Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Mapamond Crestin - 1 Mai 2010

rebeliDin cuprinsul acestei editii:

- Campania "Fa ceva" – Ce se intampla cand crestinii ies din zona lor de confort si incep sa slujeasca cu adevarat comunitatii?
- Rebeli musulmani convertiti la crestinism In Mindanao, in sudul Filipinelor, musulmanii si crestinii se inchina impreuna cu instrumentele lor traditionale.
- Ultimul cantec  - La sfarsitul lunii  martie a avut loc premierea unui nou film crestin, „Ultimul cantec”, un film deosebit despre relatiile incordate dintre o adolescenta si tatal ei.
- Zidul lui Solomon – O sectiune din vechiul zid al cetatii a fost descoperita in urma excavatiilor arheologice in Ierusalim.
- Tineri pentru Misiune - 50 ani - In 2010 organizatia Youth With a Mission (Tineri pentru misiune) celebreaza 50 de ani la infiintare.

Campania “Fa Ceva”

Ce se intampla cand crestinii ies din zona lor de confort si incep sa slujeasca cu adevarat comunitatii? in San Diego, California, membrii bisericii Stanca, s-au inrolat in provocarea pe care au intitulat-o “Fa ceva”. Actiunile lor au un impact puternic asupra orasului si vizeaza numeroase domenii.

Pastorul Miles McPherson, un fost jucator NFL pentru San Diego, este cel care a initiat campania „Fa ceva” de la biserica Stanca: „ Isus a spus in Ioan 14:12 ca daca credem lucrurile pe care le-a facut El, noi vom face minuni chiar mai mari. Cei care cred! Eu poate hranesc 5000, tu poate 10 000. Daca credem in El trebuie sa facem ceva, sa mergem sa predicam Evanghelia, sa fim martori, sa facem ucenici, sa facem aceste lucrari. A sta in biserica este doar o mica parte din ceea ce ne spune El sa facem. (Pastor Miles McPhearson).

Un rol important il au fetele JC, tinere care evanghelizeaza stripteuzele din cluburile din San Diego. Printr-un cadou simbolic (o Biblie roz, o lumanare, gloss pentru buze, si o scrisoare de dragoste) tinerele femei descopera mesajul dragostei neconditionate a lui Dumnezeu. Printre ele se numara si Mindy. Astazi ea este voluntara  si impreuna cu fetele JC ajuta si alte femei sa isi gaseasca iesirea din cluburile de striptease prin simplul adevar ca Dumnezeu le iubeste.

Un impact deosebit il are si lucrarea cu oamenii strazii. intre 20 si 30 de membrii ai bisericii Stanca vin sa le slujeasca celor ce trec prin momente grele si incearca sa le implineasca macar partial nevoile. Pe langa numeroasele lucrari atasate de biserica, se numara si lucrare numita Cancer Care. Voluntarii slujesc celor bolnavi de cancer prin oferirea diverselor servicii, dar si prin rugaciune.

in anul 2009, membrii bisericii Stanca au oferit orasului San Diego peste 166 000 de ore de serviciu in favoarea comunitatii ca parte din campania “Fa ceva” echivalentul a 2,1 milioane de dolari. Saptamanal voluntarii si-au aratat dragostea in mod practic: au facut curat in parc, au vopsit bancile si au plantat copaci.

Liderul biericii Stanca incurajeaza bisericile din intreaga tara sa faca acelasi lucru in orasele lor „Isus este un Dumnezeu foarte practic. Cand intra in viata noastra, se adreseaza nevoilor noastre practice, asa ca de ce nu am face si noi la fel in biserici si in orase”(Pastor Miles McPhearson).

Rebeli musulmani convertiti la crestinism

Pacea a fost un concept total necunoscut in insula Mindanao predominant musulmana, din sudul Filipinelor. Gruparile rebele musulmane lupta pentru autonomie. insa, un lucru cu totul neobisnuit este ca fostii musulmani rebeli sa dea uitarii violenta pentru un nou stil de viata. in  biserica din Mindanao, din sudul Filipinelor, musulmanii si crestinii se inchina impreuna cu instrumentele lor traditionale. Liderii diferitelor grupari musulmane rebele, se roaga si asculta cuvantul lui Dumnezeu, iar Mariam Mendo, fosta musulmana, isi spune marturia despre cum a vindecat-o Dumnezeu de orbire. Mariam, diabetica, marturiseste cum si-a pierdut brusc vederea. Dar credinta sotului ei Spider, rugaciunile pastorilor si puterea lui Dumnezeu au vindecat-o si Mariam si-a recapatat vederea in mod miraculos: “Doctorul mi-a spus ca nu mai am nici diabet. inainte nu am crezut in Isa, in Isus, insa acum el este in inima mea si cred ca El m-a vindecat”.

in anul 2008, sotul lui Mariam, comandantul Spider si alti luptatori mujahedini au auzit evanghelia cand misionarii crestini le-a vizitat tabara de instruire. De curand, Spider s-a botezat, ceea ce inseamna ca s-a predat in intregime lui Isus Hristos. Predarea lui a fost testata cand i-au fost furate caprele si gainile. Datorita noii sale credinte, Spider duce o lucrare de convingere intre grupurile rebele de musulmani, sa isi depuna armele si sa se predea guvernului. in acest loc, in care razvratirile, rapirile si toate formele de violenta faceau ravagii, bisericile crestine se solidarizeaza in mod agresiv printre musulmani, iar gruparile de diferite credinte vestesc pacea in tara.

Ultimul cantec

La sfarsitul lunii  martie a avut loc premierea unui noi film cu tematica crestina. “The last song” sau „Ultimul cantec”, este un film deosebit despre relatiile incordate dintre o adolescenta si tatal ei. Filmul are la baza romanul “Ultimul cantec” este al 15 lea scris de Sparks si este al saselea film. La fel ca in celelalte romane, personajele il cauta pe Dumnezeu: „Am vrut sa creez o poveste pentru adolescenti si a fost tare, pentru ca atunci am primit un telefon de la OddSpring Entertainment si m-au intrebat daca mai am ceva dupa A walk To Remember. Le-am spus ca nu. Asa ca mi-am petrecut vara gandindu-ma la un scenariu, am vorbit cu Miley, am prezentat povestea celor de la Disney, i-am prezentat-o lui Miley si iata-ne aici” (Nicholas Sparks).

Cel mai recent roman al lui Sparks, Ultimul cantec, are multe teme printre care credinta, familie si iertare. Filmul ne prezinta povestea unei tinere (Ronnie Miller) interpretata de t tanara actrita de la Disney, Miley Cyrus. Ea povesteste pe scurt ideea principala a peliculei: “in filmul “Ultimul Cantec” este vorba despre o fata, Ronnie Miller, a carei parinti sunt despartiti, iar ea incepe sa mearga pe o cale gresita din cauza prietenilor si nu ia deciziile cele mai bune. Povestea o ajuta sa isi gaseasca locul, sa fie mai fericita, sa fie o persoana mai buna prin credinta, dragoste, prieteni”. ( Miley Cyrus)

Premiera Filmului a avut in cinematografe pe 31 martie 2010.

Zidul lui Solomon

O sectiune din vechiul zid al cetatii a fost descoperita in urma excavatiilor arheologice in Ierusalim. Unii declara ca aceste descoperiri confirma relatarile biblice despre orasul vin perioada imparatului Solomon. Unii arheologi sunt de parere ca imparatul David si imparatul Solomon sunt doar niste personaje mitice. insa altii, ca Eilat Mazar afirma ca descoperirile arheologice, vechi de 3000 de ani dovedesc contrariul: „Cred tot mai  mult ca facem fata dovezilor potrivit carora istorisirile biblice contin descrieri corecte ale realitatii”(Dr. Eilat Mazar,Arheolog).

Excavatiile facute dincolo de vechiul oras Ierusalim a descoperit un zid vechi, foarte complex din secolul 10 i.Hr. Mazar afirma ca zidul urias lung de peste 65 de m si aproape 6 metri inaltime, este marturia domniei din timpul imparatului Solomon. Zona include o fortificatie si un turn de unde se vede Valea Kedron. Vase de lut din secolul 10 au fost gasite la fata locului si zeci de peceti cu inscriptii ebraice, inclusiv incriptii regale, care au ajutat la datarea zidului in perioada lui Solomon. Zona a fost excavata de arheologi in anii 1860. Cu toate acestea, Mazar a declarat ca  excavatiile conduse de ea au fost primele care au descoperit temeliile acestui loc.

Tineri pentru Misiune – 50 de ani de existenta

In 2010 organizatia Youth With a Mission celebreaza 50 de ani la infiintare. Acest eveniment se sarbatoreste in diferite parti ale lumii. in Romania, acest jumatate de secol de instruire si de pregatire a miilor de misionari trimisi in intreaga lume a fost celebrat in cadrul conferintei din perioada 11-14 aprilie.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.