Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

''Darul Belei'': povestea familiei Santorum

Aceasta este povestea speranței, dragostei și credinței că fiecare persoană este importantă. Este vorba despre Bela, o fetiță de șase ani, și darul ei, un dar pentru întreaga familie Santorum. Pe lângă alte probleme de sănătate, Bela s-a născut cu Sindromul Edwards, o condiție genetică rară. Numai 10% dintre bebeluși supraviețuiesc. Dintre cei care supraviețuiesc, numai 10% ajung să împlinească un an. Doctorii le-au spus lui Rick și Karen Santorum că starea de sănătate a Belei era, citez: „incompatibilă pentru a trăi”. Să-i spună cineva lucrul acesta și Belei, deoarece luna viitoare împlinește șapte ani.

Familia Santorum a scris o carte despre cum este să ai grijă de un copil cu nevoi speciale. De-a lungul anilor, Bela i-a învățat pe toți niște lecții deosebite. Cartea se numește „Darul Belei”.

``I-a învățat pe toți cum pot să iubească mai frumos, cum să-L iubească și să-L slujească mai bine pe Hristos, cum să trăiască momentul prezent, cum să prețuiască fiecare zi, fiecare persoană. Ea ne amintește că fiecare persoană este importantă. Spunem că este o profesoară foarte bună. Și chiar este``, spunea Karen Santorum.

mc 565 bela 01Una dintre lecții i se adresează surorii mai mari, care, inițial, s-a luptat cu gândul că ar putea pierde relația cu o soră mai mică.

``Bela m-a învățat că dragostea nu se referă la ceva ce cineva poate face pentru tine. Este vorba despre a le dărui celor dragi. Îmi amintesc când am ținut-o în brațe pentru prima dată. Am putut să recunosc vulnerabilitatea. Atunci m-am gândit că tot așa suntem și noi înaintea Domnului. Ne vede vulnerabili, vede că nu putem să facem nimic fără El, fără dragostea Lui. Privirea Belei îmi transmitea un mesaj: ``Iubește-mă```, spunea Elizabeth Santorum.

Bela este iubită, dar nu numai de familia ei, ci și de oameni pe care nu i-a cunoscut. În timpul campaniei prezidențiale din 2012 la care Rick a participat, susținătorii acestuia au venit la întâlniri cu pancarte adresate Belei. Totuși, familia simțea o nevoie disperată și ajutorul lor a venit de la Domnul, prin Cuvânt, în mod deosebit prin Psalmul 23.

``Este o imagine atât de puternică. Este dureros pentru fiecare părinte când primește un diagnostic nefavorabil. Este o perioadă foarte grea din punct de vedere emoțional. Lucrul cel mai frumos este să-L ai pe Dumnezeu și să știi că este alături de tine, că te ajută să treci prin acea vale întunecată, îți dă putere să mergi înainte``, spunea Karen Santorum.

mc 565 bela 04Aveau nevoie de această putere. Mai ales în căsnicia lor. Multe cupluri care au copii cu nevoi speciale au ajuns la divorț.

``Sunt momente când vezi lucrurile diferit cu privire la îngrijire, ce spital să alegi. Acestea sunt lucruri diferite, dar ajungi să ierți și știi că ești împreună în asta``, mărturisea Karen Santorum.

``Acesta este micuța ființă pe care Hristos ne-a trimis-o ca să ne învețe să ne dăruim în totalitate. Nu numai în cazul acestei fetițe, dar și unul altuia în căsnicie. Despre asta este vorba în căsnicie: despre dragoste altruistă. Căsniciile se destramă în America din cauza faptului că persoanele intră în căsnicie cu așteptări. Trebuie să te gândești la ce poți să oferi, nu la ce poți să primești``, mărturisea Rick Santorum, tatăl.

Familia Santorum speră ca această carte să-i ajute pe alți părinți cu nevoi speciale. Vor să le spună că totul o să fie în regulă.

``Ai fost aruncat într-o mare a confuziei, a durerii, dar ai promisiunea că o să fie bine. Ești mult mai puternic decât crezi. Uneori trăiești fiecare moment în parte``, spunea Karen Santorum, mama.

mc 565 bela 03Familia Santorum Îi mulțumește lui Dumnezeu pentru putere, răbdare și înțelepciune. Fiica lor merită tot efortul.

``Planul Său, deși nu pare deloc plăcut, este, de fapt, planul perfect. Aș putea spune că Bela nu a fost dorită. Nu mi-am dorit un copil cu Sindromul Edwards. Dar dacă ne-ai întreba pe mine și pe soția mea, ți-am spune că nu am schimba-o pe Bela cu niciun alt copil``, spunea Rick Santorum, tatăl.

Stire difuzata in Mapamond crestin 565 - mai 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.