Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Crestinii duc Evanghelia luptatorilor de gherila in Columbia

De cinci decenii Columbia este în război cu rebelii marxiști. Lupta poate să izbucnească oricând în zona de conflict, dar lucrul acesta nu-i stă în cale unui mesager care aduce pacea. Actori care îl portretizează pe Russell Stendal în una dintre misiunile sale în filmul Muntele. Ani la rândul, Stendal le duce literatură creștină luptătorilor de gherilă, paramilitarilor și soldaților guvernului. Se împrietenește cu fiecare dintre părți, iar stațiile radio și receptoarele solare îl ajută la aceast.

''... pentru a ajunge în zonele unde nu pot exista biserici sau programe religioase, unde nu poți să faci o lucrare de misiune obișnuită. Aruncăm din avion radiouri solare în taberele bandiților, le distribuim soldaților, paramilitarilor'', a afirmat Russell Stendal, misionar.

mc 538 gherila 04mc 538 gherial 02Stendal a împărțit peste 120 000 de radiouri solare. Fostul jurnalist Dario Silva a urmărit conflictul ani la rândul. Acum este pastorul uneia dintre cele mai mari biserici din capitala Columbiei. Acesta le trimite ajutoare persoanelor nevoiașe din zona rurală. Silva spune că lipsește o legătură între mega-bisericile din Columbia și credincioșii izolați și de multe ori persecutați.

''Mega-bisericile au tendința să se asemene foarte mult cu biserica din Laodiceea: 'Avem totul. Suntem bogați', dar nu sunt conștienți de problemele cu care se confruntă frații noștri'', a afirmat Dario Silva, fost jurnalist.

Silva spunea că greutățile și persecuția nu au împiedicat răspândirea Evangheliei până în cele mai îndepărtate colțuri ale Columbiei. Își amintește de unul dintre liderii gherilelor care se plângea...

''Creștinii sunt cea mai mare problemă pe care o avem pentru că mergem într-o zonă izolată a țării unde nu există electricitate, apă curentă, drumuri, o biserică sau vreun politician și întotdeauna dăm peste vreun nebun care ține în mână o carte neagră și care predică despre Isus'', a afirmat Dario Silva.

''În munții și în jungla din sud-vestul Columbiei luptătorii de gherile încă distrug biserici, alungând credincioșii și omorând pastori. Organizația ''Open Doors International'' spune că aici au fost omorâți mai mulți pastori decât în oricare națiune democratică de pe pământ'', a afirmat Stan Jeter.

Această zonă a fost casa lui Helmer, un comandant al Forțelor Armate Revoluționare ale Columbiei, cunoscut sub numele: comandatul Geronimo.

mc 538 gherila 01''Când am devenit comandant în regiunea Cauca am declanșat o mișcare ateistă împotriva oamenilor lui Dumnezeu. Am dat afară pastori, am închis biserici, am ucis creștini evanghelici pentru că nu au ascultat ceea ce le-am spus, și anume, să se lepede de Isus Hristos, de Dumneze'', a afirmat Helmer, comandant al Forțelor Armate Revoluționare.

După ani de persecuție a creștinilor Helmer și-a dat seama că a greșit:

''Cu cât persecutam mai mulți creștini, cu atât mai mult creștea numărul lor, deveneau mai puternici. Apoi m-am întrebat cum se face că eu încerc să scap de ei și ei cresc tot mai mult și progresează. Atunci am început să mă îndoiesc.

mc 538 gherila 03Aceste îndoieli l-au condus pe Helmer la o întâlnire personală cu Isus, Cel pe care Îl persecuta. Astăzi, arma sa este Biblia și le spune oamenilor să-L urmeze pe Isus, în locul lui Karl Marx. Stendal crede că peste 100 000 de combatanți au devenit urmași ai lui Hristos. Conflictul s-ar putea să atingă un punct critic.

''Cei care vor să continue cu această violență au destulă bătaie de cap pentru că sunt suficienți creștini care să fie sarea și lumina pământului. Înainte exista o gaură neagră spirituală, dar acum există cel puțin 10% creștini în majoritatea zonelor'', a afirmat Rusell Stendal.

Și creștinii indigeni propovăduiesc Evanghelia. Alvaro Dagua, din tribul Guambiano, se ocupă de două stații de radio creștine. Recent, la o conferință de media din Cali, Dagua și alți membrii ai tribului Guambiano au vorbit despre cum pot să ajungă și la celelalte triburi.

''Dacă mergi trei zile pe jos prin jungla virgină, vei găsi tribul Aguá care încă nu a fost civilizat. Vrem să ajungem la ei și să le ducem stații radio, să le ducem Cuvântul ca să moștenească și ei împărăția cerurilor'', a afirmat Alvaro Dagua, producător radio.

Între timp, negociatorii guvernului se întâlnesc cu liderii gherilelor Forțelor Armate Revoluționare ale Columbiei în Havanna, Cuba. Crește speranța că în curând se va ajunge la un tratat de pace care va pune capăt violenței din Columbia ce ține de 50 de ani. În ciuda consecințelor, evangheliștii, radioul și literatura creștină răspândesc pacea în zonele de conflict ale națiunii, transformând viețile oamenilor.

Stire difuzata in Mapamond crestin 538 - noiembrie 2014 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.