Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Biserica din America abordeaza problema imigrarii ilegale

Subiectul imigrării și al Bisericii există din vremurile biblice. Scriptura ne spune să avem compasiune pentru străinii din țară. Ce se întâmplă dacă acest străin încalcă legea ca să ajungă acolo? Bisericile din America se confruntă cu această întrebare în timp ce mii de persoane trec granița în mod ilegal, inclusiv femei și bărbați. Aceasta este și situația lui Jose Maldonado, un tânăr de 18 ani, care așteaptă să afle dacă i se va permite să rămână în Statele Unite. Între timp, el merge la cursuri ca să învețe limba engleză. A fost de acord să i se ia un interviu.

'Unii dintre ei spun că venim aici ca să le luăm slujbele și să ne comportăm urât. Îmi place foarte mult această țară. Aici poți avea o viață mai bună. De aceea am venit aici, ca să-mi ajut familia', a afirmat Jose Maldonado, imigrant ilegal.

Anul trecut, Jose a călătorit din Honduras până în Mexic prin deșertul Chihuahua ca să ajungă în Texas. Călătoria de trei luni aproape l-a costat viața. Din grupul de 25 de persoane, numai trei persoane au supraviețuit drumului prin acest deșert pentru a ajunge în America. Jose a avut foarte puțină mâncare și apă. Știa că nu va putea supraviețui prin propriile puteri. Când era în deșert a strigat înaintea lui Dumnezeu.

'Întotdeauna citeam Biblia și mă rugam. I-am promis lui Dumnezeu, când am plecat din Honduras, că dacă voi ajunge în Statele Unite voi fi parte din lucrarea lui Dumnezeu', a afirmat Jose Maldonado, imigrant ilegal.

Jose a spus că bunicii lui l-au crescut de mic, după ce a fost abandonat de părinți. Bunicii au murit, iar ca adolescent s-a descurcat pe cont propriu. A spus că, de multe ori, singurul loc unde te puteai întoarce erau bandele.

'Am locuit în San Pedro Sula și acolo erau multe bande. Îmi plăcea fotbalul și era un grup care susținea echipa care îmi plăcea mie. Cei din grup mi-au spus că trebuie să mă alătur bandei lor, altfel urmau să-l ucidă pe unul dintre membrii familiei mele', a afirmat Jose Maldonado, imigrant ilegal.

Părintele Cameron Lemons și soția sa Janelle văd în mod direct ce li se întâmplă tinerilor precum Jose. Biserica lor, 'Sfântul Pavel', este localizată în apropierea punctului de control al graniței. Aceștia cred că responsabilitatea lor este să ajute.

mc 539 imigranti 01'Este important să facem diferența între problemele politice, ce facem pentru a ne păzi granițele, dar avem și această chemare biblică de a arăta compasiune', a afirmat Părintele Cameron Lemons, Biserica Sfântul Pavel.

În luna iulie, în orașul Murrieta subiectul imigrării a apărut pe primele pagini când protestatarii au ieșit în stradă în timp ce autobuzele transportau imigranți arestați, majoritatea femei și copii, spre punctul de control al graniței. Protestul din Murietta, California, a arătat părerile diferite în ce privește imigrarea, dar și bisericile din Murietta au experimentat păreri diferite în ce privește un singur cuvânt: compasiune. Familia Lemon a oferit adăpost imigranților arestați și a mobiliza bisericile din zonă ca să se roage.

'Am acționat nu pentru a ne promova, ci pentru a le prezenta oamenilor adevărul, și anume faptul că suntem un oraș care are bunul-simț. Dacă vezi un copil într-un coș care plutește pe apă, îl scoți din apă și ai grijă de el', a afirmat Părintele Cameron Lemons, Biserica Sfântul Pavel.

Diana Sarafin a ajutat la organizarea protestelor. Ea spune că familia Lemons înțelege greșit cuvântul 'compasiune'. Ea afirmă că guvernul ar trebui să-i trimită acasă pe toți imigranții ilegali deoarece sunt un pericol pentru sănătatea cetățenilor:

'Mă îngrijorează faptul că bisericile și unii oameni ar putea să îi ia acasă. Înainte de a-i transporta cu autobuzul sau cu avionul ar fi trebuit să le ofere tratamente medicale. Mulți dintre ei sunt bolnavi.'

mc 539 imigranti 03Sarafin mai spunea că dacă bisericile vor să arate compasiune, ar trebui să înceapă cu propria țară:

'Avem datorii de 17 miliarde de dolari. De abia mai supraviețuiesc. Iar ei vor să-i plătească să stea aici, să avem grijă de ei și să-i hrănim? Națiunea noastră nu-și permite lucrul acesta.'

Cum rămâne cu imigranții, cu cei ca Jose, în timp ce așteaptă data în care va apărea în fața Curții? S-ar putea ca Biserica să nu aibă un răspuns concret.

'Cred că Dumnezeu a pregătit ceva pentru mine deoarece mi-am pus încrederea în El', a afirmat Jose Maldonado.

Faptul că oamenii își pun încrederea în Dumnezeu poate fi un aspect cu care Biserica e de acord.

Stire difuzata in Mapamond crestin 539 - noiembrie 2014 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.