Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Mapamond Crestin - 24 Aprilie 2010

mapamond crestinDin cuprinsul acestei editii:

- Biserica in alerta – Liderii bisericilor din Regatul Unit se tem de legislatia care permite casatoria dintre persoanele de acelasi sex.
- Crestini expulzati In luna martie, peste 70 de misionari crestini au fost expulzati din Maroc.
- Victimele Khmer Rouge - Unul dintre liderii regimului sangeros Khmer Rougedin Cambogia a fost judecat acuzat de crime impotriva umanitatii.
- Foamete in tara belsugului – In Statele Unite milioane de oameni se afla in dificultatea de a-si face cumparaturile zilnice.
- Finantari pentru avort - batalia cu privire la proiectul de lege care vizeaza problematica avorturilor ia amploare in Statele Unite
- Conferinta Peniel 2010 - Transformari - Targu Mures, 9-10 Aprilie 2010

Biserica in alerta

mapamond crestinLa sfarsitul lunii martie Camera Lorzilor din Regatul Unit a votat legea care permite organizarea ceremoniilor de casatorie intre persoanele de acelasi sex in biserici. Liderii bisericii si-au exprimat ingrijorarea ca ar putea fi supusi persecutiilor daca ar refuza aceste servicii pentru cuplurile de acelasi sex. Guvernul a declarat ca organizatiile crestine nu vor fi obligate sa actioneze impotriva crezului lor.

Acest proiect de lege controversat care permite parteneriatelor civile de acelasi sex sa fie oficiate in biserica a trecut la sfarsitul lunii martie de Camera Lorzilor. Liderii bisericilor si-au aratat ingrijorarea cu privire la aceasta legislatie invocand posibilele riscuri de a fi pedepsiti in cazul refuzului de a oficia casatorii intre cupluri de acelasi sex. Dar cu toate acestea, un amendament de ultima ora specifica anumite clauze pentru denominatii ca Biserica Angliei care rezerva dreptul oficialilor bisericii de a nu oferi aceste servicii daca sunt in contradictie cu politica bisericii.

Alianta Evanghelica, reprezentata de mii de biserici din Regatul Unit, au facut apel guvernului sa garanteze libertatea bisericii de a alege sau nu sa oficieze parteneriate civile, fara frica discriminarii. Dr. Don Horrocks, presedintele departamenteului de relatii internationale  a Aliantei Evanghelice, a declarat ca se simte usurat ca guvernul a luat in considerare motivele lor de ingrijorare: „Baronesa Royal, liderul Camerei Lorzilor, responsabila cu  proiectul de lege al egalitatii din Camera Lorzilor a spus clar si raspicat ca nu este posibil ca oficialii bisericesti sa devina tintele acuzatiilor anti-discriminatorii, pentru refuzul de a oficia parteneriatele civile” ( Dr. Don Horrocks, Alianta Evanghelica).

Cu toate ca unele grupari crestine primesc cu caldura aceasta noua legilatie, multi alti crestini sunt ingrijorati, nu doar datorita implicatiilor legale, ci din cauza devalorizarii constante a institutiei casatoriei.

Crestini expulzati din Maroc

mapamond crestinPeste 70 de misionari crestini au fost dati afara din Maroc in luna martie, inclusiv un grup care se ocupa de un orfelinat. Guvernul a motivate ca acestia faceau prozelitism, incalcand astfel legea care protejeaza islamul, ca religie oficiala a tarii. Mark Martin a intervievat un pastor American care si-a exprimat ingrijorarea vizavi de crestinii de acolo. 

Timp de 10 ani, crestinii au simtit libertatea din partea guvernului de a ajuta prin proiecte de caritate si a indeplini nevoile sociale din Maroc: proiecte care vizeaza copiii abandonati, centre pentru persoane cu dezabilitati si alte proiecte de acest gen. insa evenimentele din ultima satpamana ridica intrebarea daca toate acestea vor avea continuitate (Jack Wald, Biserica Internationala Rabat).

Cel mai neasteptat raid al politiei a avut loc la un orfelinat, condus de o familie de crestini. Acum viitorul celor 33 de orfani reprezinta o ingrijorare pentru crestinii care au mai ramas.

Cel mai important lucru pe care il pot face crestinii este sa se roage. Suntem extrem de incurajati de numarul mare de articole care se scriu. ii incurajam pe oameni sa ia legatura cu senatorii, cu congresmanii si sa faca presiuni asupra guvernului. Ar fi extraordinar daca guvernul ar da voie copiilor sa paraseasca tara pentru a fi cu parintii lor, sau sa permita parintilor sa se intoarca pentru a fi cu copiii lor. insa credem ca trebuie sa se faca o presiune tot mai mare asupra guvernului. Trebuie sa stie ca aceste actiuni vor avea consecinte.

Victimele Khmer Rouge

mapamond crestinIn Cambogia unul dintre liderii regimului sangeros Khmer Rouge a fost judecat acuzat de crime impotriva umanitatii.

De mai bine de un an, Kaing Guek Eav, cunoscut ca Duch, este judecat de Natiunile Unite, avand in spate tribunalul Khmer Rouge, acuzat de crime impotriva umanitatii. El a fost directorul inchisorii Toul Sleng unde peste 17 000 de cambogieni au fost inchisi pe nedrept, torturati si executati. Vann Nath a fost unul dintre putinii  care a supravietuit conditiile inumane din inchisoare. El declara ca a pictat experientele teribile pe care le-a avut pentru a expune adevarul despre regimul opresiv Khmer Rouge si pentru a fi un semnal de alarma cu privire la incalcarea drepturilor omului: in aceasta pictura, timp de o  luna am fost toti intinsi pe jos, legati unul de altul, in timp ce soldatii ne bateau. Aici eram legati de un barbat care era mort de 11 ore. A murit de inanitie. Parca eram in iad (Vann Nath)

Peste 2 milioane de cambogieni, o treime din populatie, au pierit sub conducerea regimului Khmer Rouge a lui Pol Pot. La fel ca alti adolescenti, Lign Kim Chhay a fost supus la munca silnica pe campuri: „Ne loveau peste ceafa cu bastoanele, ii impingeau pe oameni in mormant si ii acoperau cu pamant. 148 dintre prietenii mei au fost ucisi deoarece nu si-a facut norma” (Lign Kim Chhay,Supravietuitor Khmer Rouge). Dupa ce a fost eliberat Chhay a reusit sa faca scoala cu ajutorul unor misionari crestini. A invatat limba engleza citind Biblia si astfel L-a cunoscut in mod personal pe Dumnezeu. Astazi Chhay este pastor si conduce un centru educational care ii pregateste pe elevii saraci.

Foamete in tara belsugului

mapamond crestinDesi Statele Unite este cunoscuta precum tara belsugului, milioane de oameni se afla in dificultatea de a-si face cumparaturile zilnice. Totusi o organizatie non-profit a venit in intampinarea acestei probleme. O biserica luterana din Norfolk, Virginia, a facut un parteneriat cu alte biserici locale pentru a oferi o masa calda celor in nevoie. in fiecare zi din saptamana se serveste pranzul. Fundatia infiintata in urma cu 50 de ani ajuta milioane de persoane fara adapost, si tinand seama de situatia economica de acum, acest numar este in crestere. Pe masura ce rata somajului este in tot mai mare crestere, multe fundatii se vad nevoite sa isi prelungeasca programul de lucru.

Organizatia Martha Gorman asista anul acesta cu 700 de clienti mai multi adecat anul trecut. Cererile pentru pachetele cu mancare s-au triplat.

De asemenea organizatia Angel Food distribuie in fiecare luna jumatate de milion de cutii cu mancare bisericilor din tara. Mancarea oferita de restaurant la jumatate de pret este disponibila pentru oricine.

Alte organizatii  non profit, ca Operation Blessing, aduna alimente de la furnizori. In anul 2009 trecut au distribuit 3 tone de pachete cu alimente. Pana in preznt nu se poate sti exact numarul organizatiilor non profit care implinesc nevoia de hrana a americanilor. Toate aceste fundatii se asigura ca nici un american sa nu ramana flamand si sa primeasca hrana pentru trup, dar si pentru inima si minte.

Finantari pentru avort

mapamond crestinIn Statele Unite batalia cu privire la proiectul de lege care vizeaza problematica avorturilor este una istorica. William Saunders de la United for Life Action prezinta pasii acestui proiect de lege.

Mark Martin: Tu esti de parere ca ordinul executiv nu este nepotrivit in ceea ce priveste problema avortului. De ce nu?

Wiliam Saunders: Un punct cheie este faptul ca un ordin executiv nu poate schimba legislatia, nu poate schimba cuvintele din legislatie. insa poate sa interpreteze legislatia. Sunt anumite clauze care nu pot fi afectate de un ordin executiv. Una dintre cele mai importante este clauza care asigura dreptul la avort. Acestei clauze i s-au opus democratii pro-life, iar acum au cazut la o intelegere cu presedintele, o inetelgere care nici macar nu a fost adresata. De fapt, nici nu poate fi adresata.

Mark Martin: Cat de departe merge acest proect de lege pentru subventionarea avortului?

William: Merge destul de departe. Trebuie sa ne amintim ca pozitia initiala a Americii a fost ca planurile de asigurare sa nu includa acoperire pentru avort. Acest lucru este total irelevant aici, deoarece democratii au finantat acest lcuru in afara procesului normal. Proiectul de lege al senatului permite suventionarea de catre stat a avorturilor. Amendamentul Stupak care a fost primit de Camera ar fi interzis acest lucru, asa ca este socand sa vezi ca Stupak si alti democreati pro-life au cazut la invoiala cu presedinese asupra unor lucruri cu care nu au fost de accord prima data.

Mark Martin: S-ar putea spune ca s-au vandut?

William: Nu stiu daca s-au vandut, dar cu siguranta s-au dat batuti. Nu inteleg pentru ca pur si simplu lucrurile asupra carora s-a insittiat nu pot fi atinse printr-un ordin executiv. De asemenea, trebuie sa ne amintim ca un ordin executiv poate fi intors de tribunal si este o istorie cunoscuta in care tribunalele pot fi liberale si interpreteaza legislatia, pentru a include avortul, cu exceoptia in care avortul este exclus in mod expres. De aceea amendamentul a fost necesar in proiectul de lege al ministerul sanatatii, sau tribunalul va gasi modalitati de a include avortul, indiferent de termeni. 

Conferinta Peniel 2010 – Transformari

Ce anume poate sa ii mai motiveze pe tineri sa doreasca transformarea in viata lor? Maratonul de rugaciune din Targu Mures a demonstrat cheia pentru transfomare. Sute de tineri au luat decizia de a se lasa schimbati de Dumnezeu.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.