Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Papa Francis a vizitat Filipine

Una dintre primele vizite pe care Papa Francisc le-a făcut în Filipine a fost în Tacloban, regiunea devastată în urmă cu un an de taifunul Haiyan. Vizita a fost mai scurtă din cauza unei furtuni tropicale. Papa Francis a fost criticat chiar înainte de a ajunge acolo deoarece a afirmat că atacul terorist de la Charlie Hebdo a avut loc din cauza faptului că musulmanii au fost jigniți prin caricaturile publicației. Pontiful a spus că libertatea de exprimare este un drept fundamental, dar oamenii nu ar trebui să abuzeze de el provocând sau insultând religia celorlalți. Odată ajuns în Manila, a apărat puternic căsătoria tradițională afirmând că există forțe puternice care amenință să distrugă planul lui Dumnezeu cu privire la creație. Acesta spunea despre căsătoria între persoane de același sex că este o amenințare pentru familie și pentru societate. O altă amenințare în ce privește unitatea familiei este avortul.

mc 551 papa 02'Protejați-vă familiile. Respectați viața, proclamați caracterul sacru al vieții umane de la concepere până la moarte', afirma Papa Francisc.

Comentariile Papei Francisc au fost considerate ca având o natură politică și fiind puțin controversate. În ultimele sale zile petrecute în Manila, le-a spus miilor de oameni că trebuie să-și trăiască credința având milă, compasiune și fiind smeriți. Pentru a fi buni creștini, filipinezii trebuie să-L întâlnească pe Hristos, să învețe să plângă și să-i ajute pe cei în nevoie. Președintele Consiliului Bisericilor Evanghelice din Filipine a sugerat că mesajul Papei este valabil și pentru cei care nu sunt catolici.

'Noi, evanghelicii, putem să beneficiem în urma acestui lucru. Pentru o perioadă lungă, ne-am trăit credința în ascuns. Acum este momentul să ne exteriorizăm credința', spunea episcopulCesar Punzalan, Consiliul Bisericilor Evanghelice:

Probabil că unul dintre momentele memorabile a fost la ultima cuvântare a pontifului. 6 milioane de oameni s-au adunat în parcul Rizal pe timp de ploaie. Acolo, un fost copil al străzii l-a întrebat pe Papa Francisc de ce permite Dumnezeu să sufere copiii. Acesta i-a răspuns că există anumite realități care pot fi văzute numai prin ochii care au fost curățați de lacrimi. Papa Francisc le-a cerut oamenilor să vadă copiii ca pe un dar.

mc 551 papa 04'Trebuie să ne pese de tinerii noștri, să nu permitem ca să li se fure speranța și să fie condamnați să trăiască pe stradă', afirma Papa Francisc.

Papa Francisc va rămâne în istorie prin prima sa vizită în Statele Unite din luna septembrie pe care o va face în orașul care poartă un nume semnificativ: Philadelphia, orașul iubirii frățești.

Stire difuzata in Mapamond crestin 551 - februarie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.