Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

S-a descoperit cea mai veche carte evreiasca de rugaciuni

Textul evreiesc, vechi de 1200 de ani poate fi văzut la muzeul Bible Lands din Ierusalim.

Atinge inima și sufletul fiecărui evreu de pretutindeni din Israel, de pretutindeni din lume, deoarece este cel mai vechi document cunoscut, document scris al unei cărți de rugăciuni, spunea Amanda Weiss, directoarea muzeului Bible Lands.

Reporterii CBN au avut șansa de a privi cartea de rugăciuni în privat chiar atunci când a ajuns pentru expoziție.

Aceasta face parte din patrimoniul lor. Suntem entuziasmați să putem să o studiem mai mult, deoarece ne permite să aflăm mai multe despre tradițiile lor, a afirmat Steve Green, președintele muzeului Bible Lands.

Cartea de rugăciuni va face parte dintr-o expoziție mai amplă numită 'Cartea Cărților', care cuprinde unele dintre cele mai importante texte biblice văzute vreodată în Israel. Majoritatea exponatelor provin de la familia Green care deține una dintre cele mai mare colecții de artefacte biblice din lume. Trasează calea cuvântului scris de la manuscrisele de la Marea Moarta la Biblia Gutenberg și chiar mai departe.

mc 551 carte 02'Ne spune despre rădăcinile istoriei poporului evreu, pe care în mod evident s-a clădit baza creștină, Scriptura evreiască', afirmat Steve Green.

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a văzut cartea antica înainte să fie expusă și a devenit unul dintre puținii oameni care au citit vreodată din ea. Directoarea muzeului, Amanda Weiss, a spus că această carte a fost datată din anul 820 și încă mai sunt multe de învățat din ea.

'Știm cu siguranță că provine din Orientul Mijlociu', spunea Amanda Weiss, directoarea muzeului Bible Lands.

mc 551 carte 03Compilația de 50 de pagini a fost scrisă de patru scribi. Bazată în mare parte pe cartea Psalmilor și alte cărți. Este aceeași rugăciune pe care o spun evreii din jurul lumii dimineața. Rugăciuni cum ar fi: 'Binecuvântat să fie Domnul Dumnezeul lui Israel, din veci în veci și toți să spună: Amin, Aleluia !'

'Îi ajută să înțeleagă mai multe despre rădăcinile lor', a spus Steve Green, președintele muzeului.

Interesul la expoziția 'Cartea Cărților' a fost copleșitor.

'Nu am avut niciodată experiența unei expoziții apreciate așa de mult la nivel internațional de fiecare participant', spunea Amanda Weiss, directoarea muzeului Bible Lands.

Având în vedere starea lumii de astăzi, Green spunea că mesajul Bibliei este mai important ca niciodată.

'Nu este o zi mai bună ca astăzi în care oamenii să vadă această carte. Când ai o carte care spune că rezumatul acestei cărți este să-L iubești pe Dumnezeu și să ne iubim unii pe alții, cred că este un mesaj pentru lumea contemporană și a fost un mesaj pentru lume încă de la început', a afirmat Steve Green, președintele muzeului.

Stire difuzata in Mapamond crestin 551 - februarie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.