Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Revolutia digitala ajuta la raspandirea Scripturii in lumea intreaga

Trei bărbați care au în comun pasiunea lor pentru Biblie. Fiecare dintre ei are un rol important pentru a face posibil ca fiecare om să aibă acces la Scriptură. Bob Creson, director al Wycliffe Bible Translators, spunea că traducerea Bibliei în cele 69 de limbi este pe cale să aibă loc. Acest copac de la centrul din Orlando prezintă cum arată acest proiect.

``Aproape o treime dintre acestea nu mai au nevoie de muncă, o treime sunt în procesul de traducere și aproape o treime, în jur de 1 800, nu au niciun verset tradus``, spunea Bob Creson, director al Wycliffe Bible Translators.

Datorită inovațiilor tehnologice, pentru o primă traducere nu mai este nevoie de 40 de ani de muncă.

``Situația s-a schimbat și acum traducerea Noului Testament durează în jur de 10 ani sau chiar și mai puțin``, spunea Bob Creson, director al Wycliffe Bible Translators.

Mart Greena început munca sa de răspândire a Cuvântului când a văzut pasiunea unei persoane din Guatemala după ce a așteptat 40 de ani ca să poată țină în mână Scriptura.

``Mă întrebam dacă a fost o idee bună să investesc timp și bani pentru 30 000 de vorbitori ai dialectului jacaltec. Dar când Gaspar s-a dus să-și ia Biblia am văzut ceva extraordinar. Acesta a apucat Biblia având lacrimi în ochi. Din acel moment, pasiunea mea este să mă asigur că toată lumea are Cuvântul lui Dumnezeu în limba pe care o vorbește, în limba maternă``, spunea Mart Green, Every Tribe, Every Nation.

Creson își amintește și el de un moment asemănător cu câteva femei din Africa. Translatorul le-a citit povestea Paștelui și au început să plângă:

``Translatorul le-a întrebat de ce plâng și au spus că nu au mai auzit povestea până atunci. Acesta le-a spus că au mai auzit-o, dar dintr-o dată și-a dat seama că o auziseră numai în franceză, nu o auziseră și în limba lor maternă: yambetta.``

Aplicațiile biblice, precum You Version, îi ajută pe oameni să acceseze Biblia în câteva secunde, chiar și în țările în care Biblia este interzisă.

``În loc să porți Biblia cu tine și să-ți pui viața în pericol, poți să ai Biblia pe telefon``, spunea Mart Green, Every Tribe, Every Nation.

Bobby Gruenewald este creatorul aplicației You Version, care a fost descărcată de peste 150 de milioane de ori:

``Aplicația este folosită în absolut orice țară și teritoriu de pe planetă, inclusiv în locurile unde Biblia este interzisă și oamenii pot să moară dacă sunt prinși că au o biblie.``

Gruenewald și-a amintit de o femeie din Malaezia care și-a dat seama că în sfârșit poate să citească din Scriptură:

``Când era tânără, toate bibliile au fost arse. Ultima dată când a văzut o biblie în limba ei a fost în copilărie. Era bucuroasă pentru că aplicația nu poate fi arsă precum Biblia.``

Un beneficiu în plus: biblia video și audio îi poate ajuta pe oameni să învețe să citească.

``Oamenii fie citesc din Biblia ca și carte, fie de pe telefon în timp ce ascultă versiunea înregistrată și astfel învață să citească``, spunea Bob Creson, director al Wycliffe Bible Translators.

Dorința de a ajunge și la tineri este posibilă cu ajutorul tehnologiei.

``Împreună cu partenerii noștri am investit milioane de dolari în crearea unei aplicații care le este de folos copiilor. Suntem foarte bucuroși. Mă bucur pentru copiii mei că intră în contact cu Biblia în fiecare zi``, spunea Bobby Gruenewald, creatorul aplicației You Version.

Aplicația pentru copii schimbă mult modul în care aceștia se relaționează la Biblie. În unele cazuri are impact chiar și asupra adulților.

Cum a fost și cazul unui ateu care a spus că o facă tot ce e nevoie pentru ca fiica lui să învețe.

``Fiica lui voia să știe despre Dumnezeu, astfel că Biblia pentru copii a devenit o resursă pentru el. Este vorba despre un părinte ateu care își învață copilul despre Biblie folosind Biblia pentru copii. Este uimitor!``, spunea Bobby Gruenewald, creatorul aplicației You Version.

Între timp, Green și aliații săi ajută la răspândirea Cuvântului prin crearea unui site: Digital Bible Library și îi convinge pe cei care dețin drepturi pentru diferite traduceri ale Bibliei să le publice pe acest site.

``Când cineva vine cu ideea unui astfel de aplicații și are nevoie de toate aceste texte, nu trebuie să zboare peste tot în lume ca să le obțină``, spunea Mart Green, Every Tribe, Every Nation.

Acest lucru a permis ca aplicația You Version să ofere o mie de traduceri gratuite. Acest acces devine tot mai rapid.

``Uneori durează între șase luni și un an pentru o variantă tipărită. Cu ajutorul aplicației You Version poți să intri pe site-ul Digital Bible Library și să iei textul de care ai nevoie în aproximativ 20 de minute``, a afirmat Bob Creson, director al Wycliffe Bible Translators.

Scopul lui Mart Green este evident:

``Îmi doresc ca până în anul 2033, 95% din populația lumii să aibă întreaga Biblie, 99,9% să aibă un Nou-Testament și 100% să aibă cel puțin 25 de capitole.``

Imaginați-vă că fiecare om are o biblie, indiferent de limba pe care o vorbește. Oare acest lucru ar putea grăbi ziua când Evanghelia va fi vestită până la marginea lumii?

În Matei 24.14, Isus vorbește despre acea zi.

``Isus spunea că Se va întoarce după ce toată lumea va auzi Evanghelia. Prin asta grăbim venirea Domnului Isus. Cuvintele mele nu sunt o profeție, dar cred că lucrul acesta este adevărat``, a afirmat Bob Creson, director al Wycliffe Bible Translators.

``Există două lucruri veșnice: sufletul omului și Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă putem sădi Cuvântul lui Dumnezeu în oameni, atunci facem ceva ce va dura pentru veșnicie``, spunea Mart Green, Every Tribe, Every Nation.

Stire difuzata in Mapamond crestin 558 - martie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.