Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Durerea inca-i bantuie pe cei care si-au pierdut familia in taifunul care a lovit Filipine

În cimitirul unde sunt îngropate mii de victime ale taifunului, filipinezii s-au adunat la un serviciu de comemorare a celor care au murit în 8 noiembrie 2013.

Nu ne-am pierdut numai casele, puținele posesiuni, ci ne-am pierdut părinții, copiii, frații, bunicii, vecinii, colegii de muncă, cei mai buni prieteni, familia..., a afirmat cu durere Alfred Romualdez, primarul orașului Tacloban.

La serviciul de comemorare au fost prezenți numeroși demnitari printre care și fosta primă doamnă Imelda Marcos.

Un an mai târziu, încă mai există lucruri care amintesc de acea zi îngrozitoare: 8 noiembrie 2013. De exemplu, această navă a rămas aici, pe această stradă aglomerată.

Tacloban, orașul puternic afectat, și alte comunități își revin încet la viață. Se pare că e foarte greu să construiești mii de case noi. Taifunul a distrus, în regiune, în jur de un milion de case.

mc 541 taifun 01''Mulți dintre noi au pierdut nu numai casele, ci și pe cei dragi. Este lucrul cel mai dureros'', a afirmat Maricris Alaga, locuitoare a orașului Tacloban.

Taifunul a distrus o parte semnificativă din Filipine, o țară foarte săracă, și mulți locuitori au rămas vulnerabili în fața următoarei furtuni. Guvernul, susținut de agențiile de ajutorare internaționale, inclusiv cea a organizației CBN, a lucrat pentru restaurarea serviciilor.

''A trebuit să ajutăm conducerea locală pentru că și ei au fost victimele taifunului. Toate serviciile de bază au fost distruse. A fost un efort colectiv'', spunea Wilfredo Dalumpines, echipa de ajutorare CBN.

mc 541 taifun 04În ultimele 12 luni, echipele de ajutorare CBN au construit 336 de case temporare, au restaurat 9 școli, 2 centre de zi, le-au oferit pescarilor 90 de bărci noi, au distribuit plase cu lucruri necesare la peste 300 000 de oameni și au oferit ajutor medical la peste 30 000 de oameni.

''Ne-am implicat aici pentru că am văzut nevoia supraviețuitorilor taifunului. Am văzut neputința oamenilor și am încercat să aducem vindecare. Vom fi implicați pe termen lung'', a afirmat Dalumpines.

mc 541 taifun 02Merriam Cabuquin a fost întrebată dacă Dumnezeu este important pentru ea. Răspunsul ei a fost unul pozitiv. Dar rănile se vindecă greu. Merriam Cabuquin și-a pierdut mama în urma taifunului. Ea, la fel ca mulți alții, se încred în Dumnezeu.

''Îi spun lui Dumnezeu în rugăciune: 'Deși este greu, știu că este planul Tău pentru viața mea. Deși e greu de acceptat, voi accepta''', a afirmat Merriam Cabuquin.

Stire difuzata in Mapamond crestin 541 - noiembrie 2014 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.