Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Marturia medicului care a supravietuit virusului Ebola

În urmă cu patru luni, medicul Rick Sacra se lupta pentru viață într-un spital din Nebraska. Misionarul a contractat virusul Ebola în timp ce făcea voluntariat în Liberia iar răspândirea virusul atingea punctul culminant. Rick și soția sa, Debbie, își amintesc cum a fost când s-a îmbolnăvit.

Atenția mea era concentrată la Dumnezeu. Spuneam rugăciunea Tatăl nostru de mai multe ori pe zi și mai tot timpul plângeam când o rosteam, ărturisea Rick Sacra, medic.

Debbie își amintește cum împărtășeau din Scriptură în conversații pe Skype. Amândoi își puneam încrederea în Domnul:

'Înveți să te încrezi și mai mult în Dumnezeu. Înveți că El este în control și că este bun.'

Familia Sacra nu e străină când vine vorba de Africa de Vest. Acolo și-au crescut copiii și au slujit ca misionari în Liberia timp de 15 de ani. Recent, situația familiei i-a adus înapoi acasă în Holden, Massachusetts. Doctorul Sacra continuă să slujească mergând în Africa de câteva ori pe an. La doar câteva săptămâni după ce și-a revenit în urma virusului Ebola... împachetează și se întoarce.

mc 522 medic 03Doctorul Sacra probabil că este echipat într-un mod deosebit pentru a se întoarce în Liberia. Pentru că a supraviețuit, acesta este considerat ca fiind imun în fața virusului mortal cu care s-a luptat cândva.

'Au fost situații în care cineva care a fost bolnav din cauza virusului Ebola, dar care a supraviețuit, și care a intrat din nou în contact cu virusul nu a mai fost afectat de acesta. Cred că e valabil faptul că dobândești imunitate în fața lui', mărturisea Rick Sacra, medic.

Pastorul doctorului Sacra, Tom Curtis, spunea că lupta acestuia cu virusul Ebola a ajutat la creșterea credinței congregației în anul ce a trecut și a adus unitate în rândul bisericilor din zonă prin rugăciune. Membrii de la 'Holden Chapel' se bucură că acesta se va întoarce.

'Nu ar avea niciun sens pentru noi dacă nu ar face-o pentru că nu e genul acela de persoană. El este foarte curajos, smerit și darnic', spunea Tom Curtis.

mc 522 medic 04Doctorul Sacra va lucra timp de o lună într-un spital din Monrovia, capitala Liberiei. Se mai gândește și la alte călătorii pentru anul în curs. Timpul potrivit este strategic deoarece Africa de Vest are nevoie disperată de medici. Ani la rândul, zona a trecut printr-un exod al medicilor specialiști care-și doreau un salariu mai bun și condiții de muncă în afara granițelor. Acest lucru și moartea a aproape 500 de medici odată cu izbucnirea virusului Ebola a paralizat un sistem care era deja fragil. Viziunea doctorului Sacra este să se întoarcă în Liberia cu normă întreagă și să instruiască o nouă generație de medici care să fie echipați pentru a-și practica meseria și pentru a-și împărtăși credința. Familia Sacra a rămas uimită în fața oportunității de a-și împărtăși credința pe parcursul acestui an.

'Dumnezeu are modul Lui de a face asta. El poate să schimbe ceva rău în ceva bun', mărturisea Rick Sacra, medic.

Dorința lor este: să nu mai existe nicio victimă a virusului Ebola în Africa, să aibă o echipă puternică de medici care să împlinească atât nevoile fizice, cât și cele spirituale și să ajute la reconstruirea zonei care a suferit pierderea a sute de vieți omenești.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 552 - februarie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.