Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Are activismul pro-viata vreun efect?

Lideri pro-viață au anunțat că pe parcursul anului accentul va fi pus pe faptul că avortul provoacă suferință. În America, avortul are peste 56 de milioane de victime- copii, dar implicațiile sunt mult mai mari. Georgette Forney a avortat un copil când avea vârsta de 16 ani și chiar și după 39 de ani încă mai suferă din această cauză.

'Nu este ceva se întâmplă într-o cameră și rămâne acolo. Nu e ca și atunci când îți scoți un dinte și te comporți ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Este o traumă, este ceva ce-ți schimbă viața, atât viața ta, cât și viața celor de lângă tine', mărturisea Georgette Forney.

Cum a fost și în cazul fiicei sale. Aceasta a rămas îngrozită, la vârsta de opt ani, când a aflat că sora ei mai mare a fost omorâtă.

mc 551 viata 02'Fetița mea de opt ani știa că nu este ceva normal. Nu conta dacă era legal sau ilegal. Acest lucru a influențat și viața ei', mărturisea Georgette Forney.

Acea fetiță nu a putut să renunțe la sora ei nenăscută care s-ar fi numit Elizabeth.

'A început să aibă un fel de relație imaginară cu Elizabeth. Relația a durat mai mulți ani pentru că întotdeauna și-a dorit o soră mai mare', mărturisea Georgette Forney.

Kevin Burke, implicat în proiectul 'Gata cu tăcerea', a aflat de la consilierul unei închisori de maximă securitate cât de mulți dintre cei care ar fi putut fi tați și-au pierdut controlul în urma avortului.

mc 551 viata 04'90% dintre deținuți au trecut prin experiența avortului. Mulți dintre ei au împărtășit că evenimentul a fost parte din procesul care i-a împins înspre crimă', spunea Kevin Burke, consilier în închisoare.

Burke spunea că mânia poate duce la tot felul de probleme:

'Relații distructive, comportament abuziv, comportamente impulsive, care presupun un risc.'

Janet Morana știe din proprie experiență cât de devastați pot să fie bunicii:

'Fiica mea a făcut două avorturi fără să-mi spună. Știa că sunt pro-viață și că poate să vină la mine, dar nu a vrut să mă dezamăgească. Sufăr din cauza pierderii nepoților mei.'

Liderul organizației Preoți pentru Viață afirmă că nu numai familia este afectată.

'Pot fi și prietenii care au ajutat-o să facă avortul sau chiar medicul care a efectuat avortul, asistentele, și chiar și militanții provita care nu reușesc să salveze acea viață. Acest lucru doare', spunea părintele Frank Pavone.

mc 551 viata 03Marjorie Dannenfelser spunea că militanții pro-viață consideră că avortul a salvat societatea de cei pe care naziștii îi numeau 'nefolositori'- milioane de tineri neproductivi care ar fi consumat resursele de hrană.

'Aceștia considerau copiii ca pe niște tufișuri și anumite părți ale societății trebuiau curățate pentru ca ceilalți să poată să mănânce bine și să trăiască păstrând o anumită distanță față de restul', spunea Marjorie Dannenfelser.

'Gândiți-vă la toți copiii care au fost avortați. Peste 50 de milioane. Ar fi ajuns să muncească și să ajute societatea. Poate că guvernul ar fi mers mai bine și nu s-ar fi ajuns la cădere economică pentru că aceștia ar fi fost niște cetățeni productivi', a afirmat Janet Morana.

'Întrebarea e: ne permitem să nu avem acest copil ținând cont de ceea ce acesta ar urma să fie și să facă?', întrebare pusă deMarjorie Dannenfelser.

Dannenfelser consideră că fiecare copil avortat ar fi putut contribui la ceva important pentru lume:

'Știm că fiecare copil a fost creat cu un scop. Multe dintre aceste scopuri nu vor putea fi împlinite de nimeni altcineva.'

 Stire difuzata in Mapamond crestin 551 - februarie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.