Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Religiunea curata: ajutorarea orfanilor si vaduvelor crestine din Egipt

25% din populația Egiptului trăiește sub nivelul de sărăcie, câștigând sub 2 dolari pe zi. Printre aceștia se află foarte multe văduve, iar 1,7 milioane dintre copii sunt orfani. Nermien Riad este fondatoarea organizației Orfanii Copți, cu sediul în Washington, care ajută văduvele și orfanii din Egipt.

„Când tatăl moare, familia rămâne fără nimic. Copiii sunt retrași de la școală pentru că mama nu-și permite să le plătească taxele. Ei ajung să muncească de mici, să se căsătorească repede, sunt abuzați și ajung să perpetueze ciclul sărăciei”, a spus Nermien.

Văduvele și orfanii sunt considerați proscriși. Spre deosebire de noi, egiptenii nu oferă ajutor de șomaj, sau ajutor social. Soțul lui Naima Wahib a murit de cancer la stomac în urmă cu patru ani. De atunci, viața ei și a celor doi copii a devenit o luptă continuă. Ei locuiesc într-o garsonieră mică în apropierea orașului Luxor. Sana, o voluntară a organizației, o vizitează în mod regulat pe Nama și copiii ei.

mc 444 egipt 01Dacă se vrea un viitor strălucit pentru copiii creștini din Egipt, ei au nevoie de o educație. Antonio are 11 ani, iar anul trecut abia citea, dar după 15 lecții cu un voluntar al organizației Orfanii Copți, poate citi istorisirile Bibliei.

Un meditator l-a ajutat pe Kirillos în vârstă de 16 ani să ia note mai bune la școală. Anul trecut, el a luat premiul doi la învățătură. Tatăl lui a fost croitor și a murit la vârsta de 38 de ani. Astăzi, mașina lui de cusut stă în dormitorul băiatului. Mama lui Kirillos a învățat singură să coafeze, dar nu a avut bani să înceapă o afacere. Niște creștini i-au oferit banii să deschidă acasă un salon de coafură.

mc 444 egipt 03„Înainte nu aveam viață socială, îmi era teamă să merg în public, nu aveam respect de sine. Acum interacționez cu oamenii, sunt o persoană total diferită. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că acum ne putem întreține. La sfârșitul zilei, Domnul este Cel care ne poartă de grijă”, mărturisește mama lui Kirillos.

Aidman are 15 ani, dar aveam doar 3 ani când tatăl lui a murit de hemoragie intestinală. Creștinii americani au plătit taxele ca să poată rămână în școală. Ei au plătit și pentru operația la inimă a mamei sale. Ea acum lucrează ca și croitorească pentru a se putea întreține. Ei locuiesc în câteva camere din aceasă casă, dar proprietarul vrea să îi dea afară.

Aiman, Kirillos, Antonio și frații lor au acum un viitor strălucit datorită ajutorului creștinilor americani și egipteni. Din păcate, ridicarea la putere a islamiștilor ar putea conduce la o persecuție și mai puternică a creștinilor. În perioada care urmează, numărul văduvelor și al orfanilor ar putea crește. Riad spune că mulți creștini sunt pregătiți pentru următorul val de persecuție.

„Mulți creștini mi-au spus că sunt pregătiți să moară pentru Cristos...și vor fi puși în această situație. Vrem să ne pregătim, să susținem și să încurajăm tot mai mult pe creștinii din Egipt. Cristos ne-a dat ocazia să lucrăm alături de El și cred că e cea mai mare onoare”, a concluzionat Riad.

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.