Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Speranta salvarii fetelor rapite in Nigeria scade tot mai mult

Guvernul nigerian speră că un acord de încetare a focului cu Boko Haram ar duce la eliberarea celor 219 fete care au fost răpite. Membrii familiilor acestor fete și avocații sunt optimiști.

Urmărim ceea ce se întâmplă și suntem nerăbdători, a afirmat Aisha Yesuflu, Campania „Aduceți-ne fetele înapoi”.

Acordul a fost respins și lupta cu teroriștii islamiști continuă. Mulți oameni cred că aceste fete nu vor mai fi salvate niciodată.

Peyi Soyinka Airewele a fost întrebată dacă crede că mai au fetele sau le-au vândut ca sclave:

'Nu suntem siguri că Boko Haram ar putea să elibereze fetele, așa cum i-au promis guvernului în momentul de față. Cred că pe unele dintre ele le-au căsătorit cu unii dintre luptătorii lor de seamă, iar pe altele le-au deportat în întreaga regiune.'

mc 539 nigeria 02Analistul nigerian, Peyi Soyinka Airewele confirmă că unele dintre fetele răpite au fost folosite în unele atacuri cu bombe. Ea a mai spus că unele dintre fetele eliberate ar putea să nu fie dintre cele răpite în aprilie, în Chibok.

'În ultimele zile au continuat să răpească tot mai multe femei, din momentul în care a fost anunțat armistițiul. Unii observatori din sate cred că Boko Haram intenționează să elibereze victimele noi și nu fetele ce au fost răpite în Chibok', a afirmat Peyi Soyinka Airewele.

mc 539 nigeria 03276 de eleve, multe dintre ele fiind creștine, au fost răpite de la internat. 57 au reușit să scape. În urma acestui eveniment a luat naștere un protest internațional. Demonstrații care poartă numele de: 'Aduceți-ne fetele înapoi!' au ajuns pe internet și în lumea întreagă. Președintele Obama a fost și el mișcat și a acționat. A trimis în Nigeria o echipă de consilieri de siguranță pentru a ajuta la salvarea acestor tinere. Profesoara Airewele spunea că mulți nigerieni cred că forța lor militară este incapabilă de a se apăra în fața grupării Boko Haram, în ciuda ajutorului oferit de Statele Unite.

'Puterea militară se zbate, se luptă și nu prea a avut succes', a afirmat Peyi Soyinka Airewele.

'Chiar și în ziua în care a fost anunțat acordul, au fost atacate orașe, au fost omorâți oameni și Boko Haram și-a fluturat steagurile', a afirmat Aisha Yesufu.

Doamna Airewele spunea că armata nigeriană nu se poate apăra singură în fața extremismului islamic. Ea sugerează că pentru a avea loc schimbarea și musulmanii trebuie să recunoască faptul că religia joacă un rol important în ce privește violența...

'Cei care sunt musulmani trebuie să devină conștienți de realitatea modului în care credința a condus la război împotriva celorlalți locuitori', a afirmat Peyi Soyinka Airewele.

După ce au așteptat o jumătate de an, familiile fetelor devin tot mai nerăbdătoare, sperând și rugându-se pentru o străpungere care la va aduce fetele înapoi.

Stire difuzata in Mapamond crestin 539 - noiembrie 2014 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.