Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Cum a schimbat un accident viata unui jucator profesionist de golf

La vârsta de 18 ani, Lary Alford era un jucător de golf de top și juca cu campioni precum Tiger Woods. Visa să câștige campionate și trofee, dar acest vis a fost spulberat când un accident de mașină aproape l-a costat viața și l-a făcut să-și piardă brațul stâng.

'Am făcut o alegere proastă. În după-masa acelei zile de vineri am lipsit de la antrenamente și am fost să mă distrez cu câțiva prieteni. Mă aflam într-un Corvette, eram beat și conduceam cu peste 160km/h pe autostradă și m-am trezit câteva luni mai târziu. Mașina s-a învârtit de șapte ori. Mașina era decapotabilă, nu aveam centura pusă. Am zburat din mașină. Îngerii mei păzitori m-au făcut să ajung pe iarbă, pe o zonă mediană de 1 metru și jumătate', a afirmat Lary Alford, fost jucător de golf.

În perioada celortrei luni petrecute în spital, inima lui Larry s-a oprit de mai multe ori și a fost operat de peste 50 de ori. Pe lângă durerea fizică, Larry s-a luptat și la nivel emoțional întrebându-L pe Dumnezeu de ce a trebuit să i se întâmple așa ceva.

'Eram unul dintre cei 15 jucători de top în lumea golfului. Tocmai îl învinsesem pe Tiger Woods la un meci de departajare în California. Eram foarte încântat. În următoarele luni începusem să merg în turnee și să câștig. Primeam multe burse școlare', a afirmat Lary Alford.

mc 543 golf 02Deoarece își pierduse stima de sine în urma pierderii brațului, Larry a început să consume tot mai mult alcool și să aibă relații cu tot mai multe femei.

'Faptul că își pierzi un braț devine o problemă socială, dar și o problemă emoțională, spirituală. Astfel că mascam modul în care făceam față acestei situații. Ce alt mod mai bun aș fi putut găsi decât să mă îmbăt și să mă distrez cu femei? Partea grea urma când mă trezeam și mă confruntam cu faptul că aveam numai un braț', a afirmat Lary Alford.

Lucrurile acestei lumi nu l-au împlinit pe Larry, astfel că a început să-L caute pe Dumnezeu.

'În perioada liceului și a facultății nu L-am implicat niciodată pe Dumnezeu în viața mea. Un creștin matur care ascultă de Dumnezeu va fi binecuvântat. Ascultarea aduce binecuvântare. Acesta a fost momentul schimbării mele', mărturisea , a afirmat Lary Alford.

Având o nouă perspectivă asupra vieții, Larry a început să se roage ca să se poată întoarce pe terenul de golf. Răspunsul l-a găsit prin cei de la Muilenburg Prosthetics.

'Am apucat o crosă de golf și am luat o amprentă după mâna mea în timp ce țineam crosa de golf. Apoi, am umplut mâna și am făcut-o foarte puternică și i-am atașat înăuntru o proteză de genunchi pentru bebeluși care să ajute la mobilitatea ei și la rotație', a afirmat Ted Muilenberg, patron Muilenburg Prosthetics.

mc 543 golf 05Pentru a atașa brațul Larry folosește o mânecă din silicon pe care o fixează cu o bandă velcro. Designul creează o mișcare de apucare perfectă. După ce crosa se strânge, articulația mâinii se mișcă cu ajutorul unei proteze de genunchi pentru bebeluși pusă în poziție inversă.

Astăzi, Larry călătorește pentru a-și împărtăși povestea și mesajul credinței. De asemenea, ajută și la strângerea de bani pentru diferite cauze caritabile provocându-i pe alți jucători de golf. Astfel, și-a dobândit porecla: 'banditul fără un braț'.

'Nu știu de ce mi se spune așa, dar m-am obișnuit. Organizez evenimente cu scop caritabil în lumea întreagă. Angela, te provoc, chiar acum, să vii cu mine pe terenul de golf. Dacă nu poți să învingi un om micuț ce are un singur braț, atunci poate că mai e nevoie de antrenament', a afirmat Lary Alford.

mc 543 golf 04'Larry se numește pe el însuși 'banditul cu un singur braț' deoarece a provocat 150 de jucători în cadrul a 2500 de turnee de golf. O să accept provocarea și o vom face chiar acum', spunea Angela Zatopek.

S-au pregătit pentru partida de golf. A fost nevoie de câteva runde pentru încălzire. Au încheiat la egalitate.

Larry continuă să călătorească dorind ca povestea sa să-i inspire pe alții.

'Durerea încă a mai rămas în creier, în față, în mână, în tot corpul? Da, dar toată lumea suferă, într-un fel sau altul. Simt că am fost salvat pentru toți cei care au avut parte de accidente și și-au pierdut un membru. Dumnezeu m-a pus în viața lor ca să-i încurajez că pot merge înainte, că pot reuși', mărturisea Lary Alford.

Larry spunea că pentru a învinge greutățile trebuie să ai credință și atitudinea potrivită.

Stire difuzata in Mapamond crestin 543 - decembrie 2014 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.