Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Ultimele cuvinte ale pastorului nepalez: "Dumnezeu iti va da putere sa continui lucrarea"

Din fericire, nimeni nu a fost ucis când părți ale acestui templu hindus din Kathmandu s-au prăbușit. Totuși, experiența unor biserici nepaleze a fost alta. S-a întâmplat cu două minute înainte de amiază. 62 de creștini erau prezenți la etajul al patrulea al acestei clădiri la slujba religioasă de sâmbătă dimineața. Pământul a început să se cutremure, etajul al patrulea s-a prăbușit peste celelalte etaje și 17 de credincioși și-au pierdut viața, printre care și pastorul senior Elija. Jacob Tamang este pastorul asistent al bisericii Vision Salvation.

``A fost un luptător gurkha și a făcut parte din Armata Britanică, dar a demisionat. A primit cetățenie britanică. S-a stabilit acolo, dar a primit viziunea să-L slujească pe Dumnezeu și s-a întors în Nepal``, spunea Jacob Tamang, pastor asistent.

mc 566 nepal 04Drept rezultat, pastorul Elija Gahle a plantat 60 de biserici în partea de vest a Nepalului. În urmă cu patru ani a plantat biserica „Vision Salvation” în Katmandu. Santi Oli a fost printre cei 44 de membrii ai bisericii care au supraviețuit în urma cutremurului. Fata ei, care avea 16 ani, Manisha, nu a supraviețuit. Era o slujitoare a lui Dumnezeu. Întotdeauna îi încuraja și îi ajuta pe cei din jur.

``După 39 de ore, un frate a fost salvat de către Forțele armate ale Turciei. Acum, acesta se află în spital``, spunea Jacob Tamang, pastor asistent.

Numele lui este Vikram. Când l-am întâlnit pe tânărul de 23 de ani, acesta ne-a spus că a fost îngropat sub o grămadă de cărămizi, chiar lângă pastorul Elija.

mc 566 nepal 03``Mi-a spus că vremea lui este pe sfârșit și că eu o să fiu salvat, iar Duhul Sfânt îmi va da putere să continui lucrarea. După ce a murit, m-am simțit ca Iona: prins în corpul unei balene. I-am spus lui Dumnezeu că dacă mă va scoate de acolo, Îi voi sluji pentru restul vieții``, spunea Vikram.

mc 566 nepal 05Alți șase membrii ai bisericii au fost spitalizați, inclusiv soția unuia dintre prezbiterii care a murit în timpul cutremurului. Biserica „Vision Salvation” va ține slujbele religioase într-o clădire nouă, nefinalizată. Din cauza morții pastorului Elija, Jacob va fi cel care va conduce biserica și va duce mai departe viziunea de a planta 777 de biserici în națiunea hindusă.

``Sper ca prin acest incident, prin acest mare dezastru, Dumnezeu să facă minuni mari în Nepal``, spunea Jacob Tamang, pastor asisten.

Stire difuzata in Mapamond crestin 566 - mai 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.