Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Stiri Crestine - Mapamond Crestin editia 339 - ianuarie 2010

Exodul din Țara Sfanta

Tara Sfanta este o tara a conflictului si a rivalitatii, a gardurilor de securitate si a punctelor de control, o tara unde trei credinte se intersecteaza: crestinismul, islamul si iudaismul.

„Credinta noastra a luat nastere in aceasta tara si de aici intreaga esenta a crestinismului s-a raspandit in aceasta parte a lumii”, declara Steven Khory, pastorul Bisericii baptiste „Calvarul” din Ierusalim. Totusi, este o tara unde minoritatea crestina este pe cale de disparitie. Rani Espionoli, un crestin palestinian are senzatia ca cineva il sufoca si nu are cum sa scape, ca trebuie sa plece de aici in cautarea a altceva.

Zeci de mii de pelerini crestini vin strabat Via Dolorosa din Ierusalim in fiecare an pentru a pasi pe urmele lui Isus si pentru a vizita alte locuri sfinte. Dar ce se poate spune despre crestinii care locuiesc acolo ? Multi pleaca si aceasta zona ar putea deveni un parc de distractii crestin: un loc placut de vizitat, dar fara o prezenta crestina.

Acest exod al crestinilor este o tendinta ingrijoratoare. In 1940 in Ierusalim locuiau 45 000 de crestini. Astazi sunt mai putini de 10 000. De la Ierusalim si pana la Betleem, locul nasterii lui Hristos, situatia este cutremuratoare. Crestinii parasesc zona cu miile. Cei care locuiesc in Israel, Gaza si West Bank numara 150 000, mai putin de 2% din intreaga populatie. Brian Bush este presedintele Fundatiei crestine pentru Țara Sfanta.

Briah Bush, de la CFHL se intreaba: „Daca acest exod al crestinilor continua, cine mai ramane in casele de inchinare de aici ?” El se teme ca nu vor mai fi voci care sa-L laude pe Dumnezeu, ci doar niste pietre goale, monumente si muzee, si ca aceasta ar fi o tragedie pentru ca nu va mai exista nicio biserica vie.

Rani Espionoli, un crestin palestinian care lucreaza in satul Nazaret, locul copilariei lui Isus, a fost intrebat de ce pleaca crestinii. El a spus ca unii din prietenii lui crestini au fost atacati, masinile si casele lor vandalizate. El marturiseste ca unii sunt persecutati fizic si verbal, si ca aceasta problema devine din ce in ce mai mare si apasatoare, nu doar in West Bank si Gaza, ci si printre crestinii din nordul Israelului, din Ierusalim si zona Galileii.

Cele mai infioratoare doua incidente ? In 2007 militantii isralmici au ucis pe managerul librariei crestine din Gaza, Rami Ayyad. Un an mai tarziu, adolescentul evreu mesianic, Ami Ortiz, a supravietuiti intr-un mod miraculos unei bombe trimise prin posta de catre un evreu extremist. Atacuri mai putin mortale, dar tot perturbatoare au fost impotriva bisericii baptiste Calvarul din Ierusalim. Aceasta fetita se bucura de locul de joaca al bisericii care a fost vandalizat in moduri repetate. Pastorul Steve Khory spune ca insemnele bisericii au fost rupte si crestinii au fost hartuiti. In ciuda presiunii continue el este hotarat sa continue lucrarea. El este incredintat ca Dumnezeu te pune in locul potrivit, la timpul potrivit, pentru motivul potrivit, ca ei trebuie sa ramana acolo si sa ia atitudine. „Cand tot mai multi crestini pleaca, noi trebuie sa ramanem aici. Cineva trebuie sa faca asta”, afirma el.

Episcopul Fouad Twal, Patriarhul latin al Ierusalimului, spune ca zona este parasita de crestini nu din cauza persecutiei, ci a situatiei nefavorabile, a conflictului care aduce fata in fata pe arabi si israeliti, iar crestinii sunt la mijloc. Crestinii nu sufera din cauza persecutiei religioase, ci din cauza ocupatiei si a conflictului politic de 60 de ani a carui rezolvare nu se intrezareste. Twal crede ca palestinienii crestini se vor intoarce in Țara Sfanta atunci cand va fi pace. Intre timp, grupuri precum Fundatia crestina pentru Țara Sfanta lucreaza pentru a-i tine pe crestini aici. Unii parasesc tara pentru ca nu au unde lucra. Proiecte de restaurare precum acesta de la Manastirea Ecce Homo ofera locuri de munca. Se crede ca Ecce Homo este locul in care Isus a fost judecat de catre Pilat din Pont si biciuit de catre soldatii romani.

Sora Trudy Navuurs, care lucreza la Manastirea Ecce Homo declara ca odata ce barbatii au de lucru, sunt incurajati sa ramana pentru ca sunt oameni orientati spre familie si nu mai doresc sa plece.

Episcopul Twal declara ca palestinienii crestini trebuie sa fie incurajati de catre crestinii din toata lumea ca sa ramana. Printre altele, a spus ca pot gasi locuri de munca in America Centrala si alte locuri, dar nu vor gasi o alta Țara Sfanta, nu-si vor gasi niciodata radacinile religioase. Doar acolo, unde isi au radacinile.

Intrebarea este: „Daca dispar fauritorii de pace, cine va mai fi lumina lui Dumnezeu, cine va mai aduce dragostea lui Dumnezeu acestor oameni ?”


Refugiatii birmanezi

De mai mult de doua decenii Tailanda gazduieste refugiatii din Birmania, cunoscuta si sub numele de Myanmar. Birmanezii si-au parasit tara din cauza conditiilor de trai precare si a incalcarii in masa a drepturilor omului de catre guvern. Mai mult de trei milioane de birmanezi locuiesc in diferite parti ale Tailandei. Multi dintre ei au gasit un nou camin aici si sunt si cei care au gasit o noua credinta.

Sai Myint avea doar 15 ani cand s-a alaturat unui grup de rebeli din Burma. Familia lui a devenit foarte saraca dupa ce tatal care era soldat si-a pierdut picioarele in timp ce lupta, si in consecinta, si locul de munca. Nu aveau bani pentru mancare. El a facut doar doua clase la scoala. La varsta adolescentei, neavand nicio directie in viata, s-a alaturat prietenilor lui din munti si a luptat impotriva armatei. Dupa trei ani, Sai Myint s-a saturat de lupte. A traversat granita in Tailanda sa gaseasca un loc de munca, dar ca majoritatea imigrantilor ilegali a fost vandut ca si sclav. Un pescar a platit unui agent 300 de dolari pentru Sai Myint, dar a trebuit sa munceasca de doua ori mai mult pentru a-si cumpara libertatea. El declara ca a fost foarte greu, dar aici a avut sansa sa-si gaseasca un loc de munca si sa aibe o viata mai buna.

Sai Myint a fost budist, dar in 2007 a gasit o viata noua cand un prieten l-a adus la Adunarea Crestina Myanmar. Aici, refugiatii birmanezi si-au predat vietile lui Isus si sunt transformati. Ca si Sai Myint, acesti fosti budisti sunt botezati in credinta crestina dupa ce afla despre dragostea lui Dumnezeu pentru ei.

O crestina birmaneza marturiseste: „In timp ce ne rugam, am avut o vedenie in care statuia lui Buddha s-a prabusit si L-am vazut pe Isus stand inaintea mea. Mi-a spus: „Eu sunt Domnul si sunt mai presus de toti dumnezeii si idolii.” Eram budista, dar acum ma inchin lui Isus Hristos.”

Pastorul Zaw Min, de la Adunarea Crestina Myanmar, spune: „Fiecare are o marturie personala ca Dumnezeu exista, ca Isus este viu. Duhul Sfant i-a convins si L-au acceptat pe Isus Hristos ca si Mantuitor personal.” Biserica lui echipeaza membrii pentru a fi evanghelisti si misionari. Intr-o zi, cand tara lor va fi deschisa, se vor intoarce acasa si vor fi misionari in propriile case si sate.

Dorinta lui Sai Myint este sa spuna familiei lui despre cum l-a transformat Dumnezeu. Inainte obisnuia sa consume alcool si droguri, dar toate acestea au incetat cand si-a predat viata lui Isus. Este foarte fericit acum si doresste acelasi lucru si familiei sale.


Copiii exploatati prin munca

Guvernul american a declarat ca nu doreste sa pedepseasca sau sa faca de rusine tarile in care copii sunt exploatati prin munca, dar ca doreste sa scoata la lumina abuzul a aproximativ 215 milioane de copii.

„Nicio familie nu ar trebui sa depinda de munca depusa de un copiii sai pentru a pune mancare pe masa si nicio persoana nu ar trebui fortata sa lucreze in captivitate.”

Ultimele raporturi arata ca in timp ce numarul total al copiilor muncitori a scazut cu aproape 3% din 2004 pana in 2008, rata declinului a incetinit in anii recenti. Oficialii spun ca sunt ingrijorati deoarece criza economica globala pune presiune pe saraci, ducand la exploatarea continua a copiilor.

„Ma refer la copiii care sunt fortati sa munceasca si le este refuzata sansa de a merge la scoala. Acesti copii indura ore intregi de munca pentru bani putini, sau chiar deloc.”

Raportul indica faptul ca India ramane „casa” celui mai mare numar de copii muncitori, urmata de China si include o lista cu 128 de bunuri produse de copiii muncitori din intreaga lume. Șase noi produse au fost adaugate anul acesta, printre care se numara cafeaua, trestia de zahar din El Salvador, ceaiul din Rwanda si diamantele din cateva tari africane. Guvernul american spera ca acest raport va motiva si alte guverne sa ia masuri impotriva muncii copiilor. Oficialii departamentului de munca au mai declarat ca bisericile si grupurile de credinciosi reprezinta o parte importanta in rezolvarea problemei.

Liderii religiosi pot explica familiilor de ce este asa de important sa duca copiii la scoala si apoi sa ajute la dezvoltarea unui program care sa ofere aceasta sansa copiilor.

Departamentul Muncii spune ca bisericile poate inspira parintii sa realizeze acest progres in viata copiilor lor, si ca in multe cazuri reprezinta un factor de decizie.


Masina zburatoare

Este un buggy zburator, o masina de teren care ruleaza pe sosea, si la nevoie o ia pe calea aerului. Are o bancheta in spate, destul de lunga pentru trei persoane. Este destul de lata si pentru a pune o targa pe ea. Revista de stiinta Popular Mechanics l-a desemnat pe acest inventator misionar unul din cei mai straluciti 10 inovatori ai anului 2009.

“Este greu pentru oamenii care locuiesc in lumea dezvoltata sa inteleaga faptul ca sunt multe parti ale lumii departe de sosele”, spune Steve Saint.

Steve Saint stie despre ce vorbeste. Este fiul pilotului misionar martir, Nate Saint. Povestea lor este prezentata in filmul “Capatul sulitei” care reda atacul mortal al salbaticilor cand Nate si prietenii sai au incercat sa ajunga la ei cu Evanghelia.

“Tatal meu fiind pilot, am crescut cu aceasta gena. Porunca lui Hristos pentru noi este sa mergem in partile lumii in care Evanghelia nu a patruns, si unde Biserica Lui nu exista, pentru a planta biserici. Avioanele fac parte din mobilul misiunii.

” Saint si echipa lui I-Tec dezvolta si echipamente medicale. Ei incearca sa gaseasca metode prin care pot trimite oameni de frontiera si misionari, fara cunostinte medicale initiale, sa mearga in ajutorul nevoilor oamenilor si astfel sa deschida o usa pentru Evanghelie.

Aceast scaun de dentist incape intr-un rucsac si include un burghiu stomatologic solar. Saint a invatat oameni de pe patru continente cum sa repare dintii. Primul curs dureaza zece zile, care este urmat de un al doilea curs dupa sase sau 12 luni. In cateva parti ale lumii sunt deja oameni fara pregatire medicala initiala, dar care acum au devenit asa de buni in stomatologie in zonele de frontiera incat au ajuns sa pregateasca alti urmasi ai lui Dumnezeu sa devina stomatologi.

Totul vine ca urmare a experientei lui Saint pe cand locuia in jungla Ecuatoriala. Scopul lui este sa ofere prietenilor sai din jungla, si altora, instrumente pe care le pot folosi pentru a impartasi credinta crestina.

“Luam aceste instrumente si le reinventam pentru a fi utile celor din zonele de frontiera ca sa poata cladi Biserica inceputa datorita calatoriilor misionare”, spune Saint.


Lucrarea din inchisoarea

  El Dorado De cealalta parte a portii de inchisoare, a gardurilor electrice si a paznicilor, multi detinuti gasesc speranta unui viitor mai bun. Drumul spre acest loc a fost lung si uneori dureros, dar Centrul Vietii Spirituale din cadrul inchisorii El Dorado din Kansas are un impact extraordinar. Aaron Harper a servit doi ani din pedeapsa de zece ani. Ca si membru al formatiei de inchinare, Harper declara ca noul centru i-a oferit un loc in care sa se apropie de Dumnezeu.

Detinutul Aaron Harper spune ca el nu considera acest loc o inchisoare, ci o baza de antrenament in care Dumnezeu are atentia sa deplina si unde i se demonstreaza ca toate eforturile mele sunt inutile si depinde de El in totalitate. “Tot ce El imi da aici, pot sa dau inapoi celorlalti, tot ce mi-a dat mie si detinutilor de aici ”.

Structura fizica este impresionanta, dar mai interesant este felul in care acest Centru al Vietii Spirituale a fost finantat. Constructia nu a fost sustinuta din fonduri guvernamentale, ci totul a fost finalizat prin donatii si evenimente de strangere de fonduri. Unii spun ca strangerea a peste un milion de dolari in plina recesiune este ceva remarcabil.

Lynn McBride, directorul executiv al lucrarii in penitenciare din centrul Kansasului din noiembrie 1991, spune ca Dumnezeu i-a dat viziunea Centrului Vietii Spirituale in urma cu sapte ani. El Ii da lui Dumnezeu toata slava pentru ca a ajutat la finalizarea acestui proiect. El marturiseste: “Unii trimiteau 1000 de dolari, altii 10 000, 50 000, chiar si 100 000 de dolari. Unii trimiteau trei dolari si nu stiam de unde vin. In toti anii de santier nu am oprit niciodata constructia acestei cladiri pentru ca nu am avut destui bani fiindca aveam intotdeauna destui bani sa continuam constructia ”.

Unii se plang ca unitatea este prea frumoasa pentru detinuti, dar conducerea unitatii ii contrazic spunand ca programele spirituale au success in reintegrarea detinutilor in societate. Primul serviciu religios pe care l-au avut aici a adunat 250 de detinuti din care 7 si-au predat viata lui Hristos.

Lynn McBride a mai declarat: “E un eveniment important. Sa vedem cum un astfel de centru ia fiinta si cum barbatii se inchina lui Dumnezeu a fost un eveniment foarte important. Este foarte emotionant sa vedem cum se contureaza totul.” O mare parte din munca a fost depusa de catre detinuti. Constructia a inceput in octombrie 2005 si a durat patru ani.

MAPAMOND CREȘTIN 340

Provincie creștină în Irak

Aceasta este câmpia Ninive. Asirienii creștini, urmași ai lui Noe, locuiau altădată în această zonă. Acum, irakienii doresc ca această zonă să fie declarată în mod oficial o provincie creștină.

Sunt 500 000 de refugiați creștini în țările vecine. Poziția creștinilor irakieni este foarte clară guvernului. Acei oameni nu se vor întoarce acasă până când nu vor avea un loc în care să se întoarcă.

Ken Joseph este membru al Alianței Asiriene. El s-a întâlnit cu alți 16 lideri ai organizațiilor creștine irakiene pentru a discuta despre formarea unei provincii creștine. Joseph a declarat că doar o minune a putut să facă diferitele grupuri să cadă de acord în ce privește această etapă istorică. „Au lăsat deoparte toate diferențele, s-au întâlnit și au ajuns la un punct comun”, declară el.

În ultima perioadă, creștinii irakieni au fost ținta atacurilor extremiștilor musulmani. Cel mai crunt atac a avut loc in 31 octombrie când membrii unei grupări Al Qaeda au atacat o biserică din Bagdad, ucigând 68 de oameni. Credincioșii irakieni se întreabă acum dacă e timpul să-și părăsească patria, sau să rămână.

Episcopul Bagdadului, Shelmon Warduni a încurajat creștinii spunândz-le: „Mă adresez vouă, fiilor preaiubiți, ca în aceste zile grele să rămâneți statornici în credința și dragostea voastră față de patria mamă, Irak.”

În timp ce violențele împotriva creștinilor cresc, sute de familii creștine emigrează în Kurdistan, situat la nord de Irak.

Ken Joseph, un creștin aisiria spune că sunt vremurile cele mai bune, dar și cele mai rele. Sunt vremurile cele mai bune pentru că pentru prima dată oamenii au libertate, pot face lucruri pe care nu au putut să le facă înainte. Biserica poate face lucruri pe care n-a putut să le facă înainte. Sunt și cele mai rele vremuri deoarece sunt forțe care se străduiesc să împiedice formarea acestei regiuni.

De la atacurile din octombrie, mulți alți și-au pierdut viața, printre care și un vânzător creștin care a fost împușcat în orașul Mosul. Pe măsură ce atacurile violente se întețesc aici în Mosul, creștinii au devenit mai receptivi ideii unei regiuni autonome, o zonă unde nu pot doar să-și practice credința, ci și să trăiască în libertate.

„Ar fi minunat să trăiesc undeva unde să nu fiu forțată să port vălul, sau să mă supun unor reguli stricte de conduită”, declară o creștină irakiană.

În ultimii ani, oameni de afaceri creștini foarte prosperi au investit milioane de dolari în câmpia Ninive, construind biserici, școli și case pentru creștinii strămutați. Ideea e să aibe un ținut condus de creștini, să aibe propriul lor steag, guvern și forțe de securitate

Înainte de invazia americană din 2003, în Irak locuiau 1 milion de creștini, dar mai puțin de jumătate au rămas aici. Joseph și alții speră că o nouă provincie va convinge creștinii irakieni să se întoarcă și să ajute la reconstrucția țării.

 

Schimb de experiență între elevii creștini și musulmani

Îl puteți considera radical, neînfricat, sau oricum altcumva, dar Ben Mathes, președintele organizației Rivers of the World spune că dragostea este modalitatea de a evangheliza lumea musulmană.

Ben Mathes declară: „Trebuie să recunoaștem că există tensiune între creștini și musulmani peste  tot în lume, și din această cauză vom fi mereu lipsiți de confort. Dacă nu suntem dispuși să pășim afară și să întâlnim oameni din alte culturi... Dacă nu suntem dispuși să încercăm, nu se va schimba nimic.”

De curând, Mathes a convins  un important lider Hezbollah din Paraguay, gazda unei numeroase populații libaneze, să-i permită să încheie un parteneriat între  un liceu creștin din statul Georgia și elevii musulmani din Paraguay pentru un schimb transcultural  de experiență.

 

El speră ca prin mobilizarea tinerilor să discute cu tineri, ei să descopere lucrurile pe care le au în comun, să se stabilească o punte de înțelegere între cele două grupuri.

Elevii din Lawrenceville, Georgia și cei din Școala libaneză centrală din Paraguay au făcut schimb de e-mailuri, scrisori, daruri, și au comunicat chiar și prin Skype. Ei au mai învățat că prieteniile încep cu un salut.

E elevă din State mărturisește: „Dacă credințele noastre sunt total diferite, nu înseamnă că nu ne putem înțelege.” Elevii din Paraguay doresc pace între Liban și America, și între fiecare dintre noi.

Când s-au văzut pe Skype, și-au scris mesaje și le-au arătat în fața camerei, Ben Mathes ne mărturisește că a trebuit să părăsească sala din cauza emoțiilor. Pentru mulți din elevii musulmani a fost prima dată când au întâlnit creștini americani. Mathes crede că sămânțele dragostei care au fost plantate prin aceste prietenii vor dura toată viața și probabil îi vor conduce la Hristos.

„Într-o bună zi ar putea întreba: ‚De ce ești diferit ?’ Și tinerilor noștri s-ar deschide o ușă pentru a vesti Evanghelia. Aceasta este cea mai mare speranță a mea”, conclude Mathes.

 

Atacuri asupra creștinilor din Nigeria

 Unul din cele mai crâncene atacuri din ultimii ani a avut loc în 7 martie anul trecut. Spre deosebire de celelalte atacuri asupra satelor creștine, militanții musulmani au atacat satul Dogo Nahawa  timpul nopții, și nu ziua.

Când sunt atacați oameni care dorm, oameni nevinovați care nu sunt pregătiți, se numește masacru. Mulți săteni au fost scalpați sau arși de vii în casele lor. Printre cei 500 creștini uciși s-au aflat chiar și copii de cinci ani. A mai existat o premieră. Supraviețuitorii au spus că militanții care au condus atacul au tras cu puști de asalt semiautomate AK-47.

 Emmanuel Ogebe lucrează pentru Advocates International și declară că este un nivel cu totul nou, ceva ce nu au mai experimentat. Atacatorii sunt nomazi a căror arme sunt macetele și arcurile cu săgeți. Ei doresc să afle de unde au primit aceste arme sofisticate.

Guvernul Nigerian a promis să investigheze situația, să pedepsească asasinii și să ajute la prevenirea incidentelor viitoare. În ciuda acestor garanții, un alt atac asupra satelor creștine a avut loc în octombrie anul trecut. Din nou, în mijlocul nopții, și din nou s-a tras cu puști automate.

Mark Lipdo a ajuns acolo la fața locului la scurt timp după atac. “Echipa noastră a ajuns acolo în jurul orei patru dimineața. Am văzut șase oameni măcelăriți care zăceau într-o baltă de sânge, iar casele erau în flăcări. În jur de 21 de case erau arse până la temelie, iar peste tot erau găuri făcute de gloanțe.”

Lipdo a spus că a vorbit cu mulți supraviețuitori, printre care și un bărbat care i-a povestit ce s-a întâmplat cu familia sa. Casa lui a fost cuprinsă de flăcări în timp ce familia încerca să scape. Soția a fost măcelărită în fața copiilor. Dintre cei trei copii ai lui, un micuț de cinci ani a fost ars de viu în timp ce încerca să scape.

Majoritatea atacurilor recente au avut loc în centrul Nigeriei, în statul Plateau. În 12 din statele nordice ale Nigeriei domnește legea islamica Sharia. Doctorul David Carling este misionar în Nigeria. El a spus că statul Plateau este un câmp de luptă decisiv.

David Carling a venit pentru prima dată în Nigeria în 1958 ca și medic misionar. El spune că islamicii au devenit mai violenți și agresivi în ultimii ani fiindcă Nigeria reprezintă un factor decisiv în planurile lor de a răspândi Islamul în întreaga Africă.

Nimeni nu a fost judecat și condamnat pentru vreuna din miile de asasinate care au avut loc în Nigeria în toți anii de când există această criză. Obiectivul lui Advocates International este să pună capăt acestei nesiguranțe. Trebuie să existe un punct în care Nigeria să spună “Nu”, “Ne-a ajuns, nu vom mai avea așa ceva în această țară. Trebuie să existe consecințe pentru uciderea oamenilor.”

Întrebarea e: Ce ar trebui să facă creștinii din întreaga lume ?

Carling răspunde: “Ne putem ruga, putem susține, putem fi plini de compasiune. Desigur, avem nevoie de susținere financiară, dar aceasta trebuie ca Domnul să pună pe inima oamenilor.”

Mark Lipdo este de aceași părere, dar crede că o slujbă importantă pentru Fundația Stefanos este să aducă iertare. “Scopul nostru este să oferim creștinilor din Nigeria posibilitatea să învețe să spună că i-au iertat pe criminali. Dacă nu facem asta, ne înșelăm de două ori. Pe lângă rănile suferite, viețile și proprietățile pierdute, ne pierdem și valorile… Esența valorii creștine care este dragostea.”

 

Tineri pentru Misiune – Aniversare 50 de ani

Valurile au început să se împrăștie pe toate continentele lumii. Erau tineri de pretutindeni care mergeau pretutindeni cu Evanghelia lui Isus Hristos.”

 Pentru Loren Cunningham, această viziune a luat naștere în 1960. 50 de ani mai târziu, valurile de tineri au ajuns pe țărmurile fiecărei națiuni de pe pământ. Aproape 4,5 de milioane de oameni din peste 200 de țări  s-au implicat  în “Tineri pentru Misiune”. Prin evanghelizări, programe de instruire și acțiuni caritabile, tinerii misionari au împăzit globul.

“Am început să văd că Dumnezeu ne chema să ieșim din tipar și să schimbăm paradigma misiunii. Nu știam ce înseamnă toate astea. Noi eram obișnuit să facem ce era radical.”

Soția lui Loren, Darlene, a jucat un rol important în formarea acestei lucrări. Împreună, s-au concentrat asupra potențialului pe care l-au văzut în alții.” Ne-am dat seama că e nevoie de toți să facă asta și că Dumnezeu a făcut într-un mod unic pe fiecare. Noi am fost chemați să ajutăm tinerii să-și împlinească destinul”, spune Darlene Cunningham.

Creștinii credeau că misionarul nu este altcineva decât un occidental care vorbește unui neoccidental, de multe ori sub un umbrar. Aceasta era concepția oamenilor despre misionari, dar nu și a lui Dumnezeu. Ei L-au întrebat pe Dumnezeu: “Cine este un tânăr pentru misiune ?” El le-a răspuns: “Oricine vă trimit Eu.”

Kenny și Maria Jackson se numără printre cei care au fost chemați să aibe funcții cu responsabilitate. Cuplul predă și pregătește tinerii de la Universitatea Tineri pentru Misiune.

“Eu sunt coreeancă. Sunt o femeie obișnuită, fără nimic special. Loren și Darlene m-au încurajat și mi-au spus: “Pentru că ești coreeancă, poți să te ridici și să mergi până la marginile lumii”. Cred că același lucru l-a experimentat și Isus pentru că nici El nu a fost alb. Isus a fost evreu, era diferit de majoritatea și El ne înțelege”, declară una din misionare.

Există destul loc pentru toți. Acest lucru a fost demonstrat în Kona, Hawaii, la ultima celebrare a tinerilor pentru misiune unde au participat tineri din peste 100 de țări.

La deschiderea ceremoniei am văzut toate națiunile laolaltă și am simțit că în fiecare zi experimentez acest lucru. Am întâlnit oameni din Hawaii, Samoa, Australia, și Ghana. Asta e viața mea de zi cu zi și sunt foarte mulțumitoare”, ne spune o altă misionară prezentă la festivități.

Eu am răspuns chemării și vocii lui Isus știind că El era dispus să folosească un indian, o persoană obișnuită, ca să binecuvânteze națiunile, 47 la număr, printre care și Antarctica. Acest lucru dovedește lumii că Dumnezeu nu ține cont de naționalitate, culoare, sau persoană. El Se poate folosi de oricine din orice națiune pentru a-l ridica și a fi o binecuvântare pentru națiuni”, mărturisește un tânăr indian, misionar în cadrul Tineri pentru Misiune.

Astăzi, mai mult de 20 000 de misionari cu normă întreagă s-au instalat în toate straturile societății, asumându-și un risc imens într-o vreme când puțini ar face aceasta.

„Te stabilești într-un loc periculos, dar acel pericol este cel mai sigur loc în care ai putea fi vreodată deoarece umblii în ascultare și faci ce ți-a cerut Dumnezeu. Datorită acestui fapt, viața ta este plină de aventură, cu povești reale, având niște idei pe care nu le ai doar în minte, ci pe care le trăiești și împărtășești cu alți oameni.”

Când Dumnezeu ne cere să ne asumăm un risc, gândim: “Doamne, nu pot să fac asta. Nu pot s-o fac.” Atunci auzi vocea minunată a Domnului care spune: “Mă bucur că ști că nu poți, fiindcă acuma pot Eu.”

La întâlnirea studenților și a profesorilor de celebrare a trecutului, un val nou de tineri a primit torța de la liderii Tineri pentru misiune, precum John Dawson.

John Dawson ne spune: “Toate națiunile trimit oameni în alte națiuni. Toți au în Bibliile lor marea trimitere, indiferent de limba în care o citesc. Avem nevoie cu disperare unii de ceilalți. În momentul de față, majoritatea celor de la Tineri pentru misiune sunt neoccidentali. Este un lucru incredibil să vezi cum bogățiile lui Isus sunt descoperite prin creația umană, armonizată cu această aventură pe care am experimentat-o în ultimii 50 de ani.”

Credința lui Loren este întărită când știe că este posibil să împlinească marea trimitere în această generație.

Acest cuplu a avut parte de privilegiul imens de a suna din trâmbiță. Au fost onorați și smeriți de ce a făcut Dumnezeu. El este cel care crează valurile și este dorința lor să vădă cum aceste valuri se fac tot mai mari, și merg mai departe, devenind tot mai puternice.

 

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.