Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Bucurie: Biblia tradusa in limba tribului Hupla

Dansul și cântecul au început când membrii triburilor s-au adunat lângă mica pistă de aterizare din Papua, Indonezia.

Suntem aici ca să sărbătorim finalizarea Bibliei în limba tribului Hupla. Este ceva extraordinar pentru noi. Am colaborat cu misionari care au lucrat ani la rândul la traducerea acesteia. E atât de minunat că putem să fim alături de ei ca să celebrăm evenimentul, spunea Mike Brown, pilot.

mc 550 hupla 03În ultimii 40 de ani, Brown și alți piloți au dus echipa de misionari care se ocupa de traducere pe pista de aterizare din Soba. Unul dintre pasageri era Sue Trenier, o misionară irlandeză. Ea i-a ajutat pe membrii tribului să traducă Vechiul Testament.

'Ne aflăm deasupra pistei de aterizare din Soba. Primul avion care a aterizat aici a fost în anul 1968. Mare parte din cei 3000 de membrii ai tribului Hupla sunt ocupați: sapă gropi în care pregătesc porcii pentru a fi prăjiți. O să aibă un serviciu religios. O să-L laude pe Dumnezeu. O să cânte. Sunt diferite grupuri din diferite biserici. Ceea ce vedem aici este o sărbătoare în stilul tribului Hupla', spunea Sue Trenier, misionară.

mc 550 hupla 01A fost nevoie de peste 200 de porci prăjiți ca să hrănească mulțimea. Sulițele pe care aceștia le poartă cu ei sunt adevărate, dar după ce au primit Evanghelia, în urmă cu 50 de ani, au încetat să le mai folosească în lupte. Noul Testament a fost tradus în limba lor și biserica nou-formată a început să crească. În cadrul acestui eveniment au fost botezate 26 de persoane. Punctul culminant al sărbătorii a fost distribuirea Bibliei în limba tribului Hupla.

'Acest grup de oameni are de ceva vreme Noul Testament tradus în limba lor. Această zi este unică deoarece povestea devine completă prin traducerea Vechiului Testament. Sunt foarte bucuros când mă gândesc că aceștia vor putea să vadă întreaga poveste a salvării care începe cu Genesa', a afirmat David Holsten, pilot.

Primele biblii au fost oferite unui tânăr, ca reprezentant al tinerilor, unei femei care reprezentantă a femeilor și unui om în vârstă, în cinstea celor care au așteptat atâția ani ca să vadă traducerea completă a Bibliei în limba lor.

'Kenuel este fiul unuia dintre translatori', spunea Sue Trenier.

mc 550 hupla 05'Liderul nostru a luat de dimineață Bibliile și a venit în locul unde dormeam. Am avut un moment devoțional citind din Biblie. Acum voi putea să învăț mult mai multe din Cuvânt. Voi putea să citesc împreună cu frații mei din Cuvânt', a afirmat Kenuel.

Traducerea Bibliei în limba tribului Hupla a fost susținută de Societatea Biblică Indoneziană. Conform celor spuse de cei de la Organizația Wycliffe mai sunt încă 1 800 de limbi în care trebuie tradusă Biblia.

Stire difuzata in Mapamond crestin 550 - ianuarie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.