Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Mapamond Crestin - 17 Aprilie 2010

Din cuprinsul acestei editii:

- Biblia este tradusa pentru surdo-muti si pe continentul African
- Fiul unuia dintre fondatorii gruparii islamice teroriste ”Hamas” declara ca a gasit adevarata pace prin credinta in Isus Hristos
- Guvernul britanic reactioneaza in defavoarea deciziei unei adolescente de a se converti de la islamism la crestinism
- In California definirea familiei ca fiind o uniune dintre un barbat si o femeie starneste sustinatori dar si multi protestatari
- Vor reusi autoritatile Egiptene sa forteze o pereche de gemeni sa se declare musulmani doar pentru ca tatal lor a practicat aceasta religie?
- Chiar in urma cutremurului, crestinii din Chile nu renunta sa se increada in Dumnezeu

Biblia pentru surdo-muti

mapamond crestinO organizatie crestina a raspuns provocarii unui proiect ambitios de traducere a Bibliei in limbajul surdo-mutilor. Proiectul va consta intr-o inregistrare video pentru fiecare tara din Africa. Prima traducere a fost deja lansata in cadrul unui mari ceremonii in Kenya.

Paul Njatha lucreaza cu organizatia Deaf Opportunity Outreach. Cunoscuta sub numele de “Door”. Aceasta pregateste pastori pentru comunitatile surdo-mute. „Cand am inceput acest program de pregatire ne-am dat seama ca acesti pastori si lideri nu pot sa invete in biserici fara a avea Biblia in limbajul lor”. (Jojo Ninan, organizatia ”Deaf Opportunity Outreach”).

Organizatia a facut si un parteneriat cu societatea Traducatorilor Bibliei Wycliffe pentru a traduce 23 de intamplari biblice in limbajul surdo-mutilor. Pasajele biblice sunt stocate si distribuite pe DVD-uri video. Organizatia ”Door” are in plan sa distribuie exemplarele in toate scolile de surdo-muti din Kenya. Este foarte important sa putem imparti DVD urile si semnele. Sunt plin de incredere si usurat in acelasi timp ca am terminat proiectul (Augustine Njunguna, Echipa de traducere a Bibliei).

„Fiul lui Hamas”

Mosab Hassan Yousef a crescut in familia regala din Palestina. Este fiul unuia dintre fondatorii gruparii islamice teroriste Hamas, insa pe masura ce s-a maturizat, Mosab a devenit tot mai confuz si a inceput sa puna la indoiala credinta islamica. In cartea sa, “Fiul lui Hamas”, Yousef vorbeste despre modul in care a renuntat la terorism si a gasit adevarata pace prin credinta in Isus Hristos. Una dintre consecintele alegerii sale a fost dezmostenirea. De curand Yousef a marturisit despre convertirea sa si despre consecintele acesteia intr-un interviu realizat de Dale Hurd.

2Dale Hurd: Tatal tau, pe care il iubesti foarte mult, te-a dezmostenit. Ce parere ai despre asta?

Mosab Yousef, Autor, “Fiul lui Hamas”: Cunosc inima tatalui meu. Cunosc inima musulmanilor. Au un mare zel pentru Dumnezeu, vor sa ii slujeasca, insa chiar acest lucru ma face sa insist sa lupt pentru cauza reala din spatele dezmostenirii sau a pozitiei tatalui meu. Nu este inima lui. Este autoritatea dumnezeului Coranului care este deasupra sa, el face doar voia dumnezeului lui. Iar problema mea cu privire la dumnezeul Coranului este mai mult ca niciodata in trecut.

Dale Hurd: Ai descris un dumnezeu mult diferit de Dumnezeul Bibliei.

Mosab Yousef: La musulmani, dumnezeul Coranului inseamna “Dumnezeu atotputernic”. Traducerea cuvantului Allah inseamna Dumnezeu atotputernic. Din pacate, daca ar fi sa comparam dumnezeul Coranului cu Dumnezeul Bibliei, am descoperi o diferenta mare. Ceea ce face diferenta nu este ca vine, se arata oamenilor si spune Eu sunt Dumnezeu, sau Eu sunt Isus Hristos, si oamenii incep sa il urmeze. Isus Hristos nu este ceea ce este pentru ca are acest nume. Ceea ce face diferenta este cum se comporta. Dupa roade ii vom cunoaste. Roadele dumnezeului Coranului este ucideri, terorism, violenta, uciderea copiilor. Acestea sunt roadele dumnezeului Coranului.

Dale Hurd: Ce te-a determinat sa te faci aceasta rugaciune?

Mosab Yousef: Timp de sase ani am studiat. Transformarea nu s-a intamplat peste noapte. A fost treptata si a trebuit sa studiez crestinismul si islamul de la inceputuri si sa studiez si alte religii, nu doar crestinismul si islamul. La un moment dat, m-am gandit sa nu mai cred in nicio religie, dar nu ma indreptam nicaieri. Singura cale prin care am gasit pace si cred ca este buna pentru mine si este buna pentru toata omenirea, este Isus Hristos.

Dale Hurd: Cum ar trebui crestinii sa se roage pentru palestinieni?

Mosab Yousef: Avem nevoie si de fapte, mai mult decat de rugaciune. Rugaciunile sunt foarte bune si rugaciunile starnesc dorinta in inima noastra si in mintea noastra ca sa facem pasul. Rugaciune, insa, singura, nu este suficienta. Trebuie sa ne rugam dar sa fim si motivati sa facem ceva. Palestinienilor le spun ca Isus nu a venit pentru a lua partea nimanui. El a venit sa domneasca. si noi putem face asta. Avem marturiile a milioane de oameni care s-au intors la Hristos. Haideti in primul rand sa sprijinim organizatiile care evanghelizeaza Orientul Mijlociu cum ar fi Al Hiatay. Pentru musulmani este o organizatie extraordinara, pentru a expune islamul si pentru a-I evangheliza. Trebuie sa ii sprijinim pe acesti oameni. Mi se frange inima cand aud ca nu au bani pentru a transmite emisiunile. Vad cum se cheltuiesc bani pentru alte lucruri. Cred ca este o prioritate si este o misiune foarte importanta pentru crestinii de azi.

Regatul Unit impotriva crestinilor

mapamond crestinIn Regatul Unit, crestinii simt ca libertatea le este restransa pas cu pas. Reactia guvernului la convertirea unei fete musulmane este doar un exemplu.

Guvernul britanic a anulat cererea unui parinte crestin care avea in plasament o fata musulmana de 16 ani, convertita la crestinism. Cand adolescenta s-a decis pentru botezul in biserica, oficialii guvernamentali au declarat ca parintele a esuat in sarcina de a proteja religia fetei si ar fi trebuit sa o influenteze si sa o impiedice sa se converteasca la crestinism. Adolescenta musulmana era interesata in cercetarea crestinismului inca inainte de a fi data in plasament. Parintele a declarat ca nu a incurajat-o sa isi schimbe religia si chiar s-a oferit sa o duca in anumite locuri in care putea practica islamismul. In ciuda acestor lucruri, tanara a insistat in studierea credintei crestine si in cele din urma s-a decis pentru botez. Mike Judge de la Institutul Crestin a declarat ca nu intelege obiectiile guvernului cu privire la libertatea fetei de a-si alege credinta. Judge a declarat ca acest caz subliniaza standardele duble cu care se confrunta crestinii in Marea Britanie moderna. Nu pot sa imi imaginez ca daca ar fi fost vorba despre o crestina care ar fi vrut sa devina musulmana, sau o crestina care ar fi decis sa treaca la ateism, oficialii locali ar fi tabarat pe parintele la care era in plasament (Mike Judge).

Nigel Priestly, avocatul parintelui, a declarat ca nu este nici o dovada a faptului ca fata ar fi fost lezata in vreun fel pentru ca si-a schimbat religia. El argumenteaza ca autoritatile nu au ascultat parerea tinerei. Priestley afirma ca intamplarea care a provocat guvernul a fost decizia fetei de a fi botezata. Purtatorul de cuvant al guvernului a refuzat sa comenteze din cauza varstei fetei in momentul incidentului. Tribunalul a decis ca parintele la care se afla in plasament poate sa atace hotararea. Cazul va fi audiat la inalta Curte din Leeds pe data de 27 aprilie. Crestinii spera nu doar sa castige, dar acest caz sa intareasca dreptul oamenilor de a-si schimba credinta, fara teama consecintelor legale.

Casatorii de acelasi sex

mapamond crestinAnul trecut sustinatorii si opozantii casatoriilor de acelasi sex din California s-au aflat intr-o lupta apriga. In luna mai a anului trecut, curtea a legalizat casatoriile de acelasi sex, in ciuda faptului ca s-a invocat amendamentul cu privire la casatorie. In luna iunie, mai multe cupluri din statul California au inceput sa se casatoreasca. In luna noiembrie, insa, s-a aprobat amendamentul la casatorii, cunoscut si sub denumirea de „Propunerea 8”. Acesta defineste casatoria ca fiind intre un barbat si o femeie si prin urmare, s-au interzis casatoriile de acelasi sex. Suporterii din ambele tabere, au cheltuit impreuna aproximativ 80 de milioane de dolari, cea mai mare suma investita in cazul unui subiect social. Am primit foarte mult sprijin din partea celor din alte state, dar si tabara cealalta a fost sprijinita. Toata lumea recunoaste influenta culturala majora pe care o are statul California asupra intregii tari, iar tara, in intreaga lume (Salvadore Cordileone, episcop, dioceza catolica).

Sustinatorii drepturilor casatoriilor de acelasi sex sunt de parere ca victoria este de partea lor dupa trecerea pe care au avut-o in Iowa, Maine si Vermount. Planifica marsuri pentru a protesta sau pentru a celebra decizia curtii. Insa sustinatorii sunt de parere ca marsurile vor induce curtii un scepticism, vizavi de provocarea Propunerea 8. Curtea arata ca provocarea propunerii Prop 8 ar insemna o pozitie legala radicala pe care probabil nu o vor adopta. Indiferent de decizie, sustinatorii ambelor tabere declara ca nu vor renunta, chiar daca apelul va intarzia.

Gemeni crestini si musulmani

Ce ai face daca guvernul te-ar declara musulman, doar pentru ca tatal s-a converti la islam? Acest lucru s-a intamplat celor doi gemei adolescenti din Egipt. Au intentat proces pentru a-si recastiga identitatea crestina, iar sentinta e posibil sa fie anuntata cat de curand. Procesul ar putea avea implicatii majore pentru crestini.

mapamond crestinAndrew si Mario Labib, doi gemeni de 15 ani din Egipt s-au nascut intr-o familie crestina coptica, insa mai tarziu, tatal lor s-a convertit la Islamism, iar guvernul i-a declarat si pe ei musulmani. Acest lucru este deosebit de important, deoarece aceasta informatie va fi trecuta pe cartea lor de identitate, cand vor implini 16 ani in luna iunie. Gemenii declara ca tata lor, Ramses, a trecut la Islamism, deoarece a vrut sa divorteze, lucru interzis in credinta coptica. Baietii insista sa nu fie obligati sa fie priviti ca musulmani doar pentru ca tatal lor s-a convertit. Nimeni nu are dreptul sa ne ceara sa ne schimbam religia.(Andrew Labib). Eu m-am nascut in religia crestina si cu asta m-am obisnuit, il iubesc pe Isus, cred in El si vreau sa il slujesc pe El. (Mario Labib)

Lupta pentru cartea de identitate este cea mai recenta intr-o serie mai lunga de batalii pentru familie. Dupa divort, tatal a primit custodia baietilor, deoarece in mod traditional, tribunalul favorizeaza parintele musulman in lupta pentru custodie. Insa, intr-o situatie fara precedent, inalta curte a acordat custodia mamei, Kamilla, la apel. Ea a declarat:

”Un asemenea verdict asupra custodiei nu s-a mai dat de 100 de ani. Dumnezeu i-a creat si le-a dat aceasta credinta, aceasta binecuvantare si sunt responsabila de siguranta lor si ca isi au toate drepturile. Asta include si dreptul de a-si alege religia. Daca curtea le respinge acest drept si sunt identificati ca musulmani pe cartile de identitate Andrew si Mario nu se vor putea casatori in biserica coptica, si copii lor vor fi numiti tot musulmani, chiar daca mama este crestina. Vor fi obligati de asemenea sa studieze islamul la scoala si ar putea ramane repetenti daca nu trec testul materiei. Insa intr-o societate predominant musulmana in care crestinii sunt persecutati, sunt si avantaje de a se identifica ca si musulmani (Kamilia Gaballah).

Tot Egiptul asteapta verdictul si va fi o situatie fara precedent. Daca gemenii de 15 ani Mario si fratele sau Andrew vor fi lasati sa iti pastreze identitatea crestina sau vor fi obligati sa devina musulmani.

Supravietuitorii cutremurului

mapamond crestinChile inca se mai clatina dupa puternicul cutremur in urma caruia sute de persoane si-au pierdut viata si mii de cladiri au fost distruse. Pentru cei mai multi este greu sa gaseasca speranta, in mijlocul dezastrului.

Guvernul chilian estimeaza ca vor fi nevoie de cel putin 3 ani pentru a face curat dupa distrugerile provocate de cutremur si de tsunami, si acest lucru este evident pentru locuitorii din aceasta comunitate care incearca din rasputeri sa repare daunele provocate de cutremur.

Pe 27 februarie, cutremurul de magnitudine 8,8 a distrus peste 550 de km de coasta a Pacificului. 80% dintre locuitorii orasului Talcahuano au ramas fara locuinte. Cu toate acestea crestinii din Chile nu si-au pierdut increderea in Dumnezeu, cel care le va purta de grija. Aceasta speranta ii indeamna pe nenumarati locuitori sa treaca peste circumstante si sa se gandeasca la ziua in care se va ridica un nou oras din daramaturi.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.