Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

O lege care incurajeaza la discriminare?

Atât locuitorii din Indiana, cât și liderii naționali au protestat împotriva noii legi a libertății religioase. Celebrități și lideri naționali și-au manifestat dezacordul. Legea este asemănătoare cu cea pe care alte 19 state au introdus-o. Aceasta le permite minorităților religioase, care consideră că le-au fost violate drepturile, să-și exprime nemulțumirea în fața Curții.

Susținătorii homosexualilor au îndemnat la o reacție violentă spunând că legea încurajează la discriminare. Unele companii au spus că s-ar putea să le afecteze afacerile și cei de la NCAA spuneau că se gândesc să reconsidere investițiile sale în Indiana.

``Trebuie să ne gândim la ce vom face dacă această lege va intra în vigoare în luna iulie și la care vor fi relațiile noastre cu statul Indiana``, spunea Mark Emmeert, președinte NCAA.

mc 561 discriminare 03Guvernatorul Mike Pence a declarat pentru ziarul ``Wall Street Journal``: ``legea nu oferă dreptul la discriminare``. Legislatorii republicani din Indiana au afirmat că intenția lor nu a fost una de discriminare împotriva locuitorilor.

``Cu ajutorul acestei legi am încercat să transmitem un mesaj al includerii tuturor credințelor religioase. În schimb, a fost perceput drept un mesaj al excluderii. Nu aceasta a fost intenția. Să sperăm că nu va fi nici efectul``, spunea Brian Bosma, purtător de cuvânt, Indianapolis.

Basma spunea că legislatorii caută să lămurească cu ajutorul legislației că legea nu discriminează. Între timp, avocați ai libertății religioase își exprimă nemulțumirea față de protestul împotriva unei legi desemnate să încurajeze protecția libertății religioase.

``Pentru prima dată în istoria țării noastre, libertatea națională este atacată de către guvern. Nu s-a mai întâmplat acest lucru până acum``, mărturisea Rick Santorum, senator.

mc 561 discriminare 01În 1993, președintele Clinton a semnat ``legea de reabilitare a libertății religioase``.

Asemeni legilor statului, a împuternicit curțile federale să susțină libertatea religioasă individuală, în afară de cazul în care guvernul ar putea demonstra un interes convingător.

Legea a primit sprijin bipartizan, a fost susținută în totalitate de Camera Reprezentanților și din partea Senatului a primit 97 de voturi. Astăzi, un astfel de sprijin este de neimaginat. Libertatea religioasă nu mai este un principiu de bază, ci pentru mulți este o problemă controversată.

Stire difuzata in Mapamond crestin 561 - aprilie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.