Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Numarul bisericilor de casa din Iran este in crestere

Revoluția iraniană a urmărit instaurarea primului stat modern guvernat exclusiv de legea islamică. Ayatollahul Khomeini era de părere că se poate crea o societate mai prosperă dacă s-ar aplica principiile Coranului. Dar după 30 de ani, mulți iranieni sunt dezamăgiți.

Todd Nettleton lucrează pentru Organizația Vocea Martirilor și afirmă: „Oamenii se uită în jur și văd sărăcia, nemulțumira, nu sunt fericiți, așa că își pun întrebări. Am aplicat principiile islamului, de ce nu ne merge bine? De ce nu este țara noastră grozavă? Așa că sunt deschiși către o alternativă nouă.”

Alternativa pe care mulți o acceptă este cea acreștinismului. Această credința nu este străină iranienilor. Evanghelia a ajuns aici cu 500 de ani înaintea islamului. Se crede că perșii au fost printre cei prezenți în Ierusalim în ziua Cincizecimii. Doar 0,5% din populația Iranului este creștină. Înainte de revoluția islamică erau de patru ori mai mulți creștini, dar mulți au fugit din țară din cauza extremiștilor islamici. Cei care au rămas își împărtășesc credința cu musulmanii, iar ca urmare, mișcarea bisericilor de casă este în creștere.

Melodii creștine de închinare răsună din casetofonul unui taxi. Șoferul este un musulman convertit la creștinism. În ciuda riscului de a fi arestat și ucis pentru apostazie, nu îi este teamă să-și împărtășească credința. O cruce atârnă de oglinda retrovizoare, iar Biblia stă mereu pe scaunul din dreapta, lângă flaconul de tratament pentru motor. El împărtășește Evanghelia cu clienții săi și le oferă o Biblie dacă își doresc una. Ar putea fi închis pentru aceasta. Alți creștini au fost martirizați fiindcă și-au împărtășit credința cu musulmanii. Dar suferința și sacrificiul lor au fost experimentate și de alții înainte de ei.

Mulți misionari au venit în Iran, printre care și Mary Catherine Ironside. Ea a murit în 1921. Mary nu a fost martirizată, dar a fost printre cei trimiși de Societatea Misionară a Bisericii Anglicane ca să vestească Evanghelia în Orientul Mijlociu. Una dintre inscripțiile de pe mormântul ei spune: „Nu vei asculta dacă auzi chemarea?” Mormântul ei are un loc de cinste în catedrala armeană din orașul Isfahan. Este una dintre cele 73 de biserici înregistrate în Iran. Guvernul iranian nu se teme de bisericile înregistrate, ci de creșterea bisericilor neînregistrate. Fostul președinte Mahmoud Ahmadinejad a fost atât de îngrijorat încât și-a propus să oprească mișcarea bisericilor de casă, declarând că va opri creștinismul din această țară. El a recurs la măsuri de represiune împotriva bisericilor de casă din Iran. În vara anului trecut, un veteran de război și soția lui au fost uciși în bătaie în cadrul unui raid efectuat în timpul programului de biserică în orașul Isfahan. Creștina Tina Rad și soțul ei au fost arestați și bătuți. Ei au fost acuzați că desfășoară activități împotriva islamului și a securității naționale. Amândoi sunt foști musulmani. Ea spune că măsurile de represiune i-au determinat pe creștini să fie mai puternici și mai serioși. „Dumnezeu ne testează credința pentru că dorește să fim tot mai mult ca și Isus”, spune ea. Bisericile de casă se întâlnesc acum în grupuri mai mici. Nettleton spune că deși autoritățile încearcă cu disperare să oprescă creșterea bisericii, rezultatele sunt diametral opuse fiindcă oamenii călătoresc mai mult.

Ce ar trebui să știe creștinii din întreaga lume despre frații și surorile lor în credință din Iran? Liderul bisericii de casă ne spune că trebuie să știe că Isus Hristos este alături de creștinii iranieni și că nu-i va părăsi niciodată.

Ce pot face creștinii din întreaga lume pentru creștinii persecutați din Iran? „Trebuie să ne rugăm pentru ei. Aceasta este cererea lor primordială. Rugați-vă pentru noi. Rugați-vă pentru noi. Îi îndemn pe oameni să se roage și pentru guvernul iranian. Rugați-vă ca Ahmandinejad să-l cunoască în mod personal pe Isus Hristos. Imaginați-vă cum s-ar schimba țara și întreaga lume”, ne-a îndemnat Nettleton.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.