Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Mapamond Crestin - 8 mai 2010

mc313_persecutii_israel Din sumarul acestei editii:

- persecutii religioase in Israel contra evreilor mesianici
- Cartelurile drogurilor din Mexic - rugaciune pentru politia antidrog
- Raspandirea evangheliei in Turcia, in ciuda obstacolelor sistemului islamic
- Accident minier in SUA - o comunitate din Virgina de Vest a fost cutremurata de o explozie puternica dintr-o mina de carbuni
- Filmul The Blind Side - 2 Oscaruri pentru povestea reala a unei familii de crestini care a adoptat un adolescent orfan

Persecuții religioase in Israel

Avocații din Israel au ajuns la deciziile finale într-un proces unic. Chris Mitchell explică semnificația acestui caz atât pentru israelieni cât și pentru cei ce cred în Isus din întreaga lume.

În Decembrie 2005, sute de evrei ortodocși din Beersheba, au dat buzna într-o biserică de evrei mesianici. Au întrerupt violent o slujbă de botez iar poliția a reușit foarte greu să restabilească ordinea. Biserica a mai fost supusă atacurilor și înainte de acest incident, prin urmare liderii au luat hotărârea să intenteze proces împotriva rabinului din Beersheba, care este și capul grupării regionale numite Yad L’achim. La începutul lunii aprilie a avut loc ultima înfățășare în fața instanței.

Pastorul Howard Bass, a simțit că este timpul să facă ceva: Știam că de data aceasta trebuie să facem ceva ca să ne protejăm adunarea și să onorăm aici numele lui Yeshua, numele lui Isus, deoarece totul a ieșit la suprafață (Howard Bass Pastor).

Yad L'achim a atras atenția presei internaționale deoarece a încercat să întrerupă pedicarea evangheliei în timpul unor demonstrații, ca aceasta, în orașul israelian Arad. Actiunile gruparii au atras atenția și guvernului SUA. Astfel potrivit raportului din anul trecut al departamentului de stat al Statelor Unite privind drepturile religioase din Israel: “intensificarea rapoartele presei și a plângerilor înaintate de activiștii libertății religioase au indicat intensificarea acțiunilor grupării Yad L’achim și a activismului asociat și o creștere violentă a acțiunilor împotriva prezenței evanghelicilor sau a bisericilor evreiești  mesianice.”

CBN News a relatat si marturia lui Jack Teitel. El a mărturisit complicitatea la explozia și tentativa de ucidere a lui Ami Oritz, fiul unui pastor messianic din Israel și a recunoscut poliției că de cinci ani este un membru activ al organzațiai Yad L’achim. Gruparea respinge afirmațiile lui Teitel. Bazat pe mărturia lui Teitel și a altor activități suspecte, procurorul general al Israelului a acceptat apelul inaintat de o grupare a drepturilor omului de a dizolva organizația Yad L’achim și să o eticheteze ca “organizație teroristă” deoarece a acționat împotriva legii și a naturii democratice a statului Israel. S-a concluzionat că acțiunile organizației Yad L’achim a distrus foarte grav reputația internaținală a Israelului. Procurorul general trebuie să mai ia o decizie la apel, în timp ce Yad L’achim afirmă că va da în judecată gruparea care a cerut apelul, pentru calomnie. Până atunci, decizia luată de Curtea de Justiție de la Beer Sheva, va rămâne în picioare. Judecătorii au un imact major asupra libertății religioase din Israel. Indiferent de finalitate, Bass subliniază că acesta nu este un caz anti-Israel.

Cartelurile drogurilor

Organizațiile criminale care controlează traficul de droguri au transformat orașul Ciudad Juarez în unul dintre cele mai periculoase zone din Mexic. Mii de polițiști luptă să preia controulul asupra străzilor. Pericolul este ca violențele să se răspândească în Statele Unite.

Scena a atras atenția presei internaționale. Un ofițer de poliție mexican care ține în brațe un bebelus de 7 luni. Părinții copilului, Leslie Henriquez și Arthur Redelfs, erau la o zi de naștere în Juarez, Mexic, dincolo de granița cu El Paso, Texas. Cei doi au fost împușcați în timp ce se deplasau cu mașina personală. Henriquez lucra pentru consulatul Statelor Unite din Juarez. Redelfs era ofițer de poliție în cadrul dapertamentului șerifului din El Paso. Juarez este unul dintre cele mai violente orașe din lume. Peste 4500 de persoane au fost executate în ultimii doi ani. Orașul a fost cuprins de un război violent între guvernul mexican și cartelurile drogurilor. În fiecare zi sunt executați zeci de oameni. Jimmy Apodaca, șerif pensionat, a fost timp de 45 de ani reprezentantul legii în El Paso. El afirmă că ceea ce se întâmplă acum face ca aplicarea legii să fie expusă unui risc chiar mai mare.

Până acum, cartelurile drogurilor din Mexic nu au ajuns sub legea americană, însă acest lucru se poate schimba. Un comunicat obținut de CBN News de la Departamentul Securității Naționale al poliției din El Paso, subliniază acest pericol. Banda Barrio Azteca poate să emită „lumina verde” autorizând astfel atentate de ucidere a ofițerilor de poliție din zona El Paso. Barrio Azteca este o bandă înființată de foști deținuți de pe graniță. Lucrează foarte strâns cu cartelul drogurilor din Juarez. Autoritățile mexicane sunt de părere că Azteca e responsabilă de moartea lui Enriquez și a lui Redelfs. La câteva zile după execuție, ofițerii de poliție din zona El Paso au înconjurat membrii bandei Barrio Azteca de pe partea SUA, având mandate de arestare cu suspendare. Dar au primit „verde” pentru a-i ucide pe polițiștii din El Paso, ca răzbunare în urma unei crime care a avut loc la un sfârșit de săptămână.

Pam Farone e de părere că poliția din El Paso va deveni ținta cartelurilor drogurilor. Farone a înființat detașamentul de graniță al șerifului. Aceasta este o grupare de creștini a căror singur scop este să se roage pentru oamenii legii care se află la graniță. Ea declară că a înființat acest grup după ce a citit un email scurt, care conținea doar câteva cuvinte: Vă rugăm, cereți-le oamenilor să se roage pentru noi (Pam Farone). In acel moment, Pam a făcut din aceasta o misiune, să se roage pentru poliția de frontieră. Și este nevoie de multă rugăciune într-un oraș în care aproape jumătate de milion de persoane au fugit deja pentru a scăpa de neputința legii de a face față situației: Suntem chemați să stăm alături de oamenii legii, să mijlocim pentru cei de la frontieră și să îi sprijinim (Pam Farone).

Biserica din Turcia

În urmă cu trei ani, creștinii din Malatya, Turcia, au fost cutremurați de măcelul brutal a trei creștini. Mulți erau de părere că aceste crime vor împiedica evanghelia să ajungă în țările musulmane. Însă o comunitate mică de creștini a făcut tot ce a putut pentru a se asigura că acest lucru nu se întâmplă.

Incidentul din Malatya a fost probabil unul dintre cele mai tragice și brutaluri atacuri asupra creștinilor din Turcia modernă. Pe 18 aprilie, 2007, Tilman Geske, creștin german, Necati Aydin și Ugur Yuksel, creștini turci, au fost legați de scaune, torturați și înjunghiați, într-o tipografie din Malatya. Cei trei lideri creștini au fost găsiți cu gâtul tăiat. Cinci suspecți au fost arestați. Atacul a îngrozit și a lăsat amprenta asupra comunității evanghelice. Pastorul Carlos Madrigal declară că mulți creștini turci au fost amenințați pe parcursul anilor, însă nu s-au așteptat să vadă un asemenea act de violență împotriva credincioșilor. Acum sunt mult mai conștienți de riscul de a fi creștini într-o societate predominant musulmană: Ani de zile au venit oameni la biserică, cerând ajutor financiar sau cu gândul că dacă vor devin creștini, vor putea obține pașaport, o slujbă mai bună sau lucruri de acest gen. Însă acum, după crimele din Malatya, vedem că cei care vin la biserică iau totul foarte serios și se gândesc foarte serios la ceea ce înseamnă să fii creștin și într-un fel, acest lucru ajută la purificarea bisericii din Turcia (Pastor Carlos Madrigal).

Originar din Spania, pastorul Madrigal s-a luptat ani de zile cu guvernul turc pentru ca biserica evanghelică pe care o păstorește să fie recunoscută. In iunie  2001, Fundația Protestantă din Istambul a fost în cele din urmă autorizată. Aceasta a fost prima dată când guvernul turc a permis unei fundații să devină acoperire legală pentru biserici. Majoritatea persoanelor care vin la biserica lui Madrigal – biserica protestantă Vakfi din Istabul, sunt foști musulmani. El le cere creștinilor din întreaga lume să se roage pentru grupul mic de credincioși din Turcia. Ei sunt abia 5 000, într-o țară cu 70 de mil de locuitori.   Marat Aydin, fost musulman, era să moară când s-a întâlnit cu un tânăr soldat musulman, pe nume Yasin Karasu. Viata lui este pusa in pericol in orice moment. In ciuda faptului ca Turcia a fost locul în care s-a înființat biserica primară, mulți creștini asemeena lui Karasu, cred că creștinismul este o religie vestică. Ei cred că turcii trebuie să fie musulmani.

Ali este un fost musulman. Povestea sa este relatată în filmnul “Mai mult decât vise”. Ali era alcooolic, un soț și un tată abuziv. Însă toate acestea s-au schimbat când s-a alăturat prietenilor săi în pelerinajul la Mecca, în Arabia Saudită. Acolo Ali l-a întâlnit pe Isus, într-un vis. Ali s-a născut din nou. A renuntat la alcool și a început sa ii respecte pe cei din jur. În cele din urmă a înființat o biserică în Ankara, chiar lângă o moschee. Este nerăbdător să îl împărtășească pe Isus celor care sunt gata să îl asculte. Și el a întâlnit un tânăr musulman care vroia să învețe mai multe despre creștinism. Cam după o lună de rugăciune și instruire, tânărul musulman i-a pus arma la tâmplă, insa Dumnezeu l-a salvat Ali. Pe parcursul anilor, el și familia sa au fost de mai multe ori amenințați prin telefoane, emailui și sms-uri, cu privire la evanghelizarea musulmanilor. Ali insista că nu se va opri. El afirmă că nu se teme când iese din casă sau din biroul bisericii deoarece știe încotro se îndreaptă: sunt sigur că voi merge să fiu cu Isus, în prezența lui Dumnezeu. Știu sigur că acest lucru nu este datorită vreunui vis pe care l-am avut, nu pentru că sunt o persoană bună sau un bun credincios, ci pentru că slujesc unui Dumnezeu bun, unui Dumnezeu puternic. Mă încred în El și de aceea nu mă tem de nimic (Ali).

După trei ani de la crimele din Malatya, creștini ca Ali, Murat și Carlos ajută cu curaj la înaintarea bisericii din Turcia.

Accident minier

O comunitate din Virgina de Vest a fost cutremurată de o explozie puternică dintr-o mină de cărbuni. Peste 25 de persoane și-au pierdut viața. Aceasta a fost cea mai puternică explozie după dezastrul minier din 1984.

Locuitorii din Montcoal s-au adunat pentru un timp special de rugăciune și de încurajare pentru cei dragi și pentru prieteni. Comunitatea este încă stare de șoc după pierderea soților, a taților, fiilor, a fraților. Deși sunt încă multe întrebări, nu le rămâne decât să spere și să se țină strânși unul de altul.Echipele de salvare au fost anunțate să se retragă din cauza pericolului nivelului foarte mare de gaz metan. S-au săpat gropi în locul în care ar putea fi gasiti minerii dispăruți, pentru a permite ventilarea gazului, iar echipele de salvare să poată intra în  mină. Însă săpăturile au durat câteva zile. Guvernatorul Joe Manchin a declarat că cei din Virginia de Vest simt o legătură puternică între ei în vreme de criză: Credița noastră, dragostea Domnului și ceea ce credem ne aduc împreună. Nu este altă cale de a răzbi. A trebuit să o anunț pe o doamnă despre trei membrii din familia ei. Și-a pierdut fiul și doi nepoți. Trebuie să  ai credință ca să poți trece prin asta (Joe Manchin).

Explozia minei a fost una dintre cele mai grave din istoria Statelor Unite. Compania a fost deseori somată pentru violarea dreptului la protecție, inclusiv privind ventilarea necorespunzătoare a metanului, cauza probabilă a exploziei. Însă localnicii susțin că beneficiile minei depășesc cu  mult riscurile. Ed Groves și fratele său, Charles, și-au pierdut un văr în urma exploziei. Oficialii de pe Dealul capitoliului vor ancheta cel mai mare dezastru minier din ultimii 20 de ani. Între timp locuitorii continuă să se roage: Vai de mine, doar asta ne-a mai rămas. Rugăciunea. Noi nu putem ajunge la mineri, însă El știe unde sunt. Nu putem decât să ne putem încrederea în El că se va îngriji de ei (Ina Williams, Biserica New Life).

The Blind Side

Producătorii filmului The Blind Side s-au bucurat de aprecierile care au adus două oscaruri și peste 200 milioane de dolari. Filmul este după povestea reală a unei familii de creștini care a adoptat un adolescent orfan, care a devenit vedetă în echipa de fotbal pentru care juca.

Michael a fost unul dintre cei 13 copii care a crescut în orașul Memphis. Mama era singurul părinte, dependentă de droguri, mereu spitalizată. Din cauză că nu era supravegheat, Michael nu mergea aporape deloc la școală. Cel  mai apropiat de el, ca tată, era părintele prietenului său, Steven, Big Tony. Big Tony a conștientizat că fiul lui și Michael vor reuși doar dacă vor pleca de la școala din oraș. Așa că i-a luat pe cei doi băieți de 16 ani și i-a dus la Briarcrest, o școală creștină de albi.

Ajuns elev la Briarcrest, Michael nici nu își imagina provocările care îi stăteau în față. Nu era o minoritate din cauza rasei, ci și din cauza mărimii. Era cel mai mare copil din școală. Apoi l-a cunoscut pe Sean Tuohy, un om de afaceri de succes. Într-o bună zi, când Sean și soția sa, Leigh Anne mergeau cu mașina, l-au văzut pe Michael pe marginea drumului: Pur și simplu m-am îndrăgostit de copil. Nu m-a interesat cine este mama sau tatăl lui. Pentru mine nu a contat. Am vrut să aibă o viață confortabilă la fel ca ceilalți doi copii ai mei (Leigh Anne Tuohy).

Michael  a devenit parte din familie. Având dragostea unei familii iubitoare, Michael a reușiut să își îmbunătățească notele. A jucat baschet și fotbal în echipa școlii. A devenit un atlet talentat. Antrenorul său a crezut că poate să meargă mai departe.

Mai era o singură problemă: mediile sale erau prea mici pentru facultate. Aceasta a fost o altă provocare pentru Jennifer Grace, una dintre profesorii lui Michael.

Mama  naturală a lui Michael murise. Așa că familia Tuohy l-a adoptat. În ultimul an de liceu, Michael și-a îmbunătățit foarte mult mediile și a fost acceptat la universitatea din Mississippi, cu bursă pentru fotbal. Acolo i-a surprins pe toți cu mediile mari pe care le-a luat. După patru ani, a fost clasificat pe locul 13 de echipa Baltimore Ravens. Datorită dragostei lui Dumnezeu și ajutorului familiei Tui, Michael încheie sezonul cu echipa Baltimore Ravens. Mesajul lui pentru tineri este să rămână în școală, să invete pentru note bune, să nu renunțe niciodată pentru că oricine poate avea succes în viață.

Darul Vietii

Asociatia Darul vietii a organizat la sfârșitul lunii martie un eveniment cu ecou pentru crestini, sub lozinca marsul vieti. Această manifestare a fost dedicată susținerii valorilor morale și ale familiei.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.