Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

La un an de la taifun, Filipine isi revine incet, dar sigur

Charlie Cedeno s-a născut în orașul Tacloban. Cartierul în care a crescut se află la câțiva metri de ocean. Astăzi, cerința de a reconstrui un dezastru e inimaginabilă... George Thomas a fost acolo la câteva zile după ce taifunul Haiyan a lovit zona în care locuia Cedeno. Imaginile filmate cu drona arată dezastrul produs. În 8 noiembrie 2013 au murit 8 000 de oameni. Orașul Tacloban a fost afectat puternic: 30 000 de case au fost distruse. Astăzi mulți oameni încă mai locuiesc în corturi.

'Așa e. Și mulți dintre ei nu au plecat pentru că nu au unde să locuiască', a afirmat Michael Saoy, victimă a taifunului.

Michael Saoy este printre cele 15 000 de persoane care încă locuiesc în corturi sau în locuințe improvizate. Pe parcursul unui an guvernul a reușit să construiască numai 50 de case noi.

mc 540 taifun 02'Încă este foarte greu și nu s-au prea schimbat lucrurile.Caut o modalitate prin care să pot să depășesc situația, dar guvernul se mișcă foarte greu', a afirmat Michael Saoy.

George Thomas l-a rugat pe Michael să-i arate unde locuiește.

Cedeno este unul dintre cei care au o casă nouă. Echipa de ajutorare CBN a construit locuințe temporare pentru el și alte 1 550 de familii. Când taifunul a distrus compania la care acesta lucra, cei de la CBNl-au angajat.

'Sunt atât de fericit pentru că mi-au dat o casă și o slujbă. Mă bucur că sunt parte dintr-o organizație care ajută oamenii', a afirmat Michael Saoy.

mc 540 taifun 03Înainte să lovească taifunul, în Tacloban existau în jur de 16 000 de afaceri. Astăzi 7 000 dintre acestea au revenit pe piață.

Una dintre acestea este restaurantul Calle Z Cafe condusă de Jerry Ruiz.

Restaurantul a suferit numeroase daune, dar la două săptămâni după ce taifunul a lovit a decis să redeschidă afacerea cu dorința de a transmite un mesaj orașului. 'Am încercat să ofer un exemplu și să ridic moralul oamenilor', a afirmat Jerry Ruiz.

Cu ocazia aniversării de un an, Michael Dacatimbang s-a alăturat celor din țara lui pentru a comemora acea zi fatală. El și-a pierdut mama în acel taifun și a fost îngropată într-o groapă comună împreună cu alte 3 000 de persoane.

mc 540 taifun 04'Mă doare foarte tare să știu că e aici, dar nu pot să sufăr pentru totdeauna. Trebuie să încerc să trec peste această suferință', a afirmat Michael Dacatimbang.

Oficialii statului au scris numele celor decedați pe cruci înainte de ziua de duminică.

'Partea cea mai grea este să îngropi oameni. Inimile noastre sunt împovărate, dar datoria noastră este să creăm un loc sacru unde oamenii pot să vină și să comemoreze', a afirmat Antonio Valderrama.

Stire difuzata in Mapamond crestin 540 - noiembrie 2014 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.