Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Post-Charlie Hebdo: va avea loc un razboi civil in Franta?

Supraviețuitorii Holocaustului s-au adunat pentru ce-a de-a 70 aniversare a eliberării de la Auschwitz. Acești oameni care au experimentat antisemitismul încă de când erau copii, acum, la sfârșitul vieții, se confruntă cu o perioadă în care mulți europeni vor să ucidă din nou evrei.

Evreii din Franța s-au simțit drept o țintă de mult timp. Crimele care au avut loc într-un supermarket ce vindea produse cușer nu au făcut decât să confirme cea mai mare teamă a lor. Mulți dintre ei vor fi nevoiți să plece.

Unii au spus că atentatele teroriste asupra publicației ''Charlie Hebdo'' și asupra supermarketului reprezintă atentatul terorist din 11 septembrie al Franței. America, cu siguranță, s-a schimbat după atentatul din 11 septembrie. Încă nu este evident dacă și Franța s-a schimbat. S-au făcut arestări și mai mulți soldați și polițiști au fost dispuși în poziție de luptă. Corectitudinea politică încă este bine înrădăcinată în Franța încât dacă îndrăznești să spui ceva împotriva imigrării musulmanilor, vei fi catalogat drept rasist și riști să ți se încheie cariera. Comentatorul francez Eric Zemmour a fost concediat în luna decembrie deoarece a afirmat că musulmanii ar trebui să fie deportați pentru evitarea ''haosului și a unui război civil''. Zemmour a scris cartea ''The French Suicide'' în care vorbește despre cum este distrusă Franța. Ne-am fi dorit să-i luăm un interviu, dar agentul de presă ne-a spus că acesta se ascunde din cauza amenințărilor cu moartea. Un marș de protest organizat de un grup anti-islamizare, la o săptămână după ce au avut loc crimele, a fost interzis de poliție. Chiar și liderul de extremă dreaptă Marine Le Pen și-a ales cu grijă cuvintele când a vorbit despre Islam. Aceasta a avut mai multe conflicte cu consilierul ei pentru politică externă, Aymeric Chauprade, care ne-a oferit un interviu în exclusivitate. Chauprade a deranjat-o pe Le Pen când a afirmat că Franța este în război cu anumiți musulmani și se află în pericol din cauza unei a cincea coloane formată dintr-un milion de musulmani radicali din Franța.

''Problema mai gravă decât această rețea teroristă este faptul că o mare parte dintre musulmanii din Franța sunt de acord cu jihadul și cu Islamul radical. Nu spun că toți musulmanii sunt violenți. Ceea ce vreau să spun este că violența se regăsește în textele sacre ale Islamului'', a afirmat Aymeric Chauprade, lider de extremă dreaptă.

mc 533 hebdo 02Lumea a văzut milioane de francezi care au ieșit în stradă ca să spună: „Eu sunt Charlie”. Aceștia și-au arătat sprijinul față de libertatea de exprimare în fața terorii musulmane. Conservatorii din Franța au văzut altceva: ipocrizie. Aceiași lideri francezi care au mărșăluit pentru libertatea de exprimare, nu permit libertatea de exprimare critică la adresa Islamului, cu excepția câtorva caricaturi ale publicației ''Charlie Hebdo'', și au creat politici care le-au permis extremiștilor musulmani să se înmulțească în Franța.

''Nu avem libertatea să spunem că cei care au participat la marș sunt responsabili pentru ce s-a întâmplat'', spunea Jean Robin, autor francez, jurnalist, editor.

Autorul francez, jurnalist și editor, Jean Robina afirmat că guvernul a cauzat aceste atacuri prin faptul că a fost mai dur cu criticile făcute la adresa Islamului, decât la adresa musulmanilor.

''Cei care sunt responsabili pentru aceste atacuri sunt cei care acum mărșăluiesc pentru libertatea de exprimare pe care au reprimat-o ani la rândul'', mărturisea Jean Robin, autor francez, jurnalist, editor.

Când scriitorul francez Renaud Camus a fost întrebat despre angajamentul guvernului francez cu privire la libertatea de exprimare, acesta a râs.

''Guvernul nu a protejat libertatea de exprimare. În ultimii 40 de ani, dorința guvernului a fost să acuze libertatea de exprimare cu privire la principalul subiect: înlocuirea populației, lucru total interzis în media. Nu ți se permite să vorbești despre asta'', mărturisea Renaud Camus.

Camus a fost interzis în presa franceză din cauza avertizărilor sale cu privire la Islam. Lipsa de dorință a guvernului francez sau incapacitatea de a se ocupa de problema imigrării musulmane și a radicalismului asigură faptul că vor mai exista și alte atacuri ca cele de la ''Charlie Hebdo'' și de la supermarket. Cei cărora le-am luat interviu vorbeau despre un război civil.

''Văd că se apropie un război civil și nu sunt un profet. Este evident. Este Libanul'', spunea Jean Robin, autor francez, jurnalist, editor.

'''Un război civil'' este o exprimare greșită. Nu o să fie nimic civil în acel război'', spunea Renaud Camus.

mc 533 hebdo 03Ar fi trebuit să fie un semnal de alarmă pentru Franța. Nu este sigur că Franța va face tot ce e necesar pentru a împiedica următorul atac.

''Trebuie să luptăm foarte ferm, foarte strict împotriva islamizării societății franceze. Există un proces de islamizare pe care trebuie să-l oprim'', spunea Aymeric Chauprade.

În momentul de față, cea mai vândută carte din Franța este ''Submission''. Povestea are loc în viitor când Franța are un președinte musulman și femeile încep să-și acopere capul cu văl. A fost lansat, din coincidență, în ziua în care a avut loc și masacrul de la ''Charlie Hebdo''.

În Franța predomină teamă că vor fi tot mai multe atacuri ca acestea pentru că sunt prea mulți musulmani jihadiști în țară pentru a-i opri pe toți.

Stire difuzata in Mapamond crestin 553 - februarie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.