Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Mapamond Crestin - 22 Mai 2010

mc_316Interviu cu George Hargreaves

Odinioara, Marea Britanie era o baza misionara pentru intreaga lume. In zilele noaste insa, crestinii se afla in primejdie in aceasta tara. Crestinii britanici sunt deseori tintele intolerantei si ale  discriminarii.

Liderii Bisericii din Anglia i-au acuzat pe judecatorii britanici ca fiind predispusi impotriva crestinilor si a crestinismului, dupa o serie de procese impotriva credinciosilor, inclusiv a unei asistente care a fost concediata, deoarece purta o cruciulita la gat. Aceasta a pierdut procesul. Toate acestea se intampla intr-o tara in care crestinsimul este religia oficiala. Insa in Marea Britanie a zilelor noastre, crestinii care isi expun credinta in mod public, risca retrogradarea sau pierderea locului de munca. S-a creat un val puternic de a considera infractiune orice practica sau exprimare crestina.

Alaturi de noi din este George Hargreaves, liderul partidului crestin din Marea Britanie. Cat de grava este situatia?

George Hargreaves, Partidul Crestin Britanic: Iata cat este de grava in urma cu 3 saptamani, un slujitor Baptist din Statele Unite, a fost arestat pentru ca a facut evanghelizare pe strazile din Glasgow. Atat de grav este acum.

Cum se potriveste acest lucru cu protejarea libertatii de exprimare?

George Hargreaves: Sincer, nicicum. Vedeti, secularistii si islamicii radicali aproape ca au facut o alianta profana impotriva Evangheliei lui Isus Hristos. Ceea ce din pacate nu am facut, ca si crestini, a fost ca nu ne-am ridicat sa luptam pentru credinta noastra. Si ce se intampla acum este un fel de trezire brusca, in loc de o trezire mareata. Primim aceasta trezire grosolana ca daca acum vorbim, va trebui sa suferim.

Dale Hurd: Care este punctul de plecare al declinului din Marea Britanie? Cand a inceput?

George Hargreaves: Ar fi cateva lucruri. in urma cu 50 de ani, duminica nu mergeam la cumparaturi. Acum, daca va uitati duminica cum arata strada Oxford, e exact ca in ziua de luni. Tinerea sabatului a fost o emblema veche, un lucru foarte simplu. In scoli se facea rugaciune, in fiecare zi era inchinare la scoala. De fapt, aceste lucruri se afla inca sub forma de lege si ar trebui sa le practricam, insa legile sunt ignorate. Am vazut de asemenea ca in locurile publice in loc de a-i lasa pe crestini sa se roage, sunt camere de rugaciune pentru musulmani, iar pe de alta parte, ii vedem pe crestini hartuiti pentru ca se roaga vindecare pentru altii si asa mai departe. Deci, am pierdut controlul.

Dale Hurd: Este un fel de vina post-coloniala? Adica toate celelalte culturi sunt extraordinare, doar noi suntem groaznici? Ce este, de fapt?

George Hargreaves: Eu cred ca de fapt este un plan foarte bine gandit. Nu sunt un bun teoretician al conspiratiei, insa, vedeti daca vrei sa scapi de religie, ce faci este sa spui ca toate religiile sunt la fel, insa toate sunt fara noima. Asa ca le dam voie hindusilor sa isi faca ritualul si pe crestini, insa sunt intr-o carapace. Deci, este o chestiune in doua etape. Toate religiile concurente au un asa numit statut egal, sau chiar ridica alte religii. Asa ca la sfarsitul zilei, avem o problema cu religiile, asa ca hai sa ne scapam de o parte din ele.

Dale Hurd: Ne apropiem de incheiere asa ca hai sa avem o concluzie pozitiva.

George Hargreaves: Vestea buna este ca pe 6 mai am facut un apel crestinilor din intreaga lume sa ne ajute sa primim votul pentru locurile cheie la alegerile parlamentare, pentru ca astfel sa fim cei care stam in spartura. Portile mari sunt tinute de balamale mici si avem nevoie de sprijinul vostru, de sprijin in rugaciune, puteti sa va conectati online pentru ca prin Harul lui Dumnezeu sa intoarcem aceasta tara.

Dale Hurd: George Hargreaves, liderul partidului crestin din Marea Britanie, multumim.


 

Asistenta suspendata

Anul trecut v-am prezentat cazul unei asistente crestine din Marea Britanie care a fost pusa in situatia de a alege intre locul de munca sau de a renunta la cruciulita de la gat. Libertatea crestinilor din Marea Britanie este pusa sub semnul intebarii. Un lider musulman e de parere ca religia crestina este tinta atacurilor, dupa mai multe cazuri concrete in care crestinii au fost persecutati pentru ca si-au exprimat crezul la locul de munca. Musulmanul Dr. Taj Hargey a scris un articol in ziarul national ca secularismul are ca tinta crestinismul: in momentul de fata este o ostilitate fata de religie, in special fata de crestinism, deoarece la urma urmei, crestinismul este religie dominanta in aceasta tara (Dr. Taj Hargey).

Hargey a adus in discutie si cazul asistentei Shirley Chaplin, care a fost angajata unui spital. Ea a refuzat sa isi dea jos cruciulita de la gat in timpul serviciului si a fost tinta unei discriminari. Dupa ce acest caz a fost mediatizat, s-a ajuns la un compromis cu angajatorul spitalului. Hargey de la Centrul de educare musulmana din Oxford, afirma ca in cazul asistentei Chaplain ceea ce s-a considerat corect din punct de vedere politic sub deviza sanatatii si a protectiei, le-a negat oamenilor dreptul de a se atasa de simbolurile lor religiose. Conducerea spitalului sustine ca cerinta de a inlatura cruciulita, pe care o poarta de 30 de ani invoca motivul sanatatii si al protectiei pacientilor si nu e vorba de religie. insa Andreea Williams, directorul de la Centrul Crestin Legal care a pledat in cazul lui Chaplain, afirma ca s-au luat anumite masuri pentru musulmani, insa nu si pentru crestini: Personalul musulman are libertatea de a-si purta imbracamintea, au libertatea de a-si urma obiceiurile. Se pot face exceptii si la credinta musulmana. insa nu si in cazul lui Shirley Chaplin, de a purta un crucifix (Andreea Williams, Centrul Crestin Legal).

Williams sustine ca Centrul Legal va continua sa lupte pentru dreptul lui Chaplain de a purta cruciulita. Cazul ei este pe rol. O alta asistenta, Carol Petry, a fost suspendata de la locul de munca pentru ca a intrebat o pacienta daca ar vrea sa se roage pentru ea. A fost reinstaurata in pozitie insa impactul acestui caz a avut un efect traumatic asupra slujbei pe care o presteaza. Hargey sustine ca asemenea incidente descopera faptul ca crestinismul este religia traditionala a Marii Britanii, si ar trebui protejata, insa institutiile care s-ar presupune sa o apere, nu o fac. Hargey a mai declarat ca musulmanii ar trebui sa respecte faptul ca religia crestina face parte din istoria Marii Britanii si sa nu incerce sa instituie legile islamice: Nu ar trebui sa ne impunem valorile noastre in sistemul acestei tari care are o mostenire crestina. Eu sunt imam si fac parte din congregatia islamica si nu credem ca legile noastre ar trebui impuse aici (Dr. Taj Hargey). Chiar daca lideri crestini ca Hargey sunt de partea crestinismului, crestinii care isi exprima crezul la locul de  munca sunt totusi ingrijorati ca pot sa isi piarda locul de  munca din cauza corectitudinii politice.


Povestea lui Kande

Potrivit statisticile in Uganda peste un milion de copii si-au pierdut unul sau ambii parinti din cauza bolii cauzate de virusul HIV. insa acum, povestea unei fetite care se lupta impotriva acestui virus face valuri in intreaga tara. “Povestea lui Kande” este relatarea reala a unei fetite de 12 ani din Africa care isi pierde tatal si apoi mama bolnavi de SIDA. Kande ramane sa lupte pentru ea si pentru cei 5 frati. Povestea despre luptele ei este ilustrata in aceasta carticica de 45 de pagini. Nu este nimic deosebit la carte, insa povestea ei a atins nenumarati oameni care traiesc sau sunt afectati de virulul HIV sau de boala SIDA.

Asimu Kilolo a fost diagnosticat cu HIV. Au trecut cinci de cand a fost diagnosticat. Acum se simte bine. Dar in loc sa se ingrijoreze de viitor, isi petrece timpul spunandu-le altora despre povestea lui Kande. Aceasta a fost publicata de Traducatorii Bibliei Wycliffe, cea mai mare organizatie de traducere a Bibliei. Din 2004, Wycliffe a tradus aceasta poveste in 90 de limbi pentru 12 tari din Africa. Aici, in Bundibugyo, personalul de la Wycliffe, foloseste povestea lui Kande ca o unealta in atelierele care au ca tema SIDA. Maureen de 13 ani a participat la sesiuni. Cand nu este la scoala, Maureen se ocupa de treburile gospodariei si se ingrijeste de mama sa care este bolnava de SIDA. Tatal a decedat in urma cu cativa ani, dupa de a fost infectat cu virusul HIV.

In acest an, Wycliffe a tradus peste 60% din noul Testament, Verificarea acuratetii Scripturii este de asemenea cheia intregului proces de traducere a Bibliei de aceea traducatorii Wycliffe au nevoie de mult timp, un proces destul de greoi, pentru a se asigura ca ceea ce traduc este exact. insa traducerea Bibliei este doar o parte a solutiei: Este cu siguranta o transformare pentru eternitate dar este si o transformare care are loc aici, pentru ca vad ca sunt multi oameni care au o viata de calitate, si nu doar datorita traducerii scripturii, ci datorita accesului la informatie si la educatie. Aici se includ subiecte de educatie in sanatate – HIV, SIDA, malarie, apa potabila. Avem ocazia de a traduce astfel de materiale, pentru ca oamenii sa inteleaga mai bine (Bob Cresson, Presedinte Wycliffe USA).


Coalitia de Eliberare a Coreei de Nord

Coalitia de Eliberare a Coreei de Nord gazduieste o serie de evenimente in Seul, Coreea de Sud, pentru a atrage atentia asupra situatiei drepturilor omului din Nord. George Thomas a stat de vorba cu presedintele Suzanne Scholte.  Ea explica despre importanta acestui eveniment din peninsula Coreana.

Suzanne Scholte, Coalitia de eliberare a Coreii de Nord:Vrem sa ii autorizam pe cei 17.000 de refugiati care locuiesc acum in Coreea de Sud si vrem sa ridicam subiectul drepturilor omului in Corea de Sud printre studentii de acolo. Stiu ca in ultimii ani s-au intamplat doua lucruri incredibile in Corea de Nord. In primul rand sistemul public de distributie s-a prabusit. Asa ca tot mai multi oameni fac comert si vand la negru. Aceasta este o metoda de control pe care a instaurat-o regimul Kim Jong II, insa nu mai exista. Oamenii nu mai sunt dependenti de regim. Pe langa acest lucru a fost explozia informatiei. 60% dintre nord coreeni au acum acces la informatia din exterior. Asadar, intreprindem aceste actiuni intr-o perioada in care lucrurile se schimba dramatic in Coreea de Nord si declaram ca nord coreenii merita aceeasi libertate si aceleasi drepturi ca restul lumii.

Saptamana Libertatii va include si un serviciu de rugaciune, care va fi condus, dupa cum stiu de un refugiat. Spuneti-ne mai multe despre asta.

Suzanne Scholte: Primul eveniment va fi un serviciu de rugaciune condus de un pastor nord corean care a fugit din Coreea de Nord si a devenit crestin cand incerca sa se refugieze din cauza regimului. Acum conduce o biserica din Coreea de Nord. De fapt, scopul lor este sa doboare statuia lui Kim II-Sung si sa infiinteze acolo o biserica. insa primul eveniment va fi o noapte de veghe cu refugiatii nord coreeni.

 Imi dau seama de rolul profund pe care il joaca crestinismul in aceasta coalitie.

Suzanne Scholte: O, asa este. Cred ca acesta este cel mai rau loc de pe pamant si prin urmare crestinii au sentimentul unei chemari speciale pentru a lucra pentru libertatea din Coreea de Nord, deoarece stiu ca acest loc este cel mai hain de pe fata pamantului, este un fel de cult, un regim satanic. Multi crestini se simt obligati sa se roage pentru Coreea de Nord si asteapta ziua in care regimul se va deschide si vor putea intra in Coreea de Nord.

Un crestin american este retinut in Coreea de Nord. A fost condamnat la 8 ani de inchisoare pentru ca a intrat ilegal in tara. Ce ne puteti spune pe scurt, despre el?

Suzanne Scholte: Cred ca el a fost inspirat de Robert Park, un american care a mers in Coreea de Nord de Craciun si a proclamat Evanghelia. Robert avea o dragoste profunda fata de poporul nord corean si a mers acolo si le-a spus sa inchida lagarele politice, sa deschida tara pentru a da voie alimentelor sa fie aduse si impartite poporului care flamanzeste. Cred ca aceasta persoana a fost motivata de aceeasi dragoste si compasiune pentru poporul din Coreea de Nord. Cred ca ceea ce s-a intamplat cu Robert Park – deoarece si Robert a avut aceeasi motivatie – a fost pentru ca nu stiau ce sa faca cu el. Adica, acest barbat merge acolo pentru a-si exprima dragostea fata de poporul nord corean si sa isi dea chiar viata daca trebuie. Era gata sa moara in Coreea de Nord. Nu cred ca au stiut cum, nu au putut intelege acea dragoste si compasiune pentru fiintele umane. si cred ca cel care este acum acolo, Lie Jong Gomez, a avut aceeasi motivatie.

Care este acum starea bisericii din Corea de Nord ?

Suzanne Scholte: Este o infractiune impotriva regimului sa crezi in Dumnezeu. Au infiintat cateva biserici „false” in Pyongyang. insa realitatea este ca daca esti crestin, vei fi trimis intr-un lagar politic si probabilitatea este foarte mare sa fii executat, deoarece toata lumea se presupune ca trebuie sa i se inchine Preiubitului Lider Kim Jong II. Prin urmare, crestinii sunt considerati cel mai mare pericol pentru regim si sunt persecutati si practic executati pentru credinta lor.


Subcomisia pentru demnitatea umana din Parlamentul Romaniei

Conducerea Camerei Deputatilor a decis  infiintarea unei subcomisii pentru demnitate umana, care se va ocupa de initiativele legislative privind imbunatatirea respectarii drepturilor omului si va monitoriza problemelor legate de respectarea drepturilor cetateanului.

Evenimentul a avut loc in data de 4 mai 2010 in Sala Drepturilor Omului la Palatul Parlamentului, unde participantii au expus nevoia majora de promovare a unor masuri care sa imbunatateasca situatia respectarii drepturilor omului in Romania.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.