Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Egiptul: Statele Unite fac ''un joc dublu'' in ce priveste razboiul impotriva terorii

Întâlnirea de la Casa Albă dintre președintele Obama și liderii musulmani a stârnit agitație în Orientul Mijlociu, în special în Israel și în Egipt. Cauza revoltei este faptul că aceștia aveau legături cu Frăția Musulmană.

Cunoaștem istoria Frăției Musulmane. Știm cine sunt. Cum se poate ca Statele Unite, Administrația, președintele și Departamentul de Stat să primească ordine de la Frăția Musulmană?, se întreba fostul ambasador al Israelului în Egipt, Zvi Mazel.

Dintre cei 14 lideri care au participat, cel puțin trei reprezintă grupuri fondate de către Frăția Musulmană sau care au legături cu aceasta. Una este un lobby activ ce încearcă să convingă SUA să șteargă Hamas și Hezbollah de pe lista grupărilor teroriste și să pună Israelul pe listă. Un lider musulman folosește salutul Frăției musulmane în fața stemei Departamentului de Stat.

mc 559 fratia musulmana 03``Președintele Obama are o slăbiciune pentru Frăția Musulmană``, spunea fostul ambasador al Israelului în Egipt, Zvi Mazel.

Fondată în 1928, în Egipt, Frăția Musulmană a dus la crearea multor organizații teroriste, printre care Al-Qaida și Hamas. Organizația este acum interzisă în Egipt, însă Casa Albă refuză să numească grupul ca fiind terorist.

``Frăția Musulmană este motorul Islamului radical. Organizații precum Al-Qaida, SIIL, Boko Haram și altele, își bazează comportamentul pe învățăturile Frăției Musulmane``, spunea fostul ambasador al Israelului în Egipt, Zvi Mazel.

Între întâlnirea de la Casa Albă și cea de la Departamentul de Stat, Frăția Musulmană a publicat următoarea declarație: ``Este necesar ca toată lumea să fie conștientă că ne aflăm într-o nouă fază, când observăm lucrurile care ne slăbesc puterea, când înțelegem sensul jihadului și ne pregătim soțiile, fiii, fiicele și pe toți care au urmat calea noastră, pentru o luptă lungă și fermă, îndemnându-i la martiraj.`` Fostul ambasador al Israelului în Egipt, Zvi Mazel, spunea că îndemnul la jihad indică spre Occident, în special spre SUA.

``Se refereau la America, fiindcă, pentru Frăția Musulmană, America este dușmanul suprem. De ce ? Nu pentru că ea este America, ci pentru că America este simbolul democrației, iar democrația este o contradicție totală pentru Islam``, spunea fostul ambasador al Israelului în Egipt, Zvi Mazel.

mc 559 fratia musulmana 02Egiptul, un aliat strategic al SUA, condamna întâlnirile de la Washington.

``Frăția Musulmană se află în relații ostile cu Egiptul și cu celelalte țări, cum ar fi Arabia Saudită``, spunea fostul ambasador al Israelului în Egipt, Zvi Mazel.

Comentatorii egipteni învinuiau SUA că ar face un joc dublu, împiedicând războiul împotriva terorismului. Administrația SUA continuă să își pericliteze relațiile cu Egiptul domolind Frăția Musulmană. Frăția Musulmană încearcă să se întoarcă pe scena politică prin intermediul Americii și prin atacuri teroriste. Politica Americii pare să fie necinstită și nesigură. Administrația SUA spune că luptă împotriva acestor grupuri acasă, dar le susține peste hotare. Această întâlnire dovedește faptul că Washingtonul nu a renunțat la politica jocului dublu față de terorismul islamic. Deși acea întâlnire s-ar putea să nu fi fost în centrul atenției, efectele de peste hotare sunt evidente. Orientul Mijlociu a observat legătura dintre terorism și Frăția Musulmană, o revelație pe care trebuie să o aibă și liderii occidentali.

Stire difuzata in Mapamond crestin 559 - aprilie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.