună cu soția sa, Bobbie, Houston a pornit biserica Hillsong în 1983. Pe atunci se numea Hills Christian Life Center și avea doar 45 de membrii, și în patru ani biserica a crescut la 900 de membrii. La începuturi, serviciile se desfășurau într-un depozit. Biserica s-a mutat în locația prezentă în 1997.

Dumnezeu a binecuvântat biserica Hillsong de-a lungul anilor, dezvoltând lucrările sale și transformând vieți.

23 000 de oameni participă la programele bisericii în fiecare week-end. Biserica are trei campusuri în Sydney, 14 servicii în locații separate, și biserici in Kiev, Moscova, New York, Londra, Cape Town și Paris. De ce are biserica un așa succes și după 27 de ani ?

Poate sună a clișeu, dar cred că e doar datorită harului lui Dumnezeu. Cred că avem o biserică a cărui scop este să fie relevantă și să evanghelizeze oamenii. Am încercat mereu să mă asigur că nu predicăm oamenilor doar pentru duminică, ci pentru luni și marți, și că păstrăm un mesaj practic care să poată fi aplicat în viețile oamenilor de zi cu zi”, spune Houston.

Hillsong e mai mult decât muzică. Biserica are multe alte lucrări în Australia și peste tot în lume. Printre lucările Hillsong se numără lucrările cu copii, tineri și femei și Hillsong City Care. Biserica Hillsong va celebra în 2011 al 25lea an de conferințe. În 1986 au participat 100 de oameni. De atunci, numărul participanților a crescut la 30 000. Pastori tineri, misionari și lideri de închinare sunt instruiții în fiecare an la Colegiul Hillsong pentru lideri.

Totul se rezumă la a fi o biserică eficientă și influentă și care merge dincolo de ea însăși. Citesc acum acea viziune și puteți vedea rezultatul acelor lucruri care pe atunci erau doar un vis. Viziunea noastră nu s-a dorit prea măreață. Am fost constanți în lucrarea pe care ne-a pus-o Domnul pe inimă”, ne relatează Houston.

Biserica Hillsong s-a confruntat cu multe controverse și provocări în ultimii ani. A fost criticată de către mass- mediei pentru relația cu câteva organizații creștine și politicieni conservatori.Pastorul Houston recunoaște că biserica a trebuit să treacă peste niște momente foarte dificile, dar că nu este descurajat. Are o viziune optimistă asupra viitorului. El vede alegerea recentă a primului ministru australian declarat ateu ca o oportunitate spirituală rară.

„Australia este o țară interesantă. Este o țară foarte seculară. Cred că este declarată o țară creștină, dar este seculară. Este un paradox pentru că există un puternic duh antihristic în Australia. Ateismul agresiv este în creștere, precum și acestă tendință anti-Dumnezeu. În același timp, experiența personală cu oamenii... În fiecare zi întâlnesc oameni flămânzi spiritual și care doresc așa de mult să afle mai multe despre Dumnezeu. Există o foamete spirituală și dacă o abordăm, cred că există un viitor măreț pentru biserica din Australia. Pentru mine, totul are de-a face cu coerența la timp și ne la timp și este uimitor ce poate Dumnezeu să facă”, conclude pastorul.


mc_341_pescariPescarii galileeni

Unul din cele mai cunoscute bazine de apă ale Bibliei este Marea Galileei. În Israel este numit Lacul Kinneret, lacul cu apă dulce cu cel mai scăzut nivel din lume. Alimentat de către râul Iordan și izvoare subterane, lacul este surs de apă potabilă a țării.

Acesta este lacul în care Petru, Iacov și Ioan și-au aruncat năvoadele și Isus a pășit pe apă. Este și cel mai mare bazin cu apă dulce din Israel. În prezent, anii consecutivi de secetă au scăzut foarte mult nivelul apei. Ministrul israelian al agriculturii spune că dorește să interzică pescuitul pe mare timp de doi ani pentru că numărul peștilor prinși a scăzut cu mai mult de 10% față de acum 10 ani. „Aceste cifre au ridicat un semnal de alarmă în ce privește posibilitatea unui dezastru ecologic care să transforme lacul Kenneret într-un lac fără pește”. Pescarii cu vechime precum Menachem Lev și Yairi Froilich spun că autoritățile nu sunt la curent cu realitățile lacului.

„În lac mai este apă. În lac mai sunt pești. Oamenii care stau la guvern nu au habar de ce se întâmplă în lac”, spune Menachem Lev

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al autorităților dministrației apelor, Uri Schorr spune că speciile de peștii sunt vitale păstrării calității apei.

În lacul Kinneret este importantă varietatea de pește Noi analizăm varietatea și este foarte importantă pentru calitatea apei, și totodată și pentru toți peștii”, declară el.

Pescarii moderni se folosesc de sonar pentru a localiza bancurile mari de pești, precum sardinele și Tilapia, cunoscuți aici sub numele de peștii sfântului Petru, care sunt în această apă din vremea lui Isus.

Sunt aruncate niște năvoade imense, apoi ridicate cu manivela, iar captura este aruncată în barcă cu mâna.

Dar un expert piscicol, profesorul Avner Adin spune că numărul sardinelor a scăzut foarte mult și că peștii sfântului Petru sunt de 50 de ori mai puțini ca acum câțiva ani. Aceasta este cauzată de pescuitul ilegal, de folosirea otrăvurilor și altor substanțe.

Guvernul plănuiește să ofere compensații pescarilor legali pentru următorii doi ani de pierderi. Cu toate acestea, pescarii spun că oprirea pescuitului este o greșeală pentru că lacul este plin de surprize

Yairi Froilich  își amintește că și în trecut era la fel. Într-un an nu erau pești, dar următorul an când pescuia, lacul era plin de pești.


 

mc_341_narniaRealizarea filmului Cronicile din Narnia - „Călătorie pe mare cu Zori-de-zi” - Voyage of the Dawn-Threader

Cum poți transpui spectatorii de astăzi în lumea mitică a Cronicilor din Narnia a lui C.S. Lewis ? 20th Century Fox și Walden Media, creatorii noului film „Călătorie pe mare cu Zori-de-zi” ne arată cum. Una din scenele cheie ale filmului se învârte în jurul unui tablou magic care îi trimite pe Lucy, Edmund și Eustace înapoi în lumea Narniei.

Scena care se învârte în jurul tabloului are un efect remarcabil. Apa izbucnește din tablou. Dar dintr-o dată, toată camera se umple cu apă, de parcă toată marea Narniei invadează casa, ceea ce se și întâmplă. A fost ceva simplu de făcut. Au construit camera într-o cutie pe care au coborât-o într-un rezervor și apa a început să curgă. Este o procedură foarte simplă, dar ca efect arată extraordinar.

Efectele digitale au fost folosite pentru a crea un dragon, o creatură de apă, un șoarele războinic și un leu maiestuos. Un alt element cheie în „Călătorie pe mare cu Zori-de-zi” este corabia.

Corabia a fost o creație inginerească de excepție, dar ca decor a fost unul din cele mai frumoase decoruri create de către regizor. A construit un schelet de 150 de tone de oțel, comandat de la distanță prin calculator și apoi a construit restul corabiei deasupra, așa că au putut s-o balanseze, s-o învârtă, s-o ridice, și să facă tot felul de mișcări. Putea executa orice mișcare doreau.


mc_341_parlamentROMic dejun cu rugaciune la Parlamentul Romaniei

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.