Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Martir in Irak: „A murit cu zambetul pe buze”

În ultimii 10 ani au fost ucise peste 1 000 de persoane dinBiserica Sfântul Gheorghe din capitala Irakiană, condusă de Canon Andrew White. Slujitorul britanic, supranumit Vicarul Bagdadului, a fost diagnosticat cu scleroză multiplă în urmă cu 15 ani, o boală care îi afectează vorbirea și mobilitatea. El spune că nu are nicio intenție să părăsească Bagdadul, în ciuda pericolului cu care se confruntă creștinii.

„Atacurile nu s-au sfârșit. Sunt mereu la suprafață. Creștinii sunt creștini la orice nivel al societății. Sunt o minoritate. Ei trebuie reduși la tăcere și sunt persoane considerate periculoase deoarece nu urmează calea celor mai mulți de aici care fac parte din islamul sunit sau șiit”, a declarat slujitorul.

Creștinismul este prezent în această parte a lumii încă din primul secol. La mijlocul anilor 90, peste 1.2 milioane de creștini locuiau aici, dar din cauza războiului, a terorismului și a atacurilor directe asupra creștinilor, aproape 1 milion au părăsit țară, decimând biserica.Andrew White îi încurajează pe creștini să rămână în Irak.

mc 514 martir 02Nu e greu de înțeles de ce creștinii vor să părăsească țara. Rebekah și Awlee erau căsătoriți de peste 20 de ani și locuiau împreună cu copiii în Mosul, un oraș mare din nord-vest, situat pe malul de vest al râului Tigru, vis-a-vis de vechiul oraș asirian Ninive. Awlee a crescu într-o familie ortodoxă caldeeană, dar s-a alăturat unei biserici evanghelice de casă în 2009. În această perdioadă a devenit mai pasionat de credința lui în Isus Cristos.

„A fost o diferență imensă. A fost ca o bombă. El devenise o bombă. Se ruga în fiecare zi timp de trei ore, de la miezul nopții până la 3 dimineața. Venea și mă trezea ca să ne rugăm împreună. S-a rugat ca să fim umpluți cu Duhul Sfânt. El a simțit că Dumnezeu a pus darul vindecării în mâinile sale și se ruga pentru bolnavi”, își amintește Rebekah, creștină din Irak.

Awlee avea dorința arzătoare de a-i conduce pe musulmani la Isus. Mergea chiar și la moschee ca să le vorbească din Evanghelie. Într-o fotografie realizată în 2011, el se ruga pentru Mosul, unul dintre cele mai violente orașe din Irak unde creștinii sunt frecvent ținta atacurilor militanților musulmani. Între ianuarie și martie 2012, Awlee a condus 7 musulmani la Cristos și l-a adus acasă pe primul convertit de la islam ca să-i spele picioarele. Îndrăzneala lui Awlee a atras atenția islamiștilor care au vrut să-l reducă la tăcere. Deși nu i-a spus nimic, Rebekah crede că soțul ei a fost avertizat de mai multe ori să nu le mai vorbească musulmanilor despre Cristos. Awlee a fost răpit în 19 martie 2012 și torturat timp de trei zile înainte să fie împușcat de9ori. Pastorul i-a recomandat Rebecăi să nu deschidă capacul sicriului ca să vadă trupul ciuruit de gloanțe al soțului ei. Dar a făcut-o oricum.

mc 514 martir 01„Mi-a spus că l-au împușcat de 5 ori în cap. Am spus că vreau să îl văd. Așa că au deschis capacul. Când l-am văzut, am văzut un zâmbet mare pe fața lui. După aceea au sigilat sicriul și ne-am pregătit să-l ducem în satul lui. Când l-au dus la biserică, mulți spuneau lucruri urâte despre asasinii lui. Dar eu nu am acceptat aceste cuvinte în inima mea. Mă rugam pentru cei care l-au ucis. Sunt mândră de el pentru că a murit pentru Isus”, spune Rebekah.

Stire difuzata in Mapamond crestin 514- ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.