Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Influenta pelerinilor si a Reformei in formarea Americii

Ce convingeri ar putea determina familiile de pelerini să înfrunte moartea și incertitudinea într-o lume nouă și ciudată, astfel încât să-și poată exprima credința? Va trebui să călătorești cu 500 de ani în urmă într-o Europă pregătită pentru o revoluție sau pentru ceea ce urma să fie o reformă de proporții mari. Povestea Americii este povestea Reformei.

''Revolta protestantă'' este o serie de emisiuni care prezintă toate locurile nașterii Reformei și urmărește creșterea ei atât în Lumea Nouă, cât și în Lumea Veche. A început în Germania, unde Martin Luther spunea că mântuirea vine numai prin credință și că oamenii nu aveau nevoie de preoți sau de episcopi pentru a primi mântuirea. Mântuirea vine direct de la Dumnezeu.

''Dorința tuturor participanților la Reformă era să facă Scriptura accesibilă pentru toată lumea'', a afirmat dr. Carl R. Trueman, profesor.

Pelerinii din Plymouth, Massachusettsoferă o imagine clară cu privire la noul mod de a gândi al Reformei.

''Nu avem nevoie de un rege sau de un preot care să vorbească cu Dumnezeu în locul nostru. Ne descurcăm singuri'', a afirmat Leo Martin, actor.

Martin Luther a tradus Biblia într-un limbaj obișnuit. Datorită presei tipografice a lui Gutenberg, oamenii puteau să descopere singuri adevărurile Bibliei.

''Bineînțeles că a fost adevărat că din momentul în care o persoană începe să citească Biblia, vor apărea interpretări diferite. Aceste interpretări diferite dau naștere unor mișcări diferite'', a afirmat dr. Peter A. Lillback, Seminarul Teologic Westminster.

Odată cu răspândirea acestor noi doctrine și biserici a avut loc și răspândirea războaielor religioase din Europa. După multă vărsare de sânge, regii și liderii au venit cu o soluție.

'''Cuius regio, eius religio'' înseamnă ''Cine conduce această regiune, religia acestuia va determina religia''', a explicat dr. Carl R. Trueman, profesor.

mc 543 pelerini 04În Anglia, lucrul acesta înseamna că cei care se aflau în afara Bisericii Anglicane erau priviți ca disidenți periculoși. Aici erau incluși și pelerinii a căror credință puternică în libertatea dată de Dumnezeu i-a determinat să plece din Anglia și să formeze o nouă societate în Lumea Nouă. Pastorul Eddie Hyatt scrie despre lucrul acesta în ''America's Revival Heritage''.

''Aceștia au fugit de persecuția din Lumea Veche, dar au venit în America cu viziunea de a vedea o reformă a creștinismului care să poată fi implementată în Lumea Nouă'', a afirmat Eddie Hyatt, pastor.

Paul Jehle interpretează rolul unui pelerin:

''În istoria omenirii nimeni nu a avut libertatea să formeze o societate în pustie. Nici măcar nu au avut un rege care să-i supravegheze și să le spună ce și cum să facă.''

mc 543 pelerini 03După ce au suferit sub conducerea regelui englez, pelerinii au crezut că este necesar să formeze o societate liberă.

''Se temeau, erau dezgustați de oricine deținea o anumită putere neverificată, nepotrivită asupra cetățenilor'', a afirmat David Hall, pastor Biserica Prezbiteriană Midway.

Pentru o alternativă, ei s-au întors la Biblie. Au descoperit că Dumnezeu nu a oferit întotdeauna puterea unui singur individ sub forma unei ierarhii, ci le-a oferit-o unor reprezentanți care erau aleși.

Acest lucru a devenit piesa de rezistență a Convenției Mayflowerși le-a permis să formeze o societate construită în jurul pieței libere și a unui individualism solid.

''Toți suntem egali în ochii lui Dumnezeu. Suntem creați după chipul Său. Dacă acest lucru este adevărat, atunci nimeni nu are dreptul să fie deasupra altcuiva'', a afirmat Leo Martin, actor.

Aceștia au schimbat ordinea guvernării. Aceștia se așteptau ca liderii lor să nu mai fie stăpâni peste oameni, ci să fie slujitorii lor.

mc 543 pelerini 02''Pelerinii se gândeau că dacă Dumnezeu consideră că toți suntem valoroși și noi ar trebui să credem același lucru. De aici a luat naștere autoconducerea. Nu regele, ci oamenii ar trebui să conducă'', a afirmat Leo Martin, actor.

''De aici a luat naștere impulsul, principiile după care s-a desfășurat Revoluția Americană'', a afirmat dr. Paul Jehle.

''Părinții fondatori au luat aceste principii și au scris Declarația și Constituția bazându-se pe aceste principii creștine'', a afirmat Leo Martin, actor.

Această poveste este o poveste pe care trebuie să o prețuim și să continuăm să o sărbătorim. Libertatea încă este importantă.

Un grup de creștini au pregătit scena pentru nașterea celei mai libere, prospere și mai spirituale națiuni de pe pământ. Totul se baza pe principii biblice.

Libertatea este povestea Evangheliei: ''Deci dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi. Rămâneţi tari în libertatea pe care Hristos ne-a oferit-o.''

Stire difuzata in Mapamond crestin 543 - decembrie 2014 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.