Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Biserica in actiune: Organizatia LOVE INC implineste nevoile saracilor din orasul Boise, SUA

A răspunde la chemarea biblică de a împlini nevoile celor săraci este o prioritate a bisericilor din Boise. O rețea de 40 de biserici trec dincolo de granițele confesionale ca să-i ajute pe cei săraci. O organizație ajută la împlinirea acestui mandat oferind cele necesare: mâncare și îmbrăcăminte. Ei oferă dragoste în numele lui Hristos. De aceea și poartă numele de: Love INC Boise.

``De multe ori au nevoie de ajutor cu plata chiriei sau cu plata facturii electrice. Acum avem nevoie de multe resurse pentru școală și haine pentru copii. În câteva luni va fi o nevoie mare de geci și de pături``, a afirmat Kimbra Shaw, director organizatia Love INC Boise.

Oamenii care au nevoie de sprijin sună la o linie telefonică directă și operatorii le fac legătura cu membrii bisericii.

``Bisericile noastre se ocupă cu distribuirea de detergent pentru vase, detergent pentru haine. Noi dăruim în acest mod, dar știm că organizația Love INC poate să îi ajute mai mult decât o facem noi``, a afirmat Rick McGovert, pastor.

Această organizație este una dintre multele organizații din Statele Unite.

``În timp ce scopul organizației Love INC Boise este să ajute ca bisericile să împlinească nevoile comunității, aceasta se concentrează și pe unificarea Trupului lui Hristos pentru a transforma vieți``, a afirmat Charlene Aaron.

``Trupul lui Hristos este una. Faptul că lucrăm împreună la împlinirea nevoilor este o expresie a Trupului lui Hristos. Una dintre rugăciunile lui Isus era ca noi să fim una. Nu există nimic altceva mai potrivit care să demonstreze realitatea și adevărul Evangheliei, ca atunci când Biserica vine împreună și nu se află într-o competiție.``, a afirmat pastor Rod Enos, Centrul Creștin Southside, Boise.

Directoarea organizație, Kimbra Shaw este de acord:

``Bisericile vor să împlinească mandatul de a fi lângă cei în nevoie, dar nu pot să o facă singure. Când lucrăm împreună, când fiecare biserică aduce câte puțin, fiecare își aduce partea sa și putem face aceasta prin Love INC, putem să ne ocupăm de fiecare nevoie.``

Shaw spunea că lucrarea lor nu implică numai împlinirea nevoilor fizice ale participanților. Ca urmare a solicitării ajutorului, grupul oferă și un program de șase luni care se numește ``Viață din abundență``. Shaw spune că atunci când îi oferi cuiva ajutor presupune efort și din partea lui. Aici apare transformarea: participanții sunt învățați să se hrănească sănătos și cum să-și administreze bugetul:

mc 539 boise 02``Pentru a scăpa din această situație nu e suficient să le oferim lucruri ca să-i scoată din sărăcie. Este nevoie de implicare, de relaționare. Nu este suficient să facem lucruri pentru ei, ci trebuie să le facem împreună cu ei, lucruri care Îl glorifică pe Dumnezeu și îi aduc în relație în primul rând cu noi și apoi în relație cu Hristos.``

Ea spunea că impactul trece dincolo de zidurile bisericii.

``Comunitatea a aflat de noi și ne caută. Orașul, districtul, statul își dă seama că numai faptele de caritate nu sunt suficiente``, a afirmat Kimbra Shaw.

Pastorul Brenn Angelos de la biserica ``Revolution 22`` este parte din rețeaua acestei organizații. Împreună cu membrii bisericii îi ajută pe cei care își construiesc case și nu se descurcă singuri.

mc 539 boise 03``Noi nu le oferim bani acestor oameni și apoi plecăm, ci întemeiem relații cu aceștia și Îl arătăm pe Hristos nu dor prin lucruri tangibile, ci și prin faptul că aducem prezența Duhului Sfânt în viața celor care sunt în nevoie``, a afirmat Brenn Angelos, pastor.

De aceea spunea Shaw că biserica este importantă:

``Biserica e echipată în mod unic pentru a fi răspunsul la această problemă. Cei implicați speră că dragostea lui Hristos va ajunge și în celelalte comunități.``

Stire difuzata in Mapamond crestin 562 - aprilie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.