Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Alegerile prezidentiale din Nigeria

Actualul președinte al Nigeriei, Goodluck, este un creștin din sud, iar concurentul său este un musulman din nord. După mai multe luni de campanie, sondajele arată un rezultat foarte strâns. 68 de milioane de nigerieni și-au manifestat dorința de a vota.

L-am votat pe Goodluck Jonathan în 2008. Nigeria avea nevoie de el pe atunci, dar acum are nevoie de schimbare, spunea Osaduhun Oluwadare, susținător al lui Buhari.

``Vrem să încheie ce a început pentru Nigeria. Am putut să vedem schimbarea pe care a început-o``, spunea Joy Eze, susținătoare a lui Jonathan.

Alegerile trebuiau să aibă loc în 14 februarie, dar au fost amânate pentru ultimul weekend din luna martie din motive de securitate, din cauza atacurilor repetate din partea grupării radicale Boko Haram.

Alegerile au fost amânate pentru 28 martie și acest lucru a stârnit multe dezbateri, după cum se poate observa și din ziarele naționale. Data ar fi trebuit să se schimbe de la început. Mulți nigerieni se tem din cauza securității. Nu numai cei care locuiesc în Abuja, ci din întreaga țară. Se întreabă dacă aceste alegeri vor trece fără să existe vărsare de sânge.

mc 600 nigeria 02Ultima dată când Jonathan și Buhari au candidat la președinție a fost în 2011, sute de biserici au fost arse, sute de creștini au fost omorâți și mii de afaceri și case ale creștinilor au fost distruse. Aceste atacuri au fost cauzate în principal de susținătorii lui Buhari.

Și de data aceasta, securitatea rămâne un motiv de îngrijorare. Nigeria se luptă de șase ani cu o răscoală din partea grupării Boko Haram. Aceștia au omorât peste 13 000 mii de oameni în încercarea de a transforma Nigeria într-un stat islamic.

mc 600 nigeria 03``De aceea avem nevoie de intervenția lui Dumnezeu. Numai El poate să ne salveze, numai El poate să facă ceva pentru noi``, spunea o creștină.

În ultimele săptămâni, printr-o operațiune multinațională condusă de trupele nigeriene, au fost recâștigate multe dintre orașele ocupate de Boko Haram în partea de nord-est. Săptămânile trecute, Boko Haram a răpit peste 500 de femei și copii în apropierea graniței cu Niger. Aceasta le-a reamintit de ce este în stare Boko Haram, în ciuda ofensivei militare. Religia va fi un factor important în ce privește alegerile. Nigeria se împarte în două. Partea de sud este creștină, partea de nord este musulmană. Zona celor care îl aleg pe Jonathan sunt cei din partea de sud a țării, o zonă bogată în petrol. Buhari este preferat de cei din partea de nord, zona unde Boko Haram are întărituri.

În timp ce Jonathan a oferit țării o oarecare stabilitate economică, faptul că nu s-a ocupat suficient de gruparea Boko Haram ar putea să-i influențeze pe alegători. Buhari a promis să scape de corupție dacă ajunge președinte, dar legăturile sale islamice sunt un motiv de îngrijorare. Acesta a cerut implementarea legii Șaria în Nigeria. Mizele cu privire la alegeri s-ar putea să nu fie prea ridicate. Nigeria este țara cea mai populată din Africa. Are cea mai ridicată economie de pe continent și este țara care produce cel mai mult petrol în Africa. Alegerile și orice posibil act de violență va fi resimțit dincolo de granițe.

Stire difuzata in Mapamond crestin 560 - aprilie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.