Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Ce spun studiile despre adevarata rata a divortului?

Shaunti Feldhahn este o cercetătoare care a absolvit Universitatea Harvard și lucrează împreună cu soțul ei Jeff pentru a-i ajuta pe oameni în ce privește căsniciile și relațiile. La un moment dat, acest cuplu credea și afirma că majoritatea căsniciilor sunt nefericite și că 50% dintre ele ajung la divorț, chiar și în Biserică.

Nu știam. Eram pe scenă și prezentam fiecare dintre aceste statistici greșite, spunea Shaunti Feldhahn.

Opt ani mai târziu, i-a cerut asistentului ei să afle care este rata divorțului pentru a-l putea prezenta într-un articol. Nici Shaunti și nici asistentul ei nu a putut găsi care este rata. Lucrul acesta a dat naștere unei cercetări lungi pentru aflarea adevărului. A primit o revelație despre care vorbește în cartea sa: ``The Good News about Marriage``.

``În primul rând, probabil 20%-25% dintre căsnicii au ajuns la divorț. Procentajul încă este ridicat, dar este mult mai bine decât ceea ce cred oamenii``, spunea Shaunti Feldhahn.

Shaunti și Jeff au arătat că un procentaj de 50% era ceea ce cercetătorii credeau despre divorț în ce privește viitorul.

``Rata divorțului scade. Nu am atins niciodată acel procentaj``, a afirmat Shaunti Feldhahn.

Imaginați-vă care sunt implicațiile acestui lucru. Jumătate dintre căsnicii nu ajung la divorț. Șansele dumneavoastră de reușită nu sunt de 50%, ci mai degrabă de 70%, 75%, 80%. Acest fapt le poate oferi cuplurilor multă speranță. De multe ori, speranța este lucrul de care o căsnicie are nevoie pentru a supraviețui.

Shaunti spunea că lipsa de speranță poate duce la divorț:

``Inutilitatea distruge căsniciile. Problema este că există acest sentiment de inutilitate în ce privește căsnicia.``

Psihoterapeutul creștin Angel Davis este de acord:

``Biblia spune că o nădejde amânată îmbolnăvește inima. Suntem atât de influențați de procentaje, de cultură.``

``Se bazează pe toate aceste credințe descurajatoare. Multe dintre ele nu sunt adevărate``, spunea Shaunti Feldhahn.

Jeff spunea că ori de câte ori le spune oamenilor despre descoperirile soției sale, aceștia rămân uimiți:

``Aceștia rămân șocați. Nu le vine să creadă că au crezut acele lucruri ani la rândul. De multe ori au auzit lucrurile acestea rostite chiar de la amvon.``

``Aceasta este șansa să ne ridicăm și să spunem că ne-am înșelat, dar asta nu se va mai întâmpla``, spunea Shaunti Feldhahn.

mc 559 divort 01Shaunti a început să împărtășească cât mai repede această veste cu pastori și cu alți lideri. Acest lucru l-a schimbat pe pastorul Daniel Floyd din Virginia, deoarece acesta credea că procentajul de 50% era adevărat.

``Le-am vorbit oamenilor despre lucrul acesta``, spunea pastorul Daniel Floyd.

Acesta este sigur că se vor schimba lucrurile în ce privește consiliere maritală.

``Cred că este important și cred că va schimba informația transmisă potrivit căreia jumătate vor reuși, iar jumătate nu vor reuși. Informația va fi următoarea: cei mai mulți au reușit și vei reuși și tu``, a afirmat pastorul Daniel Floyd.

``Psihologia spune că ceea ce crezi afectează ceea ce simți și mai apoi duce la acțiune. Când alții reușesc ceva ce noi credem că este imposibil, atunci primim speranță. Atunci începem să simțim și să ne comportăm diferit``, spunea Angel Davis, psihoterapeut.

Shaunti spunea că majoritatea dintre noi credem că numai 30% dintre căsnicii sunt fericite.

``Majoritatea oamenilor cred despre căsnicii că acestea sunt ca să fie. Rămân șocați când le spun că procentajul este de 80%. 80% dintre căsnicii sunt căsnicii fericite``, spunea Shaunti Feldhahn.

Lipsa acestei informații determină cuplurile să evite căsătoria și să trăiască în concubinaj.

``E ceva de genul: `Dacă tot o să ajung să divorțez și nu o să fiu fericit, de ce să mă mai căsătoresc?` Acest mod de a gândi, acest sentiment are la bază o minciună``, spunea Shaunti Feldhahn.

mc 559 divort 02Pastorul Floyd spunea că această descoperire poate să aducă speranță:

``Cred că îi ajută pe oameni în momentele grele, le oferă speranța că vor reuși în cele din urmă.``

``Având speranță, simți că vei reuși, chiar dacă te afli într-o situație dificilă``, spunea Jeff Feldhahn.

Shaunti spunea că numerele arată că majoritatea căsniciilor nefericite pot să experimenteze schimbarea:

``Studiile arată că dacă rămân căsătoriți timp de cinci ani, aproape 80% dintre aceștia vor fi fericiți cinci ani mai târziu.``

``The Good News about Marriage`` prezintă și mai multe lucruri. Faptul că rata divorțului în Biserică este cu 27%-50% mai mică decât rata divorțului în afara Bisericii. Speranța lui Shaunty este că odată ce oamenii vor afla adevărul, aceștia îl vor răspândi tot mai mult.

``Trebuie să schimbăm paradigma legat de ce gândim și cum vorbim despre căsnicie. Trebuie să respingem aceste lucruri negative despre căsnicie deoarece majoritatea căsniciilor sunt puternice și fericite până la sfârșit. Acest lucru este încurajator pentru cupluri: ``Majoritatea reușesc. Și noi vom reuși.```, a afirmat Jeff Feldhahn.

Stire difuzata in Mapamond crestin 559 - aprilie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.