Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Lucrarea VineArts: ''Vorbesc cu Dumnezeu in timp ce creez''

Jessie Nilo a fost o artistă pasionată dintotdeauna. Este o dragoste pe care a vrut să o împărtășească cu cei de la biserica Vineyard Boise.

Pe atunci eram la Facultatea de arte și în timp ce creșteam din punct de vedere artistic, golul din inima mea creștea deoarece mă dezvoltam din punct de vedere spiritual într-un anumit loc și din punct de vedere artistic într-un alt loc. Cele două lumi nu se intersectau. Mă simțeam puțin frustrată pentru că nu puteam să vorbesc despre Dumnezeu cu prietenii mei artiști și nu puteam să vorbesc despre artă cu prietenii mei de la biserică, spunea Jessie Nilo, artistă.

Astfel că s-a gândit să înceapă o lucrare pentru artiștii din biserică, lucru despre care recunoaște că nu știa foarte multe:

'Sincer, nu am știut prea multe. Știam doar că putem să vorbim despre lucruri importante pentru noi. Vedeam că cele domenii ale vieții noastre puteau să se intersecteze. Era singurul lucru pe care îl aveam. Mă gândeam că puteam să facem și niște afișe pentru Școala duminicală.'

mc 550 arta 02De atunci au trecut zece ani. Astăzi, Nilo conduce lucrarea 'Vinearts' a bisericii, care cuprinde un studio și o galerie de artă. Artiști profesioniști sau amatori sunt încurajați să exploreze și să-și dezvolte creativitatea dată de Dumnezeu prin ateliere de creație și alte oportunități oferite de Dumnezeu. Acest decor a fost pictat de un grup de artiști în devenire.

'Acesta este un loc al siguranței, al creșterii spirituale și Îl avem pe Isus în centru. Duhul Sfânt este cel care ne inspiră și suntem conectați la El. El este cel care ne dezvoltă creativitatea, ca indivizi', spunea Jessie Nilo, artistă.

mc 550 arta 03'Această galerie de artă se găsește în interiorul clădirii bisericii 'Vineyard'și prezintă lucrările artiștilor din biserică, dar și din afara ei. Scopul acesteia este de a-i încuraja pe oameni să contempleze la viață și să-L slujească pe Dumnezeu, Cel mai măreț creator. Sherry Cofield spunea că această lucrare a ajutat-o să găsească vindecarea unui trecut în care a fost abuzată. Astăzi, folosește aceleași instrumente ca să-i ajute și pe alții să primească vindecare', spunea Charlene Aaron.

'Pentru mine nu a fost vorba numai despre artă, ci despre relație și despre dragoste. Arta implică ceva ce îi face liberi pe acești oameni și încep să vorbească despre viețile lor, despre problemele lor și apoi, putem să vorbim despre dragoste. Acum, când creez, sunt mult mai liberă în arta mea. În timp ce creez am o conversație cu Domnul', a afirmat Sherry Cofield, artistă.

'Este un tărâm al creativității. Oamenii care au suferit, cei care se confruntă cu depresia sau cu anumite dependențe pot să găsească aici mângâiere și vindecare. Aici sunt oameni grijulii, cărora le pasă, care pot să petreacă timp cu tine când vii aici', spunea Jessie Nilo, artistă.

mc 550 arta 04Lucrarea 'Vinearts' reunește fotografi, pictori și alți artiști. Lucrarea a fost o mare atracție pentru Brad și Debbie Keith, care s-au mutat din California doar ca să fie parte din lucrare. Deși arta i-a determinat să vină aici, aceștia spun că atmosfera spirituală a avut cel mai mare impact.

'Aici se fac studii biblice, astfel că nu este vorba numai despre artă', spunea Brand Keith, artist.

'Când am ajuns aici, am întâlnit noi artiști și ne-am simțit ca acasă. Am împachetat și ne-am mutat. De când am venit aici suntem foarte fericiți și nu am privit niciodată înapoi', spunea Debbie Keith, artistă.

Nilo spunea că lucrarea îi implică și pe cei din afara bisericii. Aceștia sunt întâmpinați cu multă dragoste:

'De multe ori aceștia își doresc să vină la biserică și să cunoască mai mult. Dacă nu se întâmplă asta, nu este nicio problemă. Încă ne au pe noi. Cine altcineva se roagă pentru acești oameni?'

Stire difuzata in Mapamond crestin 550 - ianuarie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.