Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Crimeea: prima aniversare a anexarii de catre Rusia

Crimeea celebrează prima aniversare a anexării sale de către Rusia.

Sunt foarte fericită. Inima mea e la fel de însorită precum vremea de afară. În sfârșit ne-am găsit locul în țara în care ne-am născut și unde ne dorim să fim, spunea o localnică.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a recunoscut pentru prima dată că a ordonat preluarea controlului asupra peninsulei și a fost pregătit pentru activarea forțelor nucleare în caz de nevoie.

Cei de la știrile CBN au fost în capitala Crimeei în ziua în care trupele rusești au atacat orașul. Drama care are loc în afara parlamentului din Crimeea, apare într-o vreme foarte nepotrivită pentru cei din Sudul Ucrainei. Un an mai târziu, liderii occidentali încă refuză să recunoască anexarea Crimeei de către Rusia, numind-o ``ocupație``.

mc 559 crimeea 02``Cu un an în urmă, în Crimeea a avut loc un referendum ilegitim, pe care Rusia l-a folosit drept pretext pentru anexarea Crimeei, lucru nepermis de reglementările internaționale``, a afirmat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al guvernului german.

Departamentul de stat american spunea că sancțiunile la adresa Rusiei vor continua până când Crimeea îi va fi înapoiată Ucrainei. Rușii spun că lucrul acesta nu se va întâmpla niciodată și spun despre Crimeea că ar fi patria lor.

Între timp, în afara teritoriului Crimeei, forțele NATO din șase țări, inclusiv din Statele Unite, iau parte la exerciții militare navele. Desfășurarea militară are ca scop liniștirea statelor baltice care se îngrijorează cu privire la următoarea mișcare a Rusiei, după anexarea Crimeei. Rusia a ripostat, alertând Flota de Nord din oceanul Arctic și lansând un exercițiu militar ce implică 45 de mii de soldați, cât și avioane de război și submarine. Putin spunea că plănuiește să cheltuiască peste 350 de miliarde de dolari pentru a reconstitui forțele de luptă ale Rusiei.

mc 559 crimeea 03Între timp, în Crimeea, în ciuda atmosferei de sărbătoare, economia peninsulei a stagnat. Presiunea unei ruble slabe și a sancțiunilor vestice a afectat multe dintre afaceri.

``Anul trecut am avut multe pierderi. Chiria a crescut și puterea de cumpărare nu a mai fost la fel de mare``, spunea Valelia, deținătoarea unei afaceri, Crimeea.

În ciuda izolării internaționale și sancțiunilor economice, mulți localnici pro ruși rămân sfidători.

``Credința noastră nu a fost clătinată în anul care a trecut. Nu regretăm nimic. Alegerea noastră a fost corectă. Am primit ceea ce ne-am dorit``, spunea Eugene, rezident, Sevastapol.

Stire difuzata in Mapamond crestin 559 - aprilie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.