Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

La 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului, Rusia se indreapta spre un nou Razboi Rece

A fost o zi pe care mulți berlinezi au așteptat-o. Au curs lacrimi de bucurie, oamenii au strigat și au aplaudat. Zidul Berlinului a căzut. În loc să-i țină pe oameni afară, comuniștii au zidit zidul în 1961 ca să-i împiedice pe cetățenii est-germani să intre. 26 de ani mai târziu, președintele Ronald Reagen a lansat o provocare...

În 9 noiembrie 1989 guvernul Germaniei de Est a cedat în cele din urmă și le-a permis oamenilor să călătorească spre Berlinul de Vest. Pe atunci eram la datorie în Germania de Vest și am produs câteva știri pentru CBN.

Care sunt șansele să apară noi ziduri? Nu ziduri ca acesta, ci ziduri de resentimente și neîncredere în ce privește economia.În Berlin, la sfârșitulsăptămânii trecute, în timp ce zidul începea să cadă și cei din Berlinul de Est începeau să pătrundă prin el, împreună cu cei din echipă am rămas uimiți când am văzut ce se întâmplă. Niciunul dintre noi nu ne-am gândit că vom vedea cum va cădea Zidul Berlinului. Era oare acesta sfârșitul comunismului rusesc sau era doar un moment de libertate pentru cei care se aflau dincolo de Cortina de Fier?

mc 541 zidul berlinului 02Patru luni mai târziu s-a putut realiza o știre cu doi lideri creștini remarcabili: Pat Robertson și Billy Graham, în timp ce se plimbau pe lângă dărâmăturile Zidului.

'Acum acești oameni sunt liberi să vină aici. Este o zi importantă pentru Germania', a afirmat Pat Robertson.

'Așa este. Le-aș spune tuturor să mergem în Europa de Est. Domnul nu ne-a spus să mergem numai în țările capitaliste. El ne-a spus să mergem în lumea întreagă. Aici intră atât țările comuniste, cât și celelalte țări în care putem să ajungem', a afirmat Billy Graham.

mc 541 zidul berlinului 01Ambii au prevăzut că oportunitatea de a răspândi Evanghelia în Europa de Est și în Uniunea Sovietică va dispărea. 25 de ani mai târziu, prezența la slujbele religioase a crescut și creștinii din fostele țări comuniste, inclusiv Ucraina, s-au confruntat cu persecuția. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, dorește să recâștige gloria fostului imperiu sovietic: a anexat Crimeea, tancurile rusești și trupele de luptă au invadat părți din Ucraina de Est. Acum câteva zile, Rusia a lansat două rachete balistice intercontinentale dintr-un submarin în regiunea Kamceatka, din Oceanul Pacific.

rusia razboi receDupă această provocare a urmat violarea spațiului aerian al Statelor Unite de către avioane rusești. Aliații NATO, printre care Polonia, își fac griji cu privire la apărarea în creștere a Rusiei și a 'intensificării politicii de confruntare'. Un general NATO a afirmat că Putin vrea să schimbe granița de vest a Rusiei în Ucraina. La 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, ar putea apărea o nouă despărțire între Est și Vest. Întrebarea este cum va răspunde NATO și Congresul Republican anul viitor? Oare America și Rusia se îndreaptă înspre un nou Război Rece, după cum spunea de curând fostul președinte sovietic Michael Gorbaciov, sau se poate să fie ceva și mai rău ?

Stire difuzata in Mapamond crestin 541 - noiembrie 2014 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.