Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Fratii Kendrick- doi producatori de filme crestine de renume international

Producătorii de film, Alex și Stephen Kendrick, și-au dezvoltat iubirea de a face filme încă de mici.

Când am fost mici nu am avut de la început televizor, dar părinții ne duceau să ne uităm la filme Disney. Încă de pe atunci ne doream să ajungem să facem filme. Foloseam imagini statice succesive cu animații din cărțile noastre Hardy Boys și o cameră video cu bandă de 8 milimetri. Cred că pe atunci Alex era în clasa a patra. Ca adolescenți am făcut rost de o cameră video când apăruse prin anii 80. A fost parte din viața noastră încă de la început, a afirmat Stephen Kendrick, producător de film.

Fiind crescuți de părinți creștini, aceștia sunt preocupați să producă filme cu mesaj creștin. Biserica Baptistă ''Sherwood'' din orășelul Albany, statul Georgia, le-a oferit această oportunitate. Cei doi frați au ajutat în lucrarea de media din biserică și astăzi sunt pastori asociați ai acestei biserici.

''Îi iubim pe frații noștri. Ne-au sprijinit foarte mult, încă de la început'', a afirmat Stephen Kendrick.

Primul lor film ''Volantul'' spune povestea unui vânzător de mașini la mâna a doua care are mare nevoie de Dumnezeu. Filmul a fost realizat cu un buget limitat și a fost difuzat la cinematograful local timp de șase săptămâni.

mc 542 frati 03Au continuat prin a produce alte trei filme, Alex fiind regizorul. 'Înfruntând uriașii'', 'Curaj'' și ''Furtuna de foc'' au adus un profit de aproape 80 de milioane de dolari și au fost realizate cu un buget combinat mai mic de 4 milioane de dolari. ''Furtuna de foc'', un film despre restaurarea căsniciei a devenit filmul cu cel mai mare profit individual din anul 2008. ''Love Dare'' este o companie care a vândut peste 3, 5 milioane de DVD-uri. Succesul acestor regizori creștini nu foarte cunoscuți a atras atenția celor de la Hollywood. Frații Kendrick spun că succesul lor se datorează rugăciunii.

''Fiecare dintre filmele noastre este un miracol. Dumnezeu a intervenit de fiecare dată și ne-a împlinit nevoile în ce privește banii, echipa, locația, protecția, povestea, mesajul. Când ne uităm la rezultatul final putem să vedem Trupul lui Hristos. Niciun talent din lumea aceasta nu poate să producă favoarea lui Dumnezeu. Avem nevoie de favoarea lui Dumnezeu, ca El să spună că va binecuvânta filmul pe care-l facem, că va face lucruri pe care noi nu le putem face prin propriile noastre puteri. Același lucru a făcut și în cazul lui Iosua, Ghedeon, Moise și a multor altora'', afirma Alex Kendrick, producător de film.

ReporteriiCBN au fost invitați la filmările celui mai nou film al fraților Kendrick despre care ei cred că îi va inspira pe creștinii din lumea întreagă să se roage.

mc 542 frati 02''Fiecare dintre filmele noastre are o temă pe care am primit-o de la Dumnezeu. De data aceasta va fi vorba despre puterea rugăciunii. Ca și credincioși trebuie să ne amintim că datoria noastră nu este numai să ne rugăm, ci și să luptăm în rugăciune'', spunea Alex Kendrick.

Acesta este al cincilea proiect și prezintă drama unei familii în care va juca și Priscilla Shirer, fiica pastorului Tony Evans, o autoare cunoscută care vorbește din Cuvânt. În debutul său, Shirer a spus cum este să lucrezi cu frații Kendrick.

''Am avut un timp minunat. Ne-am făcut treaba, dar în același timp ne-am simțit bine. Sunt niște oameni răbdători. Alex, ca regizor, trebuie să fie foarte răbdător: luminile trebuie să fie în regulă, camerele trebuie să fie fixate, actorii trebuie să aibă replicile. Trebuie să se ocupe de atât de multe lucruri și totuși, poate să rămână calm. De fapt, ne-a arătat ce înseamnă să fii lider'', spunea Priscilla Shirer, actriță.

Al cincilea film marchează și primul lor proiect produs de noua companie de film a fraților Kendrick.

''Domnul ne-a spus să ne extindem și să ne folosim de ceea ce am învățat de la Michael Cav și din sprijinul oferit de biserică. Ne-a spus să încercăm să influențăm Trupul lui Hristos. Am colaborat cu tineri producători de film din țară și aceștia au învățat cum să producă filme care Îl onorează pe Dumnezeu'', a afirmat Stephen Kendrick.

mc 542 frati 04Potrivit unui studiu recent, mai mult de jumătate dintre americani își doresc să vadă filme care promovează valori creștine. Pentru a împlini această dorință, studiouri importante au realizat filme cu teme biblice cum ar fi: ''Noe'', un altul ce urmează să apară ''Exodus'' și noua versiune a filmului ''Ben Hur''. În luna aprilie a acestui an, patru dintre filmele bazate pe credința au ajuns în topul primelor 20 de filme. Frații Kendrick sunt entuziasmați de lucrul acesta.

''Suntem recunoscători că filmele creștine primesc tot mai multă atenție. Tot mai mulți producători de film, oameni cu frică de Dumnezeu, se axează în această direcție și produc filme cu mesaje puternice. Am văzut că audiența răspunde. Apar tot mai multe filme. Suntem mulțumitori și ne bucurăm că putem să fim printre aceștia. Când vezi un film care promovează adevărul lui Dumnezeu, Evanghelia, și o fac fără vreun compromis, fără să dilueze adevărul, ne bucurăm foarte tare'', spunea Alex Kendrick.

Stire difuzata in Mapamond crestin 542 - decembrie 2014 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.