Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Biserica crestina din Iran creste, in ciuda pericolului de moarte

Este o priveliște de care prea puțini străini au parte: o întâlnire secretă a iranienilor creștini într-o țară vecină, nu departe de granița cu Iranul. Acești noi urmași ai lui Cristos primesc învățătură biblică și iau cina pentru prima dată. După câteva cântece și rugăciuni, câțiva sunt botezați. Apoi, înainte să se întoarcă în Iran primesc din nou învățătură. Pentru prima dată în viață, acești creștini învață cum să caute versete în Biblie și să le memoreze. Aceștia sunt curzi, foști musulmani care s-au convertit la creștinism. Dacă identitățile lor și această locație ar fi dezvăluite poliției secrete, agenții iranieni îi vor aresta imediat. Unii pot fi chiar uciși fiindcă sunt apostați.

Un fost musulman, pe care noi îl numim Daoud, cunoaște prea bine pericolul. Înainte să devină creștin, poliția iraniană l-a prins mâncând un sandwich în loc să postească în timpul Ramadanului. Fiindcă a încălcat legea Sharia, un judecător a hotărât să fie biciuit de 70 de ori, o pedeapsă similară cu cea impusă de talibani.

mc 515 biserica iran 02„Am fost legat. Un mullah a ținut Coranul în mână și a recitat un verset. Apoi un soldat mi-a dat peste spate cu un cablu. M-a făcut să urăsc islamul și Republica Islamică Iran. Nu am făcut decât să mănânc un sandwich. De ce ar fi asta un păcat?”, își amintește Daud.

După un timp, Daoud a cunoscut pe internet niște creștini de la care a aflat despre Isus. El s-a convertit la creștinism după ce a fost martorul unor vindecări și eliberări. Daoud ține secret noua lui credință, dar discret și cu atenție, el Îl împărtășește pe Cristos cu alții din orașul lui.

Un alt musulman convertit la creștinism, Reza, spune că își împărtășește credința fiindcă vrea să-i vadă pe iranieni trăind în lumină. Deși președintele Rouhani a promis reforme, Reza spune că atacurile agresive împotriva creștinilor nu au încetat:

„Agențiiiranieni ne arestează sub pretextul că spionăm pentru țările din Occident. Din această cauză suntem considerați trădători și trebuie să fim executați.”

mc 515 biserica iran 01De fapt, puțini dintre cei 40 de creștini arestați în Iran au fost acuzați de apostazie, sau de vestirea Evangheliei. Acuzațiile oficiale sunt de obicei de spionaj, sau de subminare a siguranței naționale. Acestea sunt și acuzațiile aduse la adresa pastorului Saeed Abedini care execută o sentință de 8 ani.

Poliția a arestat pe iranianul Farshid Fathi în vârstă de 35 de ani în timpul unui raid efectuat de Crăciun în 2010 în bisericile de casă. El este condamnat la 6 ani în brutala închisoare Evin.

David Yeghinazar de la Organizația Elam spune că un gardian i-a rupt piciorul lui Farshid în timpul unui atac în masă. Timp de 3 zile nimeni nu i-a tratat fractura.„Farshid a scris o scrisoare foarte frumoasă în care a scris că a fost un moment incredibil pentru el. Era în dureri de câteva zile, chiar înainte de Paști și a primit o perspectivă diferită asupra povestirii de Paști. A fost ceva extraordinar să poată scăpa de dureri chiar în duminica învierii”, a spus David.

În scrisoare, Farshid a mai scris: „Îi iertăm pentru tot ce au făcut deoarece suntem urmașii Celui care a spus: Tată, iartă-i că nu știu ce fac.” Yeghnazar spune că biserica iraniană continuă să crească în Iran în ciuda, sau poate datorită, tratamentului inuman aplicat deținuților precum Farshidși Saeed. Curajul lor determină creșterea bisericii. Deși este o poveste despre suferință, este și o poveste despre creșterea bisericii din Iran.

mc 515 biserica iran 04Una dintre comunitățile creștine cu cea mai mare creștere din lume se află în Iran. Evanghelistul Reza spune că tot mai mulți iranieni îi spun că s-au săturat de politicile opresive ale Ayatolahilor. „Oamenii sunt însetați și flămânzi după adevăr. Când le vorbim de Cristos și le spunem că Dumnezeu ne iubește, ei devin bucuroși și zâmbesc continuu.”

mc 515 biserica iran 03Cum se poate implica statul american în protejarea lui Reza și a altor creștini din Iran?Ar fi important ca toți politicienii din lume să pună presiune pe Iran, nu doar pentru libertatea creștinilor, dar și pentru libertatea multor iranieni din țară.

Evanghelistul Reza cere suport în rugăciune. „Rugați-va ca Dumnezeu să ne întărească credința. Avem nevoie să fim întăriți de Duhul Sfânt deoarece nu este ușor să fii creștin în Iran. E greu, periculos și riscant. Rugați-vă și pentru ca toți iranienii să fie mântuiți.”

Stire difuzata in Mapamond crestin 515 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.