Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Tabara ''Monte Blanco'' transforma vietile tinerilor din Bolivia

Când ajung în tabăra Monte Blanco din Bolivia, elevii se angajează la o aventură care atinge în fiecare an viețile a peste 5 000 de elevi de gimnaziu și de liceu. Astfel de tabere creștine însă sunt neobișnuite în America Latină, mai ales taberele care pun accent pe jocuri și pe distracție. Tabăra datează din 1952 când organizația New Tribes Mission a înființat școala cu internat Tambo pentru copiii misionarilor. Tim Ramsey a frecventat școala Tambo în anii 1960 în timp ce părinții săi misionari lucrau cu tribul primitiv Ayoreo. Astăzi, în calitate de președinte al organizației Latcome Mission, Ramsey se folosește de fostul campus al școlii Tambo și l-a transformat într-o tabără creștină model din America Latină. În ultimii zece ani, Monte Blanco a devenit un magnet pentru turiști.

'Avem mâncare, distracție și părtășie, principalele trei motive pentru care copiii aleg să vină în tabere. Ei nu vin datorită nevoii lor spirituale sau din dorința de a-L primi în inimă pe Isus Hristos', spunea Tim Ramsey, președintele organzației Latcome Mission.

Aceștia pot să participe la jocuri în aer liber și competiții care încurajează spiritul de echipă. Toate acestea au un anumit scop.

'Din momentul în care coboară din autobuz și până în momentul în care urcă în el, fiecare activitate are un anumit scop, aceștia lucrează împreună și ajung la momentul decisiv în care Îl primesc pe Hristos, sau își refac relația cu El', spunea Tim Ramsey.

mc 542 tabara 02Aproape 300 de copii experimentează schimbarea la Monte Blanco, îmbinând distracția cu spiritualul. Școala creștină 'Berea' este una dintre școlile din Santa Cruz care-și trimite elevii la Monte Blanco. Directorul, Samuel Correa, spunea că atracția principală, pentru mulți dintre elevii săi, este focul de tabără.

'Toți își amintesc de ziua în care au urcat pe munte, au făcut foc de tabără și au cântat. Acestea sunt lucrurile pe care nu le uită niciodată și vorbesc despre ele întotdeauna. Ei spun că pe acel munte li s-a vorbit din Cuvântul lui Dumnezeu', a afirmat Samuel Correa.

Același mesaj este întărit și prin prezența la capelă și alte activități. Faptul că acești elevi Îl primesc pe Isus este un lucru pe care și cei de acasă îl observă.

bolivia tabara tineri'Părinții ne întreabă ce s-a întâmplat cu copiii lor, ce le-am făcut deoarece ei văd că aceștia s-au schimbat. Când copiii merg acasă, aceștia își îmbrățișează părinții, le spun că îi iubesc și le cer iertare', a afirmat Samuel Correa.

Schimbarea atitudinii ajută și la îmbunătățirea performanței școlare.

'Sunt mult mai responsabili și mai implicați. Își fac temele, obțin rezultate mai bune la teste, se înțeleg mai bine cu profesorii. Climatul este favorabil dezvoltării lor', a afirmat Samuel Correa.

mc 542 tabara 04Alți directori i-au spus lui Ramsey despre schimbări asemănătoare și în școlile lor. Unul dintre ei spunea...

'Notele lor sunt tot mai bune, a scăzut consumul de droguri și rebeliunea în școala noastră. Am putut să vedem schimbarea radicală din viețile multora dintre liderii tinerilor care L-au primit pe Isus Hristos la Monte Blanco, care s-au întors și i-au influențat pe colegii lor ca să trăiască un alt stil de viață', a afirmat Tim Ramsey.

Succesul acestui proiect din Bolivia a creat oportunități noi. A motivat echipa celor de la 'Monte Blanco' să organizeze tabere în alte locații, chiar și pe malul râului.

'Într-un orășel, în apropierea fluviului Amazon, au fost prezenți în tabără peste 300 de tineri. Echipa noastră a pregătit o tabără asemănătoare cu cea de aici', a afirmat Tim Ramsey.

În timp ce lucrarea celor de la 'Monte Blanco' se extinde, Ramsey și echipa sa speră ca tot mai mulți lideri creștini să dezvolte astfel de programe ca instrumente eficiente pentru transformarea tinerilor din America Latină.

 Stire difuzata in Mapamond crestin 542 - decembrie 2014 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.