Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Agricultura organica – o sursa de venit pentru victimele taifunului din Filipine

Nimfa Babula știe cât e de norocoasă că este în viață.

Nu ne-a mai rămas nicio posesiune. Casa ne-a fost distrusă. Am pierdut toate bunurile, a afirmat Nimfa Babula, victimă a taifunului.

În urmă cu un an, cea mai puternică furtună care a existat vreodată a lovit Filipine omorând mii de oameni.

'I-am spus fiului meu că o să învingem această adversitate. Ni s-a oferit șansa de a trăi și de aceea vom fi biruitori ', a afirmat Nimfa Babula.

Într-un sătuc, nu foarte departe de o comunitate distrusă, Babula și membrii altor 60 de familii filipineze sunt optimiști muncind la o fermă organică înființată de echipa de ajutorare CBN.

'Am învățat cum să muncim într-o fermă organică. Odată ce ai semănat vei strânge recolta. Mă bucur că sunt parte din acest proiect', a afirmat Nimfa Babula.

Este prima fermă de genul acesta din regiune.

'Plantăm roșii, cartofi, ardei, porumb, pepene, vasole verde. Nu folosim îngrășăminte chimice. Oamenii învață să mănânce legume sănătoase', a afirmat Erwin Martillo, agricultor.

mc 540 agricultura organica 02Scopul este acela de a oferi familiilor care au pierdut totul un mijloc de trai, care să-i ajute să-și recapete încrederea în ei.

'Oamenii au concepția greșită că nu vor reuși, dar îi învățăm cum se face agricultura pentru a-și putea câștiga existența. Aceștia sunt fericiți pentru recolta lor', a afirmat Erwin Martillo.

Ca mamă singură a cinci copii, Babula se lupta să pună hrana pe masă, înainte să lovească taifunul.

'Obișnuiam să vând mâncare gătită de mine, dar nu câștigam foarte mulți bani', spunea Nimfa Babula.

Acum, drumurile la piață au primit o nouă semnificație:

mc 540 agricultura organica 01'De abia aștept să duc legumele la piață. Le mulțumesc foarte mult celor de la CBN. Cu ajutorul lor putem să mergem mai departe. Știu că ferma noastră o să se dezvolte și o să câștigăm mai mult. Mulțumim pentru că ne-ați oferit speranță.'

Geroge Thomas spunea că pe baza succesului acestui proiect, se plănuiește înființarea unei ferme de porci, a unei ferme avicole și a unei păstrăvării.

'Pentru victimele taifunului nu este suficient să le oferi o casă. Ei au nevoie de un mijloc de trai. Acesta este și scopul fermei organice. Îi ajutăm să se pună pe picioare, să câștige un venit și să își refacă viața', a afirmat Erwin Martillo.

Stire difuzata in Mapamond crestin 540 - noiembrie 2014 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.