Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Fetele Jihadului: femeile occidentale si momeala lansata de SIIL

Luni de zile, înainte ca Shanon Conley să fie arestată, cei de la FBI s-au întâlnit cu ea în repetate rânduri. Aceștia au avertizat-o pe tânăra de 19 ani convertită la islam că planul ei de a merge în Siria și de a ajuta gruparea SIIL era ilegal. Conley era deja hotărâtă. Voia să plece din Denver ca să se căsătorească cu un luptător SIIL pe care îl cunoscuse pe internet. Agenții au oprit-o la aeroportul din Denver înainte ca să-și ducă planul la îndeplinire. Totuși, mai sunt multe fete asemeni ei.

Luna trecută, trei tinere din Denver au fost reținute în timp ce încercau să ajungă în Siria. Sute de alte tinere din țări occidentale au ajuns în Statul Islamic, s-au căsătorit cu luptători SIIL și unele au și luptat alături de ei.

fetele jihadului'Îmi fac griji cu privire la femeile care se vor întoarce deoarece e parte din a construi o societate nouă, aceasta este strategia lor. Multe femei de aici o consideră ca fiind o opțiune atractivă', a afirmat Bob Fletcher, Centrul pentru Studierea Istoriei Somaleze.

Bob Fletcher este fostul șerif al districtului Ramsey din Minnesota, care include și orașul Saint Paul. Cel puțin patru femei somaleze din Saint Paul și de pe lângă Minneapolis au călătorit în Siria lunile trecute ca să se alăture grupării SIIL.

mc 541 jihad 05'Aceștia recrutează bărbați cărora le promit soții atunci când ajung acolo. Ei au nevoie de femei în societatea lor pentru a-i face pe luptători să fie mulțumiți. Este un lucru înspăimântător, dar femeile sunt folosite în diferite moduri odată ce ajung acolo', a afirmat Bob Fletcher, Centrul pentru Studierea Istoriei Somaleze.

În unele cazuri aceste femei sunt mai mult decât niște soții. Un grup de femei britanice conduce o unitate de poliție Sharia în orașul sirian Raqqa controlat de SIIL. Aceste cetățene britanice respectă codul vestimentar islamic și din câte se pare conduc și un bordel unde femeile sunt forțate să devină slave sexuale ale luptătorilor SIIL. Până acum, majoritatea femeilor SIIL provin din Europa. Cel puțin 50 de femei britanice, 40 din Germania și alte 60 de femei și tinere din Franța au plecat de acasă pentru a se alătura Statului Islamic. 'Capetele de afiș' ale acestei mișcări sunt două tinere austriece despre care se crede că locuiesc în Siria și sunt căsătorite cu luptători SIIL. Se pare că fetele sunt însărcinate și vor să vină acasă.

mc 541 jihad 04'Extremiștii al-Quaeda, SIIL, folosesc fetele ca pe un element surpriză', spunea Abdirizak Bihi, activist somalez.

Există un precedent pentru femeile teroriste: zeci de femei musulmane din Cecenia și Daghestan au purtat bombe sinucigașe împotriva unor ținte rusești acum câțiva ani. SIIL a dus lucrurile la un alt nivel recrutând femei online. SIIL le promite soți și o viață minunată în cadrul califatului, un loc unde femeile, ironic, nu au drepturi sau libertăți.

Stire difuzata in Mapamond crestin 541 - noiembrie 2014 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.