Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Pierderea cumplita a unei familii s-a transformat intr-un castig de neimaginat

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13. Treisprezece dintre ei au murit, dar sunt mulți care lipsesc, spunea cu tristețe Dolor Lingo.

În urmă cu un an, în 8 noiembrie 2013, Dolor Lingo și-a pierdut 13 dintre membrii familiei sale.

La început a fost foarte dureros, dar am început să înțeleg că ceea ce s-a întâmplat a fost voia lui Dumnezeu, a mărturisit Dolor Lingo.

Printre cei care au murit în acea zi au fost trei dintre copiii ei. Aceștia au murit înecați când valul tsunami le-a distrus casa. Care este singurul copil care a supraviețuit?

'Singurul copil care a supraviețuit este aici. Acesta...', spunea cu tristete Dolor Lingo.

La comemorarea unui an de la tragedie, Dolor împreună cu soțul și fiul de 13 ani au vizitat mormântul temporar unde sunt îngropați copiii lor și alte șase rude.

'Îmi imaginez că aceștia sunt fericiți în prezența lui Dumnezeu', spunea Dolor Lingo.

filipine pierderea familiei castigÎn acest an, familia Lingo și-a reconstruit casa aproape în totalitate. Dolor se ocupă de lucrarea cu copiii.

'Avem un program prin care le oferim copiilor hrană și îi slujim pe tinerii care nu au părinți', spunea Dolor Lingo.

Soțul ei, Dante, conduce o biserică mică din cartier.

'Chiar dacă ceea ce ni s-a întâmplat este dureros, știu că Dumnezeu are un plan cu viața noastră', afirma Dante Lingo.

Iar fiul lor, Dante Jr, cântă la tobe în biserică.

'Când cânt la tobe sufletul meu se înalță. Chiar dacă mi-am pierdut frații, voi continua să cânt', mărturisea Dante Jr. Lingo.

Familia Lingo crede că Dumnezeu se folosește de moartea tragică a celor trei copii ca să îndrepte privirea oamenilor din zonă înspre Isus Hristos.

'Mulți dintre vecinii noștri nu erau credincioși, dar odată cu moartea copiilor noștri și prin exemplul pe care am încercat să-l oferim comunității, acum mulți au devenit creștini și frecventează biserica noastră', spunea Dolor Lingo.

Familia Lingo spune că își dorește mult să ajute tinerii din cartier.

'Mulți dintre copii se drogau și jucau la pariuri. Am început să-i invităm la biserică. La început nu au vrut să vină, dar lucrurile s-au schimbat', a afirmat Dante Lingo.

mc 542 familie 03Mărturia familiei Lingo a devenit cunoscută în comunitate.

'Înainte să lovească taifunul, toți cei pe care îi vedeți pe primul rând nu erau credincioși, dar, mai apoi, pastorul ne-a încurajat să-L slujim pe Dumnezeu. Ceea ce facem este să le spunem și altora despre Hristos', mărturisea Rasbert Pedrero.

'După furtună nu ne-a mai rămas nimic. Pastorul a fost cel care m-a făcut să înțeleg că nu lucrurile materiale sunt importante. Mă bucur că sunt aici și că pot să-L slujesc pe Dumnezeu', a afirmat Duke Villalino.

mc 542 familie 04Dante junior spunea că a încercat să le spună și altor copii din zonă despre Dumnezeu... dar a spus că este foarte greu și îi este dor să se joace cu frații lui. A spus că învață mult la școală pentru ca într-o zi să devină marinar. În momentul de față pasiunea sa sunt tobele.

'Știu că Dumnezeu are un plan cu mine pentru că mi-a cruțat viața', spunea Dante junior.

Este un gând care caracterizează această familie. Deși pierderea a fost mare, sunt determinați să schimbe această tragedie spre gloria lui Dumnezeu.

'Indiferent de furtunile, calamitățile și tragediile care ar putea veni, trebuie să rămânem în picioare și să ne păstrăm credința în Dumnezeu. Orice s-ar întâmpla, Dumnezeu este tot timpul lângă noi', a afirmat Dolor Lingo.

Stire difuzata in Mapamond crestin 542 - decembrie 2014 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.