Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Politia lupta impotriva traficului de carne vie alaturi de niste parteneri neobisnuiti

Frumusețea orașului Chicago atrage peste 40 de milioane de vizitatori pe an. Orașul are peste 200 de teatre, un cartier comercial cu magazine sofisticate și 40 de kilometri amenajați pentru recreere pe marginea lacului. Dar toată această frumusețe atrage cu sine și o parte mai puțin frumoasă în ce privește orașul. Poliția din Chicago lucrează pentru a rezolva cazurile a peste 220 de persoane dispărute. Majoritatea sunt copii traficați pentru sex.

'Îmi doresc să-i salvez pe acești copii. Îi găsim în condiții groaznice: deshidratați, li se văd coastele, fără încălțăminte, cu ochii roșii, cu urme de abuz pe trup', a afirmat Andrew Holmes, Morrison Security:

Pentru a lupta împotriva acestui val ai nevoie de mai mult decât o armă sau o uniformă. Ai nevoie de o perspectivă strictă. Aici intervin Andrew Holmes, activist, și Carlos Rodriguez, un fost polițist.

'Când suntem pe stradă, lucrăm alături de Departamentul de Poliție din Chicago, le oferim informații. Aceștia știu că este vorba despre copii. Un ofițer de poliție este nevoit să dea foarte multe telefoane. Copiii sunt un subiect sensibil', a afirmat Carlos Rodriguez, fost polițist.

Ambii lucrează ca detectivi pentru firma Morrison Security.

mc 551 trafic 02'Se potrivește cu descrierea unei fete de 14 ani care a dispărut', spunea Carlos Rodriguez.

Aceștia se luptă pentru a salva victimele traficului sexual.

'Carlos și Andrew sunt vedetele acestei acțiuni. Sunt ca niște eroi pentru mine. Întotdeauna le spun lucrul acesta', spunea Sean Morrison, Morrison Security.

Sean Morrison deține această afacere. Acesta nu le cere nimic familiilor victimelor pentru munca pe care o depune:

'Se pare că am fost chemați să facem asta. Sunt oameni care ne întreabă de ce facem asta. Întotdeauna le răspund cu o întrebare: Dacă noi nu o facem, atunci cine?'

'Avem un centru telefonic. Sunt mulți care ne sună pentru că evită să sune la poliție din cauză că se tem', spunea Carlos Rodriguez.

În timpul vizitei reporterilor au primit un telefon prin care este anunțată dispariția unui tânăr de 16 ani. După ce aceștia au vorbit cu cei de la poliție s-au uitat peste reclamele online.

'Când ne sună cineva să ne spună că i-a dispărut copilul nu îi spunem că îl vom contacta ziua următoare. Lăsăm la o parte orice alt lucru și ne ocupăm de caz', a afirmat Sean Morrison, Morrison Security.

La numai o zi după ce au primit acel apel telefonic, Carlos și Andrew au localizat-o pe tânăra ce dispăruse. Într-o casă părăsită, în partea de sud a orașului...

mc 551 trafic 03'Aici avem un pat. Aici vin ca să doarmă noaptea. Suntem mereu activi. Întotdeauna există persoane care trebuie salvate. Faptul că am reușit să o duc înapoi familiei ei înseamnă foarte mult pentru mine. Este ceva glorios. Rugăciunile mele au fost ascultate', descria Andrew Holmes, Morrison Security.

Andrew a dus-o pe tânără ca să se întâlnească cu unchiul ei.

'Cum mă simt acum? Mă simt binecuvântat. Fiica mea a absolvit ieri școala și este o binecuvântare faptul că mi-am găsit nepoata', mărturisea Meldan Langfor, unchiul victimei.

Acest sfârșit frumos este unul dintre cele peste 85 de cazuri rezolvate de această firmă.

'Prima noastră misiune este să-i salvăm pe acești copii și să-i ducem înapoi la familiile lor sau într-un mediu unde sunt în siguranță. A doua noastră misiune este să oferim educație', spunea Sean Morrison, Morrison Security.

'Tot ce vedeți aici e personal. Există limite', spunea Andrew Holmes, Morrison Security.

Câteva ore mai târziu, Andrew se îndreapta din nou înspre partea de sud a orașului. De data aceasta îi avertiza pe tinerii unei biserici cu privire la pericol.

'Nu am știut că se întâmplă așa ceva chiar aici', a afirmat Titus Lee, pastor.

Pastorul Titus Lee îi învață pe copiii și pe adulții din biserica sa. Studiul biblic de miercuri seara a fost înlocuit cu un seminar despre traficul sexual:

'Dacă biserica nu spune nimic, putem să pierdem și mai mulți tineri. Trebuie să ne facem auziți, trebuie să acționăm.'

mc 551 trafic 04Pastor și tată a două tinere, Titus Lee spunea că este mult mai atent la ceea ce vede:

'Acum, când văd o tânără care e singură pe stradă, care are privirea în pământ, mă întreb dacă este una dintre acele tinere. Mă întreb dacă are o casă, dacă este racolată de cineva sau se îndreaptă înspre asta în cazul în care nu intervine cineva. Mă întreb cu cine ar putea să vorbească atunci când le văd cu telefonul în mână. Aceasta este realitatea. Printre aceste victime se poate să fie și persoane din comunitate, din biserică.'

În timp ce firma Morrison Security a salvat mai multe victime din zona bisericii, sunt multe altele care așteaptă să fie salvate și din alte zone.

'Spectrul victimelor este variat: unele au studii, altele nu, unele lucrează. Pot fi copii, nepoți ai celor care lucrează în poliție', spunea Sean Morrison, Morrison Security.

Traficul uman este asemeni unui tren de mare viteză. Se mișcă mai repede decât poliția. Se spune că acesta s-ar putea să ajungă pe primul loc, înaintea traficului de droguri.

 Stire difuzata in Mapamond crestin 551 - februarie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.